Imas ti i Zandarmeriju i Karabinjere...to su paravojne jedinice ali sluze i za policijske stvari...nije problem uniforma vec opis zadataka.MorningStar wrote: ↑11/12/2019 18:31 Pogledas specijalne policije rs a kantona itd - pola nosi vojne uniforme , cak su neke jednice i lake mitraljeze zaduzile. Dobro posluzi onako kao u BL kad treba nalupat ili u mostaru. Recimo specijalna jedinica fmup-a ti je bolje opremljena naoruzana od bilo koje vojne pjesadijske jedinice..
Dešavanja u Srbiji
- General War
#43901 Re: Dešavanja u Srbiji
-
The 51st State
#43902 Re: Dešavanja u Srbiji
Cuj ponizio, išamaraoLSD wrote: ↑11/12/2019 18:33Da mi nisi stari drug dok moderacija nije pocela glumiti ludilo na pl bih temi sad bih te isamarao i ponizio tekstom, ovako budi mi pozdravljen.The 51st State wrote: ↑11/12/2019 18:31
Hoces da ispadneš pametan, pa uriniraš po sebibrukaš se pred svijetom.
[/quote]
Vidovti dzemil nema sta, inace? Slusa li bagra tamo na fudbalu.
- DeNiro
-
LSD
#43904 Re: Dešavanja u Srbiji
To se ti prebacio sa fudbala na politiku i sad ti neki frajer haThe 51st State wrote: ↑11/12/2019 18:36
Vidovti dzemil nema sta, inace? Slusa li bagra tamo na fudbalu.
- Bloo
- Globalna šefica
-
The 51st State
#43906 Re: Dešavanja u Srbiji
Hos sumira da ti zovem? Nego ti stvarno kontas da je jedini oblik miliarizacije sluzenje vojog roka i ustajanje u 6 uz ribanje hodnika?LSD wrote: ↑11/12/2019 18:39To se ti prebacio sa fudbala na politiku i sad ti neki frajer haThe 51st State wrote: ↑11/12/2019 18:36
Vidovti dzemil nema sta, inace? Slusa li bagra tamo na fudbalu.ovaj 51 me podsjeca na one likove koji misle da su pametni ako stave naočale i vrte palčevima dok pricaju
![]()
![]()
- DeNiro
#43907 Re: Dešavanja u Srbiji
hvala, hvala
- MorningStar
#43908 Re: Dešavanja u Srbiji
Evo najjednostavniji primjer :

Last edited by MorningStar on 11/12/2019 18:48, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#43909 Re: Dešavanja u Srbiji
Ok, jednostavnije je pogledati definiciju militarizacije policijskih snaga....nema potrebe sad da pravimo slikovnice 
-
LSD
#43910 Re: Dešavanja u Srbiji
51 neznalico
Militarizacija je otvaranje kasarni, uvođenje vojnog roka, obuke, naoružavanje svih rodova vojske...militarizacija ne znaci napucati policiju sa dugim cijevima i oklopnim vozilima protiv demonstranata...malo se obrazuj prije nego što kreneš lupetati.
I ne rece mi , kome ti prijetiš ovdje nekim šamaranjem i ponižavanjem, jel ba...to ti mangup postao na forumu
sjoo takve najviše volim...vamo dođi, da ti nešto šapnem na uho 
Militarizacija je otvaranje kasarni, uvođenje vojnog roka, obuke, naoružavanje svih rodova vojske...militarizacija ne znaci napucati policiju sa dugim cijevima i oklopnim vozilima protiv demonstranata...malo se obrazuj prije nego što kreneš lupetati.
I ne rece mi , kome ti prijetiš ovdje nekim šamaranjem i ponižavanjem, jel ba...to ti mangup postao na forumu
Last edited by LSD on 11/12/2019 18:49, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#43911 Re: Dešavanja u Srbiji
Past će cyber sex kako je krenulo...
- MorningStar
-
Guadalajara
#43913 Re: Dešavanja u Srbiji
Jes u pizdi materini...MorningStar wrote: ↑11/12/2019 18:31 Pogledas specijalne policije rs a kantona itd - pola nosi vojne uniforme , cak su neke jednice i lake mitraljeze zaduzile. Dobro posluzi onako kao u BL kad treba nalupat ili u mostaru. Recimo specijalna jedinica fmup-a ti je bolje opremljena naoruzana od bilo koje vojne pjesadijske jedinice..
Gdje su im protiv-oklopma sredstva OSE, RPG-ovi, dalekomentne snajperske puske u kalibru 12.7mm, PAM-ovi, autoamtski bacaci granata, minobacaci...
- Bloo
- Globalna šefica
#43914 Re: Dešavanja u Srbiji
Čisto da te preveniram da praviš slikovnice.
-
The 51st State
#43915 Re: Dešavanja u Srbiji
LSD wrote: ↑11/12/2019 18:48 51 neznalico
I ne rece mi , kome ti prijetiš ovdje nekim šamaranjem i ponižavanjem, jel ba...to ti mangup postao na forumusjoo takve najviše volim...vamo dođi, da ti nešto šapnem na uho
![]()
Ok trip adviseru, ostavio se me bez teksta usljed ovako napisane kolosalne besmilice.
-
LSD
#43916 Re: Dešavanja u Srbiji
Momcino, kao prvo - nauciti razlikovati šta je policija, a šta je vojska. Iako je u tvojoj zbunjenoj glavi to jedna te isto, ipak su to dva potpuno razlicita pojma.The 51st State wrote: ↑11/12/2019 18:51
![]()
Ok trip adviseru, ostavio se me bez teksta usljed ovako napisane kolosalne besmilice.
Druga stvar, ne možeš pricati o nekakvoj tobože militarizaciji države koja je odavno demilitarizovana i bez vojske
I trece, nemoj se qrciti po forumima, nemoj da kaiš radi...moraš malo nauciti gradivo, pa onda doci pisakarati i iznositi svoja mišljenja.
-
swanfilter
-
The 51st State
#43918 Re: Dešavanja u Srbiji
odo prelistati udzbenik ono i dsz da vidin dje sam se zajebo osim ston sam stobom uso u ozbiljnu diskusiju 
-
LSD
#43919 Re: Dešavanja u Srbiji
MorningStar wrote: ↑11/12/2019 18:31 Pogledas specijalne policije rs a kantona itd - pola nosi vojne uniforme , cak su neke jednice i lake mitraljeze zaduzile. Dobro posluzi onako kao u BL kad treba nalupat ili u mostaru. Recimo specijalna jedinica fmup-a ti je bolje opremljena naoruzana od bilo koje vojne pjesadijske jedinice..
Nemoj nas više nasmijavati bgt.
Ovo za tvoje dobro govorim.
-
LSD
#43920 Re: Dešavanja u Srbiji
E moj 51, kad bi mene slušao, upijao moje ogromno znanje i pratio moju nastavu, bio bi najpametniji na ovom forumuThe 51st State wrote: ↑11/12/2019 19:17 odo prelistati udzbenik ono i dsz da vidin dje sam se zajebo osim ston sam stobom uso u ozbiljnu diskusiju![]()
-
Haman2
#43921 Re: Dešavanja u Srbiji
NAPOMENA: Sasvim normalno sto se to dodgadja u Srbiji. Negatorima genocida u Srebenici se dodjeljuju cak i Nobelova nagrada. Pa ako negator genocida moze dobiti Nobelovu nagradu, zasto onda prigovaramo obicnom covjeku u Srbiji ili politicaru koji je danas politacar a sutra Bog sami zna sta ce biti snjim.TUŽILAC SERGE BRAMMERTZ UPOZORAVA: "U bivšoj Jugoslaviji se glorifikuju zločinci i negiraju zločini"
Tužilac Serge Brammertz iz Tužilaštva Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove obratio se danas Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija (VSUN).
Na početku izlaganja iznio je najnovije informacije o tekućim postupcima pod nadležnošću Mehanizma, kojih je ograničen broj, a to su žalba u predmetu Ratko Mladić, ponovno suđenje u predmetu Stanišić i Simatović, pretpretresni postupak u predmetu Turinabo i drugi i predmet zbog nepoštovanja suda i postupak preispitivanja u predmetu Ngirabatware.
Tužilac je izvijestio Vijeće sigurnosti da je Tužilaštvo uvjerilo Žalbeno vijeće da odbaci zahtjev za preispitivanje koji je podnio Augustin Ngirabatware, bivši ministar u Vladi Ruande, koji je 2014. osuđen za podsticanje, podstrekavanje, pomaganje i podržavanje genocida. Tužilac je objasnio da je Tužilaštvo otkrilo i predočilo obimne dokaze o razgranatoj kriminalnoj spletki u kojoj je tokom tri godine učestvovalo više osoba i koja je imala za cilj da se izvrši uticaj na svjedoke kako bi se poništila osuda izrečena Ngirabatwareu.
Tužilac je izvijestio da je Tužilaštvo za ta krivična djela podiglo optužnice protiv šest osoba, uključujući samog Ngirabatwarea.
- Ti rezultati su jasan pokazatelj svim svjedocima koji su svjedočili pred MKSR-om, MKSJ-om ili Mehanizmom da oni i dalje uživaju zaštitu od strane Mehanizma - dodao je Brammertz.
Tužilac je potom izvijestio Vijeće sigurnosti o statusu potraga za preostalih osam bjegunaca protiv kojih su podignute optužnice pred Međunarodnim krivičnim sudom za Ruandu, rekavši sljedeće: “Na žalost, danas moram da vas izvijestim da nam neke države članice ne pružaju saradnju koja nam je potrebna.” On je dodao da, od augusta 2018. kad je obaviještena da je jedan bjegunac lociran na njenoj teritoriji, Južna Afrika još nije uhapsila tog bjegunca. Tužilac je pozdravio najnoviju informaciju da je Južna Afrika prošle sedmice konačno dostavila nalog za hapšenje radi izvršenja, ali je istakao sljedeće: “U ovoj kasnoj fazi, očekivanja žrtava i ovog Vijeća ne mogu da budu ispunjena ničim manjim od promptnog hapšenja tog bjegunca.”
Tužilac Brammertz je dalje istakao da je u vezi s drugim bjeguncima Tužilaštvo došlo do vrijednih obavještajnih podataka i tragova, ali da neke države članice nisu reagovale na mnoge važne zahtjeve, kod kojih vrijeme predstavlja bitan faktor, te da Tužilaštvo ne dobija pristup osobama i informacijama koji su mu potrebni. Tužilac je zaključio rekavši sljedeće: “Vijeće sigurnosti je u više navrata apelovao na države članice da pruže svu neophodnu saradnju u potrazi za bjeguncima. Neke države se, na žalost, oglušuju o tu poruku.” On je zatražio od Vijeća da pošalje jasnu poruku i naglasi da je potraga za bjeguncima i dalje od vitalnog značaja.
Tužilac Brammertz je zaključio izlaganje informacijama o napretku nastojanja koja se preduzimaju u Ruandi i bivšoj Jugoslaviji da se postigne više pravde za više žrtava.
Tužilac je istakao da treba još mnogo toga učiniti, budući da vlasti Ruande i dalje tragaju za više od 500 bjegunaca, a da nacionalni sudovi u bivšoj Jugoslaviji tek treba da obrade na hiljade predmeta.
Brammertz je još jednom skrenuo pažnju Vijeću sigurnosti da se u Ruandi i bivšoj Jugoslaviji i dalje glorifikuju ratni zločinci i negiraju zločini.
Kad je riječ o Ruandi, tužilac je istakao da se i dalje ulažu združeni napori na negiranju genocida u toj zemlji, putem promovisanja revizionističkog viđenja i poricanja genocidne namjere počinilaca.
U vezi s bivšom Jugoslavijom, tužilac Brammertz je podsjetio da su negiranje zločina i veličanje osuđenih ratnih zločinaca rasprostranjeni širom bivše Jugoslavije.
On je istako da se dubina tog problema vidi u postupcima političara, uz sljedeće objašnjenje: “Oni ne nastoje pridobiti glasove tako što obećavaju pomirenje ili što grade mostove ka drugim zajednicama. Naprotiv, političari smatraju da na izborima pobjeđuju tako što negiraju zvjerstva i veličaju one koji su za njih odgovorni. Neki promovišu revizionističke istorijske narative, dok drugi pokušavaju da pridobiju glasove tako što komemoriraju ratne zločince, umjesto da ih osuđuju” - saopćeno je iz Mehanizma za međunarodne krivične sudove.
(Fena/SB)
- MorningStar
#43922 Re: Dešavanja u Srbiji
LSD wrote: ↑11/12/2019 19:19MorningStar wrote: ↑11/12/2019 18:31 Pogledas specijalne policije rs a kantona itd - pola nosi vojne uniforme , cak su neke jednice i lake mitraljeze zaduzile. Dobro posluzi onako kao u BL kad treba nalupat ili u mostaru. Recimo specijalna jedinica fmup-a ti je bolje opremljena naoruzana od bilo koje vojne pjesadijske jedinice..![]()
![]()
Nemoj nas više nasmijavati bgt.
Ovo za tvoje dobro govorim.

Deder ti stavi neku pjesadijsku jedinicu umjesto pametovanja pa opovrgni.Uniforme se nose po 3-4 godine iste a o ostaloj opremi da ne pricamo.
-
Guadalajara
#43923 Re: Dešavanja u Srbiji
OS BiH - Ustikolina

-
Guadalajara
#43924 Re: Dešavanja u Srbiji
Jos je smijesno da se poredi logistika policije i vojske... 

- MorningStar
#43925 Re: Dešavanja u Srbiji
Deder ti opet procitaj sta sam napisao - valjda razumijes pojam pjesadije.Postavljas minobacacke ekipe , at timove i tako - jos si stavio sliku onog sa mitraljezom m60 a ovamo u policiji m249ku lagano zaduzio policajac ... e o tome pricam. A uniforme sljemovi rapovi panciri da ne pricam.