TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
Juve2019
#10801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kupovina soundbara, molim za savjet.
Sony HTRT3 ili LG SL5Y ?
Sta je bolji izbor, neovisno o cijeni?
Hvala
Sony HTRT3 ili LG SL5Y ?
Sta je bolji izbor, neovisno o cijeni?
Hvala
- diablobih
#10802 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne rade oni samo micro led, i drugi rade. Mislim da vec ima LG takve na trzistu, samo sto su skupi. Doduse nisam siguran u ovo.
- HardCore
-
Juve2019
#10804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Skupi su dodatni zvucnicni za taj LG.
Sony HTRT3 ima odlican zvuk i finu cijenu, ali vidim da se neki zale na cooler u subwooferu... Zato pitam za misljenje.
-
alen_89
#10805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Skup taj, sad trazim 70" za najnizu cijenu. Sad za sad sam ovaj nasao PHILIPS 70″ 4K UHD LED SMART TV 70PUS6704/12 za 1399KM.bower wrote: ↑03/12/2019 08:45Ja bi ti preporučio taj osjetno bolji model..alen_89 wrote: ↑03/12/2019 03:45 Trazim sto veci TV od 1000-2000KM i našao sam ova dva 70" , udaljenost gledanje bi bila oko 4m.
https://www.ekupi.ba/PHILIPS-LED-televi ... 13126.aspx
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-televi ... 15231.aspx
Šta vi mislite o njima i dali iko zna hoce li biti jos snizenja sto se tice tehnike po radnjam do nove godine ili poslje (nisam uspio nikog naci za black f. sa MASTER karticom iz RB) ?
https://www.mobilmedia.ba/televizori/tv ... 04-12.html
- diablobih
#10806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sigurno ima i grundig ili telefunken isto 70", mozda i vise za tu cijenu.
-
daddy-kool
#10807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
arnes_king wrote: ↑10/12/2019 17:29 Teško da lokalno zatamljenje može ikada biti boljeg kontrasta od OLED jer OLED gasi crne pixele u potpunosti pa je moguce ostvariti beskonačan kontrast ukoliko je maksimalno osvjetljenje dovoljno jako. Zatamljenje samo kaže o čemu se radi, samo zatamni pozadinsko osvjetljenje iza pixela dok kod OLED ekrana svaki pixel ima zasebno osvjetljenje i nema pozadinskog svjetla.
Iako već dugo Samsung radi na microLED tehnologji i predstavili su neke prototipove, čini se da je OLED tu da ostane vlada i dalje.
Mislim da bi LG trebalo početi pokrivati OLED burn-in u garanciji prvih nekoliko godina, što već neoficijelno rade u USA.
https://www.anandtech.com/show/14989/sa ... production
Samsung Display has announced plans to invest a further ₩13.1 trillion ($11 billion) in the R&D and production of QD-OLED TV panels. The plan includes building up two QD-OLED production lines in South Korea between now and 2025, with the first starting production in 2021. In addition, the company will invest in R&D of quantum dot-enhanced OLED technology, which promises to provide finer colors than today’s OLED displays and televisions.
-
jarobot
#10808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Haj dobro razumijem da si hajter ali nemoj zezati čovjeka i trpati ovogodišnje filips televizore sa grundigom i telefunkenom bez ikakvih argumenata.
Ovogodišnji filips ima novi procesor podržava i dolby vision, hdr+, dolby digital i atmos 7.1 audio.
Dizajn i ambilight su samo dodatak.
Jedino ovaj model ima ips panel ali ni to voše nine aman zaman neka mana.
Sigurno nije lošiji od samsunga kojeg je gledao
- diablobih
#10809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ili se vi sprdate kada poredite uopste samsung i philips ? Sigurno jeste losiji. Kod ovog samsunga bi trebalo da je VA panel, ali neka to jos provjeri.jarobot wrote: ↑11/12/2019 10:03Haj dobro razumijem da si hajter ali nemoj zezati čovjeka i trpati ovogodišnje filips televizore sa grundigom i telefunkenom bez ikakvih argumenata.
Ovogodišnji filips ima novi procesor podržava i dolby vision, hdr+, dolby digital i atmos 7.1 audio.
A ako ce gledati philips ili cijenu sto manju, moze vala gledati i grundige i telefunkene, mozda ubaciti i VOX ako ima vece modele od 32 incha.
- bower
#10810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To što ima jedan televizor VA panel, ne znači, da je bolji:)) A upšte ne, ako se ne gleda u potpunoj tami.. A kao drugo nije sve u panelima.. Veoma važno je, kako je kvalitetan sam procesor za obradu slike, kako kvalitetno je samo osvetljenje panela tu Samsung nikako nije među najboljima jer ima podosta probijanja na tim nižim modelima:)) Poslije kakve vrste zatemnenja ima određen televizor, ta dva imata oba globalno zatemnenje, pored toga da ima Philips još Mikro Diming Pro tehnologuiju , poslije šta koji televizor podržava..Recimo Philips podržava sve HDR formate, isto tako sve audio i video formate itd.. Samsung pola toga ne podržava.. Tako, da treba to sve uzet u obzir kod televizora:)diablobih wrote: ↑11/12/2019 10:29Ili se vi sprdate kada poredite uopste samsung i philips ? Sigurno jeste losiji. Kod ovog samsunga bi trebalo da je VA panel, ali neka to jos provjeri.jarobot wrote: ↑11/12/2019 10:03Haj dobro razumijem da si hajter ali nemoj zezati čovjeka i trpati ovogodišnje filips televizore sa grundigom i telefunkenom bez ikakvih argumenata.
A ako ce gledati philips ili cijenu sto manju, moze vala gledati i grundige i telefunkene, mozda ubaciti i VOX ako ima vece modele od 32 incha.
- diablobih
#10811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne brini se ti za procesor, kvalitetan je procesor kod samsunga. Recimo podrzava i samsung sve hdr formate, isto tako i audio. Podrzava samsung i vise kodeka kako audio, tako i video. Pricas o philipsu kao da nijedan tv to nema, a ustvari svi te "features" samo nazivaju drugacije (kod samsunga je UHD dimming npr i bolji je od micro dimminga). Bukvalno u nicemu nije bolji Philips i vi to smece preporucujete covjeku.
-
jarobot
#10812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ili se vi sprdate kada poredite uopste samsung i philips ? Sigurno jeste losiji. Kod ovog samsunga bi trebalo da je VA panel, ali neka to jos provjeri.jarobot wrote: ↑11/12/2019 10:03Haj dobro razumijem da si hajter ali nemoj zezati čovjeka i trpati ovogodišnje filips televizore sa grundigom i telefunkenom bez ikakvih argumenata.
[/quote]
Ako se iko sprda sa temom ( ne samo ovom) to si ti.
Bez ikakvih argumenata bacaš kosku u temu ( zbog tebe je cook dobio ban a ne zbig bowera).
Pričaš kao veliki znalac a nemaš blagu vezu ni sčim.
Prva tvoja provala da vestel radi filips, sljedeći biser tu je bio da svako može napraviti ambilajt za 5 dolara itd.... Samo si cijelo vrijeme podilazio cooku ( on se razumije iako ima veliki ego) i preko znalca kofol sebe veličao.
A sad o televizorima filips 79pus6704 je bolji izbor nego samsung 70ru7092 kad se uzme cjelina.
Tako ne pričaj više bez argumenata.
-
jarobot
#10813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma lažeš ne podržava samsung atmos 7.1, i nepodržava i hdr plus u dolby vision istovremeno i nema ambilight.diablobih wrote: ↑11/12/2019 11:48 Ne brini se ti za procesor, kvalitetan je procesor kod samsunga. Recimo podrzava i samsung sve hdr formate, isto tako i audio. Podrzava samsung i vise kodeka kako audio, tako i video. Pricas o philipsu kao da nijedan tv to nema, a ustvari svi te "features" samo nazivaju drugacije (kod samsunga je UHD dimming npr i bolji je od micro dimminga). Bukvalno u nicemu nije bolji Philips i vi to smece preporucujete covjeku.
- diablobih
#10814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Rekao sam vjerovatno ih proizvodi tako neko, kasnije sam nasao da je tp vision, sto ne mijenja cinjenicu da je i dalje smecarska firma.
Dokazao sam ti i da ima alternativa za ambilight ne za 5, nego za 20 sa kontrolerima koji prate sliku kao i pravi ambilight, moze se i sam napraviti ako imalo razumijes raspberry pi. Ne vidim da si pisao poslije tog zadnjeg posta, nego sada opet tu pricu pricas. Ambilight uopste nije nesto revolucionarno i ne kosta puno sekunde.
Hajde kako je bolji tv od ovog samsunga ? Panel losiji, IPS umjesto VA, ima amblight woohoooo, podrzava dolby wow, podrzava i samsung.
Vidim i novi post, podrzava hdr 10+, i da Dolby Digital Plus gives you better quality than Dolby Digital 5.1, and it can go up to 7.1, it can even have Atmos embedded onto it. It is lossy doduse. Nije tu neka razlika uopste.
P.S Nauci quoteati.
P.S.2 Tizen je bolji od Saphia koji je u tom tvu.
Dokazao sam ti i da ima alternativa za ambilight ne za 5, nego za 20 sa kontrolerima koji prate sliku kao i pravi ambilight, moze se i sam napraviti ako imalo razumijes raspberry pi. Ne vidim da si pisao poslije tog zadnjeg posta, nego sada opet tu pricu pricas. Ambilight uopste nije nesto revolucionarno i ne kosta puno sekunde.
Hajde kako je bolji tv od ovog samsunga ? Panel losiji, IPS umjesto VA, ima amblight woohoooo, podrzava dolby wow, podrzava i samsung.
Vidim i novi post, podrzava hdr 10+, i da Dolby Digital Plus gives you better quality than Dolby Digital 5.1, and it can go up to 7.1, it can even have Atmos embedded onto it. It is lossy doduse. Nije tu neka razlika uopste.
P.S Nauci quoteati.
P.S.2 Tizen je bolji od Saphia koji je u tom tvu.
- diablobih
#10815 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sta ako predlozim da pogleda teslu ako imaju od 70+ inchi, i nju prodaje BHT, mozda bude bolja preporuka? Treba svo smece uvaliti ljudima, ne ide ni to lahko.
-
jarobot
#10816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To vison bez veze firma nemaš ti poima.diablobih wrote: ↑11/12/2019 12:06 Rekao sam vjerovatno ih proizvodi tako neko, kasnije sam nasao da je tp vision, sto ne mijenja cinjenicu da je i dalje smecarska firma.
P.S Nauci quoteati.
Ambilajt za 20 dolara nema. Ima skakamerija sa 5 dodatnih kablova plus ljepljenje po pozadini televizora što mali ko želi. I ooet ne dobije oravi ambilajt. Aplikacija se plaća.
VA nije bolji izbor ako se gleda iz ugla i na svjetlu.
Ne podržava samsung dolbi atmos 7.1 to lažeš a takošer ni hdr 10 plus i dolby vision.
Nemoj ljude u zabludu dovoditi i provaljivati se dalje.
Samo lažeš bez veze
- diablobih
#10817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, bezveze.jarobot wrote: ↑11/12/2019 12:14To vison bez veze firma nemaš ti poima.diablobih wrote: ↑11/12/2019 12:06 Rekao sam vjerovatno ih proizvodi tako neko, kasnije sam nasao da je tp vision, sto ne mijenja cinjenicu da je i dalje smecarska firma.
P.S Nauci quoteati.
Ambilajt za 20 dolara nema. Ima skakamerija sa 5 dodatnih kablova plus ljepljenje po pozadini televizora što mali ko želi. I ooet ne dobije oravi ambilajt. Aplikacija se plaća.
VA nije bolji izbor ako se gleda iz ugla i na svjetlu.
Ne podržava samsung dolbi atmos 7.1 to lažeš a takošer ni hdr 10 plus i dolby vision.
Nemoj ljude u zabludu dovoditi i provaljivati se dalje.
Samo lažeš bez veze
Ima ima, dobijes pravi ambilight, plus sam rekao u prijasnjim postovima da trebas placenu aplikaciju i ta-da. Revolucionarnu spravu zvanu ambilight imas na tvu
VA je pravi izbor u svakom slucaju osim ako imas namjeru ga stavljati u kafic ili tako neko mjesto gdje ga gledas iz svakog moguceg ugla, inace 99 posto ljudi postavi tv tako da ga gledas iz normalnog ugla ili direktno.
Podrzava dolby digital plus, podrzava hdr 10 plus.
Zna se ko dovodi u zabludu ljude, de kupi za marku koju teslu i uzmi jos koji philips sa velikim ambilightom, ips panelom i saphi OS (sve to u BHTu naravno, nemoj u radnji)
-
jarobot
#10818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sad si prevazišao sebe. Tipični hajter kad nema argumenata onda baca temu na drugu stranu.
Čovjek nupuje tv u ekupi. ba.
Od tebe bi sr moglo očekivati i teslu da oreporučiš
- diablobih
#10819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jesi li to odgovorio na ovo, samo da bi gurnuo onaj zadnji post na prijasnju stranicu ?
Last edited by diablobih on 11/12/2019 12:29, edited 1 time in total.
- bower
#10820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da procesor je veoma solidan i ništa više.. Samsung ne podržava Dolby Vision, ne podržava DTS, Dolby Atmos. A to što si ti pristaš Samsunga, budi malo objektivan.. A što se tiče smeča, bi mogao nekad doči kod mene, pa češ vidjet kako ljudi donose nazad Samsung televizore zbog kvarova.. Kao prvo, podosta zbog kvarova pozadinskog osvetljenja i samih pixla:)) Pa i što se tiče ostalog..diablobih wrote: ↑11/12/2019 11:48 Ne brini se ti za procesor, kvalitetan je procesor kod samsunga. Recimo podrzava i samsung sve hdr formate, isto tako i audio. Podrzava samsung i vise kodeka kako audio, tako i video. Pricas o philipsu kao da nijedan tv to nema, a ustvari svi te "features" samo nazivaju drugacije (kod samsunga je UHD dimming npr i bolji je od micro dimminga). Bukvalno u nicemu nije bolji Philips i vi to smece preporucujete covjeku.
- diablobih
#10821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, procesor je bolji. Nisam pristasa samsunga, nego kvalitete. Licno sam najveci pristasa Sonya i LGa.bower wrote: ↑11/12/2019 12:28Da procesor je veoma solidan i ništa više.. Samsung ne podržava Dolby Vision, ne podržava DTS, Dolby Atmos. A to što si ti pristaš Samsunga, budi malo objektivan.. A što se tiče smeča, bi mogao nekad doči kod mene, pa češ vidjet kako ljudi donose nazad Samsung televizore zbog kvarova.. Kao prvo, podosta zbog kvarova pozadinskog osvetljenja i samih pixla:)) Pa i što se tiče ostalog..diablobih wrote: ↑11/12/2019 11:48 Ne brini se ti za procesor, kvalitetan je procesor kod samsunga. Recimo podrzava i samsung sve hdr formate, isto tako i audio. Podrzava samsung i vise kodeka kako audio, tako i video. Pricas o philipsu kao da nijedan tv to nema, a ustvari svi te "features" samo nazivaju drugacije (kod samsunga je UHD dimming npr i bolji je od micro dimminga). Bukvalno u nicemu nije bolji Philips i vi to smece preporucujete covjeku.
- MTV
#10822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Niko nece Philips da kupi pa tako nema ni kvarova. 
- bower
- bower
#10824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dobro Sony še nekako razumijem, ali što se tiče Goldstara nikako ne..diablobih wrote: ↑11/12/2019 12:30Da, procesor je bolji. Nisam pristasa samsunga, nego kvalitete. Licno sam najveci pristasa Sonya i LGa.bower wrote: ↑11/12/2019 12:28Da procesor je veoma solidan i ništa više.. Samsung ne podržava Dolby Vision, ne podržava DTS, Dolby Atmos. A to što si ti pristaš Samsunga, budi malo objektivan.. A što se tiče smeča, bi mogao nekad doči kod mene, pa češ vidjet kako ljudi donose nazad Samsung televizore zbog kvarova.. Kao prvo, podosta zbog kvarova pozadinskog osvetljenja i samih pixla:)) Pa i što se tiče ostalog..diablobih wrote: ↑11/12/2019 11:48 Ne brini se ti za procesor, kvalitetan je procesor kod samsunga. Recimo podrzava i samsung sve hdr formate, isto tako i audio. Podrzava samsung i vise kodeka kako audio, tako i video. Pricas o philipsu kao da nijedan tv to nema, a ustvari svi te "features" samo nazivaju drugacije (kod samsunga je UHD dimming npr i bolji je od micro dimminga). Bukvalno u nicemu nije bolji Philips i vi to smece preporucujete covjeku.
- diablobih
#10825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
LG ima strasan OS, vecinom zbog toga.