Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote: ↑27/11/2019 09:43
Ja na korsi izvadio kat nakon sto se zacepio jer nisam mogao naci drugi. Zamjenski se nije mogao ubacit. Za ovaj moj na autu mi nedavno ponudise 500KM Mada ovaj ne bih izvadio
Kako se zamjenski nije mogao ubaciti?
Ma glupo rijesen, ide zajedno s granom pa ovi univerzalni koji se zavare na cijev samo i idu ispod auta ne pasu
Ovo.je na 1.8 16v motoru
Imas dvije vrste kako to majstori kazu "na podu" i "na motoru".
Kod tebe je na motoru (bas kao npr. na mom Focusu), jeste malo veci posao da se zamjene (mora se skidati izduvna grana, odjesci stari, zavariti novi, premjestiti lambda sonde), ali ljudi to elementarno rade.
Ma nisam se htio peglat toliko jer je malo veci posao a auto je svakako prodan nakon mjesec dana. A pogotovo mi se nije isplatilo finansijski da dam par stoja i pustim niz vodu. Na svom autu koje cu zadrzat bih gledao sa rijesim.
Throttle wrote: ↑27/11/2019 11:09
Ma nisam se htio peglat toliko jer je malo veci posao a auto je svakako prodan nakon mjesec dana. A pogotovo mi se nije isplatilo finansijski da dam par stoja i pustim niz vodu. Na svom autu koje cu zadrzat bih gledao sa rijesim.
Razumijem, ali je i kod tebe je prica "nisam mogao da nadjem" samo izgovor za "necu da dam pare za ono bez cega se moze".
Razumijem, ali je i kod tebe je prica "nisam mogao da nadjem" samo izgovor za "necu da dam pare za ono bez cega se moze".
Nisam mogao naci ovakav isti polovan a nov isti nisu imali. Te modifikacije nisam ni razmatrao
Nisam mogao naci ovakav isti polovan a nov isti nisu imali. Te modifikacije nisam ni razmatrao
A kao inace sve sto kupujes su original dijelovi, nisita zamjenski? Nema nikakvih modifikacija, katalizator je zamjenski isto kao sto je auspuh zamjenski, bitna je valjda samo zapremina, a ove "na motoru" proizvodi slovenacki Novak.
Poenta je da ljudi nece da popravljaju nista bez cega se moze bez obzira sto cijena popravka nije veca od jedne gume ili jednog servisa.
A slazem se da ljudi krpe samo ono sto moraju. Pogotovo ako je kvar malo skuplji, ljudi voze na celavim gumama iz proslog desetljeca i ne vide u tome problem a da vide u nekim stvarima koje direktno ne uticu na njihovo vozikanje
Throttle wrote: ↑27/11/2019 14:48
A slazem se da ljudi krpe samo ono sto moraju. Pogotovo ako je kvar malo skuplji, ljudi voze na celavim gumama iz proslog desetljeca i ne vide u tome problem a da vide u nekim stvarima koje direktno ne uticu na njihovo vozikanje
I kad napises da se tih isti 99% proteze preko jorgana (iz ovih ili onih razloga), onda krece pubuna da to nije istina nego nece da bacaju pare itd itd...
Throttle wrote: ↑27/11/2019 14:42
Modifikacija u smislu rezanja starog sa izduvne pa.zavarivanja novog tu il negdje drugo. Nije modifikacija zamjenski dio
Razlupali saće i izbili kroz rupu i pomeli u kesicu, ako već moraš znat
Skinut je bio, ako si ciljao na to da je izrezan sa strane pa izvadjeno i povareno
Throttle wrote: ↑27/11/2019 15:20
Razlupali saće i izbili kroz rupu i pomeli u kesicu, ako već moraš znat
Skinut je bio, ako si ciljao na to da je izrezan sa strane pa izvadjeno i povareno
I sad skontaj, skidanje izduvne grane, lupanje po njoj, istresanje vs skidanje izuvne grane, pilanje starog, varenje novog kata.
Pa nisu lupali cekicem po katalizatoru ima tu jos varijabli nakon zavarivanja, sta ako bude pustala, sta ako pobjegne malo prilikom zavarivanja pa se ne mogne namontirat itd, sto trazi da se tome posvetis malo vise nego sto sam ja imao volje, zivaca i na kraju, para. Kazem opet, nisam za skidanje, da jesam otisao bih odmah da skinem i ovaj. A svi bi uradili isto, sumnjam da bi neko dao par stoja i za mjesec prodao auto, jer sam vec planirao zamjenu
Pa jel se kolicina cadji mjeri za dizele? ovo je benzinac
I pao je zbog lambde valjda, senzor brljavi?
P.S. Ne razumijem se u tu tematiku ama bas nimalo
Haha ma sa autom je sve ok, još je pod garancijom, kaže ovaj sa TP aparat nam je bezveze i onaj ko ga je pravio i onaj ko je projektovao, kad Eko Test bude eliminatoran dolaze novi. Malo se salim, ali bice tu svega...
Throttle wrote: ↑16/12/2019 18:22
Pa jel se kolicina cadji mjeri za dizele? ovo je benzinac
I pao je zbog lambde valjda, senzor brljavi?
P.S. Ne razumijem se u tu tematiku ama bas nimalo
Da, ograničena je dopuštena količina čestica čađi i za benzince sa direktnim ubrizgavanjem.
Na vrijednost od maksimalno 0,005 g/km za Euro 5 i na vrijednost od maksimalno 0,0045 g/km za Euro 6.
A što se tiče lambde, eko test nema šta da odlučuje o tome, sa kolikim je omjerom mase kisika i mase goriva, proizvođač projektovao svoj motor da radi.