Prvi put gledam neku emisiju, da me nijednog gosta-politicara, nije stid i da prebacim na drugi kanal...! Stid me ove voditeljice, gdje je nadjose, aman, Boze moj...!?! Jedina zamjerka, trebalo je pozvati i petak 13i predstavnike, pa da se suoce, neka i oni kazu svoje, ako sta imaju, a da nije suplja, Zukorlic, helikopter i slicni spinovi...! Taman da se vidi razlika, izmedju ovih mladih i pametnih ljudi, koji brzo misle i brzo odgovaraju, naspram Hhhh, Mmmm, ovaj, onaj...!
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Kaligrafija
#5951 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Styling
#5952 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bogami si nam ti bitniji od njega.
- Styling
#5953 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zvalo ih nisu htjeli da dodju. A inace voditeljica Suncica je poznata kao fan SDA.Kaligrafija wrote: ↑16/12/2019 21:21Prvi put gledam neku emisiju, da me nijednog gosta-politicara, nije stid i da prebacim na drugi kanal...! Stid me ove voditeljice, gdje je nadjose, aman, Boze moj...!?! Jedina zamjerka, trebalo je pozvati i petak 13i predstavnike, pa da se suoce, neka i oni kazu svoje, ako sta imaju, a da nije suplja, Zukorlic, helikopter i slicni spinovi...! Taman da se vidi razlika, izmedju ovih mladih i pametnih ljudi, koji brzo misle i brzo odgovaraju, naspram Hhhh, Mmmm, ovaj, onaj...!
-
emmir1
#5954 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Najjača stvar, apsolutni i neoborivi dokaz dobrog rada ove vlade jeste halabuka zbog helikoptera.
Jel to sve što imaju reći protiv ove vlade?
Jasno da jest!
Da imaju nešto drugo rekli bi.
Mi građani stoga treba da budemo apsolutno zadovoljni ovom vladom.
Prvo, helikopter je potreban glavnom gradu i sramota je da glavni grad države nema helikopter
Drugo, nabavka je planirana u narednim godinama, što govori koliko su dobre mjere ove vlade.
Dušmani nisu uspjeli iskopat ni u narednim godinama nešto što bi bilo loš potez vlade
Jasno da jest!
Prvo, helikopter je potreban glavnom gradu i sramota je da glavni grad države nema helikopter
Drugo, nabavka je planirana u narednim godinama, što govori koliko su dobre mjere ove vlade.
Dušmani nisu uspjeli iskopat ni u narednim godinama nešto što bi bilo loš potez vlade
- Styling
#5955 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A kada nas opet strefi neka katastrofa isti ti pljuvaci ce pitatai zasto nemamo helikopter da spasavamo zivote ili pomazemo ugrozenima.emmir1 wrote: ↑16/12/2019 21:23 Najjača stvar, apsolutni i neoborivi dokaz dobrog rada ove vlade jeste halabuka zbog helikoptera.
Jasno da jest!
- cvrčak_na_hedonizmu
#5956 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
orbita12 wrote: ↑16/12/2019 21:10 sa FB stranice Amel Kovacevic
Pet sila statusa quo za otetu državu
"Zašto nacije propadaju" objašnjavaju Acemoglu i Robinson tako da tamo gdje sistemski ne postoje jednake prilike za sviju, društva su neuspješna i grcaju u nepravdi i siromaštvu.
U našem društvu postoje sile koje su otele sve poluge moći i isisavaju društvenu energiju onemogucavajuci obicnim gradjanima da grade svoje porodično blagostanje.
Političke oligarhije su prva i najmoćnija sila koja kontroliše tri stuba vlasti, novčane tokove javnih sredstava, posjeduje raznolike mehanizme kojima gospodare resursima nesagledivih razmjera. Ultimativni cilj ove klike jest maksimiziranje ličnih i grupnih interesa zanemarujući opći društveni interes. Rezultat ovakvog djelovanja je vidljiv kroz istruhlo državno truplo koje grca u dugovima, nema kapaciteta da brani, hrani, obrazuje, uslužuje, liječi i zapošljava svoje gradjane. To državno truplo je nabreklo od svoje nesposobnosti i nefunkcionalnosti.
Druga sila statusa quo u našem društvu je stalež budžetarijata kao privilegovana društvena klasa kojoj pripadaju oni koji su se kroz svakojake načine, obično potpomognuti porodičnim i partijskim vezama, domogli zaposlenja u javnom sektoru. Obično su podkapacitirani u znanju, vještinama i motivima da javno služe i unaprijedjuju državu. U pravilu su visoko organizirani u sindikate crpeći društvenu energiju da za sebe osiguraju neprimjerene i neodržive privilegije. Prekobrojni su na platnim spiskovima no teško da se može pronaći dovoljno onih koji bi obavili posao a za interno inducirane promjene koje vode ka jacanju države da i ne govorimo. Crpe svoje interese kroz zloupotrebu javnih resursa koji su im povjereni. Rezultat njihovog djelovanja je bjelodan kroz uzak dijapazon javnih usluga i nizak kvalitet istih. To je začepilo društvene čakre čuvajući prilike isključivo za privilegovane.
Treća sila statusa quo su tajkuni koji svoju ekonomsku moć crpe iz simbioze sa političkim oliharhijama i budžetarijatom. Oni dobivaju poslove u kojima je država klijent na takav način da su privilegirani dok je društveni trošak značajno veći od neophodnog jer se dodatno plaća koruptivna renta koja puni džepove donosilaca javnih odluka. Rezultat njihovog djelovanja su ekstra profiti iz kojih se podržava sistem statusa quo.
Četvrta sila statusa quo jesu režimski mediji u javnom i privatnom vlasništvu. Ovo moćno sredstvo manipulacije i dezinformacije zbunjuje i raspamećuje običnog čovjeka koji poput zombija osihren baulja ovim dunjalukom. Rezultat njihova djelovanja je totalno neutralisanje izvornog društvenog aktivizma a poplava prividnog društvenog aktivizma koji je induciran konglomeratom interesa sila statusa quo. To djelovanje daje potpunu anesteziju društvu i ono postaje neosjetljivo na prirodne alarme koji upozoravaju na drustvenu opasnost.
Peta sila statusa quo jeste dio akademske zajednice i sveštenstva. Ova inteligencija umjesto da bude društveni korektiv, upošljava svoje raspoložive resurse kako bi poduprli sistem statusa quo zadovoljavajući se eksploatacijom monopola na znanje koji ih vodi ka lagodnom životu. Rezultat njihovog djelovanja je nepismena i neosvještena nacija bez znanja, vještina i morala.
Pet sila statusa quo su uzejamno povezane i predstavljaju homogenu membranu kroz koju ne moze da poteče društvena energija. Dugoročno zbog ustajalosti, ispod membrane društvo truhne i atrofira, te gubi energetski potencijal za samoregeneraciju.
Razbijanje i neutralizacija sila statusa quo je farzul ajn i farzul kifaja našeg društvenog konteksta. Jedino rješenje kako bi se membrana probila jeste hirurški zahvat u obliku stvaranja pravne i funkcionalne drzave jednake za sve.
Mnogi ne vide kako se uopće može probiti ova membrana, te linijom manjeg otpora napuštaju ovo društvo zauvjek. Ostaće membrana ispod koje će zdrava supstanca curiti a vakuum će nekad popuniti neko ko bude imao dovoljno društvene energije da napravi prosperitetno društvo.
Treba ovo citirati i ponavljati na svakoj narednoj stranici teme
- Bancho
#5957 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pozvani su i oni bili (rece na pocetku) ali se nisu odazvali. Neka ih je malo stisla voditeljica, pa zamisli samo ovakvu situaciju npr. na Hayatu da voditelj postavi ovakva pitanja Seki ili Bakiru? A zamisli TV SA je pripala Nasoj Stranci.Kaligrafija wrote: ↑16/12/2019 21:21
Prvi put gledam neku emisiju, da me nijednog gosta-politicara, nije stid i da prebacim na drugi kanal...! Stid me ove voditeljice, gdje je nadjose, aman, Boze moj...!?! Jedina zamjerka, trebalo je pozvati i petak 13i predstavnike, pa da se suoce, neka i oni kazu svoje, ako sta imaju, a da nije suplja, Zukorlic, helikopter i slicni spinovi...! Taman da se vidi razlika, izmedju ovih mladih i pametnih ljudi, koji brzo misle i brzo odgovaraju, naspram Hhhh, Mmmm, ovaj, onaj...!
-
invincible1921
#5958 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja mislim upravo suprotno, da im bas fali strucnih ljudi...kad bi to imali bili ni ko bombona i to KIKIKikibombona wrote: ↑16/12/2019 21:19Vala bas. Odmor za oci u poredjenju sa SDA njuskama. Ovu vladu vrijedi podrzati, ako nista drugo, iz estetskih razloga.Registarska oznaka wrote: ↑16/12/2019 20:57 Nikad nijedna vlada u BiH nije imala ovoliko strucnih ljudi, a i lijepih za vidjeti, kao ova vlada KS.![]()
Znam da Kata jedva ceka da zasjedne ona zvaljava glavata prikaza Zahiragic.![]()
-
statixx
#5959 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Svaka cast Amelu, zamislite ovo na Efendicevom ili Zahiragicevom profilu. 
- Kikibombona
#5960 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Izbor je:invincible1921 wrote: ↑16/12/2019 21:31Ja mislim upravo suprotno, da im bas fali strucnih ljudi...kad bi to imali bili ni ko bombona i to KIKIKikibombona wrote: ↑16/12/2019 21:19Vala bas. Odmor za oci u poredjenju sa SDA njuskama. Ovu vladu vrijedi podrzati, ako nista drugo, iz estetskih razloga.Registarska oznaka wrote: ↑16/12/2019 20:57 Nikad nijedna vlada u BiH nije imala ovoliko strucnih ljudi, a i lijepih za vidjeti, kao ova vlada KS.![]()
Znam da Kata jedva ceka da zasjedne ona zvaljava glavata prikaza Zahiragic.![]()
![]()
Lejla Brcic
ili
Haris Zahiragic
...
Volio bih Angelu Merkel i Gerharda Sredera, ali imamo izbor izmedju Lejle i Harisa.
Sve ostalo je supljiranje.
- cvrčak_na_hedonizmu
#5961 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bogme, koliko sam upratio kad te Kiki hvali jebo si jeza u ledja, u najaviinvincible1921 wrote: ↑16/12/2019 21:31Ja mislim upravo suprotno, da im bas fali strucnih ljudi...kad bi to imali bili ni ko bombona i to KIKIKikibombona wrote: ↑16/12/2019 21:19Vala bas. Odmor za oci u poredjenju sa SDA njuskama. Ovu vladu vrijedi podrzati, ako nista drugo, iz estetskih razloga.Registarska oznaka wrote: ↑16/12/2019 20:57 Nikad nijedna vlada u BiH nije imala ovoliko strucnih ljudi, a i lijepih za vidjeti, kao ova vlada KS.![]()
![]()
Prvo je unistio Kurde, sad ce Vladu KS, sta je slijedece
-
invincible1921
#5962 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Joj zahiragic eo lose mi kad se sjetim lika samo...o djelu ne bih
-
statixx
#5963 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisu mogli doci u emisiju jer su zauzeti spasavanjem drzave i bosnjackim jedinstvom.
- Bosanski_kralj
#5964 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa jel moguće da nema niko od SBB i DF zastupnika da kaže da neće u koaliciju sa SDA?
- Kikibombona
-
invincible1921
#5966 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tesko da ima, jer bi mogo komotno po isteku mandata odselit iz BiH...Bosanski_kralj wrote: ↑16/12/2019 21:38 Pa jel moguće da nema niko od SBB i DF zastupnika da kaže da neće u koaliciju sa SDA?
- Kikibombona
#5967 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa to je izbor koji imamo:invincible1921 wrote: ↑16/12/2019 21:38 Joj zahiragic eo lose mi kad se sjetim lika samo...o djelu ne bih
1. Lejla Brcic
2. Haris Zahiragic
...
Lejla nije kapacitet za Bundestag... ni puno manje od toga... ali, Haris Zahiragic...??
Imamo to sto imamo. Ne mogu nam pomoci carobni stapici i zlatne ribice.
-
invincible1921
#5968 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Gospodara mi kad izvuku Radeljasa u po frke i postave ga na funkcijuKikibombona wrote: ↑16/12/2019 21:42Pa to je izbor koji imamo:invincible1921 wrote: ↑16/12/2019 21:38 Joj zahiragic eo lose mi kad se sjetim lika samo...o djelu ne bih
1. Lejla Brcic
2. Haris Zahiragic
...
Lejla nije kapacitet za Bundestag... ni puno manje od toga... ali, Haris Zahiragic...??
- Bosanski_kralj
#5969 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Upravo suprotno. Mislim da bi itekako se moglo profitirati odbijajući ići u najavljenu koaliciju.invincible1921 wrote: ↑16/12/2019 21:41Tesko da ima, jer bi mogo komotno po isteku mandata odselit iz BiH...Bosanski_kralj wrote: ↑16/12/2019 21:38 Pa jel moguće da nema niko od SBB i DF zastupnika da kaže da neće u koaliciju sa SDA?
Ne sumnjam da bi bilo razvlačenja po Avazu i raznim drugim medijima, bilo bi prijetnji i ucjena, ali dugoročno gledano iz jednog takvog poteza bi se samo moglo profitirati.
- Styling
#5970 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Lejla je izuzetno pametna i sposobna. Njoj SDA nije mogla srusiti nijedan zakon. Jer kada ga pripreme, dobro urade i to je beton. Vlada materijom i zna sta radi.Kikibombona wrote: ↑16/12/2019 21:42Pa to je izbor koji imamo:invincible1921 wrote: ↑16/12/2019 21:38 Joj zahiragic eo lose mi kad se sjetim lika samo...o djelu ne bih
1. Lejla Brcic
2. Haris Zahiragic
...
- MaksprotivMarksa
#5971 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dajte ljudi, pa taj Malik je potkapacitiraniji i od Zahiragica, kao i kum mu, stramota je da oni budu lica jedne takve partije sa tradicijom.
-
invincible1921
#5972 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hmm mozda...mada ja cisto sumnjam. Zaborvljate da SDA vlada u Fbih, BiH, svim opatinama kantona...Bosanski_kralj wrote: ↑16/12/2019 21:44Upravo suprotno. Mislim da bi itekako se moglo profitirati odbijajući ići u najavljenu koaliciju.invincible1921 wrote: ↑16/12/2019 21:41Tesko da ima, jer bi mogo komotno po isteku mandata odselit iz BiH...Bosanski_kralj wrote: ↑16/12/2019 21:38 Pa jel moguće da nema niko od SBB i DF zastupnika da kaže da neće u koaliciju sa SDA?
Ne sumnjam da bi bilo razvlačenja po Avazu i raznim drugim medijima, bilo bi prijetnji i ucjena, ali dugoročno gledano iz jednog takvog poteza bi se samo moglo profitirati.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5973 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Super je ovo, ali ovakvim statusima se ne dobivaju izbori, jer ovo razumije 5% stanovništva u prvom čitanju, u drugom , najviše 10%. Prosječan Bosanac nije ni lektiru u školi pročitao, budimo realniorbita12 wrote: ↑16/12/2019 21:10 sa FB stranice Amel Kovacevic
Pet sila statusa quo za otetu državu
"Zašto nacije propadaju" objašnjavaju Acemoglu i Robinson tako da tamo gdje sistemski ne postoje jednake prilike za sviju, društva su neuspješna i grcaju u nepravdi i siromaštvu.
U našem društvu postoje sile koje su otele sve poluge moći i isisavaju društvenu energiju onemogucavajuci obicnim gradjanima da grade svoje porodično blagostanje.
Političke oligarhije su prva i najmoćnija sila koja kontroliše tri stuba vlasti, novčane tokove javnih sredstava, posjeduje raznolike mehanizme kojima gospodare resursima nesagledivih razmjera. Ultimativni cilj ove klike jest maksimiziranje ličnih i grupnih interesa zanemarujući opći društveni interes. Rezultat ovakvog djelovanja je vidljiv kroz istruhlo državno truplo koje grca u dugovima, nema kapaciteta da brani, hrani, obrazuje, uslužuje, liječi i zapošljava svoje gradjane. To državno truplo je nabreklo od svoje nesposobnosti i nefunkcionalnosti.
Druga sila statusa quo u našem društvu je stalež budžetarijata kao privilegovana društvena klasa kojoj pripadaju oni koji su se kroz svakojake načine, obično potpomognuti porodičnim i partijskim vezama, domogli zaposlenja u javnom sektoru. Obično su podkapacitirani u znanju, vještinama i motivima da javno služe i unaprijedjuju državu. U pravilu su visoko organizirani u sindikate crpeći društvenu energiju da za sebe osiguraju neprimjerene i neodržive privilegije. Prekobrojni su na platnim spiskovima no teško da se može pronaći dovoljno onih koji bi obavili posao a za interno inducirane promjene koje vode ka jacanju države da i ne govorimo. Crpe svoje interese kroz zloupotrebu javnih resursa koji su im povjereni. Rezultat njihovog djelovanja je bjelodan kroz uzak dijapazon javnih usluga i nizak kvalitet istih. To je začepilo društvene čakre čuvajući prilike isključivo za privilegovane.
Treća sila statusa quo su tajkuni koji svoju ekonomsku moć crpe iz simbioze sa političkim oliharhijama i budžetarijatom. Oni dobivaju poslove u kojima je država klijent na takav način da su privilegirani dok je društveni trošak značajno veći od neophodnog jer se dodatno plaća koruptivna renta koja puni džepove donosilaca javnih odluka. Rezultat njihovog djelovanja su ekstra profiti iz kojih se podržava sistem statusa quo.
Četvrta sila statusa quo jesu režimski mediji u javnom i privatnom vlasništvu. Ovo moćno sredstvo manipulacije i dezinformacije zbunjuje i raspamećuje običnog čovjeka koji poput zombija osihren baulja ovim dunjalukom. Rezultat njihova djelovanja je totalno neutralisanje izvornog društvenog aktivizma a poplava prividnog društvenog aktivizma koji je induciran konglomeratom interesa sila statusa quo. To djelovanje daje potpunu anesteziju društvu i ono postaje neosjetljivo na prirodne alarme koji upozoravaju na drustvenu opasnost.
Peta sila statusa quo jeste dio akademske zajednice i sveštenstva. Ova inteligencija umjesto da bude društveni korektiv, upošljava svoje raspoložive resurse kako bi poduprli sistem statusa quo zadovoljavajući se eksploatacijom monopola na znanje koji ih vodi ka lagodnom životu. Rezultat njihovog djelovanja je nepismena i neosvještena nacija bez znanja, vještina i morala.
Pet sila statusa quo su uzejamno povezane i predstavljaju homogenu membranu kroz koju ne moze da poteče društvena energija. Dugoročno zbog ustajalosti, ispod membrane društvo truhne i atrofira, te gubi energetski potencijal za samoregeneraciju.
Razbijanje i neutralizacija sila statusa quo je farzul ajn i farzul kifaja našeg društvenog konteksta. Jedino rješenje kako bi se membrana probila jeste hirurški zahvat u obliku stvaranja pravne i funkcionalne drzave jednake za sve.
Mnogi ne vide kako se uopće može probiti ova membrana, te linijom manjeg otpora napuštaju ovo društvo zauvjek. Ostaće membrana ispod koje će zdrava supstanca curiti a vakuum će nekad popuniti neko ko bude imao dovoljno društvene energije da napravi prosperitetno društvo.
-
emmir1
#5974 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znači kao građanin mogu poslati upit ZOI kako je utrošeno 120 000 km za otvaranje sezone i moraju mi odgovorit za svaku marku.
Respekt
Respekt
-
statixx
#5975 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Najveca prednost ove vlade je sto priznaju da je bilo gresaka i nastoje to minimizirati. SDAovci zaposlili kompletne familije u javni sektor pa kad su skontali da nema vise niko presli na zaposljavanje gradjana - al' po cijeni od 15 000 km.