Bodkin wrote: ↑13/12/2019 18:05
I pazi izjave za javnost. Takozvane gradjanske opcije saradjuju sa ljubiteljima draze mihajlovica (sds i pdp).
Ja sam juče u jednom trenutku čak pomislio da slučajno čovjek nije bio u stanju smanjene uračunljivosti. Pijan, drogiran, nešto... Mislim, bez uvrede, ali mi sve ono nije kompatibilno sa njim... Ne skontah šta bi moglo biti, tražim neki smisao u svemu... Odem na njegov FB profil kad tamo napisao:
Nijedna opozicija, pa ni kantonalna, nije kraj. Mi smo 2015. godine izašli iz vlasti. Nismo kukali. Kukanje je izraz slabosti.
Kontam, ovaj je puk'o, ali ono dibiduz...
Porediti situaciju kad si ti
sam izabrao da odeš u opoziciju sa situacijom kad si
nožinu zabio svojim koalicionim partnerima i, što je puno gore, svojim glasačima, a što je najgore, tolikim ljudima u ovoj zemlji (koji su, gledajući poteze vlasti KS-a, počeli vjerovati da politika može biti i drugačija) ubiti svaku nadu!?!
Heeeeeej, ne mogu vjerovati da je to javno napisao...
Prođe noć, prespavalo se, i dalje upitnici iznad glave.
Šta se desilo da je taj čovjek u isti koš stavio ulazak u koaliciju za vlast u državi/Federaciji i rušenje Vlade KS???
Koaliciju bi ti mnogi prešutjeli, oprostili i vremenom zaboravili, ali srušiti ljudima nadu rušenjem Vlade KS?!?
Kako je moguće da neko ko se profesionalno bavi politikom deceniju-dvije to ne vidi?? Ne slažem se da je tu presudan ulog. Niko ko ima imalo mozga ne bi prihvatio posljedice koje će on imati. Komšije, sugrađani, rodbina će te s gađenjem gledati. Kako će mu samo dijete patiti u svom društvu/školi/fakultetu zbog toga što je uradio?! Da se ne ide dalje, na rezultate izbora itd.
U nekom dosta blažem obliku to očekuje i one koji budu glasali za rušenje Vlade KS. Kada vide šta je snašlo Komšića, ne vjerujem da su svi oni spremni na takve posljedice.
Da zaključim: Vlada KS neće pasti!