Hafis wrote: ↑15/12/2019 19:18Ma šta ono zna. Čovjek je alergičan na sve srpsko i hrvtsko i bila stvatr. Imunološki poremećaj... bolest kao i sve druge...... I nije se lijepo rugati hasti...jednostavno se praviš da ne vidiš, ili staviš na foe kao ja.MorningStar wrote: ↑15/12/2019 19:02Mislim na tebe konkretno, jer ocito si alergican na sve srpsko hrvatsko.. ukljucujuci i jedenje cvaraka![]()
Inače da konačno demistificiramo te čvrke (bljak) i da vidimo tko su naši domaći šampioni:
https://www.nezavisne.com/zivot-stil/hr ... aka/278494
Bišćanin svjetski prvak u brzom jedenju čvaraka
Mirso Mrkalj iz Bišćana, kojeg su nakon takmičenja neki konkurenti već prozvali „veličanstveni“, prvi je svjetski prvak u brzom jedenju čvaraka, koje je sinoć održano u Prijedoru.
Kafana „Kod Neđe Debelog“ u Prijedoru ušla je tako u istoriju kao prvi domaćin „Čvarčijade“, na kojoj je učestvovalo 15 takmičara.
Njihov zadatak je bio da što prije pojedu porciju čvaraka od oko 100 grama, a bili su bodreni od strane nekoliko desetina navijača uz taktove grupe AC/DC i njihove pjesme „Thunderstruck“, (ne)zvanične himne ovog takmičenja.
U oštroj konkurenciji Mirso je odnio pobjedu ispred Prijedorčanina Emira Hodžića i Banjalučanina Gorana Gavrića Grge.
Veličanstveni Mirso i Emir se sastali u finalu![]()
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Kolinda
#6551 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- BHCluster
#6552 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Evo stize smjena deder i saku rashtike baci kako je krenulo zanoćit će, samo da im ne bude kao Opsenici.
- Kolinda
- BHCluster
#6554 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ha ja malo bajtih cvarka i saka rsashtike tace vam vise, ta nece vam dnevnicu placati ifak ste vi low level trolls.
-
Hafis
#6555 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kume, čini mi se da su ova dvojica dijasporskih ekstrema upravo Veličanstveni Mirso i Emir. Malo, malo pa o čvarcima mlate. Spreča je garant veličanstveni, a ovaj delegat Luster je Emir, drugolasirani.
Da se porefenamo pa da im pošaljemo po jedno po kile, čisto da održavaju formu do slijedećeg takmičenja.
- Kolinda
#6556 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
MoRe brate, svakako mi u fišeku parkirani u frižideru a očima ih ne mogu vidjeti...Hafis wrote: ↑15/12/2019 20:25Kume, čini mi se da su ova dvojica dijasporskih ekstrema upravo Veličanstveni Mirso i Emir. Malo, malo pa o čvarcima mlate. Spreča je garant veličanstveni, a ovaj delegat Luster je Emir, drugolasirani.
Da se porefenamo pa da im pošaljemo po jedno po kile, čisto da održavaju formu do slijedećeg takmičenja.
-
Hafis
#6557 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A i ja, prije bih te bamije za koju ne znam ni što je, nego čvaraka.Kolinda wrote: ↑15/12/2019 20:35MoRe brate, svakako mi u fišeku parkirani u frižideru a očima ih ne mogu vidjeti...Hafis wrote: ↑15/12/2019 20:25Kume, čini mi se da su ova dvojica dijasporskih ekstrema upravo Veličanstveni Mirso i Emir. Malo, malo pa o čvarcima mlate. Spreča je garant veličanstveni, a ovaj delegat Luster je Emir, drugolasirani.
A vidiš, njima dvojici je to mistična hrana, zato što je haram i zato je privlačno.... nešto kao meni tuđa žena.
I zato oni toliko o čvarcima pričaju....Što bi rekla stara njujorška: ne laje ker zbog sela.
- BHCluster
#6558 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Stigao je i dotur, deder kakve jeftine brlje, ha ja nije na bolje ni navikao. 
-
Hafis
#6559 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pazi čvarakBHCluster, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
- MorningStar
-
Hafis
#6561 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Kolinda
-
Hafis
#6563 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Lustere, pusti ti njiha.
Grijeh ne ulazi na usta, već izlazi iz njiha.
Grijeh ne ulazi na usta, već izlazi iz njiha.
- BHCluster
- Kolinda
- BHCluster
#6566 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
De im i one bijele bubrege iznesi kad su navalili.
-
Hafis
#6567 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Imam štelu (ne Martinovića) u Tomislavu, i mogu srediti sve - od članstva u vaterpolo klubu do vojne peMzije. Taman ću njima dvojici ishoditi dvije članske u ovoj udruzi kad im je toliko stalo...stvarno bih sevap uhvatio.
- BHCluster
#6568 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Haman2
#6569 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bosnjacka politika prema Hrvatima je jako dobra kakav odnos imaju Hrvati prema BiH.
-
Novak20
#6570 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bošnjačka politika ne može da shvati ili još bolje ne može da prihvati da BiH nije isključivo Bošnjačka država i domovina te da državu ne čine tri naroda nego oni nju.
Slikovito napisano, u zgradi sa tri stana ne možeš ti uzeti avliju, parking, instalacije i zajedničke prostorije u dogovoru sa svojim podstanarom da bi docnije ispraznio stanove vlasnika.
Odnos Hrvata i hrvatske politike prema BiH proizilazi iz te činjenice.
Bošnjačka politika je dobra prema sebi, a prema svom narodu manje - više.
-
Lug
- horkesh
#6572 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Novak20 wrote: ↑21/12/2019 14:27![]()
Bošnjačka politika ne može da shvati ili još bolje ne može da prihvati da BiH nije isključivo Bošnjačka država i domovina te da državu ne čine tri naroda nego oni nju.
Slikovito napisano, u zgradi sa tri stana ne možeš ti uzeti avliju, parking, instalacije i zajedničke prostorije u dogovoru sa svojim podstanarom da bi docnije ispraznio stanove vlasnika.
Odnos Hrvata i hrvatske politike prema BiH proizilazi iz te činjenice.
Bošnjačka politika je dobra prema sebi, a prema svom narodu manje - više.
Mislim, lijepo je vidjeti da si i ti, zajedno s ostatkom HNS-a, prihvatio Miletovu retoriku o tome kako Bošnjaci svojataju Bosnu. Respekt, lekcija dobro naučena. Samo se vi nastavite ulizivati i ponavljati mantre u nadi da će vam veliki Baja baciti koju mrvicu s hastala.
U međuvremenu, ostaje činjenica da Bosna pripada onima koji... Htio sam reći koji je vole, ali to bi eliminiralo apsolutno cjelokupno političko vodstvo bh. Hrvata i dobar dio tog glasačkog tijela
Pih... Opet spadosmo na isto. Štaviše, na portalima bh. Hrvata vrlo često, upravo nakon ove mantre o tome da "Bosna ne pripada samo Bošnjacima", krenu one druge, redovne, o procentima teritorija i o tome kako se u zapadnoj Hercegovini nigdje ne može vidjeti bh. zastava. Šizofreno? Ma jok.
Baš je super živjeti u jednoj državi, glasati na predsjedničkim izborima za drugu, pjevati himnu druge države na predizbornim skupovima i onda još imati obraza optužiti neke druge da ova, rezervna domovina, ne pripada samo njima.
Kad god pomislim da nema kraja SDa-ovskoj gramzivosti i HDZ-ovskom licemjerstvu, naiđe neki poput Novaka, ne čak ni rukovodstva, nego obični glasač, da me razuvjeri.
Bosna pripada onima koji u nju vjeruju. Ti nipošto nisi takav, pa ne vidim što te ovo dira. Plaćaj poreze i glasaj
-
Novak20
#6573 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Cluster bi ti rekao kmeeeee, ja neću. Pristojno ću odgovoriti da ja nemam rezervne domovine ni putovnice. Domovinu bezuvjetno volim, nisam pucao na Bošnjake i nikakav Baja ili Horokeš koji misli da je expert za mjerenje osjećaja to neće promijeniti. Za druge me briga. Državu poštujem koliko ona poštuje mene. Za svoje novce koje uredno dajem u fondove i institucije očekujem da barem rade kako treba, da imam pravo, pravdu i normalan, ako ne bolji život. Do sada me u životnoj praksi nitko nije uvjerio u to, ostao sam uskračen za mnogo toga dok oni koji od države kradu sve od para do kopir papira imaju nekakvu prednost nada mnom u državi u koju se kunu. Što ti tu nije jasno ? U takvu BiH ne vjerujem.horkesh wrote: ↑21/12/2019 23:42
![]()
Mislim, lijepo je vidjeti da si i ti, zajedno s ostatkom HNS-a, prihvatio Miletovu retoriku o tome kako Bošnjaci svojataju Bosnu. Respekt, lekcija dobro naučena. Samo se vi nastavite ulizivati i ponavljati mantre u nadi da će vam veliki Baja baciti koju mrvicu s hastala.
U međuvremenu, ostaje činjenica da Bosna pripada onima koji... Htio sam reći koji je vole, ali to bi eliminiralo apsolutno cjelokupno političko vodstvo bh. Hrvata i dobar dio tog glasačkog tijelaHajde, recimo da Bosna pripada onima koji poštuju institucije bh. države, njena obilježja i slične formalne stvari.
Pih... Opet spadosmo na isto. Štaviše, na portalima bh. Hrvata vrlo često, upravo nakon ove mantre o tome da "Bosna ne pripada samo Bošnjacima", krenu one druge, redovne, o procentima teritorija i o tome kako se u zapadnoj Hercegovini nigdje ne može vidjeti bh. zastava. Šizofreno? Ma jok.
Baš je super živjeti u jednoj državi, glasati na predsjedničkim izborima za drugu, pjevati himnu druge države na predizbornim skupovima i onda još imati obraza optužiti neke druge da ova, rezervna domovina, ne pripada samo njima.
Kad god pomislim da nema kraja SDa-ovskoj gramzivosti i HDZ-ovskom licemjerstvu, naiđe neki poput Novaka, ne čak ni rukovodstva, nego obični glasač, da me razuvjeri.
Bosna pripada onima koji u nju vjeruju. Ti nipošto nisi takav, pa ne vidim što te ovo dira. Plaćaj poreze i glasaj![]()
Hajde što ti je Novak problem u moralisanju ali što kažeš na ovo. Pažljivo pročitaj čitav tekst, odnosno dva teksta pa reci što je sarajevski Franjo problem ako misli da ima pravo da misli.
http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/fr ... puske-4198
Pa sada pročitaj ovo.Treba s radošću čekati dan, pod pretpostavkom da će ikada doći, kada će se pojaviti jaka politička ličnost koja će onima kojima priča počinje i završava s nosanjem puške imati hrabrosti poručiti: Dosta ste nas maltretirali s vašom borbom. Ako ste se borili za državu u kojoj će nečija djeca i unuci morati da vam se klanjaju kao gospodarima, samo zato jer ste se „borili“, onda niste morali ni da se „borite“, to smo mogli imati i bez vaše borbe.
I pri tome ne biti linčovan.
https://stav.ba/kinder-franjo-iz-rame/
Vidiš, Franjo se barem potpiše na ono što misli i napiše pa mu se može udariti vaspitni šamar, M. Drnišilić ne. Tko je Franjo, to znam, tko je M. Drnišilić, to ne znam. Valjda neka umna masa ili neka intelektualna kukavica. E takva ti je i bošnjačka politika pa neka se zajedno sa pudlicama kune u što hoće, ja joj ne vjerujem. Barem dok ne podigne kakav spomenik nedužno stradalim na Kazanima ili poginulim pripadnicima HVO Sarajeva.Prohrvatski neomarksistički portal Prometej.ba (daleko više hrvatski nego marksistički) možda je posljednje istinsko utočište podlih mimikrona, intelektualnih hulja i marginalnih čudaka. Samo se na tom, istina vrlo slabo posjećenom, no ipak, zbog svoje rijetkosti, ne sasvim beznačajnom portalu, mogu naći tekstovi one vrste ljevice koja je otišla toliko ulijevo da je izašla na desnu stranu Dragana Čovića i Milorada Dodika.
Ta vrsta endemske ljevičarske faune, budući da živi, bolje rečeno parazitira, isključivo u većinski bošnjačkom akvatoriju, toliko je ostrašćena i toliko zadojena mržnjom spram većine koja je okružuje, da redovno zapada u antibošnjački, ali i antibosanski šovinizam ili autošovinizam, ovisno jesu li “inficirani” subjekti Srbi, Hrvati ili Bošnjaci.
Samo se na Prometeju mogu naći tekstovi poput onoga koji potpisuje Franjo Šarčević pod naslovom Dokle ćemo živjeti pod nasiljem i ucjenama onih koji su “nosili puške?”, a u kojem šovinistički tvrdi da je “opće mjesto svakog hohštaplera, kriminalca, primitivca, nesposobnjakovića, sitnog ili krupnog prevaranta… primjerice u onom dijelu zemlje koji je strukturno premrežen ljudstvom i ideologijom Stranke demokratske akcije, jest: ja/on sam/je se borio za ovu zemlju, ja/on sam/je nosio pušku”.
Šarčevića beskrajno iritira činjenica da je za bošnjačko društvo i dalje važna politička kvalifikacija kao pokazatelj ličnog morala i karaktera, to gdje je neko proveo agresiju na Bosnu i Hercegovinu i šta je tokom nje radio. Naravno, kako pas ne laje radi sela, tako ni Franjo ne larma radi Peđe Kojevića, čiju tešku sudbinu predsjednika doskora vladajuće stranke u Kantonu Sarajevo i ušteđevinu od 300.000 KM oplakuje. Šarčevića, u suštini, nervira što se i njega lično može prozvati, ne zbog ratnog angažmana, jer je Franjo za vrijeme agresije bio tek mali bebać koji je vozao kahlicu, već zbog njegove podrške onima koji su vojnu obavezu ili izbjegavali ili su rat proveli u agresorskim formacijama poput VRS-a ili HVO-a.
Franji je nejasno zašto “Srbin ili Hrvat, posebno ako je političar u ovom dijelu zemlje na koji izetbegovićevci polažu ekskluzivno pravo, mora da prolazi kroz taj samoponižavajući ritual čišćenja, u kojem dokazuje kako voli ovu zemlju, kako je BiH njegova domovina, kako se borio u Armiji BiH ili kako – u najmanju ruku – obožava Armiju BiH i njezinog vrhovnog zapovjednika”, jer i dalje nije prihvatio da se na Bosnu i Hercegovinu odigrala dvostruka velikosrpska i velikohrvatska agresija te da se desio i genocid i udruženi zločinački poduhvat nad Bošnjacima koji ne bi bili mogući bez, u najmanju ruku, prešutnog odobravanja, ako već ne oduševljenog učešća, većine srpskog i hrvatskog društva.
Šarčević, također, još nije razumio da voljeti Bosnu i Hercegovinu kao domovinu, boriti se u Armiji RBiH i poštovati njenog vrhovnog zapovjednika JESTE svojevrsni civilizacijski litmus-test kojim se provjerava nečiji što antifašizam, što odnos prema Bošnjacima, pa je sasvim normalno da onaj srpski ili hrvatski političar koji traži da Bošnjaci glasaju za njega kako bi im vladao pokaže i posvjedoči ne samo korektan odnos spram njih kao naroda već i spram onoga što im se desilo od ruke njegovih sunarodnjaka.
Ma koliko Šarčević pokušavao nametnuti ideju da “učešće u ratu ne može biti mjera svih stvari”, ono u velikom broju slučajeva to jeste jer je rat pokazao i razotkrio ljude do gole kože, ogolio njihovu suštinu, pokazao da se u mnogo dobrom učitelju krije krvožedni manijak, a u prisnom prijatelju vlastiti dželat.
Takve lekcije se ne zaboravljaju lahko niti se imaju privilegiju zaboraviti. Nije baš jasno zašto Šarčević nalazi bilo šta problematično što zbog takvih svjetonazora “Sarajevo nikada neće u pravom smislu postati glavni grad Bosne i Hercegovine niti će u njega željeti dolaziti oni koji nisu nosili puške, ili čiji roditelji ili djedovi nisu nosili puške, ili su ih nosili na ‘krivoj strani’.”
Sarajevo niti želi, niti hoće, niti može biti otvoren grad za one koji su nosili puške na agresorskoj strani i koji se toga ne stide, već se, štaviše, ili time ponose ili to smatraju jednakim nošenju puške na jedinoj ispravnoj strani u ratu – Armiji Republike Bosne i Hercegovine. Tako je i s onima koji su dezertirali, a slično je i s nekim od njihovih potomaka. Ne može se nikoga kriviti zbog odluka svojih roditelja, niti bi roditeljska biografija trebala biti presudna, ali onaj ko se ponosi time što mu je “tata agresor iz rata”, kao i onaj što misli da je potpuno isto to što je njegov tata opsjedao Sarajevo ili Mostar, a nečiji ga babo / tata branio, taj niti može niti treba smatrati Sarajevo svojim gradom.
To već nije pitanje roditeljskog već ličnog izbora i svjetonazora. Takav moralni relativizam nedopustiv je i odvratan te nikome, a ponajmanje Bošnjacima, ne treba izgradnja izvitoperenog društva koje će funkcionirati na osnovu amoralnih kriterija po kojima je isto biti agresor, dezerter ili branitelj.
Šarčević mašta i o nekom obećanom političkom mesiji koji će borcima Armije RBiH podviknuti: “Dosta ste nas maltretirali s vašom borbom”, pa onda zamjenjuje teze tvrdeći da se djeca dezertera moraju klanjati borcima i njihovoj djeci, mada je realnost potpuno suprotna.
Koliko je Šarčević ustvari autsajder u političkom prostoru i intelektualnom habitusu u kojem bi da djeluje, pokazuje i to kako zamišlja spomenutog dezerterskog mesiju dok poručuje “da smo ovo danas mogli imati i bez vaše borbe”.
Franjo ne zna da bez te borbe koja ga iritira ne samo da ne bi bilo onih Bošnjaka koji ga iritiraju nego ne bi bilo ni bošnjačkih paćenika i poluprodukata kazazovštine koji objavljuju tekstove na njegovom portalu, ne bi ostalo niti bošnjačkog uha pa čak niti kamen ne bi svjedočio da su nekad neki Bošnjaci živjeli ovdje.
Uostalom, valjda mu je iz vlastitog okruženja poznato šta se desilo s Bošnjacima Prozora u posljednjim ratovima. /M. Drnišlić/

- spreca
#6574 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A gdje su to Hrvati ili srbi podigli neki Spomenik Bosnjacima...imas li ti imalo obraza?....Bosanski jezik a kamoli sta drugo je zabranjen u kantonima sa HR vecinom i u Sumadiji....gdje ste to vi podigli neko obiljezje o stradanju Bosnjaka,osim sto velicate ratne zlocince koji su osudjeni za UZP i ratne zlocine i ti bi da vam neko dize spomenike?
- horkesh
#6575 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Yawn. Svaki post ti se svede na lične uvrede. Kad treba da nešto braniš, onda voliš sve da spustiš na individualni nivo, "ja nemam rezervne domovine". Ti možda ne, ali ogromna većina bh. Hrvata ju ima. Ne samo to, BiH im je tek druga domovina, ako ne i privremeno prebivalište. S druge strane, naravno da si uzimaš za pravo da tvrdiš da svi Bošnjaci svojataju Bosnu
Posebno mi je simpatično što si ti meni našao Stav citirati
Zna se čiji je Stav. To što si ti navikao da je jedan narod = jedna stranka, to je tvoj problem, a ne moj.
Napraviš temu koja je bukvalno jedno veliko KME, ali uživaš drugima govoriti da kmeče. Šizofreno i licemjerno, a što je svakako tradicija politike bh. Hrvata, s predvidljivim rezultatima. S područja gdje vlada HDZ su protjerani svi tragovi države BiH, ali i dalje se Bošnjake optužuje za "svojatanje".
Budite iskreni i kažite da samo hoćete da se zna da je hrvatski teritorij - samo hrvatski teritorij. To je jedini cilj politike bh. Hrvata. To lažno moralisanje i glumljenje žrtve ostavi za eresovce.
Posebno mi je simpatično što si ti meni našao Stav citirati
Napraviš temu koja je bukvalno jedno veliko KME, ali uživaš drugima govoriti da kmeče. Šizofreno i licemjerno, a što je svakako tradicija politike bh. Hrvata, s predvidljivim rezultatima. S područja gdje vlada HDZ su protjerani svi tragovi države BiH, ali i dalje se Bošnjake optužuje za "svojatanje".
Budite iskreni i kažite da samo hoćete da se zna da je hrvatski teritorij - samo hrvatski teritorij. To je jedini cilj politike bh. Hrvata. To lažno moralisanje i glumljenje žrtve ostavi za eresovce.