Pogadjaj dva puta
Ilegalni migranti u BiH
- avetinja
#9302 Re: Migranti u BiH
Kakvi debili, jebote. Pustiti stotine mladih momaka u grad, bolje reći državu sa mnogo slobodnijom kulturom života nego u njihovoj zemlji.MorningStar wrote: ↑10/12/2019 19:07Pogadjaj dva putaProbaj zatvoriti kamp pa ce bit bosni polis rasist.onda malo osvanes na cnn-u i super..
Koliko ih uopšte dolazi, oko 300?
- MorningStar
#9303 Re: Migranti u BiH
Prestao sam ici u mcdrive nakon sto sam gledao kako maltretiraju onog jadnog zastitara , sve se suzdrzavajuci da nebi zavrsio u zatvoru.U mercator ne idem jer me nerviraju pa svaki ubogi put ih moram tjerati ko krpelje.sad evo trce hodaju po cestama moras ih izbjegavati da ih ne pogazis.... ne znam koliko jos ima do dna ?avetinja wrote: ↑10/12/2019 19:14Kakvi debili, jebote. Pustiti stotine mladih momaka u grad, bolje reći državu sa mnogo slobodnijom kulturom života nego u njihovoj zemlji.MorningStar wrote: ↑10/12/2019 19:07Pogadjaj dva putaProbaj zatvoriti kamp pa ce bit bosni polis rasist.onda malo osvanes na cnn-u i super..
Koliko ih uopšte dolazi, oko 300?
- avetinja
#9304 Re: Migranti u BiH
Najgore je živjeti u "bošnjačkom" dijelu BiH. Srbi i Hrvati gospoda, zabranili ulazak. A onaj ko se pravi pametan pa uđe, bolje da nije ušao.MorningStar wrote: ↑10/12/2019 19:19 Prestao sam ici u mcdrive nakon sto sam gledao kako maltretiraju onog jadnog zastitara , sve se suzdrzavajuci da nebi zavrsio u zatvoru.U mercator ne idem jer me nerviraju pa svaki ubogi put ih moram tjerati ko krpelje.sad evo trce hodaju po cestama moras ih izbjegavati da ih ne pogazis.... ne znam koliko jos ima do dna ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9305 Re: Migranti u BiH
Bice belaja
- O'zone
- Globalni moderator
#9306 Re: Migranti u BiH
Onda izbjegni i svaki veći a u zadnje vrijeme i manji supermarket i tržni centar. Jučer mene ganjaju oko Jumba da mi kažu gdje ću parkirati, sedmorica ih, pa onda eto ih sa maramicama, nije Violeta odavno prodala maramica ko u zadnje vrijeme..
Ljudi moraju da prežive, instinkt za preživljavanjem je kod svakoga jak pa i tako kod njih. Kad nema izbora, tražit će, prositi, pokušati da zaradi a ako ne uspije onda će ukrasti, orobiti, opljačkati. Jbga to tako ide. Situaciju i ljude je trebalo sistemski zbrinuti a ne ostaviti ih na ulici pa "jbga, valjda se snađu". Tu je opet država pokazala kurcobolju.
Sad kad ih vrate u Blažuj eto njih opet na Želježničku stanicu i na voz za Bihać, jer oni imaju samo jedan smijer gdje mogu ići a to je naprijed.
Mada neki dan čitam da ih se sad određeni broj pokušava vratiti u Srbiju pa da probaju preko Vojvodine u Mađarsku, tako da sad imaju i bazu u Zvorniku za ove što se vraćaju tamo.
Ljudi moraju da prežive, instinkt za preživljavanjem je kod svakoga jak pa i tako kod njih. Kad nema izbora, tražit će, prositi, pokušati da zaradi a ako ne uspije onda će ukrasti, orobiti, opljačkati. Jbga to tako ide. Situaciju i ljude je trebalo sistemski zbrinuti a ne ostaviti ih na ulici pa "jbga, valjda se snađu". Tu je opet država pokazala kurcobolju.
Sad kad ih vrate u Blažuj eto njih opet na Želježničku stanicu i na voz za Bihać, jer oni imaju samo jedan smijer gdje mogu ići a to je naprijed.
Mada neki dan čitam da ih se sad određeni broj pokušava vratiti u Srbiju pa da probaju preko Vojvodine u Mađarsku, tako da sad imaju i bazu u Zvorniku za ove što se vraćaju tamo.
- sinuhe
#9307 Re: Migranti u BiH
Zasto ih ne smjeste u dzamije? Barem se u dzamiji moze prenociti. Isto kao sto u Americi imaju ona prenocista za beskucnike gdje dodju prespavati i pojesti nesto toplo.
- MorningStar
#9308 Re: Migranti u BiH
Zato sto bi ujutro vjerovatno inventar nestao ili bi dzamija planula jer se ne griju pretezno dzamije preko noci. To ionako nebi pomoglo problemu anarhije kojom se vode jer imaju mjesto za spavati vec gore u dejcicima al preferiraju operisati po gradu pa kad naprose,nakradu ili otmu onda voz prema granici.
- CPT
- MorningStar
#9310 Re: Migranti u BiH
Pa ja u vlastitoj zemlji trebam da izbjegavam , i onda mi kazu postuj zakon ???? Evo ubi se izbjegavajuci , djevojku kad gdje ide ja vozim ili taksi .. sad eto i po cestama skacu.O'zone wrote: ↑10/12/2019 19:33 Onda izbjegni i svaki veći a u zadnje vrijeme i manji supermarket i tržni centar. Jučer mene ganjaju oko Jumba da mi kažu gdje ću parkirati, sedmorica ih, pa onda eto ih sa maramicama, nije Violeta odavno prodala maramica ko u zadnje vrijeme..
-
biscanka2
#9311 Re: Migranti u BiH
Eeee,biscani i kladuscani to trpe vec dvije godine. Kod prvih protesta u Bihacu, umjesto da Sarajevo, Tuzla,i drugi gradovi to podrze pa i oni na ulice izadju ..., a oni ih jos prozivali i ismijavali.Dok god se narod BiH ne podigne i na ulice ne izadje, nadlezne vlasti nece nista ozbiljnije protiv ove invazije poduzeti .neko_sa_strane wrote: ↑10/12/2019 16:27Kada si spomenuo napad kolega s posla mi je rekao da su više njih presreli njegovu kćerku i zeta na Malti i uz prijetnju nožem ukrali mobitele. Ja sam u zadnje vrijeme počeo nositi svoj nož.Nisrin wrote: ↑10/12/2019 10:52Jesu, naravno ali ovoliko vjeruj da nisu! Nisam nikakav rasist niti diskriminiran ljude, ali valjda kud nemaju normalne uslove i nisu navikli na kupanje i presvlacenje odjece, ono je nepodnosljivo...nije to 3-5 ljudi, nego grupe po 15-20...i neke jake parfeme nosaju... Ima naravno i finih, normalnih ljudi, ali ima i navalentnih!
A mogu sanjati koliko hoce o Evropi, da ih je Evropa htjela dosad bi bili tamo, kao i milioni ddrugih...ali bez dokumenata ja ne mogu otici do Hrvatske, a ne negdje dalje, ali su dogurali do Bosne...i sad nek klosare i prave probleme, nimalo ih ne podrzavam, jer su iskoristili sirijsku krizu, a niko ih nije dirao u Pakistanu, Alziru, Maroku, Bangladesu...
Jos nisu ni stigli idioti iz USK:
Samo bih da upozorim djevojke/žene koje se kreću po stupu i u krugu da se paze migranata. Jučer su napali djevojčicu 17 godina, čekala je autobus na stupu na klupi u prolazu ispod mosta gdje autobusi ulaze na stanicu, još 2 tete su bile tu. 3/4 su im prišla podigli je sa klupe i tražili novac (na engleskom) prislonili su joj nož na stomak, pretresli je i ukrali novčanik. Hvala Bogu njoj nije ništa al stres i šok se ne mogu platit nit nadomirit. Drage žene čuvajte se ako ste u mogućnosti pravac MUP tražite dozvole za peper sprej, ovo prelazi sve granice. Na svakom semaforu, stanici ih ima po 3/4, napada je sve više a koliko vidim nadležni organi ne misle ništa učiniti povodom njih.
Ženama ne treba dozvola iz MUP - a za pepper spray. Mogu ga kupiti u Army shopu na Obali.
- sinuhe
#9312 Re: Migranti u BiH
Oni sa stanice u Tuzli bi svi mogli spavati u dzamiji.
-
RtrnOfSalisbury
#9313 Re: Migranti u BiH
treba pustit glas da je peko vojvodine najbolja ruta i da je granica me(h)ka
- CPT
#9314 Re: Migranti u BiH
Sasvim je svejedno gdje ce "prespavati", vjerovatno si opazio da cak ni oni ne prave dramu oko toga. Kad primis 500 ljudi moras zbrinuti za citav dan ili si to svaki dzamiju planirao pretovoriti u mini zatvor? Ljude se odvuklo Krajine u SA samo da bi se u sred zime vratili u Krajinu. Jedini rezultat ove price sto ce neko na njima zaraditi a oni za taj novac uraditi neku glupost jer drugog nacina vecina vise nema.
- sinuhe
#9315 Re: Migranti u BiH
Salje se ruzna slika u svijet. Svakome treba mjesto da se opere i prenoci.
- avetinja
#9316 Re: Migranti u BiH
U suštini nije problem gdje će biti, bitno je da im onemogući kretanje. Svakako da je problem što su u BiH, ali sami smo krivi.
-
biscanka2
#9317 Re: Migranti u BiH
- CPT
-
PM72
- MorningStar
#9320 Re: Migranti u BiH
Gdje ovdje ? Ti nisi “ovdje”
Jel ti tesko shvatiti da hrvatska,slovenija,madjarska pa i austrija ne daju preko granice - hrvati redovno poceli i pucati po njima.A kod nas ulaza ima al nema izlaza.Jos policija posmatra prosijacenje,divljanje itd jer nema kapaciteta da se obuzdaju i ? Sta preostaje - kao sto ozone rece izbjegavaj..
- CPT
#9321 Re: Migranti u BiH
to je bitno zbog? ili nisu cuo da ovi ljudi ne dolaze samo u BIH? i da su neke drzave dolazili puno prije BiH? gdje (usput) dolazi jako mali broj
- avetinja
- CPT
#9323 Re: Migranti u BiH
Ako ogranicis kretanje sigurno hoce je nekako citav smisao. I ne, nece ostati dugo.
- MorningStar
#9324 Re: Migranti u BiH
Kako kad se svaki drugi zove muhamed i iz pakistana je - prave se ludi i ajde dokazi odakle je koji, ako rs istovara u federaciji samo vratiti istom mjerom - ping pong pa kome prvo dosadi il dok onaj majmun iz laktasa napokon ne dozvoli vojsci da izadje na granicu i da se granicna policija popuni dovoljnim brojem ljudi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9325 Re: Migranti u BiH
Definitivno.
Em su oni previše agresivni, em ni mi nismo previše nagodni