Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
dadoka84

#5526 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by dadoka84 »

strucnjakdemagog wrote: 14/12/2019 14:04
Da.
Evo primjer:
Neki dan kad su bili protesti ispred Vlade FBiH zbog slučaja Pazarić, ona jedna žena koja nije nešto naročito pametna se nije gasila i niko od prisutnih nije mogao doći do riječi od nje, dok su pričali za N1. Pored nje muškarac koji je očigledno mnogo kompetentniji i obrazovaniji, nije mnogo rekao, jer nije htio da se ubacuje, a ona budala ne zna stati.
Ima takvih primjera i kod mene na poslu, gdje dolaze do izražaja ljudi koji smatraju da znaju, dok oni koji znaju drže se po strani.
Ja nekad takve sasječem, nekad u šali, a nekad i bez obzira, jer ne želim da slušam gluposti, dok drugi uglavnom ćute i ne žele da se zamjeraju.
Nije mi jasno zašto ljudi to dopuštaju, ali tako je u svim sferama života u Sarajevu. Seljak zna da se lakta i kao takav bolje prođe od ovih pristojnih.
Ja se obično ne miješam, ali sam u banci bio svjedok kad je jedna priglupa i bezobrazna ženturača bez ikakvog razloga počela napadati momka koji je stajao ispred nje. Znači bez ikakvog razloga, momak možda nekih 18 godina snuždio se i šuti, skupa sa ostalim koji su stajali u redu. Na kraju sam je joj rekao da je dosta i da začepi. Onda su drugi koji su do tada šutili počeli klimati glavama i odobravati... čak mi je i zaštitar kasnije prišao da se zahvali. Znači jedna tuka glasnija od 15 ljudi *ebe sve u mozak i skače po živcima. Fuj.
video

#5527 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by video »

cyprus wrote: 14/12/2019 14:04 Kontam ja da je ljudima iz urbanih dijelova Sarajeva teško razumjeti da ima toliko ovih što glasaju za SDA... Takvih zaista nema mnogo u užem urbanom okruženju, a i oni malobrojni se stidne o tome pričati...

Međutim, sasvim druga situacija je već u Boljakovom potoku, Švrakinom Selu, Dobroševićima, Zabrđu, Nahorevo, a da ne govorim o Kobiljoj Glavi, Hotonju, Semizovcu, Ilijašu, Pazariću, Tarčinu itd. Tamo je već sramota ne glasati za SDA... Ili ako si već iz nekog razloga kivan na SDA, onda alternativu trebaš tražiti u nekakvom SBB-u, BPS-u, BOSS-u, DF-u, Zabihu i slično... Nikako u komunjarskim ili pederskim strankama... To ti je maltene ko da hoćeš kćerku za Vlaha da udaš...
Mozda ces biti frapiran ALI odbor mjesne zajednice Alipasin Most1(Bolj. Potok) do prije godinu dana NIKAD nije bila "zelena" dok je bila uglavnom crvena ;-)
strucnjakdemagog

#5528 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

dadoka84 wrote: 14/12/2019 15:01
Da.
Evo primjer:
Neki dan kad su bili protesti ispred Vlade FBiH zbog slučaja Pazarić, ona jedna žena koja nije nešto naročito pametna se nije gasila i niko od prisutnih nije mogao doći do riječi od nje, dok su pričali za N1. Pored nje muškarac koji je očigledno mnogo kompetentniji i obrazovaniji, nije mnogo rekao, jer nije htio da se ubacuje, a ona budala ne zna stati.
Ima takvih primjera i kod mene na poslu, gdje dolaze do izražaja ljudi koji smatraju da znaju, dok oni koji znaju drže se po strani.
Ja nekad takve sasječem, nekad u šali, a nekad i bez obzira, jer ne želim da slušam gluposti, dok drugi uglavnom ćute i ne žele da se zamjeraju.
Nije mi jasno zašto ljudi to dopuštaju, ali tako je u svim sferama života u Sarajevu. Seljak zna da se lakta i kao takav bolje prođe od ovih pristojnih.
Ja se obično ne miješam, ali sam u banci bio svjedok kad je jedna priglupa i bezobrazna ženturača bez ikakvog razloga počela napadati momka koji je stajao ispred nje. Znači bez ikakvog razloga, momak možda nekih 18 godina snuždio se i šuti, skupa sa ostalim koji su stajali u redu. Na kraju sam je joj rekao da je dosta i da začepi. Onda su drugi koji su do tada šutili počeli klimati glavama i odobravati... čak mi je i zaštitar kasnije prišao da se zahvali. Znači jedna tuka glasnija od 15 ljudi *ebe sve u mozak i skače po živcima. Fuj.

Pa upravo to. Ali je pravo pitanje zašto ovih 15 to trpi i ne reaguje...
Thorgerson

#5529 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Thorgerson »

cyprus wrote: 14/12/2019 14:04 Kontam ja da je ljudima iz urbanih dijelova Sarajeva teško razumjeti da ima toliko ovih što glasaju za SDA... Takvih zaista nema mnogo u užem urbanom okruženju, a i oni malobrojni se stidne o tome pričati...

Međutim, sasvim druga situacija je već u Boljakovom potoku, Švrakinom Selu, Dobroševićima, Zabrđu, Nahorevo, a da ne govorim o Kobiljoj Glavi, Hotonju, Semizovcu, Ilijašu, Pazariću, Tarčinu itd. Tamo je već sramota ne glasati za SDA... Ili ako si već iz nekog razloga kivan na SDA, onda alternativu trebaš tražiti u nekakvom SBB-u, BPS-u, BOSS-u, DF-u, Zabihu i slično... Nikako u komunjarskim ili pederskim strankama... To ti je maltene ko da hoćeš kćerku za Vlaha da udaš...
Nema to pretjerane veze sa urbanim, rurarlnim dijelovima grada.

Fazon je u tome da stranke drze firme. Pa je to u manjim mjestima vise izrazeno, jer je manje mjesto, a javno preduzece natrpa radnika koliko zele, ne koliko im treba, nesrazjerno naravno poslu. Ovdje ako se dublje zarovis, otkrit ces citave porodice, familije zaposlene po javnim firmama.

Za koga ce oni glasati? Pa htjeli ne htjeli moraju.

Mislis da je sad radnicima ZOI-a, Rad-a ili Vodovoda bilo drago sto je dosla nova vlada i ceprka im po njihovim ustaljenim poslovima? I ne govorim samo o vrhu firme, direktorima upravnim odborima i sl. Nego i o onom obicnom radniku, jer i on sad mora da mijenja cijevi, ili sta ja znam, mora da radi nesto sto prije nije morao.

Ili ZOI, pa evo dovoljno je sto im sjebase posao sa parkingom, benetonom i izdavanjem racuna, zatim karte sezonske itd. Pa nisu se tim bavili menadzeri, nego obicni ba ljudi ,radnik na parkingu ,konobar i sl.

Jebe se takvom opsti interes, on zna da SDA nece puno talasati.

To je SDA nacin rada, pusti ljudima da malo kradu, pa ce i oni nas pustiti da krademo.
zippoo87

#5530 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by zippoo87 »

strucnjakdemagog wrote: 14/12/2019 15:14
dadoka84 wrote: 14/12/2019 15:01
Da.
Evo primjer:

Pa upravo to. Ali je pravo pitanje zašto ovih 15 to trpi i ne reaguje...
pa to je taj nas mentalitet,gdje cekas uvijek da neko drugi nesto uradi ili kaze,pa ces se ti tek onda prikljuciti
evo i u ovom primjeru,ostali su sutjeli dok ovaj nije reagovao i usutkao doticnu zenu a onda su i oni poceli klimati glavom i odobravati njegov postupak
tako svi ovdje razmisljaju,ne znam je li to naslijedje komunizma ili neki genetski poremecaj
svi govorimo da nam trebaju promjene,ali kada MI trebamo biti ta promjena ili dio promjene,onda ide ono,nemoj ba mene,gdje mene nadje,sto ja prvi ,itd itd...tako je u svakom segmentu zivota,svi su kao nezadovoljni ali niko nece da pocne nesto mijenjati
Thorgerson

#5531 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Thorgerson »

hzsa22 wrote: 14/12/2019 12:10 Malo se pretjeruje sa ovim, nazovimo ga kmecanjem po drustvenim mrezama. Ocigledno danak neiskustvu. Ovo treba u tisini raditi, obaviti razgovore sa zastupnicima DFa i SBBa i prilikom glasanja za novu Vladu ispisat se po petku 13om.
Moze li meni neko samo pojasniti gdje su čuli kmečanje i kuknjavu?

Govorim o vladi.

Ja nigdje nisam cuo pretjeranu kuknjavu. Samo sam cuo da znaju ovo i da su ocekivali. Sto je i jasno. Od pocetka je bilo jasno da je Komsic slaba karika, a Scepo ce ti svakako noz u ledja zabit ko god da si.

Mislim ako su ove izjave Konakovica, Pedje ili Forte kmecanje i kuknjava...pa sta je tek onda onaj bolni intervju Bakira i o njegovoj milijardi i kuknjava oko te milijarde evo mjesecima?

I ovo je pravi nacin, pustiti ljudima, gradjanima da kazu svoje.

I pratite samo profil Zeljka, pa 90% komentara su negativni. I to brišu. Ali ne mogu da stignu da pobrisu.
Pa evo da uzmemo i da su botovi u pitanju, opet je previse.

A nisu botovi, zato sto znam hrpu tih ljudi koji pisu i ljudi JESU razocarani. Zeljko je dobio hrpu glasova upravo zato jer je rekao da nece sa SDA i da je protiv Covica. Jedino je zato dobio glasove. I sta on uradi. Ode sa SDA koja ide sa Covicem u novi izborni zakon.

Pa jebote zivot dvije stvari koje si obecao, nisi u staju da ostanes principijelan.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5532 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

Thorgerson wrote: 14/12/2019 15:38 Ja nigdje nisam cuo pretjeranu kuknjavu. Samo sam cuo da znaju ovo i da su ocekivali. Sto je i jasno. Od pocetka je bilo jasno da je Komsic slaba karika, a Scepo ce ti svakako noz u ledja zabit ko god da si.

Mislim ako su ove izjave Konakovica, Pedje ili Forte kmecanje i kuknjava...pa sta je tek onda onaj bolni intervju Bakira i o njegovoj milijardi i kuknjava oko te milijarde evo mjesecima?

I ovo je pravi nacin, pustiti ljudima, gradjanima da kazu svoje.

I pratite samo profil Zeljka, pa 90% komentara su negativni. I to brišu. Ali ne mogu da stignu da pobrisu.
Pa evo da uzmemo i da su botovi u pitanju, opet je previse.

A nisu botovi, zato sto znam hrpu tih ljudi koji pisu i ljudi JESU razocarani. Zeljko je dobio hrpu glasova upravo zato jer je rekao da nece sa SDA i da je protiv Covica. Jedino je zato dobio glasove. I sta on uradi. Ode sa SDA koja ide sa Covicem u novi izborni zakon.

Pa jebote zivot dvije stvari koje si obecao, nisi u staju da ostanes principijelan.
Dao si odgovor u pitanju. Od juče vlada histerija kao da je rat počeo. :skoljka: -vlade padaju. Smijenjuju se i politika je kurva. A ljevičari od juče kao djeca kojoj se uzme najdraža igračka kmače gdje stignu. Histerija je. Iako bih lično voljela da je ostala ova vlada , pa da vidimo koliko (ne)mogu i da vidimo da li su zaista protiv korupcije ili je samo sjaši kurta da uzjaše murta, ne vidim razloga tolikoj histeriji i očaju. Ko najviše likuje? Pa Čović iz Čitluka. Možda i sa Falatarom na kaVi..
tutku

#5533 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

Da li je iko upratio kako je Sema Efendic popusio foru u posljednje vrijeme u SDA. Nije prosao u predsjednistvo stranke, ocito nije u planovima da bude premijer KS. Poredjenja radi, Haris Zahiragic koji je bio nista vise nego vjerni sluga i bot Bakira i stranke nagradjen je stolicom u predsjednistvu stranke, a izgleda da bi mogao biti i novi ministar pravde.

Poruka je jasna: Poltroni i Bakirovi dupelizci se nagradjuju vise nego ikad. Nije da gotivim Efendica ali nasadjen je opasno.
putokaz1

#5534 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Zavise od Kerle i ovog drugog
Nero Histrion

#5535 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

saravara wrote: 14/12/2019 13:11
orbita12 wrote: 14/12/2019 12:53 Kad bi se desilo cudo pa bi odredjeni zastupnici iz sbb i df otkazali svoju poslusnost stranci, to bi bio najbolji potez ikad jer bi se time otvorio prostor da se odstrani sav sljam iz upravnih i nadzornih odbora koji je pripao ovim dvjema strankama. I na kraju SBB I DF bi sami sebi sahranili. Kad bi bilo.......
ima tu prostora za takve stvari, ako pojedini zastupnici iz df i sbb budu pametni i prije svega budu smjeli da ne dignu ruku zagarantovali bi sebi dobru političku karijeru i to puno dužu od ove sadašnje. Recimo kako je Željko izdao glasače Sejo Milavica bi trebao izdati njega. Sejo neće garant ali zato hoće neko drugi... Bit će svegaaaa..
Ovo se nece desiti, izdaja partijeske baze, budite sigurni, jer niko nije lud da zavrsi na naslovnici Avaza kao ucesnik grupnog seksa ili neceg jos goreg. Za svakog ima pripremljen materijal, ako se usprotivi i glasa mimo naredjenja. :D
Shale

#5536 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Shale »

Prije mjesec, mjesec i po, najavi se delegacija Vlade KS, u posjetu Janji, najvećoj povratničkoj zajednici, gdje suvereno vlada SDA, od povratka do danas. Treba istaći, da je to bila prva posjeta predstavnika vlasti KS ikad, i dogovore se konkretni projekti koje će finansirati Vlada, da bi se poboljšali uslovi zivota ovdje.
Zamislite sad, SDA obori ovu Vladu, i ti projekti propadnu, iako su ih kandidirale njihove kolege. A cijelu proteklu godinu, optužuju ovu Vladu da je ograničena samo na KS.
invincible1921

#5537 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by invincible1921 »

Zao mi je sto je do ovog doslo, mada i ova vlada je pokazala skoro nista u odnosu na ono sto je obecavala, ali nejse radije bih njih nego SDA da makar vidimo malo promjenu ako nista...

Sto se tice pada vlade...

Stanite ljudi dragi jel vama logicno da SDA ima vlast u FBIH, najvise ruku u KS i to ubjedljivo, skoro sve nacelnike u KS, gradonacelnika Sarajeva...i da nije vlast u tom Kantonu? :izet: :izet:
kluz franjo

#5538 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

invincible1921 wrote: 14/12/2019 16:37 Zao mi je sto je do ovog doslo, mada i ova vlada je pokazala skoro nista u odnosu na ono sto je obecavala, ali nejse radije bih njih nego SDA da makar vidimo malo promjenu ako nista...

Stanite ljudi dragi jel vama logicno da SDA ima vlast u FBIH, najvise ruku u KS i to ubjedljivo, skoro sve nacelnike u KS, gradonacelnika Sarajeva...i da nije vlast u tom Kantonu? :izet: :izet:
Nisam znao da se kantonalne vlade formiraju na osnovu tih parametara (vlast u FBiH, broj načelnika,...)
Ja sam mislio da imaju izbori, pa zastupnici u kantonalnoj skupštini i tako to.
Ali eto, nemaju svi istu "logiku".
invincible1921

#5539 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by invincible1921 »

kluz franjo wrote: 14/12/2019 16:45
invincible1921 wrote: 14/12/2019 16:37 Zao mi je sto je do ovog doslo, mada i ova vlada je pokazala skoro nista u odnosu na ono sto je obecavala, ali nejse radije bih njih nego SDA da makar vidimo malo promjenu ako nista...

Nisam znao da se kantonalne vlade formiraju na osnovu tih parametara (vlast u FBiH, broj načelnika,...)
Ja sam mislio da imaju izbori, pa zastupnici u kantonalnoj skupštini i tako to.
Ali eto, nemaju svi istu "logiku".
Mislio sam u smislu da nije bilo realno da sda sjedi skrstenih ruku i dopusti to
Prpa.ba

#5540 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Sto se tice obecanja i realizacije, vrijeme je da osvjezim brojac.

Skupstina KS, rad Vlade i Ministarstava
  • Nadleznosti Grada Sarajeva ce se nastojati prenijeti na Kanton Sarajevo cime ce se ovaj dodatni nivo vlasti prakticno ukinuti.
  • Sveukupni troskovi kantonalne administracije (biranih i imenovanih lica kao i strucnog osoblja i saradnika) bi trebali ostati isti ili biti smanjeni kroz 4 godine, sto uz zdravu dozu inflacije moze dati lijep efekat.
  • Plate zastupnika ce se nastojati vezati za njihovo prisustvo i aktivnost na sjednicama - ocekujmo dosta poslanickih intervencija pro-forme i boravaka na sjednicama "do dzume".
  • Ukinuti ce se pausali za profesionalne zastupnike. (usvojeno)
  • Javno ce biti objavljen historijat glasanja svakog zastupnika u Skupstini KS po svakoj tacki po kojoj se izjasnjavao.
  • Relaksirati ce se propisi o tome ko i kada moze prisustvovati sjednicama Skupstine KS.
  • Sjednice ce biti redovno prenosene minimalno putem internet stranice Vlade i Skupstine KS i TVSA
  • Svi zakonski akti automatski ce dobijati svoje preciscene tekstove.
  • Svi akti i pravilnici svih pravnih lica kojima je osnivac Kanton Sarajevo ce biti objavljivani u Sluzbenim novinama KS. Sluzbene novine KS ce biti besplatno pristupacne gradjanima putem interneta. (u proceduri)
  • Sve institucije i organizacije ciji je osnivac KS ce objaviti, kroz jedinstveni registar, sve zaposlene ukljucujuci i plate i pozicije. Ostaje nejasno kako ce to proci uz postojeci zakon o zastiti licnih podataka.
  • Predvidja se povecanje odgovornosti upravljackih ,rukovodnih i nadzornih struktura javnih preduzeca kada se utvrdi nepostivanje odluka Vlade i Skupstine KS (postojeci sistem Skupstina ukinut, Skupstine sada cine opunomocenici Vlade KS direktno odgovorni Vladi KS)
  • Javne nabavke biti ce nadzirane u dva stepena tj. kroz elemente vlasti i elemente NVO sektora i zainteresovanih gradjana (primjena od 01.01.2020.)
  • Procedura smjene Vlade KS ce biti postrozena - sjednica ce biti moguca samo nakon podnošenja 18 potpisa zastupnika nove vecine, novog premijera i svih resornih ministara
Privreda i porezi
  • Sveukupni obim parafiskalnih nameta ce se nastojati smanjiti. Nameti za turizam i sumske naknade ce biti ukinuti. (ukidanje parafiskalnog nameta sumske naknade u proceduri, sljedeca na redu Turisticka naknada)
  • Pragovi oporezovanja za poklone i nasljedje ce biti povecani u odnosu na postojeca rjesenja.
  • Ukinuti ce se ili umanjiti porezi i takse na prvu nekretninu
  • Nekoristene privatne i poslovne nekretnine bit ce dodatno oporezovane.
  • Porezne olakšice za samouposlene radnike
  • Porezne olakšice pri registraciji hibridnih i plinskih vozila
  • Propisi za otvaranje i funkcionisanje obrta ce biti pojednostavljeni
  • Jedinstveni sistem naplate taksi za izdavanje smještaja putem interneta
  • Oštrije kazne za ekološke prekršaje
Infrastruktura
  • Nabava visenamjenskog helikoptera za MUP KS (projekat razradjen i uvrsten u prijedlog Budzeta KS 2020.)
  • Implementirati ce se projekat gradnje muzeja Ars Aevi
  • Završetak objekta ASU (obezbjedjena finansijska konstrukcija, radovi u toku)
  • Implementacija projekta toplovoda Kakanj - Sarajevo
  • Izgradnja IX transverzale
  • Izgradnja I transverzale (eksproprijacije u uzurbanoj proceduri)
  • Izgradnja kružnih tokova od Jošanice do centra Sarajeva (zavrsen kruzni tok kod spoja Vogosce na A1)
  • Potpuna Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže
  • Uvesti ce se video nadzor na turistički atraktivnim lokacijama (projekat pokrivanja ulaza, izlaza i znacajnih lokacija videonadzorom u toku)
  • Spajanje Fonda KS za izgradnju sa Kantonalnim Stambenim Fondom (u toku restruktuiranje fondova kako bi se pravno mogli spojiti)
  • Osiguravanje zaštitnog zelenog pojasa, povećanje broja parking mjesta, obavezne zelene površine za rekreaciju kao standard u gradnji
  • Implementacija registra ratnih šteta i prioritizacija rekonstrukcije (registar zavrsen)
  • Uređenje Darive
  • Implementacija projekta Čista MIljacka
  • Uredjenje i unapredjenje izletista Skakavac, Trebevic i Bijambare
  • Utopljavanje i rekonstrukcija fasada javnih ustanova sa vlastitim kotlovnicama (radovi u toku na nizu javnih objekata)
Javni saobracaj
  • Restruktuiranje GRAS-a s ciljem formiranja "zdravog" subjekta - zazelimo dobrodoslicu kompaniji Sarajevski Elektricni Transport :mrgreen:
  • Izgradnja tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica (glavni projekat uradjen, iznos 46 miliona KM, slijedi eksterna revizija, eksterna revizija gotova, projekat spreman za implementaciju u 2020.)
  • Uvodjenje jedne karte za gradski saobracaj, sve vidove transporta, praceno elektronskom prodajom i validacijom karata (od maja penzionerski kuponi vrijede kod oba prevoznika, od septembra ucenicki i studentski kuponi vrijede kod oba prevoznika, elektronska prodaja i validacija na cekanju do 2020.)
  • Implementacija sistema za praćenje i najavu javnog prevoza
  • Sigurnosne kamere u vozilima gradskog prevoza (projekat isplaniran, probna implementacija u par tramvaja, puna implementacija od slejdece godine)
  • Prigradski željeznički saobraćaj u saradnji sa ŽFBiH: Sarajevo-Ilijaš, Sarajevo-Hadžići i osiguravanje pružnih prelaza
  • Javno-privatno partnerstvo za gradska bicikla
  • Zakonski ce se regulisati i pokrenuti uklanjanje neregistrovanih vozila sa javnih parking povrsina (u proceduri)
Komunalna privreda
  • Provesti ce se revizija kantonalnih preduzeca komunalne privrede - profitabilna i preduzeca sa minimalnim gubicima ce se objediniti u Sarajevski Holding.
  • Rješavanje deponije Smiljevići (mjere rada odredjene na tematskoj sjednici Skupstine KS, sredstva planirana u budzetu za 2020.)
  • Individualni vodomjeri u domacinstvima
  • Elektronska naplata komunalnih usluga
  • Jedinstveni račun za komunalne usluge
  • Promjena obračunavanja plaćanja naknada za odvoz smeća za pravna lica (uvrsteno kao prioritet u radu Ministarstva komunalne privrede, potvrdjeno na sastanku sa udrugom poslodavaca)
Zdravstvo, kultura i obrazovanje
  • Uvesti ce se jedinstveni kupon za pristup svim institucijama kulture
  • Besplatni udžbenici u osnovnim školama
  • Jedan udzbenik po predmetu za cijeli Kanton
  • Eksterna matura u srednjim školama
  • Reevaluacija devetogodisnjeg osnovnog obrazovanja
  • Zdrava uzina u odgojnim i obrazovnim ustanovama
  • Obavezni drutvenokorisni vannastavni rad u srednjim skolama
  • Besplatno obrazovanje za redovne studente
  • Definisanje "osnovnog paketa zdravstvenih usluga" - nedefinisano, moguce da se radi o univerzalnom zdravstvenom paketu bez obzira na placanje doprinosa
  • Elektronske uputnice
  • Online zakazivanje termina u domovima zdravlja
  • Dostupnost ličnog zdravstvenog kartona putem interneta
  • Povećanje broja timova porodične medicine (timovi u procesu sirenja)
Za prvu godinu mandata i uz sve opstrukcije, ovo je na zavidnom nivou. :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5541 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

ovi su uradili za jednu godinu kolko sdO nije za sve svoje mandate u KS... Slusao sam opet Konakovica i zapelo mi je za uho da su zakon o izmjestanju kladionica u KS blizu skola i vrtica trebali da realizuju vrlo brzo... izgleda da su ercegovci poklekli i dali sdO nesta sto bi deblokliralo pederaciju... trebali su biti strpljiviji i jos malo krckat te kladionice, to je mafija, barnuli su grm sa zmijama otovnicama.
putokaz1

#5542 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Sta mislite imal papaka u nip sdp ns i nbl
Logovan

#5543 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Logovan »

Gledaj što se zeleni, plus dosta toga je još pokrenuto, a sa završetkom 2020. godine pozelenilo bi još više, a priča od Bakirovih ovaca da se ništa nije uradilo, samo se uhljebljavali, krali, itd.

Ni stida, ni obraza.
strucnjakdemagog

#5544 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Meni je zapalo za oko da je Dino 2-3 puta sinoć spomenuo Senadu kompromitujuću sliku Pecikoze, ali ovaj izignorisao. To me začudilo od Senada.
Last edited by strucnjakdemagog on 14/12/2019 17:29, edited 1 time in total.
tvojkomsija

#5545 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tvojkomsija »

strucnjakdemagog wrote: 14/12/2019 17:21 Meni je zapalo za oko da je Dino 2-3 puta sinoć spomenuo Senadu kompromitujuću sliku Pecikoze, ali ovaj izignorisao. To je začudilo od Senada.
Senada su takodjer prozivalo da se drogira.
JThomas

#5546 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

kakav govor mržnje, čuj drogira. oslobađa od stresa i traži umjetničku inspiraciju :thumbup:
tvojkomsija

#5547 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tvojkomsija »

SDA ne da kladionice, sta vam je. Kako ce se pravdat partnerima iz HDZ-a?
Kasumovic je u Zenici isto tako htio pozatvarat kladionice, sta mislite ko je to blokirao?
strucnjakdemagog

#5548 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

tvojkomsija wrote: 14/12/2019 17:26
strucnjakdemagog wrote: 14/12/2019 17:21 Meni je zapalo za oko da je Dino 2-3 puta sinoć spomenuo Senadu kompromitujuću sliku Pecikoze, ali ovaj izignorisao. To je začudilo od Senada.
Senada su takodjer prozivalo da se drogira.

A da, sjecam se. Jednom sam ga vidio, razbio se ko kanta, samo ne znam da li gudrom ili kakvom lozom.
Vjerovatno je zbog toga iskulirao.
Last edited by strucnjakdemagog on 14/12/2019 17:32, edited 1 time in total.
BadBoy

#5549 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by BadBoy »

klixoris wrote: 14/12/2019 11:21
Meni je recimo interesantan taj mazohizam kod njega - uporno glasa za stranku koja rasturi ovu drzavu, a paralelno sa tim gleda kako da djecu ispali u Njemacku.
To je to, svaka čast, neka si ga pitao za ovo. Količina kognitive disonance kod tih ljudi je ja mislim van svake kategorije.

Inače, šta je sa ovim trolovima kao treba se fino ponašati prema nacionalistima i zatucanim ljudima jer se oni zaboga onda uvrijede i idu glasati za SDA? WTF?! Kakvo je to razmišljanje? Special little snowflakes, ne smiješ više glupanu reći da je glup, papku da je papak?

A kvazi intelektualcima sa pričom "svi su isti, nema se za koga glasati" nemam riječi. Takvi su zaslužni što jedan Ajnadžić sa samo 8.000 glasova dođe na vlast u Opštini Centar. O čemu da pričamo dalje?
Man of steel

#5550 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Man of steel »

strucnjakdemagog wrote: 14/12/2019 17:21 Meni je zapalo za oko da je Dino 2-3 puta sinoć spomenuo Senadu kompromitujuću sliku Pecikoze, ali ovaj izignorisao. To me začudilo od Senada.
A je li ti zapelo za oko da taj isti Dino sjedi i aktivno se druži sa ljudima koji za život zarađuju tako što prodaju ono što taj Pecikoza šmrće.

Od istih je vjerovatno i dobio onu sliku.
Locked