Željko Komšić - Komšo

Locked
General War

#2576 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

Hank Paldum wrote: 14/12/2019 11:06
General War wrote: 14/12/2019 10:34
Abate Fetel wrote: 14/12/2019 09:55 pripremila je SDA novu ublehu nakon govnara komšića, ide u igru mirso hadžikadić novi SDA igrač
:-)
Koji ce qurac SDA Mirsadu?
Pa treba narodu opet alternativa SDA za koga će nezadovoljni anti-SDA gradani glasati koji će kasnije u koaliciju. Al vas uzimaju na isti fazon svake izbore :D Zlatko, Fahro, Komšo
Cekaj ba, je li Mirsad isao na predsjednistvo kao nezavisni kandidat ili ne?
I sta ti je: vas? Koji si ti, pa da uporedimo?
Novak20

#2577 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Hank Paldum wrote: 14/12/2019 12:38
Škobo Habu wrote: 14/12/2019 11:25 U cijelo priči je najveći gubitnik sam Željko Komšić.

Zašto? Zato što je prodao vlastiti kredibilitet, ono malo kredibiliteta za koji su se držali njegovi vjerni birači, dijasporu u to ne brojim - oni su posve nebitni sa tim likovanjem, za frtalj vlasti.
Poznajem dosta ljudi koji su cio svoj život bili anti-SDA, a sami tim i anti-HDZ, i iz tog razloga su glasali ili pristupili DF-u.
Njihovo razočarenje je postalo dublje od Marijanske brazde.
Sigurno ima takvih birača ali za većinu njegovih birača se ne bih složio. Evo ja sam lično za Komšića glasao pa sam opet iskren a i to mora većina priznati, Komšić nije ništa spektakularno uradio da bi zaslužio da se izabere osim "samo da ne pobjedi Čović".
On nije Fahrudin Radončić koji je osnovao SBB " jer se dijete trgnulo od SDA majke" i najavio obračun sa mafijaškom hobotnicom samo da bi iznevjerio svoje birače.
On nije ni SDP prije 10 godina koji je opalio šamar svojim vjernim glasačima koalicijom sa SDA.
Ja uopšte ne znam šta je on zadnjih 5 godina rekao ili uradio da ima vjerne birače :D
Uvijek je bilo glas protiv Čovića a neglas za Komšića tako da ne vidim čime bi on mogao uništiti kredibilitet osim da izgubi par desetina glasova od birača koje je naveo.
Točno.

Komšić ne gubi kredibilitet kojega svakako nema. Da ima, sjedio bi ravnopravno u dogovorima SNSD/SDA/HDZ. :D

Komšić je ojačao potonuli HDZ argumentima dok s druge strane učestvuje u sahranjivanju bilo kakve nade u građansku opciju.
neko_sa_strane

#2578 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by neko_sa_strane »

Jedina stranka koja je održala svoju riječ da nikad neće ući u koaliciju sa SDA, HDZ-om, SNSD-om je Naša Stranka. Čak je i u SDP-u tuzlanskom kantonu došlo do raskola. Željko Komšić nikad i nije bio političar. On je potpuno nedorastao za političko djelovanje. Sjećam se njegovih ranijih populističkih izjava koje su bile na nivou djeteta predškolskog uzrasta. Konakovićevu stranku i dalje smatram derivatom SDA i pored njihovih koškanja putem medija. SBB meni izgleda samo kao dobra zajebancija i kao paravan za Radončićeve kriminalne radnje.
Hank Paldum

#2579 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

General War wrote: 14/12/2019 12:58
Hank Paldum wrote: 14/12/2019 11:06
General War wrote: 14/12/2019 10:34

:-)
Koji ce qurac SDA Mirsadu?
Pa treba narodu opet alternativa SDA za koga će nezadovoljni anti-SDA gradani glasati koji će kasnije u koaliciju. Al vas uzimaju na isti fazon svake izbore :D Zlatko, Fahro, Komšo
Cekaj ba, je li Mirsad isao na predsjednistvo kao nezavisni kandidat ili ne?
I sta ti je: vas? Koji si ti, pa da uporedimo?
Ma nema tu naš i vaš, moj i tvoj. Samo imaju oni koji su otvoreno SDA i alternativa gdje se iz aviona vidi da je SDA

Novak20 wrote: 14/12/2019 12:59
Hank Paldum wrote: 14/12/2019 12:38
Škobo Habu wrote: 14/12/2019 11:25 U cijelo priči je najveći gubitnik sam Željko Komšić.

Zašto? Zato što je prodao vlastiti kredibilitet, ono malo kredibiliteta za koji su se držali njegovi vjerni birači, dijasporu u to ne brojim - oni su posve nebitni sa tim likovanjem, za frtalj vlasti.
Poznajem dosta ljudi koji su cio svoj život bili anti-SDA, a sami tim i anti-HDZ, i iz tog razloga su glasali ili pristupili DF-u.
Njihovo razočarenje je postalo dublje od Marijanske brazde.
Sigurno ima takvih birača ali za većinu njegovih birača se ne bih složio. Evo ja sam lično za Komšića glasao pa sam opet iskren a i to mora većina priznati, Komšić nije ništa spektakularno uradio da bi zaslužio da se izabere osim "samo da ne pobjedi Čović".
On nije Fahrudin Radončić koji je osnovao SBB " jer se dijete trgnulo od SDA majke" i najavio obračun sa mafijaškom hobotnicom samo da bi iznevjerio svoje birače.
On nije ni SDP prije 10 godina koji je opalio šamar svojim vjernim glasačima koalicijom sa SDA.
Ja uopšte ne znam šta je on zadnjih 5 godina rekao ili uradio da ima vjerne birače :D
Uvijek je bilo glas protiv Čovića a neglas za Komšića tako da ne vidim čime bi on mogao uništiti kredibilitet osim da izgubi par desetina glasova od birača koje je naveo.
Točno.

Komšić ne gubi kredibilitet kojega svakako nema. Da ima, sjedio bi ravnopravno u dogovorima SNSD/SDA/HDZ. :D

Komšić je ojačao potonuli HDZ argumentima dok s druge strane učestvuje u sahranjivanju bilo kakve nade u građansku opciju.
Ja ne bih rekao da nema kredibiliteta, obraza ili kako ga još časte, prije bih rekao da nije prekršio nikakvo obećanje i nije nikoga iznevjerio jer nije ništa ni obećao :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2580 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by plain vanilla »

Jel to sad znaci da je Sopta SDA? :mrgreen:
Android Knego

#2581 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Android Knego »

Bodkin wrote: 13/12/2019 18:05 I pazi izjave za javnost. Takozvane gradjanske opcije saradjuju sa ljubiteljima draze mihajlovica (sds i pdp). :lol: :lol:
Ja sam juče u jednom trenutku čak pomislio da slučajno čovjek nije bio u stanju smanjene uračunljivosti. Pijan, drogiran, nešto... Mislim, bez uvrede, ali mi sve ono nije kompatibilno sa njim... Ne skontah šta bi moglo biti, tražim neki smisao u svemu... Odem na njegov FB profil kad tamo napisao:

Nijedna opozicija, pa ni kantonalna, nije kraj. Mi smo 2015. godine izašli iz vlasti. Nismo kukali. Kukanje je izraz slabosti.

Kontam, ovaj je puk'o, ali ono dibiduz...
Porediti situaciju kad si ti sam izabrao da odeš u opoziciju sa situacijom kad si nožinu zabio svojim koalicionim partnerima i, što je puno gore, svojim glasačima, a što je najgore, tolikim ljudima u ovoj zemlji (koji su, gledajući poteze vlasti KS-a, počeli vjerovati da politika može biti i drugačija) ubiti svaku nadu!?!
Heeeeeej, ne mogu vjerovati da je to javno napisao...

Prođe noć, prespavalo se, i dalje upitnici iznad glave.
Šta se desilo da je taj čovjek u isti koš stavio ulazak u koaliciju za vlast u državi/Federaciji i rušenje Vlade KS???
Koaliciju bi ti mnogi prešutjeli, oprostili i vremenom zaboravili, ali srušiti ljudima nadu rušenjem Vlade KS?!?
Kako je moguće da neko ko se profesionalno bavi politikom deceniju-dvije to ne vidi?? Ne slažem se da je tu presudan ulog. Niko ko ima imalo mozga ne bi prihvatio posljedice koje će on imati. Komšije, sugrađani, rodbina će te s gađenjem gledati. Kako će mu samo dijete patiti u svom društvu/školi/fakultetu zbog toga što je uradio?! Da se ne ide dalje, na rezultate izbora itd.

U nekom dosta blažem obliku to očekuje i one koji budu glasali za rušenje Vlade KS. Kada vide šta je snašlo Komšića, ne vjerujem da su svi oni spremni na takve posljedice.

Da zaključim: Vlada KS neće pasti!
Novak20

#2582 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Hank Paldum wrote: 14/12/2019 13:06
Točno.

Ja ne bih rekao da nema kredibiliteta, obraza ili kako ga još časte, prije bih rekao da nije prekršio nikakvo obećanje i nije nikoga iznevjerio jer nije ništa ni obećao :D
Amnezija je krasna stvar. Da ne googlam puno.

Svi dogovori oko zajedničkih kandidata SDP/NS/DF/GS za izbore 2018. su propali kada je suprotno obećanju Komšić javio telefonom Nikšiću da se kandidira za člana Predsjedništva.

Čovićev ured u Mostaru je trebao pretvoriti u Univerzitetsku biblioteku.

Tužba za Pelješki most, otvoreno more za BiH, imovina BiH u Hrvatskoj. Sve će to Komšo riješiti. Doduše, ima još tri godine samo što ga u Hrvatsku neće primiti nitko.

A ovo je najjače.

Komšić obećao zastupati interese naroda iz kojeg potječe :lol:
neko_sa_strane

#2583 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by neko_sa_strane »

Misliš da bi se moglo dogoditi da se zastupnici DF-a priklone SDP - u, NiP-u i Našoj Stranci tako da Željko ostane sam u svojoj nakani?
Leverage

#2584 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

°u° wrote: 14/12/2019 12:54 Ja da sam hdzov strateg sad bi najviše podebavao one Hrvate koji su za Komšu glasali.
Sad ga nemaju nikakve potrebe napadati, ostali to vrlo dobro rade. Sad se samo mogu smijati i pripremati za nove izbore koji će uskoro. Pitanje je po kakvim pravilima?
Komšo je najviše šuknuo svojim gladačima, najviše hrvatima.
Uslugu je napravio svim svojim protivnicima, HDZu i SDAu najviše, SBBu također. A vjerovatno i SDPu i NS, dobiće njegove glasove.
Na zadnjim izborima više Hrvata je glasalo za Džaferovića nego za Komšića. Ne mogu zamislit takvog Hrvata mazohistu koji bi glasao za ovu spodobu, pa on zajedno sa onom dvojicom iz kombi stranke doslovno demonstrira mržnju prema svemu što ima hrvatski prefiks dok njegovi vjerni fanovi ovdje pokušavaju da to opravdaju na način da se napada HDZ, a ne Hrvati, što naravno nije tačno.

Eto, sva mržnja koju su pomenuta trojica uputili prema Hrvatima ostade, al za ljubav Bakiru ide se u koaliciju sa HDZ-om. Od svega hrvatskog Komšić izgleda najviše voli HDZ.
Kolinda

#2585 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

plain vanilla wrote: 14/12/2019 11:33 Sta kazu Hercegovci, jel im sad drazi ili je jos persona non grata? :mrgreen:
Što Hercegovci imaju sa unutarbošnjačkim odnosima ???
Hank Paldum

#2586 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Novak20 wrote: 14/12/2019 13:31
Hank Paldum wrote: 14/12/2019 13:06
Točno.

Amnezija je krasna stvar. Da ne googlam puno.

Svi dogovori oko zajedničkih kandidata SDP/NS/DF/GS za izbore 2018. su propali kada je suprotno obećanju Komšić javio telefonom Nikšiću da se kandidira za člana Predsjedništva.

Čovićev ured u Mostaru je trebao pretvoriti u Univerzitetsku biblioteku.

Tužba za Pelješki most, otvoreno more za BiH, imovina BiH u Hrvatskoj. Sve će to Komšo riješiti. Doduše, ima još tri godine samo što ga u Hrvatsku neće primiti nitko.

A ovo je najjače.

Komšić obećao zastupati interese naroda iz kojeg potječe :lol:
Da budem iskren nisam se o tome ni informisao, meni je bila dovoljna samo informacija da će se kandidovati protiv Čovića :D
zavrzlama

#2587 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zavrzlama »

Srbija,hrvatska i sluge im u BIH nikad jace i odlucnije ne rade na podjeli BIH,novi sukobi u zraku vise,a tkz. Probih traze od Komsica da glumi ekstremnu gradjansku opciju i odbaci savez sa strankama(sda.sbb) ciji biraci jedino i brane ,vole i od kojih zavisi opstanak BIH...Ne bi ni ja volio savez DF sa sda i sbb,ali brate nadjite mi ijednu stranku kod srba i hrvata da je za normalnu BIH...

Ustat kad se spomene ime Zeljko Komsic...

Komsic je bas politicki sazrio..
Haman2

#2588 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Haman2 »

zavrzlama wrote: 14/12/2019 14:02 Srbija,hrvatska i sluge im u BIH nikad jace i odlucnije ne rade na podjeli BIH,novi sukobi u zraku vise,a tkz. Probih traze od Komsica da glumi ekstremnu gradjansku opciju i odbaci savez sa strankama(sda.sbb) ciji biraci jedino i brane ,vole i od kojih zavisi opstanak BIH...Ne bi ni ja volio savez DF sa sda i sbb,ali brate nadjite mi ijednu stranku kod srba i hrvata da je za normalnu BIH...

Komsic je bas politicki sazrio..
Slazem se :izet: :thumbup:
Leverage

#2589 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Zamisli da se primiš na priču kako tamo neki neprijatelji nasrću na državu, a Bakir i Komšić je brane tako što će podijeliti fotelje u Kantonu Sarajevo. Ono, to ti je domet političkog rezonovanja.
Hafis

#2590 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Ili sazorio, što bi rekli nekad u Mostaru.
Hafis

#2591 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

zavrzlama wrote: 14/12/2019 14:02 Srbija,hrvatska i sluge im u BIH nikad jace i odlucnije ne rade na podjeli BIH

ali brate nadjite mi ijednu stranku kod srba i hrvata da je za normalnu BIH...

Kume Kolinda, evo onog našeg ''hrvata''. Ne odustaje :)
MMM1977

#2592 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MMM1977 »

Ljigo noćas kod Senada
Leverage

#2593 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

MMM1977 wrote: 14/12/2019 14:30 Ljigo noćas kod Senada
Hoćel pokazat obraz?

Pitam za jarana.
felipe kajetano

#2594 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by felipe kajetano »

Frajer 10 godina mantra isti post, pretpostavljam i za 10 godina ce biti identican post.Daj brate malo bejsa :D , samo pravis inverzije :-)

Srbija bla bla...
Hrvatska bla bla...
Patriote na braniku otadzbine bla bnla--

by @zavrzlama
Novak20

#2595 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Leverage wrote: 14/12/2019 14:33
MMM1977 wrote: 14/12/2019 14:30 Ljigo noćas kod Senada
Hoćel pokazat obraz?

Pitam za jarana.
"Ne znam Senade. Šta bi ti, eto, na mom mjestu" ? :lol:
°u°

#2596 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by °u° »

Leverage wrote: 14/12/2019 13:34
°u° wrote: 14/12/2019 12:54 Ja da sam hdzov strateg sad bi najviše podebavao one Hrvate koji su za Komšu glasali.
Sad ga nemaju nikakve potrebe napadati, ostali to vrlo dobro rade. Sad se samo mogu smijati i pripremati za nove izbore koji će uskoro. Pitanje je po kakvim pravilima?
Komšo je najviše šuknuo svojim gladačima, najviše hrvatima.
Uslugu je napravio svim svojim protivnicima, HDZu i SDAu najviše, SBBu također. A vjerovatno i SDPu i NS, dobiće njegove glasove.
Na zadnjim izborima više Hrvata je glasalo za Džaferovića nego za Komšića. Ne mogu zamislit takvog Hrvata mazohistu koji bi glasao za ovu spodobu, pa on zajedno sa onom dvojicom iz kombi stranke doslovno demonstrira mržnju prema svemu što ima hrvatski prefiks dok njegovi vjerni fanovi ovdje pokušavaju da to opravdaju na način da se napada HDZ, a ne Hrvati, što naravno nije tačno.

Eto, sva mržnja koju su pomenuta trojica uputili prema Hrvatima ostade, al za ljubav Bakiru ide se u koaliciju sa HDZ-om. Od svega hrvatskog Komšić izgleda najviše voli HDZ.
Ja ne znam ni jednog koji je glasao za SDA Džaferovića, ni jednog jedinog. Takvog idiota nisam još imao čast upoznati.
Za Komšića ih znam kamaru. Nije da su imali izbora, Komšić, bezlični Falatar ili da budu krajnji mazohisti pa glasaju za HDZ i njihovo viđenje izbornog zakona i svega ostalog u politici. Za glasat za njih trebaš bit superteška kategorija samoubice. Pod tim mislim na one van zone gdje su većina, hercegovačko poimanje mogu i razumjeti.
Ovime je Komšo napravio i problem onim Hrvatima koji se ubuduće budu na izbirima suprostavljali politici HDZ, on će bit primjer za napad na svakog budućeg kandidatata.
Novak20

#2597 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

felipe kajetano wrote: 14/12/2019 14:37 Frajer 10 godina mantra isti post, pretpostavljam i za 10 godina ce biti identican post.Daj brate malo bejsa :D , samo pravis inverzije :-)

Srbija bla bla...
Hrvatska bla bla...

by @zavrzlama
Papagaji inače dugo žive.

Pogotovo one vrste koje mogu govoriti. :lol:
Hafis

#2598 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

felipe kajetano wrote: 14/12/2019 14:37 Frajer 10 godina mantra isti post, pretpostavljam i za 10 godina ce biti identican post.Daj brate malo bejsa :D , samo pravis inverzije :-)

Srbija bla bla...
Hrvatska bla bla...

by @zavrzlama
Ima pravo. Ronca na svoje. Da je kojim slučajem Bošnjak ispalo bi da mrzi dotične narode. Ovako, očigledno je da se radi o probosanskom (ili kako ih već nazivaju) Hrvatu koji kritizira zabludjele pripadnike svog naroda..
ali brate nadjite mi ijednu stranku kod srba i hrvata da je za normalnu BIH...
Leverage

#2599 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Imali su izbora. Osim toga, ne moraju glasati za Hrvata.

To bi bilo potpuno isto kao da ja glasam za Dževada Galijaševića. Ne razumijem ih.
Hafis

#2600 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Leverage wrote: 14/12/2019 14:42 Imali su izbora. Osim toga, ne moraju glasati za Hrvata.

To bi bilo potpuno isto kao da ja glasam za Dževada Galijaševića. Ne razumijem ih.
Pa to je taj mentalitet bilborda...nismo uzlud zadnja rupa u Europi.
Locked