KAd su prebacivali hranu jugoslovenima? Znas li sta je "Marshalov plan"?
Nisam ni rekao da je bosanski izum...vec ogromne razlike izmedju bogatih i siromasnih...ovoga u Yu nije bilo...sto je i poenta.
Koje si godišnje ako nije tajna.
Imas Google? Imas po godinama i tonama. Jugoslavije inace stalno primila pomoc/donacije u svemu. I da, toga u YU jeste bilo. Pogotovo u BIH.General War wrote: ↑11/12/2019 12:16KAd su prebacivali hranu jugoslovenima? Znas li sta je "Marshalov plan"?
Nisam ni rekao da je bosanski izum...vec ogromne razlike izmedju bogatih i siromasnih...ovoga u Yu nije bilo...sto je i poenta.
Cek treca si generacija u sloveniji al si i ti napustio blagodati netom docekane slobode demokratije i vjerskih prava u BiH... nesto mi to sve cudno zvuci... mislim ono gledam da shvatim odakle ti ocito iskustvo i poznavanje stanja u jugoslaviji.CPT wrote: ↑11/12/2019 12:15
Ismijavati Jevreje nece jer zna sta ga ceka. Ismijavati krscanstvo nece jer mu je to trziste. Ismijavati muslimane i hoce jer je to "u trendingu". A nije mu prvi put. Zbog toga je jedan "moderan", drugi "tradicionalan" a treci se nespretno "dovukao" iz pustinje. Slucajno naravno.
Pa pitam po treci put , kako se trebao obuci da predstavi muslimana i da naglasi jer je isto uradio sa katolikom i jevrejom (vjerskom nosnjom) i da tebi odgovaraHank Paldum wrote: ↑11/12/2019 12:07Namjerno se praviš naivan, nisam to ni napisaoMorningStar wrote: ↑11/12/2019 11:51 Jasta vjernici se oblace u mantije i ove kapice nose jevreji svi - nego opet ajde ne valja tako - ja pitam kako bi bilo ok ?????![]()
![]()
Vjernici ne ali vjerski poglavari da. Jesi li ikada vidio jednog Bošnjaka iz Islamske zajednice u takvoj nošnji?
Uostalom radi se o čmaru koji je zadnjih 25 godina toliko puta srao i pokazao svoje lice da ga ne mogu ni najbolji advokati odbraniti a kamoli ti![]()
Imam google, google kaze nejma nista od sezdesetih naovamo...I ne nije bilo ovoga u Yu i BiH, ne izmisljaj.CPT wrote: ↑11/12/2019 12:18Imas Google? Imas po godinama i tonama. Jugoslavije inace stalno primila pomoc/donacije u svemu. I da, toga u YU jeste bilo. Pogotovo u BIH.General War wrote: ↑11/12/2019 12:16KAd su prebacivali hranu jugoslovenima? Znas li sta je "Marshalov plan"?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/alija-s ... /140512070General War wrote: ↑11/12/2019 12:27Imam google, google kaze nejma nista od sezdesetih naovamo...I ne nije bilo ovoga u Yu i BiH, ne izmisljaj.CPT wrote: ↑11/12/2019 12:18Imas Google? Imas po godinama i tonama. Jugoslavije inace stalno primila pomoc/donacije u svemu. I da, toga u YU jeste bilo. Pogotovo u BIH.General War wrote: ↑11/12/2019 12:16
Jesi vala zapeo za dijasporu i ti i mnogi slicni sto to nabadaju na nos u svakoj mogucoj temi. Mislim, to tvoje rangiranje, vrednovanje,... mislis stvarno da ces nekom dijasporcu spustiti na taj nacin, aludirati na savjest, ono da se osjeca krivim sto je vani,..General War wrote: ↑11/12/2019 11:43
Nisam zapeo za dijasporu, vec na tebe jer opet projiciras svoje gluposti na druge.
Ne, ja mislim da si ti neki hinjo, tamam posla da me zalis..pupupu...ja sam kad je trebalo branio bosnu, ali nisam se srao na glavu zemlje gdje nije mi trebalo da ista branim i pravim razliku oko toga...tako da bih ja trebao zaliti tebe...ali s obzirom na tvoje prenose, samo se mogu prezirati takvi ljude.
Ja sam prvi da se ne vrati ta drzava...nismo je vrijedni.
Jasta u Jugoslaviji se nije imalo sta jesti.CPT wrote: ↑11/12/2019 12:30
https://www.klix.ba/vijesti/bih/alija-s ... /140512070
Takvih je bilo na hiljade, zbog toga se i odlazilo masovno iz YU jer ljudi doslovce nisu imali sta jesti. Da ne govorimo o odjeci i ostalom...
CPT wrote: ↑11/12/2019 12:30https://www.klix.ba/vijesti/bih/alija-s ... /140512070General War wrote: ↑11/12/2019 12:27Imam google, google kaze nejma nista od sezdesetih naovamo...I ne nije bilo ovoga u Yu i BiH, ne izmisljaj.
Takvih je bilo na hiljade, zbog toga se i odlazilo masovno iz YU jer ljudi doslovce nisu imali sta jesti. Da ne govorimo o odjeci i ostalom...
Dobar dio stanovnistva je otisao iz SFRJ zbog? Rahatluka? Nisu imali sta raditi? SFRJ je primala pomoc&donacije zbog? Njega sam stavio kao najpoznatiji slucaj. A imas toga ogromno na netu. Imas cak i klipove kako je zivot izgledao. I da, bilo je gladi.General War wrote: ↑11/12/2019 12:32CPT wrote: ↑11/12/2019 12:30https://www.klix.ba/vijesti/bih/alija-s ... /140512070General War wrote: ↑11/12/2019 12:27
Imam google, google kaze nejma nista od sezdesetih naovamo...I ne nije bilo ovoga u Yu i BiH, ne izmisljaj.
Takvih je bilo na hiljade, zbog toga se i odlazilo masovno iz YU jer ljudi doslovce nisu imali sta jesti. Da ne govorimo o odjeci i ostalom...![]()
Ne izmisljaj, posebno ti ovaj nije neki pokazatelj...procitaj malo bolje o njemu.
Tacnih podatka koliko ljudi je otislo iz drzave je nemam i nisam objavio. Znam da je ogroman broj jer je drzava to sistematski to radila. Od rahatluka su citave generacije odlazile. Valjda zbog bolje klime u Frankfurtu.MorningStar wrote: ↑11/12/2019 12:351970 - 2,9 procenata populacije je bilo expatriae prema TVOJIM podatcima. Nego mlatis li ti mlatis praznu slamu.
Lagis po standardnom.
hAZNADAR wrote: ↑11/12/2019 12:31Jesi vala zapeo za dijasporu i ti i mnogi slicni sto to nabadaju na nos u svakoj mogucoj temi. Mislim, to tvoje rangiranje, vrednovanje,... mislis stvarno da ces nekom dijasporcu spustiti na taj nacin, aludirati na savjest, ono da se osjeca krivim sto je vani,..General War wrote: ↑11/12/2019 11:43
Nisam zapeo za dijasporu, vec na tebe jer opet projiciras svoje gluposti na druge.
Ne, ja mislim da si ti neki hinjo, tamam posla da me zalis..pupupu...ja sam kad je trebalo branio bosnu, ali nisam se srao na glavu zemlje gdje nije mi trebalo da ista branim i pravim razliku oko toga...tako da bih ja trebao zaliti tebe...ali s obzirom na tvoje prenose, samo se mogu prezirati takvi ljude.
Ja sam prvi da se ne vrati ta drzava...nismo je vrijedni.![]()
Da ne spominjem izmisljanja i laganja da dijasporci ovdje huskaju na rat iz sedme minkenske, glasaju za SDA i time vas hebu, hvale kako je sve super danas u BiH,.. mislim koja to psiha mora biti da vjerujes u to, vidis to,.. iako to ne mozes dokazati.
Sva mrznja prema dijaspori je sto su izvukli dupe a ti se patis. Ne shvacas a time u neku ruku degradiras samog sebe. Jer ocigledno nisi sposoban pobjeci iz tog crnjaka, i ocigledno je da sebe predstavjas kao zrtvu i ekonomije i fundamentalista na vlasti pa ce covjek treba zaliti.
Zato svaki put kada pocnes u bilo kojoj temi kukati o crnjaku i prebacivati dijasporcu sto je van - znaj da to automatski znaci da je taj dijasporac kojeg prozivas automatski sposobniji i pametniji od tebe. Pa izvoli. Kakve veze ima SveCka sa YU te necu ni pitati.
To je samo primjer.... u jednom doba, u jednoj regiji, u whatever. To nije ultimativna analiza migracije iz SFRJ. Vecina moje poredice je otisla u DE sedemdesetih i tu nije ukljucena. A sigurno znas kad je Krajina masovno opustosena... Zar ne?MorningStar wrote: ↑11/12/2019 12:39Lagis po standardnom.
Ja sam ti probao pomoci kad sam te pitao znas li za neciji plan...na koga se odnoiso..i slicno...a ti bi da ti ja dajem znanjeCPT wrote: ↑11/12/2019 12:34Dobar dio stanovnistva je otisao iz SFRJ zbog? Rahatluka? Nisu imali sta raditi? SFRJ je primala pomoc&donacije zbog? Njega sam stavio kao najpoznatiji slucaj. A imas toga ogromno na netu. Imas cak i klipove kako je zivot izgledao. I da, bilo je gladi.General War wrote: ↑11/12/2019 12:32CPT wrote: ↑11/12/2019 12:30
https://www.klix.ba/vijesti/bih/alija-s ... /140512070
Takvih je bilo na hiljade, zbog toga se i odlazilo masovno iz YU jer ljudi doslovce nisu imali sta jesti. Da ne govorimo o odjeci i ostalom...![]()
Ne izmisljaj, posebno ti ovaj nije neki pokazatelj...procitaj malo bolje o njemu.
Ne to je primjer za Jugoslaviju komplet u godini 1970 - znaci najteze godine prije su prosle (posljeratne) i u tom momentu (1970) - 2,7 % ukupne jugoslovenske populacije je bilo vani. Jel znas citati ? ili se namjerno pravis lud... naravno znamo odgovor mada ti i citanje ne ide.CPT wrote: ↑11/12/2019 12:42To je samo primjer.... u jednom doba, u jednoj regiji, u whatever. To nije ultimativna analiza migracije iz SFRJ. Vecina moje poredice je otisla u DE sedemdesetih i tu nije ukljucena. A sigurno znas kad je Krajina masovno opustosena... Zar ne?
Ne trebas mi pomoci jer sam ti vec u postu rekao da postoje tabele... Sto reci da sam to vec davno obradio. I ja tj. mi smo otisli "privremeno". I nikad se nisam vratio. Kao nije svi oni prije mene. I ne znam se neko vratio iz DE ili tog privremenog rada. Suprotno, vecina njih je povukla sve svoje. Na "privremeno". Vecina je privremeno vani 30+ godinaGeneral War wrote: ↑11/12/2019 12:43Ja sam ti probao pomoci kad sam te pitao znas li za neciji plan...na koga se odnoiso..i slicno...a ti bi da ti ja dajem znanjeCPT wrote: ↑11/12/2019 12:34Dobar dio stanovnistva je otisao iz SFRJ zbog? Rahatluka? Nisu imali sta raditi? SFRJ je primala pomoc&donacije zbog? Njega sam stavio kao najpoznatiji slucaj. A imas toga ogromno na netu. Imas cak i klipove kako je zivot izgledao. I da, bilo je gladi.General War wrote: ↑11/12/2019 12:32
![]()
Ne izmisljaj, posebno ti ovaj nije neki pokazatelj...procitaj malo bolje o njemu.![]()
Imas i ti google, pa ces vidjeti sta i zasto i kada. Mrsko mi ti odgovarati zasto je se islo u Njemacku na "privremeni" rad i razliku od danasnjeg "iseljavanja", ko je isao, zasto....sve to mozes otkriti da hoces...a neces.