TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Optimus09

#10876 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Optimus09 »

Kad prebacim s racunara na tv,rezolucija se sama prebaci na 4K,ali ne bude "fit".Jednostavno,pola ikona se ne vidi,bude razvuceno :-D
Pokusao sam sa scaling,nista.
Jedino jos dok mi dodje kablo,2.0b da vidim hoce li biti razlike.
pocetnik033

#10877 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by pocetnik033 »

sencci wrote: 13/12/2019 09:47
arnes_king wrote: 12/12/2019 14:15 Ja sam odradio kalibraciju prateci upute za svoj model i iako mi je u pocetku slika izgledala lose i cudno, ubrzo sam se navikao i sad mi je odlicna. Ne mijenjam je pa je ista i za SD, HD, Youtube i 4K filmove i odlicno je sve. Jedino za igranje PS4 Pro koristim ili game mode ili u rijetkim slucajevima dinamicni prikaz.
Uradio sam kalibraciju prema uputama na rtings i sve podesio kako je tamo navedeno, osim stavke - filmski mod. U filmskom modu slika mi izgleda previše isprano i pretoplih boja, posebno ne odgovara kod gledanja tekmi, kao da dođe čak do zamućenja. Zato samo umjesto njega stavim na standard ili natural mode i ok je.

Nego koristi li neko neke aplikacije za streaming IPTV preko Tizen/Smart Hub-a i koje? U trgovini mi je izbacilo neke tipa SetIptv, Net.Iptv, Net tv.plus.. Ima i nekih sa kanalima sa naših prostora... ali koliko vidim uglavnom su trial verzje free 7 dana, a onda ide plaćanje.. Tako slično je i sa aplikacijama za filmove koliko mogu vidjeti na prvu. Koristi li neko nešto od zvaničnih aplikacija, ili uglavnom pretraživać i YouTube..?
Ja koristim Net IPTV. U biti je to aplikacija za gledanja IPTV. Ne dobijes sa njom nikakve kanale, nego trebas sam poslati listu na nju. Aplikacija je otvorena 7 dana i nakon toga ako je hoces dalje koristiti, treba je kupiti. Cijena je 5.29 EUR-a. Osim njeg koristim i Smart IPTV. Obje su slicne. I obje se placaju. Imas i besplatnu SS IPTV, ali na primjer na njoj mi ne radi dobro EPG. Ako te jos nesto zanima oko tih IPTV aplikacija, slobodno pitaj.
REDDEVILS

#10878 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Optimus09 wrote: 14/12/2019 22:27 Kad prebacim s racunara na tv,rezolucija se sama prebaci na 4K,ali ne bude "fit".Jednostavno,pola ikona se ne vidi,bude razvuceno :-D
Pokusao sam sa scaling,nista.
Jedino jos dok mi dodje kablo,2.0b da vidim hoce li biti razlike.
Evo kako je kod mene, tv je Sony XF9005 :)
ImageImage
semirsar

#10879 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

brazzo19 wrote: 14/12/2019 21:13 Nije ukljucen a i da je ukljucen ne bi se palio svako pola sata tv nakon sto ga ja ugasim, baterije su nove i nije "cuhnut" u jastuk nego stoji daljinski na nocnom ormaricu kada ugasim tv.
U mene Sony u dvije prostorije, kad ja saltam kanale u jednoj sobi saltaju se i na drugom tv u drugoj sobi :mrgreen:
Moradoh novi raspored tv po sobi napravit :skoljka:
merebit neko od ukucana barka na drugom tv posto su oba philips, da nije mozda oto rjesenje problema, nagadjam samo :-)

@REDDEVILS kod mene su iste postavke :mrgreen:
Optimus09

#10880 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Optimus09 »

Prebacilo se na 4096x2160 :roll:
Hvala,da si ziv i zdrav :thumbup:
REDDEVILS

#10881 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

semirsar wrote: 14/12/2019 22:57
brazzo19 wrote: 14/12/2019 21:13 Nije ukljucen a i da je ukljucen ne bi se palio svako pola sata tv nakon sto ga ja ugasim, baterije su nove i nije "cuhnut" u jastuk nego stoji daljinski na nocnom ormaricu kada ugasim tv.
U mene Sony u dvije prostorije, kad ja saltam kanale u jednoj sobi saltaju se i na drugom tv u drugoj sobi :mrgreen:
Moradoh novi raspored tv po sobi napravit :skoljka:
merebit neko od ukucana barka na drugom tv posto su oba philips, da nije mozda oto rjesenje problema, nagadjam samo :-)

@REDDEVILS kod mene su iste postavke :mrgreen:
:thumbup:
REDDEVILS

#10882 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Optimus09 wrote: 14/12/2019 23:00 Prebacilo se na 4096x2160 :roll:
Hvala,da si ziv i zdrav :thumbup:
:thumbup:
jarobot

#10883 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

Kako ne bi ? Ako ti je uključen tajmer za buđenje i podešen da se pali pola sata poslije gašenja svaki put kad ugasiš tv on će nanovo odbrojavati i paliti za pola sata.
Izvini ali provjeri ti još jednom ugasi tajmer za buđenje skroz .
mayab

#10884 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mayab »

jarobot wrote: 15/12/2019 07:23
Kako ne bi ? Ako ti je uključen tajmer za buđenje i podešen da se pali pola sata poslije gašenja svaki put kad ugasiš tv on će nanovo odbrojavati i paliti za pola sata.
Izvini ali provjeri ti još jednom ugasi tajmer za buđenje skroz .
E baš me zanima šta će biti na kraju oko ovog samouključivanja Philipsa,
dosta što je ovdje Philips generalno popljuvan kao tehnološki zadnje smeće sa ugrađenim lajt šoom na leđima,
nego ispade i da je opsjednut kućnim duhovima :skoljka:
brazzo19

#10885 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Evo nakon sto je jucer azuriran automatski na zadnju verziju softwera opet se palio citavu noc svako malo, nista zovem sutra ovlasteni servis ovo vise nema smisla.
P.S Ne pali niko nista u drugoj sobi niti ima ko u blizni sta vam je ljudi tv se pali sam citavu noc svaki put kad ga ugasim pocne samopaljenje do jutra znaci u 1 pola 2 , 3 , 4 ujutru pa citavu noc do nekih 8-9 sati ujutru
jarobot

#10886 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

brazzo19 wrote: 15/12/2019 08:14 Evo nakon sto je jucer azuriran automatski na zadnju verziju softwera opet se palio citavu noc svako malo, nista zovem sutra ovlasteni servis ovo vise nema smisla.
P.S Ne pali niko nista u drugoj sobi niti ima ko u blizni sta vam je ljudi tv se pali sam citavu noc svaki put kad ga ugasim pocne samopaljenje do jutra znaci u 1 pola 2 , 3 , 4 ujutru pa citavu noc do nekih 8-9 sati ujutru
Baš si uporan .Zadnji put isključi tajmer za samouključivanje jedino to može biti
sencci

#10887 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencci »

pocetnik033 wrote: 14/12/2019 22:52
arnes_king wrote: 12/12/2019 14:15 Ja sam odradio kalibraciju prateci upute za svoj model i iako mi je u pocetku slika izgledala lose i cudno, ubrzo sam se navikao i sad mi je odlicna. Ne mijenjam je pa je ista i za SD, HD, Youtube i 4K filmove i odlicno je sve. Jedino za igranje PS4 Pro koristim ili game mode ili u rijetkim slucajevima dinamicni prikaz.
Uradio sam kalibraciju prema uputama na rtings i sve podesio kako je tamo navedeno, osim stavke - filmski mod. U filmskom modu slika mi izgleda previše isprano i pretoplih boja, posebno ne odgovara kod gledanja tekmi, kao da dođe čak do zamućenja. Zato samo umjesto njega stavim na standard ili natural mode i ok je.

Nego koristi li neko neke aplikacije za streaming IPTV preko Tizen/Smart Hub-a i koje? U trgovini mi je izbacilo neke tipa SetIptv, Net.Iptv, Net tv.plus.. Ima i nekih sa kanalima sa naših prostora... ali koliko vidim uglavnom su trial verzje free 7 dana, a onda ide plaćanje.. Tako slično je i sa aplikacijama za filmove koliko mogu vidjeti na prvu. Koristi li neko nešto od zvaničnih aplikacija, ili uglavnom pretraživać i YouTube..?
Ja koristim Net IPTV. U biti je to aplikacija za gledanja IPTV. Ne dobijes sa njom nikakve kanale, nego trebas sam poslati listu na nju. Aplikacija je otvorena 7 dana i nakon toga ako je hoces dalje koristiti, treba je kupiti. Cijena je 5.29 EUR-a. Osim njeg koristim i Smart IPTV. Obje su slicne. I obje se placaju. Imas i besplatnu SS IPTV, ali na primjer na njoj mi ne radi dobro EPG. Ako te jos nesto zanima oko tih IPTV aplikacija, slobodno pitaj.
Hvala drug. Novi sam u ovome pa me sve interesuje. Shvatio sam da su ove aplikacije samo servis, tj. player za gledanje a da bi se gledalo treba proći procedure dodavanja listi kanala itd.. Prazna aplikacija nicemu ne sluzi dok se ne ubace kanali, slicno kao kod kodija (koji sam koristio na pc-ju i androidu) ali ovdje mora ici preko jedne od tih legalnih aplikacija.. Od ovih aplikacija sto si naveo vec sam skinuo Net IPTV, ali SSIPTV mi nikako ne pronalazi kada kucam u "store" pretraživaču. Tv je Samsung - ne znam ima li to veze, da nije aplikacija za LG ili trebam tražiti pod nekim drugim nazivom? Pošto sam novi u tome, može li pomoć oko procedura? Kada je skinut program koji su koraci, ukljucujuci i dodavanje listi? I gdje i kako skidam liste, jesu li one na stranici aplikacije npr stranici Net IPTV i je li se i one dodatno placaju, ima li možda besplatnih? Za pocetak bih isprobao nešto besplano cisto da prođem proceduru i vidim kako funkcioniše, pa onda bih vidio...
brazzo19

#10888 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

jarobot wrote: 15/12/2019 08:49
brazzo19 wrote: 15/12/2019 08:14 Evo nakon sto je jucer azuriran automatski na zadnju verziju softwera opet se palio citavu noc svako malo, nista zovem sutra ovlasteni servis ovo vise nema smisla.
Baš si uporan .Zadnji put isključi tajmer za samouključivanje jedino to može biti
Gdje se nalazi taj timer za "samoukljucivanje" nema ga nigdje na tv.u sve sam opcije prosao rucno i nisam ga nasao. Ima samo da se sam iskljuci nakon 2 sata ako tv miruje tj. ako ne diras daljinski i ima da se sam ugasi sleep timer recimo na pola sata ili sat ali i to je ugaseno.
Nadzornik

#10889 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nadzornik »

brazzo19 wrote: 15/12/2019 12:15

Gdje se nalazi taj timer za "samoukljucivanje" nema ga nigdje na tv.u sve sam opcije prosao rucno i nisam ga nasao. Ima samo da se sam iskljuci nakon 2 sata ako tv miruje tj. ako ne diras daljinski i ima da se sam ugasi sleep timer recimo na pola sata ili sat ali i to je ugaseno.
Problem moze biti i u EasyLink-u kojeg moras deaktivirati.

Image
brazzo19

#10890 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by brazzo19 »

Ugaseno sve to...
Nadzornik

#10891 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nadzornik »

brazzo19 wrote: 15/12/2019 13:29 Ugaseno sve to...
Vrati ga na tvornicke postavke.

jarobot

#10892 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

brazzo19 wrote: 15/12/2019 12:15
jarobot wrote: 15/12/2019 08:49
Postavke-sve postavke-regija i jezik-sat-mjerač vremena za stanje mirovanja i postavi na nulu.
To bi trebalo riješiti problem
pocetnik033

#10893 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by pocetnik033 »

sencci wrote: 15/12/2019 09:26
pocetnik033 wrote: 14/12/2019 22:52

Hvala drug. Novi sam u ovome pa me sve interesuje. Shvatio sam da su ove aplikacije samo servis, tj. player za gledanje a da bi se gledalo treba proći procedure dodavanja listi kanala itd.. Prazna aplikacija nicemu ne sluzi dok se ne ubace kanali, slicno kao kod kodija (koji sam koristio na pc-ju i androidu) ali ovdje mora ici preko jedne od tih legalnih aplikacija.. Od ovih aplikacija sto si naveo vec sam skinuo Net IPTV, ali SSIPTV mi nikako ne pronalazi kada kucam u "store" pretraživaču. Tv je Samsung - ne znam ima li to veze, da nije aplikacija za LG ili trebam tražiti pod nekim drugim nazivom? Pošto sam novi u tome, može li pomoć oko procedura? Kada je skinut program koji su koraci, ukljucujuci i dodavanje listi? I gdje i kako skidam liste, jesu li one na stranici aplikacije npr stranici Net IPTV i je li se i one dodatno placaju, ima li možda besplatnih? Za pocetak bih isprobao nešto besplano cisto da prođem proceduru i vidim kako funkcioniše, pa onda bih vidio...
Ja koristim placenu listu, ali kako ti je ta aplikacija svakako otvorena 7 dana od instalacije, pozuri sa listom. Ako hoces posalji mi privatnom porukom svoju mac adresu koju si dobio pa cu je poslati ovom od koga ja kupujem listu pa da ti pusti da isprobas. Ja placam 15 KM mjesecno.
Pauza

#10894 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pauza »

Ima li sad kakvih akcija aktuelnih za LCD veći od 50"? Šta je trenutni best buy? U obzir odlaze sve marke i modeli TVova. tnx :thumbup:
semirsar

#10895 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Pauza wrote: 15/12/2019 17:53 Ima li sad kakvih akcija aktuelnih za LCD veći od 50"? Šta je trenutni best buy? U obzir odlaze sve marke i modeli TVova. tnx :thumbup:
akcija, ima, imas li ti para, nemoj mi po onoj staroj, pare nisu problem, para nema... :mrgreen:
Radar71

#10896 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Radar71 »

semirsar wrote: 15/12/2019 19:29
Pauza wrote: 15/12/2019 17:53 Ima li sad kakvih akcija aktuelnih za LCD veći od 50"? Šta je trenutni best buy? U obzir odlaze sve marke i modeli TVova. tnx :thumbup:
akcija, ima, imas li ti para, nemoj mi po onoj staroj, pare nisu problem, para nema... :mrgreen:
Šta bi ti preporučio 49 ili 50 inchi do milju KM?
VA panel
Pauza

#10897 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pauza »

Radar71 wrote: 15/12/2019 21:47
Šta bi ti preporučio 49 ili 50 inchi do milju KM?
VA panel
Mlo samo gledao šta ima kod nas i skontao da bih uzeo min. 55" i max 65". Koliko vidim na ekupi je najbolja ponuda u pogledu cijena-kvalitet. IMa 4k LG 55" 899KM. I Qled 55" 1400KM. Šta je bolje?
Pauza

#10898 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pauza »

Pa hajde sad... daj konkretnu preporuku, model, cijenu i tako to, pustis e ba šuplje, para nema, samo gledam :izet: :izet: :razz:
semirsar

#10899 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Davno ja sebi trazio, i nasao na kraju. Moj dosadasnji izbor u zadnjih 20-ak godina je bio Sony i nikad se ne pokajah.
Iduci tv, aBd, ce biti OLED, a ako ne, QLED i to min. serije 7... dogodine, nadam se :-)
Sudeci po ovome gore, nijesam vam ja nes' relevantan za ozbiljnu pomoc, najbolje sacekati, sa'ce i @CooK jos malo, on je ipak neko kome treba kapu skinuti sto se tice dobrih preporuka :thumbup:
Dobro je pitati, ali, da bi neko dao najbolji odgovor mora znati i ono sto ni vecina vrlih kupaca sama ne zna sta im treba, izgleda glupo ali istinito je :mrgreen:
Da ne pametujem sada, neko spomenu ekupi... pa ev' sta bih ja da nemam ono sto imam :mrgreen:
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-televi ... 15537.aspx
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-televi ... 15536.aspx
@Pauza bolje ti je qled, ali ako se ne varam, bio je od 55" oko 1500KM, ah ev' nes' slicno
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 15130.aspx
Cijena s popustom:1.43010 KM
*Iskazana cijena ukljucuje dodatnih 10% popusta na jednokratno placanje Visa karticama za prvih 500 kupovina ili do 15.12.2019. Popust obracunavamo i za placanje na rate.Umanjena cijena se prikazuje na zadnjem koraku plaćanja, nakon što odaberete plaćanje Visa karticom.
sad za sad pros'o voz :-)
Radar71

#10900 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Radar71 »

@semirsar a zašto ne predloži neki Sony
Post Reply