Dope_Man wrote: ↑14/12/2019 10:42
zippoo87 wrote: ↑13/12/2019 01:31
neki wrote: ↑12/12/2019 19:17
Živ bio ne pominji koncesiju...to bi državu finansijski zaklalo a slabo ko bi koristio autoput..
pa i ovako put nije nas,citaj narodni...iako cemo ga platiti dva puta (akcize na akcize i pdv) od nasih para i opet ce nam naplacivati putarinu od koje opet mi,citaj narod necemo imati koristi,nego ove iste oligarhije koje i sada kradu na izgradnju autoputa
pa bolje da ga je neko brze napravio a mi cemo svakako placati putarinu,bilo "nasim" ili "njihovim",tebi kao korisniku autoputa je apsolutno nebitno
Nije bas svejedno. Koncesija obicno podrazumjeva da se ostvari odredjeni promet (citaj prihod). Ako se ne ostvari X promet, a koji se postavi od strane koncesionara kao neka krajnje nerealna cifra, onda drzava placa razliku da namiri. Dakle u tom slucaju i ti placas voznju, i jos drzava dodatno placa svake godine. Procitaj detaljnije o kineskoj ponudi za AP Banja Luka-Prijedor i koliko bi to stvarno kostalo nakon 30 godina da se uradilo po takvoj ponudi.
ne znam detalje kineske ponude ali o uvjetima se da pregovarati
ali hajde da postavimo ovako pitanje...koliko nas godisnje kosta to sto nemamo autoputa ?
ja mislim daleko vise nego da placamo koncesiju
da se razumijemo,ja sam generalno protiv koncesija i davanja bilo kakvih resursa strancima ali mi ovdje kod nas nemamo niti jednog politicara da je na funkciji,da se ponasa domacinski i da radi na razvoju a taj njihov nerad i lopovluci najvise i jedino pogadjaju obicne gradjane,koji pune budzet
da se nije kralo i da su bili sposbni i zeljni da se put uradi,pa do sada se mogla zavrsitit tri ovakva autoputa,sada imamo i novac i sve ali nesposobnost ispliva uvijek,ma koliko je krili