Pokusao sam sa scaling,nista.
Jedino jos dok mi dodje kablo,2.0b da vidim hoce li biti razlike.
Moderator: Benq
Ja koristim Net IPTV. U biti je to aplikacija za gledanja IPTV. Ne dobijes sa njom nikakve kanale, nego trebas sam poslati listu na nju. Aplikacija je otvorena 7 dana i nakon toga ako je hoces dalje koristiti, treba je kupiti. Cijena je 5.29 EUR-a. Osim njeg koristim i Smart IPTV. Obje su slicne. I obje se placaju. Imas i besplatnu SS IPTV, ali na primjer na njoj mi ne radi dobro EPG. Ako te jos nesto zanima oko tih IPTV aplikacija, slobodno pitaj.sencci wrote: ↑13/12/2019 09:47Uradio sam kalibraciju prema uputama na rtings i sve podesio kako je tamo navedeno, osim stavke - filmski mod. U filmskom modu slika mi izgleda previše isprano i pretoplih boja, posebno ne odgovara kod gledanja tekmi, kao da dođe čak do zamućenja. Zato samo umjesto njega stavim na standard ili natural mode i ok je.arnes_king wrote: ↑12/12/2019 14:15 Ja sam odradio kalibraciju prateci upute za svoj model i iako mi je u pocetku slika izgledala lose i cudno, ubrzo sam se navikao i sad mi je odlicna. Ne mijenjam je pa je ista i za SD, HD, Youtube i 4K filmove i odlicno je sve. Jedino za igranje PS4 Pro koristim ili game mode ili u rijetkim slucajevima dinamicni prikaz.
Nego koristi li neko neke aplikacije za streaming IPTV preko Tizen/Smart Hub-a i koje? U trgovini mi je izbacilo neke tipa SetIptv, Net.Iptv, Net tv.plus.. Ima i nekih sa kanalima sa naših prostora... ali koliko vidim uglavnom su trial verzje free 7 dana, a onda ide plaćanje.. Tako slično je i sa aplikacijama za filmove koliko mogu vidjeti na prvu. Koristi li neko nešto od zvaničnih aplikacija, ili uglavnom pretraživać i YouTube..?
Evo kako je kod mene, tv je Sony XF9005

U mene Sony u dvije prostorije, kad ja saltam kanale u jednoj sobi saltaju se i na drugom tv u drugoj sobi
semirsar wrote: ↑14/12/2019 22:57U mene Sony u dvije prostorije, kad ja saltam kanale u jednoj sobi saltaju se i na drugom tv u drugoj sobi![]()
Moradoh novi raspored tv po sobi napravit![]()
merebit neko od ukucana barka na drugom tv posto su oba philips, da nije mozda oto rjesenje problema, nagadjam samo
@REDDEVILS kod mene su iste postavke![]()
Kako ne bi ? Ako ti je uključen tajmer za buđenje i podešen da se pali pola sata poslije gašenja svaki put kad ugasiš tv on će nanovo odbrojavati i paliti za pola sata.
E baš me zanima šta će biti na kraju oko ovog samouključivanja Philipsa,
Baš si uporan .Zadnji put isključi tajmer za samouključivanje jedino to može bitibrazzo19 wrote: ↑15/12/2019 08:14 Evo nakon sto je jucer azuriran automatski na zadnju verziju softwera opet se palio citavu noc svako malo, nista zovem sutra ovlasteni servis ovo vise nema smisla.
P.S Ne pali niko nista u drugoj sobi niti ima ko u blizni sta vam je ljudi tv se pali sam citavu noc svaki put kad ga ugasim pocne samopaljenje do jutra znaci u 1 pola 2 , 3 , 4 ujutru pa citavu noc do nekih 8-9 sati ujutru
Hvala drug. Novi sam u ovome pa me sve interesuje. Shvatio sam da su ove aplikacije samo servis, tj. player za gledanje a da bi se gledalo treba proći procedure dodavanja listi kanala itd.. Prazna aplikacija nicemu ne sluzi dok se ne ubace kanali, slicno kao kod kodija (koji sam koristio na pc-ju i androidu) ali ovdje mora ici preko jedne od tih legalnih aplikacija.. Od ovih aplikacija sto si naveo vec sam skinuo Net IPTV, ali SSIPTV mi nikako ne pronalazi kada kucam u "store" pretraživaču. Tv je Samsung - ne znam ima li to veze, da nije aplikacija za LG ili trebam tražiti pod nekim drugim nazivom? Pošto sam novi u tome, može li pomoć oko procedura? Kada je skinut program koji su koraci, ukljucujuci i dodavanje listi? I gdje i kako skidam liste, jesu li one na stranici aplikacije npr stranici Net IPTV i je li se i one dodatno placaju, ima li možda besplatnih? Za pocetak bih isprobao nešto besplano cisto da prođem proceduru i vidim kako funkcioniše, pa onda bih vidio...pocetnik033 wrote: ↑14/12/2019 22:52Ja koristim Net IPTV. U biti je to aplikacija za gledanja IPTV. Ne dobijes sa njom nikakve kanale, nego trebas sam poslati listu na nju. Aplikacija je otvorena 7 dana i nakon toga ako je hoces dalje koristiti, treba je kupiti. Cijena je 5.29 EUR-a. Osim njeg koristim i Smart IPTV. Obje su slicne. I obje se placaju. Imas i besplatnu SS IPTV, ali na primjer na njoj mi ne radi dobro EPG. Ako te jos nesto zanima oko tih IPTV aplikacija, slobodno pitaj.sencci wrote: ↑13/12/2019 09:47Uradio sam kalibraciju prema uputama na rtings i sve podesio kako je tamo navedeno, osim stavke - filmski mod. U filmskom modu slika mi izgleda previše isprano i pretoplih boja, posebno ne odgovara kod gledanja tekmi, kao da dođe čak do zamućenja. Zato samo umjesto njega stavim na standard ili natural mode i ok je.arnes_king wrote: ↑12/12/2019 14:15 Ja sam odradio kalibraciju prateci upute za svoj model i iako mi je u pocetku slika izgledala lose i cudno, ubrzo sam se navikao i sad mi je odlicna. Ne mijenjam je pa je ista i za SD, HD, Youtube i 4K filmove i odlicno je sve. Jedino za igranje PS4 Pro koristim ili game mode ili u rijetkim slucajevima dinamicni prikaz.
Nego koristi li neko neke aplikacije za streaming IPTV preko Tizen/Smart Hub-a i koje? U trgovini mi je izbacilo neke tipa SetIptv, Net.Iptv, Net tv.plus.. Ima i nekih sa kanalima sa naših prostora... ali koliko vidim uglavnom su trial verzje free 7 dana, a onda ide plaćanje.. Tako slično je i sa aplikacijama za filmove koliko mogu vidjeti na prvu. Koristi li neko nešto od zvaničnih aplikacija, ili uglavnom pretraživać i YouTube..?
Gdje se nalazi taj timer za "samoukljucivanje" nema ga nigdje na tv.u sve sam opcije prosao rucno i nisam ga nasao. Ima samo da se sam iskljuci nakon 2 sata ako tv miruje tj. ako ne diras daljinski i ima da se sam ugasi sleep timer recimo na pola sata ili sat ali i to je ugaseno.jarobot wrote: ↑15/12/2019 08:49Baš si uporan .Zadnji put isključi tajmer za samouključivanje jedino to može bitibrazzo19 wrote: ↑15/12/2019 08:14 Evo nakon sto je jucer azuriran automatski na zadnju verziju softwera opet se palio citavu noc svako malo, nista zovem sutra ovlasteni servis ovo vise nema smisla.
P.S Ne pali niko nista u drugoj sobi niti ima ko u blizni sta vam je ljudi tv se pali sam citavu noc svaki put kad ga ugasim pocne samopaljenje do jutra znaci u 1 pola 2 , 3 , 4 ujutru pa citavu noc do nekih 8-9 sati ujutru
Problem moze biti i u EasyLink-u kojeg moras deaktivirati.brazzo19 wrote: ↑15/12/2019 12:15
Gdje se nalazi taj timer za "samoukljucivanje" nema ga nigdje na tv.u sve sam opcije prosao rucno i nisam ga nasao. Ima samo da se sam iskljuci nakon 2 sata ako tv miruje tj. ako ne diras daljinski i ima da se sam ugasi sleep timer recimo na pola sata ili sat ali i to je ugaseno.

Postavke-sve postavke-regija i jezik-sat-mjerač vremena za stanje mirovanja i postavi na nulu.brazzo19 wrote: ↑15/12/2019 12:15Gdje se nalazi taj timer za "samoukljucivanje" nema ga nigdje na tv.u sve sam opcije prosao rucno i nisam ga nasao. Ima samo da se sam iskljuci nakon 2 sata ako tv miruje tj. ako ne diras daljinski i ima da se sam ugasi sleep timer recimo na pola sata ili sat ali i to je ugaseno.jarobot wrote: ↑15/12/2019 08:49Baš si uporan .Zadnji put isključi tajmer za samouključivanje jedino to može bitibrazzo19 wrote: ↑15/12/2019 08:14 Evo nakon sto je jucer azuriran automatski na zadnju verziju softwera opet se palio citavu noc svako malo, nista zovem sutra ovlasteni servis ovo vise nema smisla.
Ja koristim placenu listu, ali kako ti je ta aplikacija svakako otvorena 7 dana od instalacije, pozuri sa listom. Ako hoces posalji mi privatnom porukom svoju mac adresu koju si dobio pa cu je poslati ovom od koga ja kupujem listu pa da ti pusti da isprobas. Ja placam 15 KM mjesecno.sencci wrote: ↑15/12/2019 09:26Hvala drug. Novi sam u ovome pa me sve interesuje. Shvatio sam da su ove aplikacije samo servis, tj. player za gledanje a da bi se gledalo treba proći procedure dodavanja listi kanala itd.. Prazna aplikacija nicemu ne sluzi dok se ne ubace kanali, slicno kao kod kodija (koji sam koristio na pc-ju i androidu) ali ovdje mora ici preko jedne od tih legalnih aplikacija.. Od ovih aplikacija sto si naveo vec sam skinuo Net IPTV, ali SSIPTV mi nikako ne pronalazi kada kucam u "store" pretraživaču. Tv je Samsung - ne znam ima li to veze, da nije aplikacija za LG ili trebam tražiti pod nekim drugim nazivom? Pošto sam novi u tome, može li pomoć oko procedura? Kada je skinut program koji su koraci, ukljucujuci i dodavanje listi? I gdje i kako skidam liste, jesu li one na stranici aplikacije npr stranici Net IPTV i je li se i one dodatno placaju, ima li možda besplatnih? Za pocetak bih isprobao nešto besplano cisto da prođem proceduru i vidim kako funkcioniše, pa onda bih vidio...pocetnik033 wrote: ↑14/12/2019 22:52Ja koristim Net IPTV. U biti je to aplikacija za gledanja IPTV. Ne dobijes sa njom nikakve kanale, nego trebas sam poslati listu na nju. Aplikacija je otvorena 7 dana i nakon toga ako je hoces dalje koristiti, treba je kupiti. Cijena je 5.29 EUR-a. Osim njeg koristim i Smart IPTV. Obje su slicne. I obje se placaju. Imas i besplatnu SS IPTV, ali na primjer na njoj mi ne radi dobro EPG. Ako te jos nesto zanima oko tih IPTV aplikacija, slobodno pitaj.sencci wrote: ↑13/12/2019 09:47
Uradio sam kalibraciju prema uputama na rtings i sve podesio kako je tamo navedeno, osim stavke - filmski mod. U filmskom modu slika mi izgleda previše isprano i pretoplih boja, posebno ne odgovara kod gledanja tekmi, kao da dođe čak do zamućenja. Zato samo umjesto njega stavim na standard ili natural mode i ok je.
Šta bi ti preporučio 49 ili 50 inchi do milju KM?
Pa hajde sad... daj konkretnu preporuku, model, cijenu i tako to, pustis e ba šuplje, para nema, samo gledam
sad za sad pros'o vozCijena s popustom:1.43010 KM
*Iskazana cijena ukljucuje dodatnih 10% popusta na jednokratno placanje Visa karticama za prvih 500 kupovina ili do 15.12.2019. Popust obracunavamo i za placanje na rate.Umanjena cijena se prikazuje na zadnjem koraku plaćanja, nakon što odaberete plaćanje Visa karticom.