Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Animacije malo cudne kao da su u pitanju jeftini telefoni
Sistem postavki kamere cudan kao da je za babe i dede nekako velika slova i ikone
Skener otiska prsta kao da cak i duze otkljucava
JavierBosnia wrote: ↑10/12/2019 14:31
Animacije malo cudne kao da su u pitanju jeftini telefoni
Sistem postavki kamere cudan kao da je za babe i dede nekako velika slova i ikone
Skener otiska prsta kao da cak i duze otkljucava
isx wrote: ↑11/12/2019 08:25
Navikavam se na one swipeove
Ja sam se probao naviknuti i ipak se vratio na ove samsungove gesture, puno su mi lakse i nagodnije i nikada se ne desi da greskom uradim nesto sto nisam htio.
vojopd wrote: ↑11/12/2019 16:58
A jesu uje..li screen on time, strasno.
Na svakom velikom ažuriranju androida je preporucen factory reset. Tek nakon toga ces vidjeti pravo stanje.
Ovo mi je jedino i glupo. Zamisli recimo da imas jako vazne dokumente na telefonu i ako hoces da azuriranje Androida bude najbolji onda moraš vratit ga na factory mislim da to nije ok. Al eto.
Na svakom velikom ažuriranju androida je preporucen factory reset. Tek nakon toga ces vidjeti pravo stanje.
Ovo mi je jedino i glupo. Zamisli recimo da imas jako vazne dokumente na telefonu i ako hoces da azuriranje Androida bude najbolji onda moraš vratit ga na factory mislim da to nije ok. Al eto.
Kod sitnih ažuriranja sa zakrpama ili npr. popravki rada kamere ne treba factory, ali kod nadogradnje na novu verziju androida neće sve raditi ili neće raditi kako treba dok se ne vrati na fabričke. Uvjerio se u par navrata. Bez obzira na količinu interne memorije uvijek imam i memorijsku karticu na kojoj čuvam bitne dokumente ili fotografije tako da ne bude nikakve štete.
Ako imas jako vazne dokumente prebacis ih na sd karticu, oblak, pc ili email i rijesen problem. Nije to bas moranje ali iz licnog iskustva znam da ako ne uradim factory reset nakon velike nadogradnje da se ne mogu nadati da ce sve biti 100% kako treba a ako te sta i zeza, npr losija baterija ne mozes znati do cega je niti kriviti nesto odredjeno ako nisi uradio clean install.
Jbg bude dosta promjena sa npr android 9 -> 10 pa su velike sanse da ubaguje nesto. Zna veoma lahko neka aplikacija da baguje u pozadini a da nisi ni svjestan na prvu.
Eto, sve objasnjeno sta je cache i nema bukvalno potrebe za factory resetom, osim ako ces prodavati mobitel ili zelis poceti nanovo.
Ima i kod Samsunga automatske optimizacije kada se telefon ne koristi, ali ipak ne vidim nista lose u tome da se uradi clean install. Nisam rekao da je moranje i da telefon nece raditi, ali sigurno da je bolje i sigurnije a ja sam neko ko svakako voli kako na pc tako i na mobitelu npr svako godinu dana sve nanovo postaviti.
Iako imam 64GB imam i SD karticu u telefonu tako da su mi odredjene stvari na kartici i ne mislim se o njima svakako.
Pa jedino lose je sto moras opet sve raditi, skidati aplikacije, vracati backup slika ili cega vec ne. Gubitak vremena. Ja sam napisao da ne treba, dalje radite sta hocete.
diablobih wrote: ↑12/12/2019 10:29
Pa jedino lose je sto moras opet sve raditi, skidati aplikacije, vracati backup slika ili cega vec ne. Gubitak vremena. Ja sam napisao da ne treba, dalje radite sta hocete.
Nije moranje svakako, ali ako nakon instalacije primjetis znatno krace trajanje baterije ili neki problem tad se nema sta drugo pokusavati prije factory reset.
Ja kada dobijem potpuno novu verziju uzivam u tome da nanovo sve podesim i procackam sve postavke kako bih vidio sta je novo i namjestio sebi kako mi odgovara. U vecini slucajeva ne instaliram pola aplikacija koje sam ranije imao, jer se vremenom nakupi svega sto i ne koristim i to tek shvatim nakon reseta.