Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

sahara1428

#1 Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by sahara1428 »

On nije persona non grata, od njega se čak i pare uzimaju i to za vjerske objekte, gdje je vjera, gdje je moral?

Kakvi su ovo aršini?

Haris.ba

#2 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Haris.ba »

Ti shvataš da je IZ uzela pare od Gadafija za centralu reisa?
sahara1428

#3 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by sahara1428 »

Haris.ba wrote: 11/12/2019 17:51 Ti shvataš da je IZ uzela pare od Gadafija za centralu reisa?

shvatam, ali mozda ce neko nedobronamjeran reci kako je Gadafi "daleko" da nema pojma o njemu i slicne nebuloze, ovaj nam je jasan, prejasan, ali jasno je meni da su maske davno pale, ali ne znam od muke sta da radim osim da "jadikujem" po forumu
Maraschino

#4 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Maraschino »

pare nisu dodikove nego drzavne. on ih samo rasporedjuje.
dobojlija81

#5 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by dobojlija81 »

saće nam bakir dat još milijon
swanfilter

#6 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 11/12/2019 17:51 Ti shvataš da je IZ uzela pare od Gadafija za centralu reisa?
A, sto ne od Gadafija?
Haris.ba

#7 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 11/12/2019 21:17
A, sto ne od Gadafija?
Ma onako. Reda radi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pan_Am_Flight_103
MaksprotivMarksa

#8 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by MaksprotivMarksa »

Pa islamska zajednica nije uzela pare samo od Karadzica, ne znam sta je tu cudno, prodali su tradicionalno u Bosnjaka svima koji su bili zainteresirani, posijali sjeme buducih podjela izmedju Bosnjaka, uvezli nam ekstremiste i podrzali ih, o stavljanju kompletne zajednice u svrhu partije nema potrebe ni govoriti, oni i jesi Dodikovi partneri, imaju isti cilj, a to je disfunkcionalna BiH prepuna polupismene ekstremisticke svjetine koju ce pljackati stoljecima.
Maraschino

#9 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Maraschino »

MaksprotivMarksa wrote: 11/12/2019 21:39 Pa islamska zajednica nije uzela pare samo od Karadzica, ne znam sta je tu cudno, prodali su tradicionalno u Bosnjaka svima koji su bili zainteresirani, posijali sjeme buducih podjela izmedju Bosnjaka, uvezli nam ekstremiste i podrzali ih, o stavljanju kompletne zajednice u svrhu partije nema potrebe ni govoriti, oni i jesi Dodikovi partneri, imaju isti cilj, a to je disfunkcionalna BiH prepuna polupismene ekstremisticke svjetine koju ce pljackati stoljecima.
ja dosta puta nesto napisem pa obrisem ili jednostavno odustanem od komentara ako nemam sta pametno reci. :roll:
swanfilter

#10 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 11/12/2019 21:23
A, sto ne od Gadafija?
Ma onako. Reda radi.

Nije bas ni ovaj skucaj cista posla. Uprkos formalnom priznanju ...
MaksprotivMarksa

#11 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by MaksprotivMarksa »

Maraschino wrote: 11/12/2019 21:52
MaksprotivMarksa wrote: 11/12/2019 21:39 Pa islamska zajednica nije uzela pare samo od Karadzica, ne znam sta je tu cudno, prodali su tradicionalno u Bosnjaka svima koji su bili zainteresirani, posijali sjeme buducih podjela izmedju Bosnjaka, uvezli nam ekstremiste i podrzali ih, o stavljanju kompletne zajednice u svrhu partije nema potrebe ni govoriti, oni i jesi Dodikovi partneri, imaju isti cilj, a to je disfunkcionalna BiH prepuna polupismene ekstremisticke svjetine koju ce pljackati stoljecima.
ja dosta puta nesto napisem pa obrisem ili jednostavno odustanem od komentara ako nemam sta pametno reci. :roll:
Ne znam otkud ti onda ijedan upis na forumu, mislim da me lazes i da se ne rukovodis bas onim sto si napisao.

Sve ovo ti znas o svom klerikalnom krilu SDA, vjerovatno i bolje od mene.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#12 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by izvrsni direktor »

A od karadzica nisu uzeli samo zato sto ovaj nije bio u situaciji da im ponudi
Haris.ba

#13 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 11/12/2019 21:52
Haris.ba wrote: 11/12/2019 21:23

A, sto ne od Gadafija?
Ma onako. Reda radi.

Nije bas ni ovaj skucaj cista posla. Uprkos formalnom priznanju ...
Ma ja. Nebitne stvari. Bitne su pare. Samo daj.

Gadafi neslavno završio i nije stigao poslati sve pare, pa se zaboravilo obećanje da će novu centralu Rijaseta nazvati nešta oko Libije. Pa vidim sada tu centralu finansiraju Turci. Znaš li kako je meni ponižavajuće? Izgleda muslimani u BiH izgleda nisu sposobni sami završiti zgradu uprave, a očito moraju i za džamije čekati hedije od onoga koji negira genocid i govori da sudije muslimani njemu ne mogu suditi. Mogu komotno Handkea na otvaranje nove zgrade rijaseta zvati.
Control panel

#14 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Control panel »

Pa svi, na neki nacin, profitiraju na genocidu.
A isti ovaj hodza ce napasti dodika kad bude negirao genocid a mumini ce reci bravo, a dodik ce negotati genocid i reci kako nema suzivota sa muslimanima, a srbi ce reci pravi srbin.
muha_sa

#15 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by muha_sa »

muha_sa

#16 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by muha_sa »

sve receno :thumbup: od 1:22:00
Hank Paldum

#17 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Hank Paldum »

Sve stoji šta je do sada napisano i u video klipovima koji su postavljeni međutim realnost je takva da u BH entitetu rs nema alternative, pored Dodika imamo 500 Srba na važnim pozicijama koji su islamofobi i negiraju/slave genocid nad Bošnjacima što to žele ili moraju da bi zadržali radno mjesto. Mi imamo puno pravo drugačije reagovati pogotovo kod osobe koja zove ezan 'arlaukanje ali se bojim dok ispravimo krive Drine ili dođe pravda u taj entitet da bi se islamu mogao obrisati trag u tom djelu BiH.
Glupo mi je poređenje sa Handkeom i kako sve ima cijenu pa kada Dodik ponudi 100.000 mi zaboravljamo sve.
Mi kao narod smo kod Handkea ispravno reagovali, osudili smo i Dodika ali da smo ovo odbili on bi se obradovao jer smo dobrovoljno pristali da iz njegove "države" nestane još jedan dio religije većine Bošnjaka. Ovo nema nikakve veze sa cijenom nego sa nedostatkom alternative. Da ima u rs-u grad gdje je vlast građanski orijentisana i za suživot odbio bi se i Dodik i pare i BL i Doboj.
spreca

#18 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by spreca »

sahara1428 wrote: 11/12/2019 17:49
On nije persona non grata, od njega se čak i pare uzimaju i to za vjerske objekte, gdje je vjera, gdje je moral?

Kakvi su ovo aršini?

Ja se nebih bas slozio sa naslovom teme............ja bih to nazvao IIZ......Imamaska Interesna Zajednica ,oni vec odavno nisu to sto stoji u naslovu......IIZ je jedan od dva glavna krivca, za stanje Bosnjaka u BiH.....Bez IIZ SDA bi davno bila ugasena ili eventualno nebitna opozicija u jednoj sarajevskoj Opcini....Dali ste ikada culi Reisa (bilo kojeg) da kritikuje stranku koja je ogrezla u korupciji i kriminalu a koja sebe smatra glavnim predstavnikom Bosnjaka.Niste culi a necete ni cuti,jer i jedni i drugi vole da kradu i potkradaju ovu jadnu bjedu koja inace i ne zasluzuje bolje....jos samo da im predloze da nenose gace da ih ovi vrli vjerski i politicki predstavnici cutke mogu naguziti i proci dalje....IIZ je veci krivac od SDA jer im nista i nikakve reklamni panoi pred izbore nemogu pomoci kao tiho izgovorene reci Imama po dzematima.Stanje je u kurcu ali moze i gore
spreca

#19 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by spreca »

Hank Paldum wrote: 14/12/2019 10:53 Sve stoji šta je do sada napisano i u video klipovima koji su postavljeni međutim realnost je takva da u BH entitetu rs nema alternative, pored Dodika imamo 500 Srba na važnim pozicijama koji su islamofobi i negiraju/slave genocid nad Bošnjacima što to žele ili moraju da bi zadržali radno mjesto. Mi imamo puno pravo drugačije reagovati pogotovo kod osobe koja zove ezan 'arlaukanje ali se bojim dok ispravimo krive Drine ili dođe pravda u taj entitet da bi se islamu mogao obrisati trag u tom djelu BiH.
Glupo mi je poređenje sa Handkeom i kako sve ima cijenu pa kada Dodik ponudi 100.000 mi zaboravljamo sve.
Mi kao narod smo kod Handkea ispravno reagovali, osudili smo i Dodika ali da smo ovo odbili on bi se obradovao jer smo dobrovoljno pristali da iz njegove "države" nestane još jedan dio religije većine Bošnjaka. Ovo nema nikakve veze sa cijenom nego sa nedostatkom alternative. Da ima u rs-u grad gdje je vlast građanski orijentisana i za suživot odbio bi se i Dodik i pare i BL i Doboj.
Dodik je ovim davanjem a njihovo uzimanje ove love uz zahvalnost samo dali jos veca krila i odobrili njegovu izjavu o Arlaukanju 'Odza...mozda bi i gace skinuli jos za koju marku sto je odlika Balija a ne Bosnjaka
Hank Paldum

#20 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Hank Paldum »

spreca wrote: 14/12/2019 11:18
Hank Paldum wrote: 14/12/2019 10:53 Sve stoji šta je do sada napisano i u video klipovima koji su postavljeni međutim realnost je takva da u BH entitetu rs nema alternative, pored Dodika imamo 500 Srba na važnim pozicijama koji su islamofobi i negiraju/slave genocid nad Bošnjacima što to žele ili moraju da bi zadržali radno mjesto. Mi imamo puno pravo drugačije reagovati pogotovo kod osobe koja zove ezan 'arlaukanje ali se bojim dok ispravimo krive Drine ili dođe pravda u taj entitet da bi se islamu mogao obrisati trag u tom djelu BiH.
Dodik je ovim davanjem a njihovo uzimanje ove love uz zahvalnost samo dali jos veca krila i odobrili njegovu izjavu o Arlaukanju 'Odza...mozda bi i gace skinuli jos za koju marku sto je odlika Balija a ne Bosnjaka
Pa dok pomru svi negatori genocida i mrzitelji arlaukanja nestade zadnji trag Bošnjacima i islamu u tom entitetu. To ovo krme i hoće
spreca

#21 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by spreca »

Hank Paldum wrote: 14/12/2019 11:22
spreca wrote: 14/12/2019 11:18
Pa dok pomru svi negatori genocida i mrzitelji arlaukanja nestade zadnji trag Bošnjacima i islamu u tom entitetu. To ovo krme i hoće
A zbog Miletovih 100000 maraka ce opstati.....neka gospoda manje krade pa ce i para ostajati vise u kasama Dzemata
Hank Paldum

#22 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Hank Paldum »

Naravno ali čak sa milijardu maraka iz džemata bez odobrenja Dodika ne možeš ništa u Doboju, Banjaluci, Tesliću.
I ja bih volio imati pravo glasa u svom Doboju pa umjesto njega da izaberem jednog BH patriotu ali moramo sagledati činjenice. Dodik bi se obradovao da je se odbilo. To sa zastavom će se sutra zaboraviti, Dodik će umrijet za 20 godina a rs nestati za koju deceniju ali medresa ostaje kao znak da to nije isključivo srpski entitet
MarshalDodik

#23 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by MarshalDodik »

U islamskoj zajednici je spas Bosne i Bošnjaka na ovijem prostorima.
Nevjerojatno mudar potez su odigrali sa Dodikom. Aferim
red evil

#24 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by red evil »

IZ nema veze sa SDA, to nije zvanični stav IZ a povezanost sa SDA ili bilo kojom drugom strankom je na individualnom nivou a nikako stav cijele IZ-e. Nema hutbi koje naređuju ili na bilo koji način govore da se mora ili treba govoriti pohvalno ili negativno o nekoj stranci a to ako radi neki hodža/imam je jedino njegov stav, stvar pojedinca.

I zašto IZ ne bi uzela pare od Dodika? Nije ih dao Dodik iz svog đepa, to su državne ali ovdje se od svega pravi populizam pa ispade kao da to daje Dodik. Ali jeste ogroman propust što nije bilo državne zastave, to je nedopustivo i sramno.
Haris.ba

#25 Re: Islamska zajednica BIH-Dodik negator genocida

Post by Haris.ba »

red evil wrote: 14/12/2019 11:37 I zašto IZ ne bi uzela pare od Dodika? Nije ih dao Dodik iz svog đepa, to su državne ali ovdje se od svega pravi populizam pa ispade kao da to daje Dodik. Ali jeste ogroman propust što nije bilo državne zastave, to je nedopustivo i sramno.
Ako muslimani u Doboju žele da uzmu lovu od crnog đavola neka uzmu. Ali, neka se ne opravdava nekakvom pričom o državnim parama. Došle su od crnog đavola. Drugo, to nisu državne pare koje ih sljeduju po nekom zakonu koje su dobili. To je donacija koja se čini arbitrarno. I koja se mora prihvatiti. Ne može ih Dodik natjerati da uzmu. Znači, uzeli su. Po slikama sa osmjehom.

Pa, ako su toliko očajni da su im važnije pare od obraza, što su morali napraviti prijem, smjehuljiti se u kameru sa likom koji je netom prije toga rekao da je ezan arlaukanje?

Znam ja da je teško čovjeku koji ne razumije šta je ponos, šta je obraz, objasniti da se ne prima u svoju kuću negator genocida, pa i kada darove nosi.

Hoću samo da negdje ostane zapisano da jedan član IZ zna da ima u strukturama IZ ljudi koji će se prodati za pare.

Ako nekom efendiji nije problematična situacija da će neka majka gledati njega kako prima novac od osobe koja govori da njeno dijete nije ubijeno u genocidu - neka. Treba nama i takvih efendija. Kad se opustimo pa pomislimo da napredujemo. Da nas podsjeti.
Post Reply