Željko Komšić - Komšo

Locked
high_volume

#2676 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by high_volume »

Haman2 wrote: 14/12/2019 22:29 Komsic smeta svim onima koji su bili agresori na BiH. Da ne duzimo puno, svaki normalan covjek to zna ko je bio agresor na BiH iako ti u komentarima i izjavama negira. Zasto negira? To je vec drugi problem.
Komšić: Bitku za NATO smo dobili, na redu je izborni zakon

Image
Željko Komšić / Vijesti.ba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte Željko Komšić večeras je na gostovanju u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV-u objasnio razloge za napuštanje "šestorke" u kantonu Sarajevo i koaliranju sa SDA i SBB-om.
Komšić je naglasio da je nakon formiranja vlasti na njegovo insistiranje na poziciju premijera imenovan čovjek iz Naše Stranke - Edin Forto, ali da je vremenom postalo evidentno da tu poziciju obnaša čelnik Naroda i pravde Elmedin Konaković, koji je također predsjedavajući Skupštine KS.

- Kada je formirana vlast u kantonu Sarajevo na moje insistiranje biran je premijer iz Naše Stranke, a oni su imenovali Edina Fortu. Učestvovali smo u vlasti i podržavali sve što je išlo dobro. Nakon tri do četiri mjeseca već se vidjelo da zapravo Forto nije premijer, već je to Elmedin Konaković i da sve ono što on radi i traži prolazi - rekako je Komšić.

Kako je kazao, prije osam mjeseci je prijateljima iz međunarodne zajednice, koji su stali iza vlade, sugerisao da bi bilo dobro da pojačaju Fortin kapacitet i objasnio da nije dogovoreno da Konaković bude predsjedavajući Skupštine a istovremeno premijer. Oni su tada rekli da su upoznati sa situacijom i da rade na rješavanju problema.

- Nakon par mjeseci ponovila se priča, govorili su da pokušavaju ojačati Fortu, a zatim se počinju dešavati čudne stvari. Naime, Vlada počinje donositi odluka da se ono što je diskreciono pravo po zahtjevu Konakovića prebacuje njemu. To raste do cifre od 500.000 do 600.000 KM. Pitali smo se zašto to rade i zašto se taj novac ne iskoristi u druge svrhe, a odgovor je bio da Konaković to traži i da je potrebno iz različitih razloga. Kada pogledate gdje je taj novac utrošen, vidjet ćete da su kupovani stanovi vjerskim službenicima, utrošeno je na Zukorlićeve (Muamer) promocije i druge svrhe. Nakon godinu dana došlo vrijeme da se sve to zaustavi - obješnjava predsjednik DF-a.

Hadžifejzović je naveo da su dojučerašnji Komšićevi partneri, tačnije Nikšić i Konaković, potez DF-a okarakterisali kao izdaju građanskih, lijevih ili "crvenih" ideala, te glasača koji su glasali za određene Komšićeve ideale.

Komšić naglašava da ako je to bila izdaja, onda se osjeća "ponosnim izdajnikom".

- Ako vi nama nudite Zukorlića kao personifikaciju sistema vrijednosti u Sarajevu, onda mi nudimo Marija Nenadića kao sudar dva sistema vrijednosti. Ako je izdaja što ja biram Nenadića, sarajevskog Hrvata koji je bio u vojsci, pravio federalne i državne institucije, na račun sistema efendije Zukorlića, onda sam ja ponosan izdajnik. Glasače pustite meni, oni će reći svoje - zaključio je Komšić.

U nastavku razgovora predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je istakao da se cijelo vrijeme u Predsjedništvu BiH borio za ANP i članstvo u NATO-u, tu smo bitku dobili, naglasio je, kroz 'Program reformi' i da je sada na redu borba oko izbornog zakona.

(Vijesti.ba / FENA)
"Narod i pravda": Komšić podvaljuje

Image

Iz Naroda i pravde čiji je predsjednik Elmedin Konaković oglasili su se saopćenjem za javnost povodom, kako su naveli, izjava predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i DF-a Željka Komšića kojima su se na pogrdan način izražavali o imamima i uglednim članovima Islamske zajednice u BiH.
Iz Naroda i pravde su poručili kako su takve uvrede neprimjerene i nedopustive.

"Izjava lidera SBB-a Fahrudina Radončića da je jedan sarajevski imam radikalan, i to imam džamije u čijem haremu je sjedište reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, opasna je na više nivoa. Takva izjava dolazi u danima kada nam iz Srbije stižu uvrede o Sarajevu kao 'džamahiriji', a identična terminologija o 'radikalima' konstantno nam se servira i iz Zagreba i drugih islamofobičnih krugova. Ovakvim neodgovornim izjavama imamima se crtaju mete, a posebno je opasno kad to radi budući ministar sigurnosti BiH“, navodi se u reakciji Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde pozivaju da se Islamska zajednica u BiH ne koristi u političkim obračunima jer se radi o instituciji od nemjerljivog značaja i temelju duhovnosti Bošnjaka u BiH, regiji i dijaspori.

"Sa gnušanjem odbacujemo i izjave Željka Komšića o tome kako 'Konaković neće dijeliti pare efendijama'. U više navrata smo pojašnjavali kako je predsjednik Naroda i Pravde i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković novac donirao Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo, dakle ne pojedincu već instituciji. Ponosni smo na tu donaciju Islamskoj zajednici, kao što smo ponosni i na donacije drugim vjerskim zajednicama, humanitarnim udruženjima, boračkim udruženjima, povratnicima u Srebrenici itd. Žao nam je što se Komšić svrstao sa onima koji se, umjesto sa imamima, solidarišu sa tajkunima koji godinama ne plaćaju vodu i odvoz smeća, kradu na tenderima...“, kaže se u saopćenju Naroda i Pravde navodeći spisak onih koji su dobili donacije: “Žene žrtve rata”, “Forum parlamentaraca”, “Preporod”, “Srpsko građansko vijeće”, “Hrvatsko narodno vijeće u BiH”, “Savez udruženja Zlatnih ljiljana i Zlatna policijska značka”, povratnički “FK Podrinje-Janja”, “Hagada”, “Pripadnici policije MUP-a RBiH 1991-1995”, “Roditelji ubijene djece Sarajeva”, “Društvo fizičara”, Reprezentacija dijabetičara koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, “KK Real Way”, “KUD Saobraćajac”, “KUD Osman Džafić”, “Sportski avijatičari”", naveli su.

Također, iz Naroda i Pravde odbacuju kao potpuno zlonamjerne i netačne tvrdnje o bivšem muftiji Muameru Zukorliću i njegovom navodnom utjecaju u Kantonu Sarajevo referišući se na Komšićevu izjavu da je „protiv Zukorlića, a za Marija Nenadića“.

Žao nam je što se Komšić spustio na taj nivo da podvaljuje i govori neistine, to nismo očekivali od jednog patriote. Kantonom Sarajevo sada ni na koji način ne upravlja Zukorlić već oni koji su prijavili svoju imovinu, koji su jasno rekli ne nepotizmu i korupciji, oni koji se izjašnjavaju i kao Bosanci, i kao Bošnjaci, i kao Hrvati i kao Srbi, oni čija su imena Edin, Srđan, Lejla, Admir, Danijela... Mi smo svjesni da većinu u novoj koaliciji imaju razne budnje, ćesiri, sarajlići, hubijari i drugi, o čijoj bahatosti javnost već dovoljno zna. Komšić bi se o budućem koalicionom partneru najbolje mogao informirati u Općinskom sudu Sarajevu gdje je baš u toku suđenje dijelu najvišeg rukovodstva SDA za kriminal na koji smo upozoravali godinama“, kaže se na kraju saopćenja. https://www.klix.ba/vijesti/bih/narod-i ... /191215011
muha_sa

#2677 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by muha_sa »

sinuhe wrote: 15/12/2019 09:01 Nije ni cudo sto se najpopularniji politicar u Bosnjaka pohasio.
Svi ste vi glasali za njega.
Jesam--i opet cu za njega glasat ako se kandiduje za clana predsjedništva
spreca

#2678 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

muha_sa wrote: 15/12/2019 09:03
sinuhe wrote: 15/12/2019 09:01 Nije ni cudo sto se najpopularniji politicar u Bosnjaka pohasio.
:thumbup:
Point.

#2679 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Point. »

spreca wrote: 15/12/2019 09:10
muha_sa wrote: 15/12/2019 09:03
:bih:
Samo Željko. Pohasili se ovi razni bivši košarkaši što bi malo u politiku i ostali kvazi političari. Željko je pencilin za takve i slične, da ne spominjem Čovića i njegovu HDZ bagru. Gazi Željko, ljiljane zlatni. :bih:
hurmasica

#2680 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hurmasica »

Glasala za Željka i glasati cu i dalje.
Politika je takva da dobar politicar mora uvijek da vaga, vjerujem ovom čovjeku jer je iskren i posten. U njegove odluke ne sumnjam jer znam da je uradio najbolje sto je mogao u datom trenutku.
Znam da nas nece iznevjeriti!

Podrška Predsjedniku!
spreca

#2681 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

hurmasica wrote: 15/12/2019 09:56 Glasala za Željka i glasati cu i dalje.
Politika je takva da dobar politicar mora uvijek da vaga, vjerujem ovom čovjeku jer je iskren i posten. U njegove odluke ne sumnjam jer znam da je uradio najbolje sto je mogao u datom trenutku.

Podrška Predsjedniku!
Nije lopov kao drugi,zato ga i napadaju a od njega ocekuju da rjesi biH krizu
MarshalDodik

#2682 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MarshalDodik »

Komsic smeta zato sto je jedini posten :izet:
hurmasica

#2683 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hurmasica »

spreca wrote: 15/12/2019 09:58
hurmasica wrote: 15/12/2019 09:56 Glasala za Željka i glasati cu i dalje.

Podrška Predsjedniku!
Nije lopov kao drugi,zato ga i napadaju a od njega ocekuju da rjesi biH krizu
Da upravo, ove hijene oko njega svaki njegov potez spinuju, u svemu sto uradi samo traze materijala da laju protiv njega....
Sta su sve oni uradili na stetu ovog naroda malo bi bilo 10 avaza da ih oklevece...al Zeljku se zamjera svaki potez koji je zakonit i koji je u interesu ove drzave!

Zeljko samo naprijed!
Nisi izgubio glasace niti ces, na sljedecim izborima jos jaci jos bolji!
agnostic_front

#2684 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by agnostic_front »

:D
Novak20

#2685 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Prpa.ba

#2686 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Prpa.ba »

Patrioti opce prakse u ekstazi, dusmani Bosne, agenti plana B i propali kosarkasi koji su bili u Armiji Republike BiH na aparatima. :lol: :lol: :lol:

edit:
Nas Dobri Hrvat nije konzument cvaraka, on je halal Hrvat, dokazani vegetarijanac. :mrgreen:
Leverage

#2687 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Voli zeleno.
agnostic_front

#2688 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by agnostic_front »

Nema kod beska krmetine :D
Hafis

#2689 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Kad sam ga sinoć čuo kako se iz petnih žila upreže za Hrvata Nenadića, koji će kao budući premijer KS udarati po prstima Bakira i Fahru kada budu posezali za gengelama iz proračuna, sam sam sebi rekao: To je moj precjednik :D

Ne daj se zlatni ljiljane :bih: . Nek' vide i sarajlijice kako to izgleda kad Želja hargija :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2690 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by _BataZiv_0809 »

Sinoc je Dragan Covic dobio par hiljada bosnjackih glasova.

Evo ne znam Senade...
omega369

#2691 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by omega369 »

MarshalDodik wrote: 15/12/2019 10:11 Komsic smeta zato sto je jedini posten :izet:
I postenjacina SDA-u i SBB-u tri godine isporuci kanton i svu lovu :-) :-) jad
Hafis

#2692 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Ima on još jednu koju provlači kod gostovanja na TV-u (U stvari jedino i gostuje kod Senada :) )

Poslije one čuvene ''hajte molim vas'' (koju je prestao koristiti nakon ismijavanja po medijima), još uvijek često koristi onu ''O čemu pričamo'' koja je nekako promakla javnosti.
Tanja36

#2693 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tanja36 »

Komsic je glup ko ku... ili su ga ucijenili necim. Izgleda da ce nam u buducnostni trebati neki bolji katolik kao opcija. :D

Vjerujem da je posten ali nije bas inteligentan. Njega je dobro povesti u kafanu ali ne i u politiku. Vidjao sam ga na skijanju cesto na bjelasnici. :D
Hafis

#2694 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Bit će tu još dobre gonje, da ne kažem smijurije s vladom KS.
Ne vjerujem da on može mentalno djelovati tri godine u kontinuitetu, i bit će tu još kojekavih preokreta i cirkusa...s tim da uspiju do kraja ovo što su sad naumili.
Kolinda

#2695 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

Tanja36 wrote: 15/12/2019 11:11 Komsic je glup ko ku... ili su ga ucijenili necim. Izgleda da ce nam u buducnostni trebati neki bolji katolik kao opcija. :D

Vjerujem da je posten ali nije bas inteligentan. Njega je dobro povesti u kafanu ali ne i u politiku. Vidjao sam ga na skijanju cesto na bjelasnici. :D
Mora li naredni Katolik biti agnostik ili može i vjernik odnosno ateist?
Tanja36

#2696 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tanja36 »

Kolinda wrote: 15/12/2019 11:13
Tanja36 wrote: 15/12/2019 11:11 Komsic je glup ko ku... ili su ga ucijenili necim. Izgleda da ce nam u buducnostni trebati neki bolji katolik kao opcija. :D

Mora li naredni Katolik biti agnostik ili može i vjernik odnosno ateist?
Pa kolko znam i Komsic je krsten i vjernik. Mora biti katolik naravno ali da je nas, loyal to Alija and bosanska armija :D
MarshalDodik

#2697 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MarshalDodik »

omega369 wrote: 15/12/2019 11:04
MarshalDodik wrote: 15/12/2019 10:11 Komsic smeta zato sto je jedini posten :izet:
I postenjacina SDA-u i SBB-u tri godine isporuci kanton i svu lovu :-) :-) jad
Uz postenje uvijek ide i mala doza naivnosti, a znamo da je naivnost vrlina dobronamjernih...
Hafis

#2698 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Tanja36 wrote: 15/12/2019 11:14 Mora biti katolik naravno ali da je nas, loyal to Alija and bosanska armija :D
Eh, naivna bošnjačka filozofija. još se u latine uzdate.

Pa znaš li ti što kaže stara jemenska za njih: nit u vinu mjere, nit u latinu vjere.
Nije se zajebavati s njima. Bolje je Edima Fejzića prekrstiti i onda bi bio gotovo oriđiđi, a nema izdaje garant.
Tanja36

#2699 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tanja36 »

.
Novak20

#2700 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Mogao bi Hrvat Edim napredovati. :lol:
Locked