Demokratska fronta Željko Komšić

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#38501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote: 11/12/2019 07:20
drug_profi wrote: 11/12/2019 00:49 Pa dobro, jel taj dokument uopste poslan ili cekaju da Dodo dobije amin od svog parlamenta?
koliko sam shvatio, dokument se salje ispred ministarstva obrane, a imenovanje novog ministra je jos na cekanju...
Pa valjda je receno da ide preko misije bih u nato. Prvi dan nakon imenovanja telgetije.
Otkud sad da se ceka ministar?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#38502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

izvrsni direktor wrote: 11/12/2019 07:33
malakh wrote: 11/12/2019 07:20
drug_profi wrote: 11/12/2019 00:49 Pa dobro, jel taj dokument uopste poslan ili cekaju da Dodo dobije amin od svog parlamenta?
koliko sam shvatio, dokument se salje ispred ministarstva obrane, a imenovanje novog ministra je jos na cekanju...
Pa valjda je receno da ide preko misije bih u nato. Prvi dan nakon imenovanja telgetije.
Otkud sad da se ceka ministar?
sjecam se da je komsic vec davno govorio da ministarstvo obrane moze poslati dokument, bez bilo cije suglasnosti.

opet ponavljam, da sam ja tako shvatio, ali da nisam siguran o proceduri slanja dokumenta.
drug_profi

#38503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Znači ne znamo.
Adriatic

#38504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

U hotelu Bristol tajno se sastali Radončić, Izetbegović i Komšić.
Mora da ih je naš multietniĆar dobro naružio :D
Styling

#38505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Adriatic wrote: 11/12/2019 09:25 U hotelu Bristol tajno se sastali Radončić, Izetbegović i Komšić.
Cuj, tajno! Sa svom silnom pratnjom i obezbjedjenjem su bas bili neprimjetni :-)
Adriatic

#38506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Styling wrote: 11/12/2019 10:28
Adriatic wrote: 11/12/2019 09:25 U hotelu Bristol tajno se sastali Radončić, Izetbegović i Komšić.
Cuj, tajno! Sa svom silnom pratnjom i obezbjedjenjem su bas bili neprimjetni :-)
Govorim o medijima.
Osim face tv.
Abate Fetel

#38507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Abate Fetel »

Malo da se rastale, malo da smisle nove marifetluke i IZDAJE, malo novih starih laži i narod opet prevaren i popišan.
Banksy

#38508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Jurica Pavičić, jedan od rijetkih inteligentnih, poštenih i dosljednih hrvatskih novinara, jedan od rijetkih čija bih razmišljanja potpisala na neviđeno,
o Komšiću:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pa ... -politicar

Kakav bi odnos hrvatske vlasti trebalo da grade prema legitimno izabranom članu predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću?

Ja bih se vratio korak nazad. Mislim da je Komšić što se tiče bh. političkog meanistreema velika greška, to ću vam odmah reći. Iz nekoliko razloga. Ja ne mislim da nije problem u tome da ljudi različite nacionalnosti ako žele izaberu hrvatskog kandidata. Na koncu meni je bio jedan vrlo mio i kojeg bih ja podržao Boris Falatar. Međutim, problem je u tome što se Komšić cijelo vrijeme ponašao kao tipični etnocentrički postjugoslovenski političar. U kampanji je otvarao konfliktna pitanja namjerno antagonizirao nešto što bi mu teoretski trebala biti baza i zapravo se svjesno upućivao samo jednoj glasačkoj bazi a to nije bila hrvatska. Nije čak ni fingirao da pokušava voditi kampanju u hrvatskim gradovima.

To je imalo dvije loše posljedice. Jedna je ta što je suzbilo ionako jako malenu političku pluralizaciju unutar Hrvata u BiH. Neki zametci toga su postojali – recimo kasnije kada je propao Aluminij pa neki ljudi vide gdje ih vodi Čović pa se dogodilo da su se i ti zameci potpuno suzbili zbog toga što su sada svi stakli pod jedan kišobran. S druge strane se dogodilo da se jako zakomplicirao odos sa Hrvatskom. Neovisno od toga ako vi imate čovjeka koji predsjedava u ovom trenutku i izabran je po izbornom zakona vi morate naprosto s njim komunicirati inače ne postoji nikakva komunikacija sa susjednom državom sa kojom smo jako isprepleteni i zato što postoje deseci problema većih i manjih koji se trebaju rješavati.
Ubio bh hrvatsku opozciju, ojačao hdz, podebljao sda kad su krenuli u propast, potrošio entuzijazam i nadu građanskog, dodatno antagonizirao etničke grupe, itd.
Valjda će se naći neko ko će ozbiljno i temeljito pretresti sve grijehe najveće federalne pllitičke štetočine, nakon Lagumdžije. Ako za takvim tekstom uopće ima potrebe...
Škobo Habu

#38509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Banksy wrote: 11/12/2019 10:55 Jurica Pavičić, jedan od rijetkih inteligentnih, poštenih i dosljednih hrvatskih novinara, jedan od rijetkih čija bih razmišljanja potpisala na neviđeno,
o Komšiću:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pa ... -politicar

Kakav bi odnos hrvatske vlasti trebalo da grade prema legitimno izabranom članu predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću?

Ja bih se vratio korak nazad. Mislim da je Komšić što se tiče bh. političkog meanistreema velika greška, to ću vam odmah reći. Iz nekoliko razloga. Ja ne mislim da nije problem u tome da ljudi različite nacionalnosti ako žele izaberu hrvatskog kandidata. Na koncu meni je bio jedan vrlo mio i kojeg bih ja podržao Boris Falatar. Međutim, problem je u tome što se Komšić cijelo vrijeme ponašao kao tipični etnocentrički postjugoslovenski političar. U kampanji je otvarao konfliktna pitanja namjerno antagonizirao nešto što bi mu teoretski trebala biti baza i zapravo se svjesno upućivao samo jednoj glasačkoj bazi a to nije bila hrvatska. Nije čak ni fingirao da pokušava voditi kampanju u hrvatskim gradovima.

To je imalo dvije loše posljedice. Jedna je ta što je suzbilo ionako jako malenu političku pluralizaciju unutar Hrvata u BiH. Neki zametci toga su postojali – recimo kasnije kada je propao Aluminij pa neki ljudi vide gdje ih vodi Čović pa se dogodilo da su se i ti zameci potpuno suzbili zbog toga što su sada svi stakli pod jedan kišobran. S druge strane se dogodilo da se jako zakomplicirao odos sa Hrvatskom. Neovisno od toga ako vi imate čovjeka koji predsjedava u ovom trenutku i izabran je po izbornom zakona vi morate naprosto s njim komunicirati inače ne postoji nikakva komunikacija sa susjednom državom sa kojom smo jako isprepleteni i zato što postoje deseci problema većih i manjih koji se trebaju rješavati.
Ubio bh hrvatsku opozciju, ojačao hdz, podebljao sda kad su krenuli u propast, potrošio entuzijazam i nadu građanskog, dodatno antagonizirao etničke grupe, itd.
Jebi ga, svi dolaze do zaključka kojeg je već davno podstr'o vehementni Nikola Zirdum. Ispade ovaj put čo'jek u pravu - što reče Senad Avdić u jednoj od svojih kolumni.

Edit: realno gledajući izbor Komšića u Presjedništvo BiH je DF, kao stranku, spasio od potpunog rasula.
I sve dok je na tom mjestu, nešto će značiti na političkom planu.
Mimo toga bi bio politički utjecajan koliko i Nermin Nikšić.
Last edited by Škobo Habu on 11/12/2019 11:03, edited 2 times in total.
Banksy

#38510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Senad Avdić? Onaj što je za Komšića čuo, od pametnih ljudi, da je "Komšić odličan i stručan pravnik", a što mu je ženu poslao za ambasadora...

Ne znam i ne pratim Zirduma,
A Komšić je pročitan davno. Prekasno, nažalost.
Škobo Habu

#38511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Banksy wrote: 11/12/2019 11:01 Senad Avdić? Onaj što je za Komšića čuo, od pametnih ljudi, da je "Komšić odličan i stručan pravnik" :lol: a što mu je ženu poslao za ambasadora...

Ne znam i ne pratim Zirduma,
A Komšić je pročitan davno. Prekasno, nažalost.
Nije ni bitan Zirdum, ali ga je red spomenuti, jer je on baš potencirao Falatara kao idealnu zamjenu između Komšića i Čovića.
Međutim, znamo kako je sve završilo...

Komšić je već postao toliko bahat političar da se to više u javnosti ne može ni tolerirati.
Minder politika, a diplomatska riješenja se sastavljaju po privatnim ručkovima i kafama.
drug_profi

#38512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Davno sam i ja rekao ovdje da je komsic u stvari najvecu uslugu napravio Covicu i da se moze razmisljati cak i o tome da je to smisljen projekat kako homogenizirati hrvate oko stozerne stranke, jer realna opasnost od gradjanske opcije i gradjanske drzave ovdje ne postoji, tako da bi ZK bio lijek a ne otrov za HDZ.
Abate Fetel

#38513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Abate Fetel »

Škobo Habu wrote: 11/12/2019 11:05
Komšić je već postao toliko bahat političar da se to više u javnosti ne može ni tolerirati.
Minder politika, a diplomatska riješenja se sastavljaju po privatnim ručkovima i kafama.
Come and get it! Scorpio is ready!!

Škobo Habu

#38514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Abate Fetel wrote: 11/12/2019 11:10
Škobo Habu wrote: 11/12/2019 11:05
Come and get it! Scorpio is ready!!

:novine:
bunk

#38515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

drug_profi wrote: 11/12/2019 11:09 Davno sam i ja rekao ovdje da je komsic u stvari najvecu uslugu napravio Covicu i da se moze razmisljati cak i o tome da je to smisljen projekat kako homogenizirati hrvate oko stozerne stranke, jer realna opasnost od gradjanske opcije i gradjanske drzave ovdje ne postoji, tako da bi ZK bio lijek a ne otrov za HDZ.
A da je osto u hladovini da sa trenerkom i kojovicem sarkasticno komentarise ne bi bilo boljeg politicara...a da je jos poveo tu dvojicu da osnuju 15- orku na federalnom i ko zna sta na kantonalnim nivoima neki bi ga proglasili novim mesijom u stvari novim tito.m :mrgreen:
drug_profi

#38516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

bunk wrote: 11/12/2019 12:38
drug_profi wrote: 11/12/2019 11:09 Davno sam i ja rekao ovdje da je komsic u stvari najvecu uslugu napravio Covicu i da se moze razmisljati cak i o tome da je to smisljen projekat kako homogenizirati hrvate oko stozerne stranke, jer realna opasnost od gradjanske opcije i gradjanske drzave ovdje ne postoji, tako da bi ZK bio lijek a ne otrov za HDZ.
A da je osto u hladovini da sa trenerkom i kojovicem sarkasticno komentarise ne bi bilo boljeg politicara...a da je jos poveo tu dvojicu da osnuju 15- orku na federalnom i ko zna sta na kantonalnim nivoima neki bi ga proglasili novim mesijom u stvari novim tito.m :mrgreen:
Vidi kolega bunik, ZK je davno provaljen, i cak dok je plesao sa Pedjom i Niksicem, niko mu (s pravom) nije vjerovao.
Tako da se to gornje ne bi desilo zasigurno, vec bi samo cekali kad ce pijanica, populista i oportunista dobiti ponudu koja se ne odbija.
Mogao si primjetiti da smo i u prethodnom mandatu kad je bio u hladovini parlamenta kritikovali njegov nerad i ubleharenje. Zar mislis da smo preko noci shvatili ko je on?
bunk

#38517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Nije problem.
Dovoljno patriota ima koje znaju ko je ko na sceni..
drug_profi

#38518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

E sreca nasa.... :lol:
džakailibu

#38519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by džakailibu »

sve sto je o komsicu napisano je potpuna istina. no kada se to stavi na jedan tas a na drugi da bi gledali covica i dodika u predsjednistvu zajedno -taj cirkus i to silovanje mozgova - ne znam na koju stranu bi pretegao (ili znam :). Sinoc milanovic govori kako izbor komsica nema veze sa cojstvom. Zamislite u politici na balkanu neko priziva cojstvo. a ne bi pricao koliko je to cojstvo hrvatske politike i hdz u BiH sa kojima se milovao kada mu je trebalo. Isto tako pavicic kojeg iznimno cijenim ne sagledava cijelu sliku fenomena komsic. No ono o cemu govori i jeste razlog da sam za komsica glasao 2006 i nikada vise. Imao je priliku da uradi upravo ono o cemu govori pavicic ali jok demagogija i kancelarija su mu bili bitniji od rada na terenu.
Akibh

#38520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Akibh »

Ne postoji veci otrov HDZ-u od njega.
Predsjednistvo je jedina poluga drzavne vlasti gdje je BiH u vecini,najveca pobjeda probosanskog bloka 2018. I nevidjena pjena oponenata nakon svakog Zeljkovog istupa (o Kolindi, migrantima, HDZ-u, HB-u,...)

Ne treba ni pomisljati sta bi bilo da je Covic u predsjednistvu
izvrsni direktor

#38521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Akibh wrote: 11/12/2019 15:23
Predsjednistvo je jedina poluga drzavne vlasti gdje je BiH u vecini,najveca pobjeda probosanskog bloka 2018. I nevidjena pjena oponenata nakon svakog Zeljkovog istupa (o Kolindi, migrantima, HDZ-u, HB-u,...)

Mozes li mi objasniti sta bi bilo da je covic u predsjednistvu? Ja pokusavam da pomislim evo
Akibh

#38522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Akibh »

izvrsni direktor wrote: 11/12/2019 15:34
Akibh wrote: 11/12/2019 15:23

Mozes li mi objasniti sta bi bilo da je covic u predsjednistvu? Ja pokusavam da pomislim evo
Ma ja, ti sad dobio + u stranci za ovo, 1500 postova za godinu, najjaci si
izvrsni direktor

#38523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Nema odgovora...
drug_profi

#38524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja isto ne znam šta bi bilo da je Čović u Predsjedništvu?
Meni je gore što je HDZ, zahvaljujući tome što Čović ne može u Predsjedništvo, ojačao preko svake mjere na priči o majorizaciji.
Sad više nemaš hrvatsku alternativnu politiku u BiH. Samo HDZ.
Dr Arsla

#38525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

Računaju li se u radna mjesta savjetnici druga Komšića u Predsjedništvu, ambasadori i konzuli koje on predloži širom dunjaluka. Vidite da čovjek zapošljava :D
Post Reply