Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
espn

#9401 Re: Migranti u BiH

Post by espn »

neko_sa_strane wrote: 12/12/2019 22:29 Našao sam Facebook profil naziva Samoodbrana BiH. Čini mi se da imaju dobar asortiman proizvoda za samoodbranu. Ja ću ih kontaktirati a eto da znaju i ostali zainteresovani. Dopada mi se i teleskopska palica pored tejzera.
Hvala za link.
ActionWoman

#9404 Re: Migranti u BiH

Post by ActionWoman »

O'zone
Globalni moderator

#9405 Re: Migranti u BiH

Post by O'zone »

Jučer poslom do Hadžića. Od Izlaza sa brze ceste pa do samih Hadžića svako malo grupica migranata, omotani dekama, neki u slaboj zimskoj odjeći, godina od nekih cca 17-18 pa do nekih starijih cca 50-ak, bauljaju nakolo, jedan je stajao pored ceste umotan u deku, glava naslonjena na desno rame kao da ga je neko ugasio
Vidiš na njima da su i psihički i fizički slomljeni. Mučan prizor.

S druge strane na autobusnoj stanici prema gradu ko kružnog toka na Mostarskom stoji grupa full popakovana da svim što nose sa sobom i valjda imaju namjeru da idu prema gradu.

I ovi po gradu što prodaju maramice više nemaju entuzijazma, više stoje onako...zima ubija i nemogućnost izlaza.
SmokingMan

#9406 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

Da se ne lažemo, evoluirali su do stadija zombija.

Tragedija je što su ove sarajevkse balije od političara toliko nesposbni da ne mogu ništa poduzeti u pogledu Miloradovog nelegalno propuštanja migranata preko granice. Ako su im usta puna patriotizma i BIH neka konkretno počnu raditi svoj posao.

Nabijem na kurac i njih i njihovo bošnjaštvo kojeg samo nejguju u materijalnoj formi.
Last edited by SmokingMan on 13/12/2019 08:45, edited 1 time in total.
Sanjarko

#9407 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Ima ih i u Zenici. Znam to, vidzao sam ih u prolazu ali se nisu zadrzavali a sad ne znam. Prosio jedan neki dan u kvartu. A imamo i mi u kvartu socijalnih slucajeva puno i problematicnih osoba prilicno. Kvart ko geto postao skoro.

Kazu opuhalo auto nekom skroz neki dan. Cak i gume skinuli. Ko u Americkim geto-ima.

PS. Nisu ovo mozda migranti uradili. Ali nisam cuo ni da jesu domicilni.
neko_sa_strane

#9408 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Nesposobni jesu ali su očito mlatnuli dobru lovu čim ne reaguju previše na Dodikovo ponašanje.
SmokingMan

#9409 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

Krali su od vlastitog naroda tokom aagresije na BIH, a da ne bi krali od migranata. To su paraziti od ljudi koji nemaju nimalo srama...
Abate Fetel

#9410 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

SmokingMan wrote: 13/12/2019 08:51 Krali su od vlastitog naroda tokom aagresije na BIH, a da ne bi krali od migranata. To su paraziti od ljudi koji nemaju nimalo srama...
čekaj dok se neko sjeti pa im da pare za migrantsko naselje/mahalu, pa takva naselja pođu osvanjivat širom BiH, eto sreće i selameta!
muha_sa

#9411 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

Abate Fetel wrote: 13/12/2019 08:56
SmokingMan wrote: 13/12/2019 08:51 Krali su od vlastitog naroda tokom aagresije na BIH, a da ne bi krali od migranata. To su paraziti od ljudi koji nemaju nimalo srama...
čekaj dok se neko sjeti pa im da pare za migrantsko naselje/mahalu, pa takva naselja pođu osvanjivat širom BiH, eto sreće i selameta!
Širom Federacije gdje ove naše minderpuze imaju vlast
bunk

#9412 Re: Migranti u BiH

Post by bunk »

Najbolje da se migrantska naselja ako vec moraju bit podizu duz rijeke Drine,sta kosta da kosta.
CPT

#9413 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Abate Fetel wrote: 13/12/2019 08:56
Pare su se vec nudile i nekog interesa nije bilo. Pametnije je na svoj trosak graditi kamp u sred sume...
Drugo, sve i da platis ovim ljudima nikog nema interesa ostati u BiH.
muha_sa

#9414 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

bunk wrote: 13/12/2019 08:59 Najbolje da se migrantska naselja ako vec moraju bit podizu duz rijeke Drine,sta kosta da kosta.
Ne daju dodikovci a boMMe i nedodikovci
MorningStar

#9415 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

CPT wrote: 13/12/2019 09:00
Pare su se vec nudile i nekog interesa nije bilo. Pametnije je na svoj trosak graditi kamp u sred sume...
Koje pare ? Fiktivnih 100 miliona :lol: ili 20 od kojih 17 su pojeli iomovi i ostali hljebovici. Trece , znaci sto je njima interes tako treba da bude **** zakone pravila i sve ostalo, cetvrto napravi sebi u avliji jedan centar.
Abate Fetel

#9416 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

još skontali niste, cilj je da ostanu, koga je briga što oni neće, ne može nigdje drugo, shvataš o kakvoj se agendi radi!

neko/neka politika ima za cilj da naseli trajno migrante na ovim prostorima, pri tome ne mislim na politike BiH šupaka, ovo su veći i gadniji igrači, jedini koji je provalio o čemu se radi je koliko vidim fatmir alispahić bez obzira ko šta mislio o njemu!
SmokingMan

#9417 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

Neka država riješi ovaj problem, ionako troše naš porezni novac. Nemam namjeru da glumim pripadnika neke paratrupe koja se bori protiv migranata, nismo slovenci, u najbližem slučaju...
Last edited by SmokingMan on 13/12/2019 09:19, edited 1 time in total.
CPT

#9418 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

MorningStar wrote: 13/12/2019 09:05
Koje pare ? Fiktivnih 100 miliona :lol: ili 20 od kojih 17 su pojeli iomovi i ostali hljebovici. Trece , znaci sto je njima interes tako treba da bude **** zakone pravila i sve ostalo, cetvrto napravi sebi u avliji jedan centar.
Nista nije bilo fiktivno jer oni direktno investiraju. Pa zbog populizma onda moras sam investirati... Pamet samo takva. Usput, zivim u blizini centra.
CPT

#9419 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Abate Fetel wrote: 13/12/2019 09:06

još skontali niste, cilj je da ostanu, koga je briga što oni neće, ne može nigdje drugo, shvataš o kakvoj se agendi radi!

neko/neka politika ima za cilj da naseli trajno migrante na ovim prostorima, pri tome ne mislim na politike BiH šupaka, ovo su veći i gadniji igrači, jedini koji je provalio o čemu se radi je koliko vidim fatmir alispahić bez obzira ko šta mislio o njemu!
Kome je cilj da ostanu? EU? Zbog toga su primili cca mio ljudi? Njima? Zbog toga jos niko nije ostao? Ko ce ostati? Gdje? Kako? Zbog toga na sve mogoce nacine bjeze iz BIH? Da ostanu jel?

Neko zeli migrante bla bla bla.... govoris o 5.000 ljudi u 600mio Evropi ili cca 4mio BIH.
escobar__

#9420 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Abate Fetel wrote: 13/12/2019 09:06

neko/neka politika ima za cilj da naseli trajno migrante na ovim prostorima, pri tome ne mislim na politike BiH šupaka, ovo su veći i gadniji igrači
Odgovara EU jer nije unutar njihovih granica (mi tamo svakako nismo dobrodošli), odgovara i komšijama jer trajno destabilizuju područje naseljeno bošnjačkim i pretežno muslimanskim stanovništvom. To je ono što balije koje redovno biramo na vlast ne vide / neće da vide.

Zato migranti slobodno tumaraju bošnjačkim čaršijama, a rijetko ćeš ih vidjeti na drugim područijma osim ako su u tranzitu ka nama. I tako će i bit dok balon jednom ne pukne, odnosno dok više i građanima ne doqrči pa krenu mađarske mjere prema njima - tad će kuknjava CPT-a, IOM-a, EU i sličnih ublehaških pizdi materinih ali ko ih yebe.
Sanjarko

#9421 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Ma osililo se danas. Politicari, kriminalci i mozda i drugi. Jer kazna za krsenje zakona je mala vecinom. Gleda se ne znam kako da se izrazim, s predostroznoscu. Konta vecinom raja zjb-t ce me i slicno. Takav vakat, postala borba za sve. :zoka:

Tako da me ne cudi ni od migranata nista, ni da ima neka agenda iza ovoga. Kazem opuhalo auto neki dan ovdje skroz. Cak ima jos nesto ali ne bi u javnost. Nije ni policija to u javnost dala.

Imamo belaja dovoljno, jos da nam se i ovaj belaj natovari na vrat ili glavu ili ledza, kako ko god hoce.
Abate Fetel

#9422 Re: Migranti u BiH

Post by Abate Fetel »

CPT wrote: 13/12/2019 09:14
Kome je cilj da ostanu? EU? Zbog toga su primili cca mio ljudi? Njima? Zbog toga jos niko nije ostao? Ko ce ostati? Gdje? Kako? Zbog toga na sve mogoce nacine bjeze iz BIH? Da ostanu jel?

Neko zeli migrante bla bla bla.... govoris o 5.000 ljudi u 600mio Evropi ili cca 4mio BIH.
LOL, volim kad me neko prozove na ovakav način.

Dakle ti ne pratiš šta se dešava, migranti organizovano dolaze iz turske u srbiju pa onda u BiH, neki dolete i direkt u sarajevo sa lažnim pasošima, međutim takve carinska kontrola ukeba odma.

Erdogan je ovako rekao da ga citiram, otvorit ćemo svoja vrata i poslati vam 3,6 milijuna izbjeglica”, zaprijetio je Erdogan.

Šta mislite ko će prvi na udaru da bude ako erdogan ostvari kazano, pa pregazit će i srbiju, i BiH, i hrvatsku itd, zasad je to samo prijetnja!

Zasad samo vrše pritisak puštajući mali broj migranata, niko nema pojma da su i srbiju preplavili migranti doduše smještaju ih u prihvatne centre širom zemlje a najviše u preševu.

Čim se nakupi kritičan broj višak šalju nama, šta hoću da kažem, ništa se ovde ne radi bezveze već planski sa jasnim ciljevima.

Pa mektić je najofirnije pokupio migrante iz bihaća i doveo ih u sarajevo, neko je to platio, neko je uzeo pare.

Migranti će trajno da budu naseljeni u BiH, ko to ne vidi kasno će mu kasnije biti.

Čekamo proljeće za prvu veću grupu migranata.
neko_sa_strane

#9423 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Ako se neko možda sjeća probni balon je pušten prije par godina sa migrantima sa Kosova. Nedugo nakon toga uslijedio je migrantski val 2015.godine.
CPT

#9424 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Abate Fetel wrote: 13/12/2019 09:28
CPT wrote: 13/12/2019 09:14

LOL, volim kad me neko prozove na ovakav način.

Dakle ti ne pratiš šta se dešava, migranti organizovano dolaze iz turske u srbiju pa onda u BiH, neki dolete i direkt u sarajevo sa lažnim pasošima, međutim takve carinska kontrola ukeba odma.

Erdogan je ovako rekao da ga citiram, otvorit ćemo svoja vrata i poslati vam 3,6 milijuna izbjeglica”, zaprijetio je Erdogan.

Šta mislite ko će prvi na udaru da bude ako erdogan ostvari kazano, pa pregazit će i srbiju, i BiH, i hrvatsku itd, zasad je to samo prijetnja!

Zasad samo vrše pritisak puštajući mali broj migranata, niko nema pojma da su i srbiju preplavili migranti doduše smještaju ih u prihvatne centre širom zemlje a najviše u preševu.

Čim se nakupi kritičan broj višak šalju nama, šta hoću da kažem, ništa se ovde ne radi bezveze već planski sa jasnim ciljevima.

Pa mektić je najofirnije pokupio migrante iz bihaća i doveo ih u sarajevo, neko je to platio, neko je uzeo pare.

Migranti će trajno da budu naseljeni u BiH, ko to ne vidi kasno će mu kasnije biti.

Čekamo proljeće za prvu veću grupu migranata.
Prvo... Migrantai ne dolaze organizovano, zapravo suprotno. Drugo, broj stalno pada i danas se radi o minimalnom broju. Broj u BIH je uvijek bio mininalan. U Evrovi zivi 600mio ljudi, u BIH 4mio. Praviti histeriju od ove price je nekome od glavu...

Ako vec citiras Erdogana (iako nemam pojma zasto to radis u ovom kontekstu?!) Erdogan nije duzan zbrinjavati 3,6mio IZBJEGLICA. I tu sigurno ne misli na BiH.
neko_sa_strane

#9425 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Ovi narodi ovdje nisu baš pitomi poput Šveđana, Norvežana, Nijemaca. Bude li većih problema mogle bi vrlo lako letjeti migrantske glave.
Locked