Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
CPT

#9451 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

neko_sa_strane wrote: 13/12/2019 11:25 Slovenac s tobom fakat nije sve u redu. O kakvoj ksenofobiji pišeš. Nije bitno što su nekom oteli novac!
Nije bitno ako ti je neko prislonio nož i oteo novčanik ili mobitel. Nije bitna trauma koju je taj neko pretrpio. Ko uopšte plaća ovu budaletinu iz Slovenije. Neka parazitska NVO?
Pogledaj u crnu kroniku pa vidi koliko "opljackao neko srednjeskolca" zavrsi na prvoj stranci. Istog dana je u Sanskom Mostu je domaci srednjeskolac (nas, bijeli i sve to) nozem napao necije dijete al to nece biti jer nije click-bait. Zaviri malo u crnu kroniku pa vidi sta jos se moglo staviti na vijest a nije.
MorningStar

#9452 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

CPT wrote: 13/12/2019 11:28
neko_sa_strane wrote: 13/12/2019 11:25 Slovenac s tobom fakat nije sve u redu. O kakvoj ksenofobiji pišeš. Nije bitno što su nekom oteli novac!
Nije bitno ako ti je neko prislonio nož i oteo novčanik ili mobitel. Nije bitna trauma koju je taj neko pretrpio. Ko uopšte plaća ovu budaletinu iz Slovenije. Neka parazitska NVO?
Pogledaj u crnu kroniku pa vidi koliko "opljackao neko srednjeskolca" zavrsi na prvoj stranci. Istog dana je u Sanskom Mostu je domaci srednjeskolac (nas, bijeli i sve to) nozem napao necije dijete al to nece biti jer nije click-bait. Zaviri malo u crnu kroniku pa vidi sta jos se moglo staviti na vijest a nije.
Sta ti lupas , pocinjes da lazes otvoreno - mescini da bi majku prodao rodjenu da ih opravdas. Kako nije vijest sta ti pricas, kod nas sudar 2 auta osvane u crnoj hronici. Evo ti sto sam ja zapamtio u 2 sedmice, pljacka srednjoskolca,pljacka djevojke,pokusaj pljacke djevojcice,bacanje penzionera sa mosta - o "manjim" lopovlucima se i ne izvjestava. Click bait - zato ukidaju vijesti upravo o ovim nedjelima migranata,te malo malo svirali,primila porodica cvijece ruze bajno sjajno. Prodjes kroz grad ne mozes ih se otarasiti jedino pocet udarat.
CPT

#9453 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

MorningStar wrote: 13/12/2019 11:33
CPT wrote: 13/12/2019 11:28
Sta ti lupas , pocinjes da lazes otvoreno - mescini da bi majku prodao rodjenu da ih opravdas. Kako nije vijest sta ti pricas, kod nas sudar 2 auta osvane u crnoj hronici. Evo ti sto sam ja zapamtio u 2 sedmice, pljacka srednjoskolca,pljacka djevojke,pokusaj pljacke djevojcice,bacanje penzionera sa mosta - o "manjim" lopovlucima se i ne izvjestava. Click bait - zato ukidaju vijesti upravo o ovim nedjelima migranata,te malo malo svirali,primila porodica cvijece ruze bajno sjajno. Prodjes kroz grad ne mozes ih se otarasiti jedino pocet udarat.
Pa znas valjda sam provjeriti? Ne moras meni vjerovati? Neko nekome oteo novac ili neko nekog odradio nozem. Ovo prvo je uradio migrant je znaci nesto. Ovo drugo je "life as usual". Znaci provjeri vijesti od juce (a mozes ici i dalje). Ukidaju se vijesti o migrantima a na pravoj stranici o pljacki koju se cak i ne navode izvori. Da ne govorim o ilustraciji :roll:
shbc

#9454 Re: Migranti u BiH

Post by shbc »

Izolovani slucajevi. Isto kao sto izolovano po Ilidzi jedan te isti supermarket pljackaju 2 puta dnevno svaki drugi-treci dan. I to je bilo prije nego su ovo pojacanje dobili.
MorningStar

#9455 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

shbc wrote: 13/12/2019 11:57 Izolovani slucajevi. Isto kao sto izolovano po Ilidzi jedan te isti supermarket pljackaju 2 puta dnevno svaki drugi-treci dan. I to je bilo prije nego su ovo pojacanje dobili.
Jel i ti iz bosne ili objasnjavas iz neke clanice eu kako je to sve izolovano a u sarajevu ljudi pate od masovnih halucinacija :?
shbc

#9456 Re: Migranti u BiH

Post by shbc »

MorningStar wrote: 13/12/2019 11:59
shbc wrote: 13/12/2019 11:57 Izolovani slucajevi. Isto kao sto izolovano po Ilidzi jedan te isti supermarket pljackaju 2 puta dnevno svaki drugi-treci dan. I to je bilo prije nego su ovo pojacanje dobili.
Jel i ti iz bosne ili objasnjavas iz neke clanice eu kako je to sve izolovano a u sarajevu ljudi pate od masovnih halucinacija :?
Sarkazam
CPT

#9457 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Ove ljude mozes sresti samo u SA tj. BiH. Tu je sva pamet pocela... :thumbup: Btw, na stranicama MUP USK postoji statistika, provjeri pa godinama :wink:
Last edited by CPT on 13/12/2019 12:03, edited 1 time in total.
MorningStar

#9458 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

shbc wrote: 13/12/2019 12:01
Sarkazam
Nazalost ovdje ima specijalista koji sve i svasta izvaljuju - normalan covjek bi rekao da se sale medjutim :oops:

My bad :wink:
MorningStar

#9459 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

CPT wrote: 13/12/2019 12:02

Ove ljude mozes sresti samo u SA tj. BiH. Tu je sva pamet pocela... :thumbup: Btw, na stranicama MUP USK postoji statistika, provjeri pa godinama :wink:
Ne pocela je sa tobom kad si ispao iz kamiona u mariboru.
neko_sa_strane

#9460 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

MorningStar wrote: 13/12/2019 12:03
CPT wrote: 13/12/2019 12:02

Ne pocela je sa tobom kad si ispao iz kamiona u mariboru.
Kada i gdje su čovjeka bacili s mosta?
MorningStar

#9461 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

neko_sa_strane wrote: 13/12/2019 12:16

Kada i gdje su čovjeka bacili s mosta?
http://source.ba/clanak/Crnahronika/507 ... ito-rijeke

Kako znam da su migranti ? - da odmah odgovorim. Zato sto su mi policajci koji su radili na uvidjaju ispricali eto kako...

kako se fino zataska jelde ??
Abate Fetel

#9462 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

najava jamba pratite vjesti narednih dana :(
neko_sa_strane

#9463 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Jedino nam preostaje da se dobro opremimo za odvraćanje napada.
tvojkomsija

#9464 Re: Migranti u BiH

Post by tvojkomsija »

Jesmo li svjesni da ovi migranti nikad nece napustit Federaciju BiH?
Jesmo li svjesni da je Mektic slatko pricao dok ih je slao nama?
Jesmo li svjesni da su bosnjacki politicari dobili velike pare da bi se migranti ovdje skupljali?
Abate Fetel

#9465 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

tvojkomsija wrote: 15/12/2019 14:52 Jesmo li svjesni da ovi migranti nikad nece napustit Federaciju BiH?
Jesmo li svjesni da je Mektic slatko pricao dok ih je slao nama?
Jesmo li svjesni da su bosnjacki politicari dobili velike pare da bi se migranti ovdje skupljali?
o kojoj svjesnosti pišemo?

jel naroda?

onda si se dobro zajebo!
Nisrin

#9466 Re: Migranti u BiH

Post by Nisrin »

Neka ih, jer MORAJU ovdje biti, ali ZASTO IM NE OGRANICE KRETANJE??

Je li se igdje na svijetu krecu kad i kako hoce...od BBIa do carsije na svakih 10m je po jedan, jako su navalentni...eno u grupama svaki dan se javljaju zene da su ih napali, ukrali im mobitel, prijetili nozem, uzeli novac...nemam rijeci!
I opravdanje je "nisu svi takvi, kradu i nasi"...ZNACI OPRAVDAVADAT CEMO takve postupke samo jer su jadni gladni, promrzli?!
Radim da sebi priustim mobitel i treba mi ga ukrasti jer sta ce jadan...ili nek mi otudji novcanik, vadit cu ja opet sve dokumente i nadoknadit pare/karticu itd...pretrpiti strah, a njemu nece nista jer nemaju dokumente, iako su dosli iz Bangladesa, Pakistana, Alzira, a redovno idu u banku da prime novac preko WU...interesantno!

Cak su im u Hrv i Njemackoj ogranicili kretanje po GRADU, vidjet cete u narednom periodu koliko ce tek napada biti! :run:
CPT

#9467 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Nisrin wrote: 16/12/2019 08:46 Neka ih, jer MORAJU ovdje biti, ali ZASTO IM NE OGRANICE KRETANJE??

Je li se igdje na svijetu krecu kad i kako hoce...od BBIa do carsije na svakih 10m je po jedan, jako su navalentni...eno u grupama svaki dan se javljaju zene da su ih napali, ukrali im mobitel, prijetili nozem, uzeli novac...nemam rijeci!
I opravdanje je "nisu svi takvi, kradu i nasi"...ZNACI OPRAVDAVADAT CEMO takve postupke samo jer su jadni gladni, promrzli?!
Radim da sebi priustim mobitel i treba mi ga ukrasti jer sta ce jadan...ili nek mi otudji novcanik, vadit cu ja opet sve dokumente i nadoknadit pare/karticu itd...pretrpiti strah, a njemu nece nista jer nemaju dokumente, iako su dosli iz Bangladesa, Pakistana, Alzira, a redovno idu u banku da prime novac preko WU...interesantno!

Cak su im u Hrv i Njemackoj ogranicili kretanje po GRADU, vidjet cete u narednom periodu koliko ce tek napada biti! :run:
Ako ti nekome OGRANICIS KRETANJE osiguras da ce tu ostati DUZE, to zelis? Ako ti nekome OGRANICIS KRETANJE moras za njega brinuti 24/7. Znas sta znaci strpati par stotina/hiljada razlicitih ljudi na isto mjestu u par kvadrata? Znas koliko ljudi je potrebno? Organizacija? Trosak?
MorningStar

#9468 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

Ne treba pustiti da rade kao sto oce mao sad - a ionako ostaju - Hrvati pa Slovenci pa onda i komplet EU im je zamandalila vrata.

Zatvoriti kamp i tebe sa njima.
Abate Fetel

#9469 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

jebiga sad je kasno kad ih dovedoše u saHrajevo, onako su ih iz bihaća mogli onim cirkuskim topom slat u hrvatsku, i još turističa atrakcija moglo postat.

Migrant cannonball

MarlboroGold

#9470 Re: Migranti u BiH

Post by MarlboroGold »

Ja ovdje dođem samo da se smijem CPT-ovim glupostima. Sačekam 7 dana da se nalupa pa uletim :lol:

Garant mu dali povišicu pa je još agresivniji kod odbrane migranata.
Nisrin

#9471 Re: Migranti u BiH

Post by Nisrin »

CPT wrote: 16/12/2019 09:05

Ako ti nekome OGRANICIS KRETANJE osiguras da ce tu ostati DUZE, to zelis? Ako ti nekome OGRANICIS KRETANJE moras za njega brinuti 24/7. Znas sta znaci strpati par stotina/hiljada razlicitih ljudi na isto mjestu u par kvadrata? Znas koliko ljudi je potrebno? Organizacija? Trosak?
Oni ce svakako ostati duze, jer nemaju gdje, a nase glavonje su uzeli pare...sta mene briga kako ce i sta ce se organizovati..u HRV imaju kretanje 2-3h dnevno, u Njemackoj isto..a kod nas kad i kako hoce, puni ih tramvaji, grad, eno ih po Alipasinu, Otoci u bilo koje doba dana..ima ih stvarno finih, ali sta cemo s ovim divljacima koji napadaju, otimaju, kradu, presrecu?
Svakako su u tim kampovima, nek azatvore kapije i neka hodati kad i gdje hoces...svakako cuvari imaju svuda!
CPT

#9472 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Nisrin wrote: 16/12/2019 09:39
CPT wrote: 16/12/2019 09:05

Oni ce svakako ostati duze, jer nemaju gdje, a nase glavonje su uzeli pare...sta mene briga kako ce i sta ce se organizovati..u HRV imaju kretanje 2-3h dnevno, u Njemackoj isto..a kod nas kad i kako hoce, puni ih tramvaji, grad, eno ih po Alipasinu, Otoci u bilo koje doba dana..ima ih stvarno finih, ali sta cemo s ovim divljacima koji napadaju, otimaju, kradu, presrecu?
Svakako su u tim kampovima, nek azatvore kapije i neka hodati kad i gdje hoces...svakako cuvari imaju svuda!
Oni ce ostati duze jer se ljude steta po drzavi i izvlaci pare. Svi ce otici, ne brini. Odlaze i iz bogatijih drzava. To sto su guzonje uzele pare nije od njih. U tim kampovima treba zbrinuti par stotina ljudi. Od hrane od osiguranja. Ovo sad sto se igra kao sa stokom (najlon na betonsku plocu) nece dobro zavrsiti.
Abate Fetel

#9473 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

Nisrin wrote: 16/12/2019 09:39

Oni ce svakako ostati duze, jer nemaju gdje
imaju gdje nego neće da ih puštaju, migranti će ovde biti trajno naseljeni i novo topovsko meso u slučaju novih preziđa islama i vatikana.
Nisrin

#9474 Re: Migranti u BiH

Post by Nisrin »

Ne znam sto je tesko shvatiti da ih velika vecina NEMA DOKUMENTE i normalno da ih ni jedna druga drzava nece primiti...osim Bosne..sve bih ja njih nazad u te vukojebine poslala...a ne da ovdje prave probleme, ko god nece da se integrira sve te klosare bih nazad vratila!
A ne da strahujem kako cu doci od tacke A do tacke B i hoce li me napasti jer je "gladan"!

Neki dan su 17godisnjakinju napali u podvoznjaku na Stupu, priejtili nozem, grupica tih klosara..sta treba? Da radim na toj stanici definitivno bih ko one hamse prelazila cestu, ni pomisljala ne bih silaziti dole...

I ne kazem da su svi, isti, ali necu ja bacati grah ko je kako treba, ko nije...eno u nekadasnjoj Biri na kamerama su uhvatili bolesnika kako sexualno napastvuje psa...sta onda ocekivati kako ce se ponasati ovdje medju ljudima ovolikim? A sve su ih ovamo dovukli...sljam najveci!
Abate Fetel

#9475 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

Nisrin wrote: 16/12/2019 09:59 Ne znam sto je tesko shvatiti da ih velika vecina NEMA DOKUMENTE i normalno da ih ni jedna druga drzava nece primiti...osim Bosne..sve bih ja njih nazad u te vukojebine poslala...a ne da ovdje prave probleme, ko god nece da se integrira sve te klosare bih nazad vratila!
A ne da strahujem kako cu doci od tacke A do tacke B i hoce li me napasti jer je "gladan"!

Neki dan su 17godisnjakinju napali u podvoznjaku na Stupu, priejtili nozem, grupica tih klosara..sta treba? Da radim na toj stanici definitivno bih ko one hamse prelazila cestu, ni pomisljala ne bih silaziti dole...

I ne kazem da su svi, isti, ali necu ja bacati grah ko je kako treba, ko nije...eno u nekadasnjoj Biri na kamerama su uhvatili bolesnika kako sexualno napastvuje psa...sta onda ocekivati kako ce se ponasati ovdje medju ljudima ovolikim? A sve su ih ovamo dovukli...sljam najveci!
Dešava se zamjena stanovništva i radne snage, bošnjaci odlaze migranti ostaju.
Locked