Ja sam kupio Mi Note 5 Ai/Pro tako nesto i nakon azuriranja na A10 zaglavio je na pocetnom logou, popravljali mi i vratili, nakon 10 minuta opet zaglavi i onda nakon 10-15 dana (ne znam tacno) odobre mi zamjenu u vrijednosti tog placenog telefona, oko 400 km. Posto ga nije bilo vise u prodaji kod njih dobio sam da biram sta hocu za te pare.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
Grom2017
#10476 Re: Xiaomi mobiteli
- diablobih
#10477 Re: Xiaomi mobiteli
Spada sve pod garanciju. Sta ima veze je li ploca ili nesto deseto problem. Jedino ako si ga pokvario tako sto si ga otvarao i drk'o, inace ce ti ga popraviti normalne kompanije.Safete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 11:57 Ne sumnjam ali pricam o slucaju koji sam skoro ovde procitao,neko je pricao zenin telefon nosio nema fizickog ostecenja rekli kvar na ploci ne spada pod garanciju.Pa su isto tako neki forumasi nakon toga pisali kako je njima takav kvar popravljan.
- fortaleza
#10478 Re: Xiaomi mobiteli
Nije fizičko oštećenje, ali kad je u pitanju kvar na ploči tu nema popravka i moraju ti tražiti novu ploču ili dati novi telefon, a ne žele se zavaljivati u minus pa su te otpilili.diablobih wrote: ↑15/12/2019 10:48Nije to do IQ mobilea, to ti je kada kupujes u piljarama. Imas oficijalne radnje (mobilmedia, domod itd), imas telecome (BHT, Mtel i Eronet) i samo ces kod njih dobiti garanciju kako treba. Kod drugih ti je garancija na software i njihova dobra volja je da ti poprave nesto drugo.
Da je u pitanju displej od 15$ ili zvučnik slušalice možda bi i promijenili, al od njih ne možeš računati na garanciju.
-
Safete Dilbere
#10479 Re: Xiaomi mobiteli
U ovom slucaju nije spadalo nebi covjek lago da su vratili.Naglasio je da nikakvih ostecenja nije bilo fizickih i da je aparat stao sam od sebe.diablobih wrote: ↑15/12/2019 12:37Spada sve pod garanciju. Sta ima veze je li ploca ili nesto deseto problem. Jedino ako si ga pokvario tako sto si ga otvarao i drk'o, inace ce ti ga popraviti normalne kompanije.Safete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 11:57 Ne sumnjam ali pricam o slucaju koji sam skoro ovde procitao,neko je pricao zenin telefon nosio nema fizickog ostecenja rekli kvar na ploci ne spada pod garanciju.Pa su isto tako neki forumasi nakon toga pisali kako je njima takav kvar popravljan.
-
sencobih
#10480 Re: Xiaomi mobiteli
Ljudi slijepo vjeruju svojoj djeci, i natežu se u servisu tvrdeći da nikad nije ispao. Nije ali malo morgen. Vjerujem da ni u servisu nisu vesla sisali i da postoje načini da se utvrdi je li došla vlaga, je li ispadao i slično. Mi kontamo ako se okom ne vidi oštećenje jer smo imali maskicu na mobitelu da se ne može skontati. Naravno i neki serviseri traže načine da naplate iako ne bi trebalo, ali nema toga kome telefon nije mlatno od pod , posebno kad djeca koriste mobitel.
-
Heller
#10481 Re: Xiaomi mobiteli
Postoje indikatori i telefonu za vlagu, čim ga vlaga dohvati promijeni boju.sencobih wrote: ↑15/12/2019 17:36 Ljudi slijepo vjeruju svojoj djeci, i natežu se u servisu tvrdeći da nikad nije ispao. Nije ali malo morgen. Vjerujem da ni u servisu nisu vesla sisali i da postoje načini da se utvrdi je li došla vlaga, je li ispadao i slično. Mi kontamo ako se okom ne vidi oštećenje jer smo imali maskicu na mobitelu da se ne može skontati. Naravno i neki serviseri traže načine da naplate iako ne bi trebalo, ali nema toga kome telefon nije mlatno od pod , posebno kad djeca koriste mobitel.
-
Tempo
- ZeModerator
#10482 Re: Xiaomi mobiteli
jest, jest. ja imam takve zidove u stanu.Heller wrote: ↑15/12/2019 17:55Postoje indikatori i telefonu za vlagu, čim ga vlaga dohvati promijeni boju.sencobih wrote: ↑15/12/2019 17:36 Ljudi slijepo vjeruju svojoj djeci, i natežu se u servisu tvrdeći da nikad nije ispao. Nije ali malo morgen. Vjerujem da ni u servisu nisu vesla sisali i da postoje načini da se utvrdi je li došla vlaga, je li ispadao i slično. Mi kontamo ako se okom ne vidi oštećenje jer smo imali maskicu na mobitelu da se ne može skontati. Naravno i neki serviseri traže načine da naplate iako ne bi trebalo, ali nema toga kome telefon nije mlatno od pod , posebno kad djeca koriste mobitel.
-
Naslovnica
#10483 Re: Xiaomi mobiteli
...
Last edited by Naslovnica on 15/12/2019 18:04, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#10484 Re: Xiaomi mobiteli
Heller wrote: ↑15/12/2019 17:55Postoje indikatori i telefonu za vlagu, čim ga vlaga dohvati promijeni boju.sencobih wrote: ↑15/12/2019 17:36 Ljudi slijepo vjeruju svojoj djeci, i natežu se u servisu tvrdeći da nikad nije ispao. Nije ali malo morgen. Vjerujem da ni u servisu nisu vesla sisali i da postoje načini da se utvrdi je li došla vlaga, je li ispadao i slično. Mi kontamo ako se okom ne vidi oštećenje jer smo imali maskicu na mobitelu da se ne može skontati. Naravno i neki serviseri traže načine da naplate iako ne bi trebalo, ali nema toga kome telefon nije mlatno od pod , posebno kad djeca koriste mobitel.
- diablobih
#10485 Re: Xiaomi mobiteli
Samo sto ti indikatori toliko lagano dobiju boju da je svaki telefon fakticki pod "vodom" bio 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10486 Re: Xiaomi mobiteli
Već sam se odlučio da nabavim Mi 9T Pro.
U recenzijama sam vidio da je solidan telefon, ali ovako me interesuje kakva su vam iskustva? Posebno kamera.
U recenzijama sam vidio da je solidan telefon, ali ovako me interesuje kakva su vam iskustva? Posebno kamera.
-
Grom2017
-
venmark
#10488 Re: Xiaomi mobiteli
Mobitel je Xiaomi 7A. Nije bila voda niti vlaga, niti ga je itko otvarao. Što je najgore tel. radi samo mu wifi neradi tako da nemože da bude da sam ga ja oštetio. To bude do čipa mislim.friskyoreo wrote: ↑15/12/2019 11:17Ne sumnjam u istinitost navoda korisnika, i vjerovatno tu ima puno istine. Ali me cudi kako ljudi kupe smartphone nov za 100ak km i ocekuju da im radi fluidno, bez problema i da traje.venmark wrote: ↑15/12/2019 11:01A dobro kupovao sam i kod drugih nisam imao problema. Malo sam surfao vidim da se dosta ljudi zali na njih. Našao sam kako na facebooku brišu komentare. Sad jel to istina neznam. https://www.facebook.com/IQMobileRecenzije/diablobih wrote: ↑15/12/2019 10:48
Nije to do IQ mobilea, to ti je kada kupujes u piljarama. Imas oficijalne radnje (mobilmedia, domod itd), imas telecome (BHT, Mtel i Eronet) i samo ces kod njih dobiti garanciju kako treba. Kod drugih ti je garancija na software i njihova dobra volja je da ti poprave nesto drugo.
Ma ništa riješit ću to al kod njih necu više kupovati. Sad da se gonjam s njima neda mi se. Samo da živce gubim.
-
Safete Dilbere
#10489 Re: Xiaomi mobiteli
Zbog cega ne stavite slike slikane sa tim dobrim kamerama vi koji imate te novije xiaomije,po danu i po noci?Kad vec pisete kako posjedujete tako dobre uredjaje da vidimo i te famozne kamere a ne da trazimo po yutubu itd.slike sto su neki tamo stranci slikali pa provlacili kroz filtere.Olaksat ce te puno buducim kupcima i korisnicima.
- zlo zlo
#10490 Re: Xiaomi mobiteli
IQ je problematična radnja, davno sam to tu pisala, meni je pred nosom a kupujem u Procompu.. nema zajebancije s garancijom. BTW. bolje da ti ga IQ ne popravljaju, obično znaju još što razbit na telefonu i onda kao bilo je.
- PlusSA
#10491 Re: Xiaomi mobiteli
Kupiš i testiraj lave samSafete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 20:42 Zbog cega ne stavite slike slikane sa tim dobrim kamerama vi koji imate te novije xiaomije,po danu i po noci?Kad vec pisete kako posjedujete tako dobre uredjaje da vidimo i te famozne kamere a ne da trazimo po yutubu itd.slike sto su neki tamo stranci slikali pa provlacili kroz filtere.Olaksat ce te puno buducim kupcima i korisnicima.
-
Naslovnica
#10492 Re: Xiaomi mobiteli
Imaš stručne recenzije i slike u raznim uslovima, pun ih internet, šta ti imam postavljati vlastite slike?!Safete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 20:42 Zbog cega ne stavite slike slikane sa tim dobrim kamerama vi koji imate te novije xiaomije,po danu i po noci?Kad vec pisete kako posjedujete tako dobre uredjaje da vidimo i te famozne kamere a ne da trazimo po yutubu itd.slike sto su neki tamo stranci slikali pa provlacili kroz filtere.Olaksat ce te puno buducim kupcima i korisnicima.
Lakše je tebi pronaći te slike i recenzije, nego meni uploadati slike pa ih linkovati, na stranu što su na većini mojih slika članovi porodice.
Ja imam RN8 pro i znam da slike nisu u nivou S10 i sličnih uređaja, ali sam ja prezadovoljan ovim što sam do sada uslikao, pogotovu za cijenu uređaja od cca 500KM. Na kraju krajeva, RN8 pro je mid-ranger i besmisleno je porediti ga sa 3-4 puta skupljim flagship modelima Samsunga, Apple, Huawei.
Baš bili jučer na selu kod fAmalije, slike fantastične, za 10. AI radi za 10!
Vani po noći nisam slikao niti sam imao potrebu za tim, pretpostavljam da slike nisu ni približno kvalitetne kao na S10, ali sve što sam do sada uslikao, otvorio, surfao, igrao, trajanje baterije, signal, zvuk...pre-pre-prezadovoljan.
-
Safete Dilbere
#10493 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam glup da kupujem nesto sto ne znam isplati li se.Kad bi se tvojom logikom vodila vecina nebi bilo ni recenzije ni fotografije na internetu.Hvala bogu pa ima ljudi danas.PlusSA wrote: ↑15/12/2019 21:06Kupiš i testiraj lave samSafete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 20:42 Zbog cega ne stavite slike slikane sa tim dobrim kamerama vi koji imate te novije xiaomije,po danu i po noci?Kad vec pisete kako posjedujete tako dobre uredjaje da vidimo i te famozne kamere a ne da trazimo po yutubu itd.slike sto su neki tamo stranci slikali pa provlacili kroz filtere.Olaksat ce te puno buducim kupcima i korisnicima.![]()
-
Safete Dilbere
#10494 Re: Xiaomi mobiteli
Moze se za raju opalit neka slika niko ti ne trazi familiju da stavljas.Uslikas drvo,auta,zgradu neku navece,ne vidim uopste u tome neki problem.Naslovnica wrote: ↑15/12/2019 21:11Imaš stručne recenzije i slike u raznim uslovima, pun ih internet, šta ti imam postavljati vlastite slike?!Safete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 20:42 Zbog cega ne stavite slike slikane sa tim dobrim kamerama vi koji imate te novije xiaomije,po danu i po noci?Kad vec pisete kako posjedujete tako dobre uredjaje da vidimo i te famozne kamere a ne da trazimo po yutubu itd.slike sto su neki tamo stranci slikali pa provlacili kroz filtere.Olaksat ce te puno buducim kupcima i korisnicima.
Lakše je tebi pronaći te slike i recenzije, nego meni uploadati slike pa ih linkovati, na stranu što su na većini mojih slika članovi porodice.
Ja imam RN8 pro i znam da slike nisu u nivou S10 i sličnih uređaja, ali sam ja prezadovoljan ovim što sam do sada uslikao, pogotovu za cijenu uređaja od cca 500KM. Na kraju krajeva, RN8 pro je mid-ranger i besmisleno je porediti ga sa 3-4 puta skupljim flagship modelima Samsunga, Apple, Huawei.
Vani po noći nisam slikao niti sam imao potrebu za tim, pretpostavljam da slike nisu ni približno kvalitetne kao na S10, ali sve što sam do sada uslikao, otvorio, surfao, igrao, trajanje baterije, signal, zvuk...pre-pre-prezadovoljan.
-
zippoo87
#10495 Re: Xiaomi mobiteli
zato sto svako nesto drugo slika i samim tim na osnovu svojih potreba i kupuje telefon sa dobrom ili boljom kamerom
djevojkama su recimo najbitniji selfiji i ta prednja kamera,dok ja recimo za 2 godine koliko obicno korisitm jedan model,ne napravim ni 5 selfija
tako da sto se mene tice,telefon moze dolaziti i bez prednje kamere a nekome je to glavna kamera
a i kao sto kolega rece,pun internet slika
i mozda i najbitnija stavka...koliko korisnika uopste zna koristiti kameru i napraviti dobru fotku...imas manuelni mod gdje mozes napraviti trostuko bolju fotku po noci recimo,samo ako znas postavke nastimati a ako ne znas,onda ces reci kako je kamera na aparatu losa a ustvari si ti los fotograf
djevojkama su recimo najbitniji selfiji i ta prednja kamera,dok ja recimo za 2 godine koliko obicno korisitm jedan model,ne napravim ni 5 selfija
tako da sto se mene tice,telefon moze dolaziti i bez prednje kamere a nekome je to glavna kamera
i mozda i najbitnija stavka...koliko korisnika uopste zna koristiti kameru i napraviti dobru fotku...imas manuelni mod gdje mozes napraviti trostuko bolju fotku po noci recimo,samo ako znas postavke nastimati a ako ne znas,onda ces reci kako je kamera na aparatu losa a ustvari si ti los fotograf
-
Naslovnica
#10496 Re: Xiaomi mobiteli
Ja otišao na net i za 2 min našao nekoliko stručnih recenzija, sa profesionalnim komentarima i ocjenama slika, znači do u detalje.Safete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 21:27Moze se za raju opalit neka slika niko ti ne trazi familiju da stavljas.Uslikas drvo,auta,zgradu neku navece,ne vidim uopste u tome neki problem.Naslovnica wrote: ↑15/12/2019 21:11Imaš stručne recenzije i slike u raznim uslovima, pun ih internet, šta ti imam postavljati vlastite slike?!Safete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 20:42 Zbog cega ne stavite slike slikane sa tim dobrim kamerama vi koji imate te novije xiaomije,po danu i po noci?Kad vec pisete kako posjedujete tako dobre uredjaje da vidimo i te famozne kamere a ne da trazimo po yutubu itd.slike sto su neki tamo stranci slikali pa provlacili kroz filtere.Olaksat ce te puno buducim kupcima i korisnicima.
Za svaku kameru posebno.
-
Safete Dilbere
#10497 Re: Xiaomi mobiteli
Cijenim to sto si iznjeo za slikanja ali zamisli sad odnosi se na ovo pun internet slika,ja sam moderator npr.i zakljucam ovu temu i kazem pun internet tema o xiaomiju a vi nasli ovde otvarat i pisat o tome?Dje logika tu?zippoo87 wrote: ↑15/12/2019 21:29 zato sto svako nesto drugo slika i samim tim na osnovu svojih potreba i kupuje telefon sa dobrom ili boljom kamerom
i mozda i najbitnija stavka...koliko korisnika uopste zna koristiti kameru i napraviti dobru fotku...imas manuelni mod gdje mozes napraviti trostuko bolju fotku po noci recimo,samo ako znas postavke nastimati a ako ne znas,onda ces reci kako je kamera na aparatu losa a ustvari si ti los fotograf![]()
-
Naslovnica
#10498 Re: Xiaomi mobiteli
Upravo to za selfie, ja ne znam da li sam ikada, na bilo kojem mobitelu, upalio tu kameru.zippoo87 wrote: ↑15/12/2019 21:29 zato sto svako nesto drugo slika i samim tim na osnovu svojih potreba i kupuje telefon sa dobrom ili boljom kamerom
i mozda i najbitnija stavka...koliko korisnika uopste zna koristiti kameru i napraviti dobru fotku...imas manuelni mod gdje mozes napraviti trostuko bolju fotku po noci recimo,samo ako znas postavke nastimati a ako ne znas,onda ces reci kako je kamera na aparatu losa a ustvari si ti los fotograf![]()
Prepadnem se sam sebe, svoje glavuše i podvoljka.
-
zippoo87
#10499 Re: Xiaomi mobiteli
pa objasnio sam ti evo u postu...ja prvo nisam strucan za fotografije i hajmo reci da ne znam slikati,kao ni vecina ,slikamo u auto modu pa kako ispadne.dok recimo na netu i profesionalnim recenzijama ljudi znaju kako da koriste kamere i slikaju da slika bude najbolja a onda je na kupcima da ocijene da li im to odgovara ili neSafete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 21:32Cijenim to sto si iznjeo za slikanja ali zamisli sad odnosi se na ovo pun internet slika,ja sam moderator npr.i zakljucam ovu temu i kazem pun internet tema o xiaomiju a vi nasli ovde otvarat i pisat o tome?Dje logika tu?zippoo87 wrote: ↑15/12/2019 21:29 zato sto svako nesto drugo slika i samim tim na osnovu svojih potreba i kupuje telefon sa dobrom ili boljom kamerom
ako ja tebi recimo ubacim slike ovdje i tebi se ne svide,ti ces zakljuciti da ta kamera nista ne valja a mozda kamera valja ali ne valja fotograf...dakle mogu te dovesti u situaciju koja ce te navesti na pogresan zakljucak
eto na linku...i nemam slika sa novim mobitelom,skoro sam ga kupio a nisam nesto hodao vani
https://postimg.cc/gallery/2lltmxuw2/
evo tebi za dusu,sada cu naci 2-3 slike i ubaciti da vidis kakve su na redmi note 8 ,cisto da ne bude da necemo da postavimo
-
Safete Dilbere
#10500 Re: Xiaomi mobiteli
Svaka cast,tako to rade majstori.