Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4751 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

_Reds_ wrote: 11/12/2019 22:42 Opet ides siroko.

Ako je to 5 deka tebi? Sta je to, daj da necim nesto mjerimo. I da li je neko zadovoljan, ili ne, pokazace na izborima za godinu ili 3.

Evo cryprus i ja smo rekli da nam bolje zbog sebvencije vrtica. Dakle ljudi radi se o milijardi, jos jednom ponavljam milijardi.

Nisam napisa cak, i da napisemo, sta je gore, a kod mene ima i toga, a tice se rada komunalnih preduzeca.
Bolje je i što je nešto transparentnije glede upravljanja resursima, priča se bar o korupciji, uhljebljavanju itd. Kad je i gdje SDA vlada to je tabu tema, odnosno nešto što se podrazumjeva i o čemu se i ne govori. Ja to , lično, vidim, kao veliki pomak. Bez obzira na Nejrinu sestru, Fortin paušal i još neke stvari, ipak je za 5 deka bolje. Dugovorčno i ako se to ustali, izgradiće se neki etički standardi koji, slobodno možemo reći, nikad nisu ni postojali.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4752 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Vjerovatno ti odgovor bio jos jedna laz u stilu saff pa nisam imao volje da odgovaram
KatarinaKosaca

#4753 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

_Reds_ wrote: 11/12/2019 22:44 Sa tobom nemam potrebe da diskutujem, nazvao si me lazovom na ovoj temi, kada sam ti odgovorio, usutio si se. Kada se izvines za nesonovano vrijedanje, mogu odgovriti.
Nemoj ga. On se samo uživi u ulogu Ilije Čvorovića. Naravno, na argument se ušuti.. :izet:
Prpa.ba

#4754 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Hajde mu se izvini pa da cujemo, ostacemo uskraceni za analizu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4755 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

_Reds_ wrote: 11/12/2019 22:44
izvrsni direktor wrote: 11/12/2019 22:40
_Reds_ wrote: 11/12/2019 22:06 Evo ide kraj godine.

Milijarda se potrošila.

1.1.2020. ce mi biti bolje, nego 1.1.2019. zbog?

I jedna stvar koju cete pamtiti, a desila se u KSu 2019?

Hajde malo ozbiljno, bez stranackih pretenzija, ako je moguce.
Pa daj nam ti svoj utisak.
Je li tebi ova vöada losija od prethodnih vlada? Zbog?
Sa tobom nemam potrebe da diskutujem, nazvao si me lazovom na ovoj temi, kada sam ti odgovorio, usutio si se. Kada se izvines za nesonovano vrijedanje, mogu odgovriti.
Na koji odgovor mislis? Ono kad si kao argument koristio izjavu camila durakovica ? :lol:

Evo izvonjavam se.
_Reds_

#4756 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

KatarinaKosaca wrote: 11/12/2019 22:46

Ako je to 5 deka tebi? Sta je to, daj da necim nesto mjerimo. I da li je neko zadovoljan, ili ne, pokazace na izborima za godinu ili 3.

Evo cryprus i ja smo rekli da nam bolje zbog sebvencije vrtica. Dakle ljudi radi se o milijardi, jos jednom ponavljam milijardi.

Nisam napisa cak, i da napisemo, sta je gore, a kod mene ima i toga, a tice se rada komunalnih preduzeca.
Bolje je i što je nešto transparentnije glede upravljanja resursima, priča se bar o korupciji, uhljebljavanju itd. Kad je i gdje SDA vlada to je tabu tema, odnosno nešto što se podrazumjeva i o čemu se i ne govori. Ja to , lično, vidim, kao veliki pomak. Bez obzira na Nejrinu sestru, Fortin paušal i još neke stvari, ipak je za 5 deka bolje. Dugovorčno i ako se to ustali, izgradiće se neki etički standardi koji, slobodno možemo reći, nikad nisu ni postojali.
Kato sve su to siroke tebe, ja sam mislio na to, kako obicni gradjanin, ovdje prisutni forumas osjesti potrosenih milijardu u svom svakodnevnom zivotu.

Ovo u korupciji, uljebljavanju, slazem se, i to smo vec ovdje tabirili na desetine stranica.
I ovo dvije 5 deka, i to se slazem, ako ces oko toga, no medjutim, da li je 5 deka dovoljno, imamo mi i stalni ekonomski rast na nivou drzave, ali ljudi odlaze. Ja mislim da mora jos dosta bolje.
seoBIH

#4757 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by seoBIH »

_Reds_ wrote: 11/12/2019 22:42 Dakle ljudi radi se o milijardi, jos jednom ponavljam milijardi.
Opet izbjegavas odgovor, a trubis o milijardi. Koja milijarda? Na što je potrošena "milijarda"?
statixx

#4758 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

Ako je tako cime su ovi zasluzili da vladaju 20 godina. Hocemo ih maknuti krajem sljedece godine.
kluz franjo

#4759 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Preširoko, preusko... Ne znam i kao što rekoh baš me briga.
Jedino što ti mogu ovako forumaški poručiti.
Ja bih volio da ovi koji misle da je sa SDA 5 deka bolje, zajedno sa željkovcima i fahrovcima sruše ovu vladu.
Ja kao neko ko je socijal-liberalno orjentisan ću sve svoje prijatelje i poznanike sa konzervativnim stavovima "usmjeravati" ka NiP-u, a one sa građansko-ljevičarskim pogledima u pravcu NS i SDP.
Da zaključim. I na desnom i lijevom centru su se iskristalisale alternative.
DF i SBB nestaju kao političke opcije.
Ne reče ti, kako ti ocjenjuješ ovu vladu.
Ne boj se. Nije ovo Sjeverna Koreja. Možda će te neko anonimno kritikovati, etiketirati, ali mimo toga ništa posebno.
JThomas

#4760 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

na forumu se sve zna, koga god zanima, a nije presudno za stvarni život svakako. bitno je da, ako obore, željko i fahro neće moći više prodavati da nisu za sda, ali...
KatarinaKosaca

#4761 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

_Reds_ wrote: 11/12/2019 22:51 Kato sve su to siroke tebe, ja sam mislio na to, kako obicni gradjanin, ovdje prisutni forumas osjesti potrosenih milijardu u svom svakodnevnom zivotu.

Ovo u korupciji, uljebljavanju, slazem se, i to smo vec ovdje tabirili na desetine stranica.
I ovo dvije 5 deka, i to se slazem, ako ces oko toga, no medjutim, da li je 5 deka dovoljno, imamo mi i stalni ekonomski rast na nivou drzave, ali ljudi odlaze. Ja mislim da mora jos dosta bolje.
I ja mislim da mora puno bolje. I mislim da je 5 deka za ponovan glas dovoljno, ali za ovu sjevernokorejsku euforiju otkrivanja tajnih esdeaovaca po vremenu forumanja koja vlada, ne nedovoljno, nego smiješno. I samo kontraproduktivno. Ja kad vidim ko "brani" NS kao deklarativno liberalnu stranku, dođe mi da ih nikad više ne glasam, jer sa takvim zatvorenim mentalnim sklopovima ne trabam imati ništa zajedničko. Ni stranku koju glasam. Ipak, traba im dati šansu opet, da vidimo da li ćemo imati ikada tramvaj do Hrasnice ili je samo ubleha..
madner

#4762 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

JedanMova wrote: 11/12/2019 21:20
madner wrote: 11/12/2019 11:00
JedanMova wrote: 11/12/2019 10:52 Cujem da nam se Forto, uz sve moguce savjetnike koje stranci placaju, ipak iz medija mora informisati o migrantima u Kantonu Sarajevo. Evo mu od mene jedan pro bono tip, da covjek ne trosi vrijeme listajuci razne portale :evil:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vise-od ... /191211015
Sto zapravo samo znaci da je dogovor na vecem nivou da se preskoci kantonalni.
Nema to veze sa savjetnicima, nego sa odnosom viseg nivoa vlasti.
Prvo - savjetnici i njegova informisanost nemaju veze sa vecim nivoom vlasti, vec sa vecim nivoom inteligencije barem kada su medijski istupi u pitanju. Cuj, premijer saznao od medija...
Drugo- ao vec govorimo o vecem nivou vlasti i preskakanju onog nizeg, kako to stoji sa nivoima izmedju entiteta i drzave? Sto bi rekli, pitam za prijatelja :mrgreen: (tip: gdje su kanpovi u RSu?)
Pa nisu tajna sluzba. Visi nivo je trebao informisati nizi, ali to nije uradjeno. Jer im se moze.

Nema nivoa izmedju entiteta i drzave. Ocito je da je dogovor na visem nivou gdje da se smjeste migranti, shodno tome je i federacija ustupila prostor.
statixx

#4763 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

A ko je izmjerio da se radi o 5 deka. Implementacija projekata koji su pokrenuti je visegodisnja i zahtjeva stednju i stezanje budzeta.
last mohicans

#4764 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Prestanite govoriti o toj milijardi, kad 70% budzeta ide na plate i slične stavke. Znači mozemo govoriti o 300 miliona, šta i kako. DF, SBB, i drugim moralnim otpacima poručujem. Da Bog da im djeca godinama kusala blagodati koje SDA sa satelitima proizvede.
_Reds_

#4765 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

izvrsni direktor wrote: 11/12/2019 22:50
_Reds_ wrote: 11/12/2019 22:44
izvrsni direktor wrote: 11/12/2019 22:40
Pa daj nam ti svoj utisak.
Je li tebi ova vöada losija od prethodnih vlada? Zbog?
Sa tobom nemam potrebe da diskutujem, nazvao si me lazovom na ovoj temi, kada sam ti odgovorio, usutio si se. Kada se izvines za nesonovano vrijedanje, mogu odgovriti.
Na koji odgovor mislis? Ono kad si kao argument koristio izjavu camila durakovica ? :lol:

Evo izvonjavam se.
Hoces li jos argumenata.
http://prntscr.com/q9jvkp
http://prntscr.com/q9jwuj

Iako ti dobro znas, no zarad svete stranke si spreman na sve, pa i druge tek tako nazivati lazovima.

I sa nekim od vas takodje ne vrijedi diskutovati, jer da bi se diskutovalo na nivou obicnog covjeka, potrebno je skinuti odijelo stranackog bota.

I ako ces od mene odgovore, evo dikretno stvari koji su odrzavaju na moj kvalitet zivota:
+ subvencije za vrtice
+policija regulise neke saobracajnice, ne samo da naplacuju kazne
- KJKP Rad gore radi nego sto je radio kod mene, mogu i slikati, smanjili broj kotenjera, konstatno puno, smece raznose cuke i vrane
- Broj slobodnih javnih parking mjesta se smanjio, aleternativu nismo dobili

Po cemu cu pamtiti godinu: Dupla kruna i parada :D

@klauz franjo, mislim da imas druze predrasude, i to da li je ovo SK ili nije, je vise puta objasnila KK, i nema potrebe za preuzimanje njenog poredjenja, i okretanje na neku drugu stranu.
Last edited by _Reds_ on 11/12/2019 23:11, edited 1 time in total.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4766 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

KatarinaKosaca wrote: 11/12/2019 22:43
malakh wrote: 11/12/2019 22:16 pa da ćesir umjesto stotina hiljada, počne dobijati milionske tendere?

neka hvala.
KOja slučajnost da baš sad forumaš. SAd, srijeda, iza 22h. Koincidencija :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol:

koje li slučajnosti?

nego, kakve su prognoze za sve što se događa oko vlade ks? kakve su prognoze za lokalne izbore?

prije par dana sam iznio svoje razmišljanje da bi konaković mogao biti kandidat za načelnika naše općine centar, ali samo pod uslovom da sda, sbb i df obore vladu i njega smijene sa pozicije predsjedavajućeg. nećeš vjerovati, ali dobio sam kritike petog stepena. od toga da sam fikret muslimović, do najvećeg zlobnika i podmetača.
KatarinaKosaca

#4767 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

_Reds_ wrote: 11/12/2019 23:09
Iako ti dobro znas, no zarad svete stranke si spreman na sve, pa i druge tek tako nazivati lazovima.

I sa nekim od vas takodje ne vrijedi diskutovati, jer da si se diskutovalo na nivou obicnog covjeka, potrebno je skinuti odijelo stranackog bota.

Njemu je to nemoguća misija, pa ne znam uopće zašto se trudiš išta objašnjavati botu.
KatarinaKosaca

#4768 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

malakh wrote: 11/12/2019 23:10
KatarinaKosaca wrote: 11/12/2019 22:43
malakh wrote: 11/12/2019 22:16 pa da ćesir umjesto stotina hiljada, počne dobijati milionske tendere?

neka hvala.
KOja slučajnost da baš sad forumaš. SAd, srijeda, iza 22h. Koincidencija :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol:

koje li slučajnosti?

nego, kakve su prognoze za sve što se događa oko vlade ks? kakve su prognoze za lokalne izbore?

prije par dana sam iznio svoje razmišljanje da bi konaković mogao biti kandidat za načelnika naše općine centar, ali samo pod uslovom da sda, sbb i df obore vladu i njega smijene sa pozicije predsjedavajućeg. nećeš vjerovati, ali dobio sam kritike petog stepena. od toga da sam fikret muslimović, do najvećeg zlobnika i podmetača.
Čudno mi je da forumaš baš sad.. jako , jako čudno.... :skoljka: Baš sad, vidi, zamisli, baš baš sad...
KatarinaKosaca

#4769 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

A glede prognoza, pa ja sam mislila da Kiflu neće ni Dalija glasati, pa, eto, pobijedio u Kantonu. Tako da ne bih puno o tom. Kako god, bitnija je vlast u kantonu nago na lokalu. Sa više love se raspolaže, a vlast se tako gleda po lovi sa kojom se raspolaže...
kluz franjo

#4770 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

SDA/HDZ/SNSD nude politike sa početka 20. vijeka. I pri tome loše.
NiP/NS/SDP nude politike sa početka 21. vijeka. I pri tome u regionalnom prosjeku (više loše, nego dobro).
Al' 100 godina je 100 godina.
Demokratija je zajebana stvar. Ako ljudi hoće da žive loše u prošlosti - niko im to pravo ne može osporiti.
statixx

#4771 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

last mohicans wrote: 11/12/2019 23:09 Prestanite govoriti o toj milijardi, kad 70% budzeta ide na plate i slične stavke. Znači mozemo govoriti o 300 miliona, šta i kako. DF, SBB, i drugim moralnim otpacima poručujem. Da Bog da im djeca godinama kusala blagodati koje SDA sa satelitima proizvede.
Pa i ostatak ode na transfere. Mozes se malo poigrati oko raspodjele ali u konacnici bilo kakav projekt ide kroz kredit i eventualno ucesce budzetskih sredstava u tome.
A_A_AKCIJA

#4772 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

_Reds_ wrote: 11/12/2019 22:51
KatarinaKosaca wrote: 11/12/2019 22:46

Kato sve su to siroke tebe, ja sam mislio na to, kako obicni gradjanin, ovdje prisutni forumas osjesti potrosenih milijardu u svom svakodnevnom zivotu.

Imao si neki dan objašnjenje kako se troši ta milijarda.

Da, to je prvi put u 20ikusur godina da nam je neko objasnio gdje ide taj novac. Do tada nikoga nije bilo briga. Ukratko, jedan veliki bankomat za uposlene na budžetu KS, gdje ode preko pola milijarde samo na plate.

Za mene lično, je svjetlosnu godinu napredak da znam gdje ide moj novac. Moj, kao poreskog obveznika.

Saznao sam da su hoštapleri pravili kiosk od 250.000 KM i htjeli platiti mojim novcem.

Da su napravili kupleraj na Bjelašnici, za 1.000.000 KM, takođe od mog novca.

Da su se čašćavali međusobno VIP kartama za skijanje na Bjelašnici, a ja sam morao, opet, mojim novcem platiti i te karte, ali i karte kada ja dođem da skijam.

Da su subvencionirali Budnju sa milionima godišnje, pogađaš, mog novca, a da sam ja i ti, morali podmiriti razliku, takođe, našim novcem.

Saznao sam da su prijašnje Vlade zavalile Kanton samo sa dugom prema Poreznoj Upravi Federacije, za 160 miliona KM, postaje već dosadno, ali pogađaš, mog novca. Novca poreskih obveznika.

Takođe, sada znam zašto mi niko od familije ne radi u KP Rad, jer sam saznao da u 20ikusur godina nisu raspisali konkurs za i jedno radno mjesto. Mjesto, koje ja plaćam svojim novcem.

Saznao sam da je Ćesir planirao da nas zavali za 50ak miliona kredita kod EBRD, pa da mi, našim novcem, plaćamo mijenjanje cijevi visokih profila, koje i nisu trebale biti mijenjane.

Takođe, saznao sam da ViK, koji ja plaćam, mojim novcem, nema interventne timove za otklanjanje kvarova, da niko ne uzima lopatu u ruke i da je leglo stranačkog zapošljavanja. Evo, prošlo 11 navečer, a kod mene pritisak jak. Zahvaljujući uvođenju reda, od strane Vlade.

Po prvi put, ikada, novac namjenjen za privredu, preko 6 miliona KM je otišao u privredu. Prvi put nije podijeljen među javnim preduzećima, kada su jednu fakturu pravdali i po nekoliko puta i haračili, moj novac, novac poreskih obveznika.

Konačno znam ko je uposlen i plaćen od KS, kakvu plaću ima, jer je dobija od mog novca.

Isto znam za imovinu političara koji su u Skupštini, ministri.

Kao što vidiš, itekako me zanima gdje je potrošena milijarda, a zahvaljujući Vladi, imam dosta bolji uvid šta se radi sa tim, tj mojim novcem. Za početak, kako to i biva kada se radi inventura poslije mraka, podvučena je linija i znamo na čemu smo.
agnostic_front

#4773 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by agnostic_front »

Samo da na mubarek petak ruse kaure i munafike :bih: :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4774 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

kluz franjo wrote: 11/12/2019 23:14 SDA/HDZ/SNSD nude politike sa početka 20. vijeka. I pri tome loše.
NiP/NS/SDP nude politike sa početka 21. vijeka. I pri tome u regionalnom prosjeku (više loše, nego dobro).
Al' 100 godina je 100 godina.
Demokratija je zajebana stvar. Ako ljudi hoće da žive loše u prošlosti - niko im to pravo ne može osporiti.
kolega, što ti misliš kakav je stav nipa o mustafi busuladžiću i npr. mladim muslimanima?
Patton44

#4775 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Patton44 »

last mohicans wrote: 11/12/2019 23:09 Prestanite govoriti o toj milijardi, kad 70% budzeta ide na plate i slične stavke. Znači mozemo govoriti o 300 miliona, šta i kako. DF, SBB, i drugim moralnim otpacima poručujem. Da Bog da im djeca godinama kusala blagodati koje SDA sa satelitima proizvede.
Ljepo ih kunes.
Locked