SDA-All about
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#42501 Re: SDA-All about
Kao premijer FBiH je uradio NIŠTA. A imao je dobar konjukturni ciklus. On je samo bio politički podoban, a on o privredi i ekonomiji niti zna niti ima rezultate. Ubijaju nas i raseljavaju vječito ti podobni nesposobni.
-
detroit-mercy
#42502 Re: SDA-All about
Sad kad nas Necko povede u bolju buducnost
.
I sve kad pomislis da su malo dosli tobe, da gore ne moze, oni ti ipak pokazu da moze
.
Mislim da ce kulminacija biti ooga dana kad nam Zahiragica postave za premijera
, zivim za taj dan
.
I sve kad pomislis da su malo dosli tobe, da gore ne moze, oni ti ipak pokazu da moze
Mislim da ce kulminacija biti ooga dana kad nam Zahiragica postave za premijera
- madner
#42503 Re: SDA-All about
Ne samo da je imao povoljan ciklus, nego je uveden i PDV. Nikad veci rast budzeta nije bio. Da je neko tada imao viziju, mogao je pokrenuti rast drzave.
Neslavno je zavrsio, kada nije htio potpisati set mjera za IMF. Pa su vratili Mujezinovica.
Neslavno je zavrsio, kada nije htio potpisati set mjera za IMF. Pa su vratili Mujezinovica.
-
SimkeA
#42504 Re: SDA-All about
Pa kako drugacije formirat misljenje i informisati se? Ime NB se pominje u nekoliko dokumentaraca i novinskih clanaka, pa evo i u magazinu BH Dani, koji je tada bio opozicioni. Nisam nasao da je neko rekao e nije NB vec je bio XY i ponudio neki izvor pri tome. Bilo je dosta slucajeva relativiziranja i tvrdnji da se radi o falsifikatoru, ali bez konkretnih kontra primjera.Dr Arsla wrote: ↑10/12/2019 21:25
Za razliku od tebe koji mišljenje o odbrani BIH moraš kreirati gledajući naručene dokumentarce ja sam to doživio i preživio hvala Bogu sve uživo. I nemoj živ bio vrijeđati sve patriote ove zemlje trpajući i NB u tu kategoriju. Ako je patriotizam dobijanje stana od 130+ kvadrata i uništavanje željeznica FBIH, plus stagniranje FBIH dok je dotični bio Premijer,onda priznajem da je patriota. Floskule tipa da je on odbranio BIH su u najmanju ruku neozbiljne i smiješne.
Evo npr. Ovdje : https://youtu.be/sgaQAFWKYsI
Radi se o narucenom dokumentarcu koji na 5:25 pokazuje izvorni dokument-naredbu ARBiH u kojem se imenom i prezimenom navodi NB.
Nisam nikakav bot ili provokator, jednostavno zelim znati istinu, a svjedocenja dokumenti, pa i dokumentarci su put do istine. Doduse, lakse je nekom vjerovatni na rijec, ali i mnogo nepouzdanije.
- Maraschino
- Abate Fetel
#42506 Re: SDA-All about
nek ovome simketu neko pokaže zvanične dokumente pisane na toalet papiru, daj ovom čoJeku 120 000 dolara i slični zvanični dokumenti 
-
Dr Arsla
#42507 Re: SDA-All about
Ma sve OK.Svako ima pravo na svoje mišljenje. Za mene je NB lopov, nesposoban Premijer, sinonim za uništavanje željeznica,poltron, politički podobanSimkeA wrote: ↑10/12/2019 22:35Pa kako drugacije formirat misljenje i informisati se? Ime NB se pominje u nekoliko dokumentaraca i novinskih clanaka, pa evo i u magazinu BH Dani, koji je tada bio opozicioni. Nisam nasao da je neko rekao e nije NB vec je bio XY i ponudio neki izvor pri tome. Bilo je dosta slucajeva relativiziranja i tvrdnji da se radi o falsifikatoru, ali bez konkretnih kontra primjera.Dr Arsla wrote: ↑10/12/2019 21:25
Za razliku od tebe koji mišljenje o odbrani BIH moraš kreirati gledajući naručene dokumentarce ja sam to doživio i preživio hvala Bogu sve uživo. I nemoj živ bio vrijeđati sve patriote ove zemlje trpajući i NB u tu kategoriju. Ako je patriotizam dobijanje stana od 130+ kvadrata i uništavanje željeznica FBIH, plus stagniranje FBIH dok je dotični bio Premijer,onda priznajem da je patriota. Floskule tipa da je on odbranio BIH su u najmanju ruku neozbiljne i smiješne.
Evo npr. Ovdje : https://youtu.be/sgaQAFWKYsI
Radi se o narucenom dokumentarcu koji na 5:25 pokazuje izvorni dokument-naredbu ARBiH u kojem se imenom i prezimenom navodi NB.
Nisam nikakav bot ili provokator, jednostavno zelim znati istinu, a svjedocenja dokumenti, pa i dokumentarci su put do istine. Doduse, lakse je nekom vjerovatni na rijec, ali i mnogo nepouzdanije.
itd. itd. Za nekoga je možda heroj, izuzetno sposoban menadžer, neko ko je odbranio BIH i da njega nije bilo sad nas ne bi bilo a ovo sve bi bila Velika Srbija.
PS: znamo šta je on za Sanelu Prašović al nećemo sad o tome
- Styling
#42508 Re: SDA-All about
Kako je krenulo, mozda budu zajedno sjedili u Vijecu ministara.Dr Arsla wrote: ↑11/12/2019 09:46
Ma sve OK.Svako ima pravo na svoje mišljenje. Za mene je NB lopov, nesposoban Premijer, sinonim za uništavanje željeznica,poltron, politički podoban
itd. itd. Za nekoga je možda heroj, izuzetno sposoban menadžer, neko ko je odbranio BIH i da njega nije bilo sad nas ne bi bilo a ovo sve bi bila Velika Srbija.
PS: znamo šta je on za Sanelu Prašović al nećemo sad o tome![]()
-
SimkeA
#42509 Re: SDA-All about
Da li je moguce da je sve to, ali da je veoma sposoban inzenjer/strucnjak, koje je dao ogroman doprinos u tom smislu kad je trebalo, a da je onda na toj slavi postao direktor, premijer itd, gdje je pokazao lose rezultate?Dr Arsla wrote: ↑11/12/2019 09:46
Ma sve OK.Svako ima pravo na svoje mišljenje. Za mene je NB lopov, nesposoban Premijer, sinonim za uništavanje željeznica,poltron, politički podoban
PS: znamo šta je on za Sanelu Prašović al nećemo sad o tome![]()
Obicno vrlo dobri fudbaleri kasnije budu slabi treneri....
- drug_profi
#42510 Re: SDA-All about
Hajde Simke ne provaljuj se. Znamo čovjeka odlično.
Rupa obična koja zna ukrast sve od zasluga do nekretnina.
Rupa obična koja zna ukrast sve od zasluga do nekretnina.
-
addy_sa
#42511 Re: SDA-All about
Kad smo kod kandidata za zamjenika ministra saobraćaja gdina Brankovića (uz napomenu da je to medijska info a ne potvrđena od strane stranke pa se samim tim može smatrati i "probnim balonom") trebamo razdvojiti pravni i etički aspekt, pravno on će morati proći provjere SIPA kao i svi kandidati i ako dobije papir da je prošao onda tu nema šta dalje da se priča kriminal itd, a etički kako je došao do stana se onda vodi pod u našem narodu poznatim "snašao se" koje se češće izgovara sa divljenjem nego sa gnušanjem i to je naša realnost.
Dalje, po Zakonu o Vijeću ministara zamjenik ministra je tako neka ikebana, fikus sa kancelarijom i radi samo ono što mu dodjeli ministar.
U ovom slučaju u skladu sa mišljenjem koje gdin Branković ima o sebi kao ekspertu ja vjerujem da je on u suštini više nezadovoljan nego počastvovan prijedlogom za zamjenika a tamo neka Bisera ministar i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Dalje, po Zakonu o Vijeću ministara zamjenik ministra je tako neka ikebana, fikus sa kancelarijom i radi samo ono što mu dodjeli ministar.
U ovom slučaju u skladu sa mišljenjem koje gdin Branković ima o sebi kao ekspertu ja vjerujem da je on u suštini više nezadovoljan nego počastvovan prijedlogom za zamjenika a tamo neka Bisera ministar i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
-
statixx
#42512 Re: SDA-All about
Pa nije Brankovic tu radi plate, vidite da ima firmu koja radi projektnu dokumentaciju, a klijenti u prvom redu JP Autoceste i Ceste. I sad je kao slucajnost sto ide bas u ovo ministatstvo. 
- JThomas
#42513 Re: SDA-All about
firma sto posto privatna, a klijenti sto posto budžetski. iliti na našem snalažljiv i sposoban.
- madner
#42514 Re: SDA-All about
Realno u tom sektoru i nema privatnog posla.
- JThomas
#42515 Re: SDA-All about
i baš njega zapalo. sve po zakonu ne sumnjam.
- madner
#42516 Re: SDA-All about
Vise hocu da kazem da je jedino privatan profit firme. 
-
jefff
#42517 Re: SDA-All about
ishhh, da predsjednik ustane pa da vidi sta se radi
-
Tempo
- ZeModerator
#42518 Re: SDA-All about
brankovic
je li potrebno ista vise reci?
je li potrebno ista vise reci?
- drug_profi
-
Tempo
- ZeModerator
#42520 Re: SDA-All about
znamo da ce on iskociti iz televizora i sa skiljavim ocima ko na zejtinu govoriti da je sve po zakonu.
- Prpa.ba
#42521 Re: SDA-All about
Moze li mi neko od NATO integratora objasniti zasto je SDA skupa sa svojom kokainskom koalicijom (SBB, DF, SD, ..) protiv naoruzavanja i tehnickog opremanja institucija na teritoriji sa bosnjackom vecinom? Zasto se SDA zalaze da Republika Srpska bude tehnicki opremljenija od Federacije i njenih Kantona? Zar ste zaboravili 1992.?
Ili je cilj opet zanavljati opremu u ratnim uslovima, kada je provizija najveca?
Ili smo vec poslali ANP (ili nismo?), pa smo prakticno vec u NATO i nema potrebe za zamarenjem tricarijama poput tehnicke sposobnosti u odnosu na ovodrinske i prekodrinske komsije?
Prije nego cujem iznos od 4 miliona KM kao normalnu cijenu za vojno-policijski helikopter, samo cu spomenuti da su to cijene polovnih civilnih helikoptera koji su prakticno goli, pa me i to malo iskreno brine - da oni u koje se uzdamo da nas stite ne znaju sta je tehnicka opremljenost, pa im je svaki helikopter isti, i onaj bez ovjesa za oruzje, i onaj koji treba pretrazivati prostor, i onaj koji treba prevoziti osobe kao ambulantna kola. Ustvari, pa cekaj, to objasnjava mnogo toga iz perioda 1992-1995..
Ili je cilj opet zanavljati opremu u ratnim uslovima, kada je provizija najveca?
Ili smo vec poslali ANP (ili nismo?), pa smo prakticno vec u NATO i nema potrebe za zamarenjem tricarijama poput tehnicke sposobnosti u odnosu na ovodrinske i prekodrinske komsije?
Prije nego cujem iznos od 4 miliona KM kao normalnu cijenu za vojno-policijski helikopter, samo cu spomenuti da su to cijene polovnih civilnih helikoptera koji su prakticno goli, pa me i to malo iskreno brine - da oni u koje se uzdamo da nas stite ne znaju sta je tehnicka opremljenost, pa im je svaki helikopter isti, i onaj bez ovjesa za oruzje, i onaj koji treba pretrazivati prostor, i onaj koji treba prevoziti osobe kao ambulantna kola. Ustvari, pa cekaj, to objasnjava mnogo toga iz perioda 1992-1995..
- madner
#42522 Re: SDA-All about
Ma popravit ce ovaj federalni.
Plus sta ce nama taj neki hangar za helikoptere i piloti.
Da ne govorim da ce biti teze svercati kokain.
Plus sta ce nama taj neki hangar za helikoptere i piloti.
Da ne govorim da ce biti teze svercati kokain.
- Roccohljup
#42523 Re: SDA-All about
što je najtužnije, recimo da danas SDA uz pomoć već poznatih izdajica sruši Vladu KS i preuzme kontrolu, pljuni me usta ako za par mjeseci ta nova vlada ne pokrene nabavku i opremanje helikopterske jedinice MUPa koja će koštati preko 50 miliona (naravno sa ugrađenim talovima za sve i vrećom bijelog za skladatelja)Prpa.ba wrote: ↑13/12/2019 08:15 Moze li mi neko od NATO integratora objasniti zasto je SDA skupa sa svojom kokainskom koalicijom (SBB, DF, SD, ..) protiv naoruzavanja i tehnickog opremanja institucija na teritoriji sa bosnjackom vecinom? Zasto se SDA zalaze da Republika Srpska bude tehnicki opremljenija od Federacije i njenih Kantona? Zar ste zaboravili 1992.?
Ili je cilj opet zanavljati opremu u ratnim uslovima, kada je provizija najveca?![]()
Prije nego cujem iznos od 4 miliona KM kao normalnu cijenu za vojno-policijski helikopter, samo cu spomenuti da su to cijene polovnih civilnih helikoptera koji su prakticno goli, pa me i to malo iskreno brine - da oni u koje se uzdamo da nas stite ne znaju sta je tehnicka opremljenost, pa im je svaki helikopter isti, i onaj bez ovjesa za oruzje, i onaj koji treba pretrazivati prostor, i onaj koji treba prevoziti osobe kao ambulantna kola. Ustvari, pa cekaj, to objasnjava mnogo toga iz perioda 1992-1995..![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#42524 Re: SDA-All about
Svaka cast
BiH poslala čak 18 osoba na konferenciju u Sharm el-Sheikh, koštali su nas 60 hiljada KM
- Leverage
#42525 Re: SDA-All about
Sve će to Komšo i Fahro pozlatiti.