isto kao što - da se može trajno zatvoriti predmet ubistva ramiza delalića, zatvorio bi se. ali ne može. može se držati u neradu kod čavke ili kod dijane...ali u svakoj novoj podjeli karata se mora opet osiguravati da to ostane tako.
Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
- JThomas
#4651 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
- Styling
#4652 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Fahro sinoc spomenu da on nema nista protiv da ministar sigurnosti bude zena. Da li to sprema teren za Prasovicku ili Arapovicku?
On bi da ostane u Domu naroda jer tamo sjedi "elita".
On bi da ostane u Domu naroda jer tamo sjedi "elita".
- JThomas
#4653 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ah, ali da li će to prihvatiti organi stranke? 
- Styling
- jazzer
#4655 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kako prenosi Avaz, ocekuje se zestoka rasprava na organima stranke. Struja koju predvodi Poturak smatra da bi se Fahro
trebao vise posvetiti vodjenju stranke i pripremama za lokalne izbore a znamo koliki je njegov uticaj u stranci.
S druge strane, Mariceva struja je striktno za Fahru kao ministra sigurnosti. Oni smatraju da je, za drzavu
i stanje sigurnosti u njoj, bitno da je covjek takvog iskustva preuzme ministarstvo u punom kapacitetu.
Na sjednici koja ce biti odrzana u subotu ocekuje se zestoka rasprava izmedju ova dva suprotstavljena tabora,
ali svakako u jednom intelektualnom, korektnom tonu, kako i prilici demokratskoj praksi koju SBB bastini jos
od svog osnivanja.
- Bosanski_kralj
#4656 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
jazzer wrote: ↑10/12/2019 10:49Kako prenosi Avaz, ocekuje se zestoka rasprava na organima stranke. Struja koju predvodi Poturak smatra da bi se Fahro
trebao vise posvetiti vodjenju stranke i pripremama za lokalne izbore a znamo koliki je njegov uticaj u stranci.
S druge strane, Mariceva struja je striktno za Fahru kao ministra sigurnosti. Oni smatraju da je, za drzavu
i stanje sigurnosti u njoj, bitno da je covjek takvog iskustva preuzme ministarstvo u punom kapacitetu.
Na sjednici koja ce biti odrzana u subotu ocekuje se zestoka rasprava izmedju ova dva suprotstavljena tabora,
ali svakako u jednom intelektualnom, korektnom tonu, kako i prilici demokratskoj praksi koju SBB bastini jos
od svog osnivanja.
Oooooooooooo jebem ti i politiku i stranke i partije. Ljudi nas sad otvoreno ismijavaju bez straha od ikakvih posljedica.
- JThomas
#4657 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
dvije struje sa radikalno različitim gledištima na način kako se bolje uvući šefu. možda i raskol predstoji.
- Roccohljup
- madner
#4659 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
malakh wrote: ↑04/12/2019 21:34malo sam šokiran tvojim postom. ako može par pitanja, pojašnjenja?madner wrote: ↑04/12/2019 21:09
I to sto kazes, dosta od mene.
Na slucaju Zavod se moze tacno viditi ko je ko na politickoj sceni.
SBB kao mafijaska organizacija nastupa. Brane clana koji je falsifikovao potvrde i ima dosije jer im treba izvuci lovu iz zavoda. Lovu koju misle osigurati preko dizanje frke u medijima. Pri tome gaze svog clana, ministra, koji ima bar neki minimum standarda. Stranka sa dna kace.
SDA iznanedjenje kola, Novalic vuce nepopularan ali ispravan potez.
NS naivan, koriste ih u pokusaju izvlacenja love kao levate.
SDP nesposoban, dozvolili su da im Avaz kroji kadrovsku politiku. Nisu bili u stanju da iz penala postignu go.
DF strogo limitiran.
NiP pozitivno iznenadjenje, bar su se informisali kakva je situacija.
salić je falificirao neke potvrde i na neki način želi izvući lovu iz zavoda? kako im frka u medijima pomaže u tomu? negdje sam pročitao da se upravo salić pominje kao lice koje je fotografije dostavilo ćudićki?
pratio sam slučaj sa zavodom, ali izgleda da mi je nešto promaklo.
Falsificirao je potvrde da postane direktor, to jeste neko njegov je to kao slucajno previdio kod konkursa.
Igra za izvlacenje love je bila ta da je neko u PU napravio trazenje za oko 500 000. Salic onda trazi 700 000 do 1 000 000 od svih strana. Onda bi na mala vrata oborio potrazivanje PU i ostalo bi mu sredstva pred izbore sljedece godine.
Fotografije su dostavljenje Cudicki jer je Salic trebao biti smjenjen, da li je on licno dostavio ili neko njegov je nebitno. Medjutim problem je sto je onda i moguc scenario da su fotografije napravljene u tu svrhu. To je onda dno dna. Cudicka tu ispada samo naivna i/ili zeljna paznje. Ne koristi nekog iz SBBa upravo zato da se ne odbije od glavu njima ako se sazna.
Zavod nije bilo moguce pratiti iz medija, jer je Avaz u sluzbi Salica radio. Sto govori da je malo siri projekt u pitanju od samo jednog covjeka.
Ne mislim da je SBB jos odustao od ovog plana, bar 3 clana novog UO su SBBovci.
-
putokaz1
#4660 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kakvo pojacanje za SBB Peci Koza
- Roccohljup
#4661 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Novi stari preletac. I jest karakter ko i memo....taman za fahre da pojaca intelektualne kapacitete 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#4662 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
smatram te dosta obiljnim covjekom, a imam dovoljno dokaza za to, tako da i ovu informaciju mogu shvatiti dosta ozbiljno.madner wrote: ↑10/12/2019 15:51malakh wrote: ↑04/12/2019 21:34malo sam šokiran tvojim postom. ako može par pitanja, pojašnjenja?madner wrote: ↑04/12/2019 21:09
I to sto kazes, dosta od mene.
Na slucaju Zavod se moze tacno viditi ko je ko na politickoj sceni.
SBB kao mafijaska organizacija nastupa. Brane clana koji je falsifikovao potvrde i ima dosije jer im treba izvuci lovu iz zavoda. Lovu koju misle osigurati preko dizanje frke u medijima. Pri tome gaze svog clana, ministra, koji ima bar neki minimum standarda. Stranka sa dna kace.
SDA iznanedjenje kola, Novalic vuce nepopularan ali ispravan potez.
NS naivan, koriste ih u pokusaju izvlacenja love kao levate.
SDP nesposoban, dozvolili su da im Avaz kroji kadrovsku politiku. Nisu bili u stanju da iz penala postignu go.
DF strogo limitiran.
NiP pozitivno iznenadjenje, bar su se informisali kakva je situacija.
salić je falificirao neke potvrde i na neki način želi izvući lovu iz zavoda? kako im frka u medijima pomaže u tomu? negdje sam pročitao da se upravo salić pominje kao lice koje je fotografije dostavilo ćudićki?
pratio sam slučaj sa zavodom, ali izgleda da mi je nešto promaklo.
Falsificirao je potvrde da postane direktor, to jeste neko njegov je to kao slucajno previdio kod konkursa.
Igra za izvlacenje love je bila ta da je neko u PU napravio trazenje za oko 500 000. Salic onda trazi 700 000 do 1 000 000 od svih strana. Onda bi na mala vrata oborio potrazivanje PU i ostalo bi mu sredstva pred izbore sljedece godine.
Fotografije su dostavljenje Cudicki jer je Salic trebao biti smjenjen, da li je on licno dostavio ili neko njegov je nebitno. Medjutim problem je sto je onda i moguc scenario da su fotografije napravljene u tu svrhu. To je onda dno dna. Cudicka tu ispada samo naivna i/ili zeljna paznje. Ne koristi nekog iz SBBa upravo zato da se ne odbije od glavu njima ako se sazna.
Zavod nije bilo moguce pratiti iz medija, jer je Avaz u sluzbi Salica radio. Sto govori da je malo siri projekt u pitanju od samo jednog covjeka.
ako se ispostavi da je sve tocno, a kada malo bolje razmislim, a jesam razmisljao, cudicka je ispala jedno veliko tele i sebe je zatrpala tudjim govnima.
salic je bio licnost dana u avazu, dalo mu se paznje i vise nego je trebalo. vlasnik portala informativa i jedan od dugogodisnjih scepinih pajdasa. po zanimanju inzinjer sumarstva i sama cinjenica da je kao nestrucan za tu poziciju, istu dobio, znaci da je dio nekog projekta. zato sto dobro slusa i pouzdan je za nesto.
iz par dobro informiranih izvora sam saznao da je salic ovim skocio sebi u stomak i da ni sam nije mislio da ce uzeti ovoliko maha, a zasto, ocekujem da se sazna.
- madner
#4663 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Provjeri, samo nemoj preko Avaza.malakh wrote: ↑10/12/2019 18:33smatram te dosta obiljnim covjekom, a imam dovoljno dokaza za to, tako da i ovu informaciju mogu shvatiti dosta ozbiljno.madner wrote: ↑10/12/2019 15:51 Falsificirao je potvrde da postane direktor, to jeste neko njegov je to kao slucajno previdio kod konkursa.
ako se ispostavi da je sve tocno, a kada malo bolje razmislim, a jesam razmisljao, cudicka je ispala jedno veliko tele i sebe je zatrpala tudjim govnima.
salic je bio licnost dana u avazu, dalo mu se paznje i vise nego je trebalo. vlasnik portala informativa i jedan od dugogodisnjih scepinih pajdasa. po zanimanju inzinjer sumarstva i sama cinjenica da je kao nestrucan za tu poziciju, istu dobio, znaci da je dio nekog projekta. zato sto dobro slusa i pouzdan je za nesto.
iz par dobro informiranih izvora sam saznao da je salic ovim skocio sebi u stomak i da ni sam nije mislio da ce uzeti ovoliko maha, a zasto, ocekujem da se sazna.
Cudicka je sada u problemu, ako ne kaze ko je prije nego sto policija sazna ispast ce saucesnik. Mada je nikako ne gotivim, ne mislim da je isti. Ako se nada da nece saznat jer je Salic autor, hoce.
Tako je, to je bio dio plana. S tim da je toliko zabrljo da je njegov SBB ministar trazio smjenu. I Scepo je jedva odustao od istog. Zasto ne znam, ima raznih prica.
Inace, ne znam ni zasto ga protivnici stite. Po ministarstvu leze dokazi da je pokusao prvo da se nagodi sa firmom koja je vrsila gradnju i to par dana nakon imenovanja. To je dokaz da su svi bili SBBovci, tj. pokusaj prikrivanja situacije. Time pada cijela prica o borcu protiv kriminala. Da li je to neki dil izmedju SBBa i SDA ili cekaju izbore ne znam. Cudno i od SDPa, imali su zicer.
Mozda, ali posto je trebao tako i tako biti smjenjen, nije imao puno da izgubi. Bolje je biti smjenjen jer si ukazao na kriminal nego jer si kriminalac.
-
Nero Histrion
#4664 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
znaci - vrhjazzer wrote: ↑10/12/2019 10:49Kako prenosi Avaz, ocekuje se zestoka rasprava na organima stranke. Struja koju predvodi Poturak smatra da bi se Fahro
od svog osnivanja.
-
Nero Histrion
#4665 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ljudi citam ovo oko Salica kako je izvacio lovu i stomak mi se prevrce. Zar je moguce da ovako ogavno nesto moze biti, svi brane covjeka, kao on zvizdac, prvi skrenuo paznju na korupciju tamo i da su sticenici izrabljivani. Ispade on mafija nad mafijom, ponavlajm, ako je i djelic ovog istina to je strasno. Cudicka je pokazala njegovu poruku u kojoj kaze kako te fotografije nisu napravljene za njegovog mandata, jos je i suzu pustio za sticenicima. Ne mogu vjerovati da je sve to igra. Ako jeste, onda je ovo trenutno najmracnija zemlja na kontinetnu.madner wrote: ↑10/12/2019 22:14
Provjeri, samo nemoj preko Avaza.![]()
Cudicka je sada u problemu, ako ne kaze ko je prije nego sto policija sazna ispast ce saucesnik. Mada je nikako ne gotivim, ne mislim da je isti. Ako se nada da nece saznat jer je Salic autor, hoce.
Tako je, to je bio dio plana. S tim da je toliko zabrljo da je njegov SBB ministar trazio smjenu. I Scepo je jedva odustao od istog. Zasto ne znam, ima raznih prica.
Inace, ne znam ni zasto ga protivnici stite. Po ministarstvu leze dokazi da je pokusao prvo da se nagodi sa firmom koja je vrsila gradnju i to par dana nakon imenovanja. To je dokaz da su svi bili SBBovci, tj. pokusaj prikrivanja situacije. Time pada cijela prica o borcu protiv kriminala. Da li je to neki dil izmedju SBBa i SDA ili cekaju izbore ne znam. Cudno i od SDPa, imali su zicer.
Mozda, ali posto je trebao tako i tako biti smjenjen, nije imao puno da izgubi. Bolje je biti smjenjen jer si ukazao na kriminal nego jer si kriminalac.
- madner
#4666 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Pa bilo bi puno gore da je smjenjen jer je zvizdac nego da ima razlog i da je nadstranacki interes predvladao.Nero Histrion wrote: ↑11/12/2019 01:07Ljudi citam ovo oko Salica kako je izvacio lovu i stomak mi se prevrce. Zar je moguce da ovako ogavno nesto moze biti, svi brane covjeka, kao on zvizdac, prvi skrenuo paznju na korupciju tamo i da su sticenici izrabljivani. Ispade on mafija nad mafijom, ponavlajm, ako je i djelic ovog istina to je strasno. Cudicka je pokazala njegovu poruku u kojoj kaze kako te fotografije nisu napravljene za njegovog mandata, jos je i suzu pustio za sticenicima. Ne mogu vjerovati da je sve to igra. Ako jeste, onda je ovo trenutno najmracnija zemlja na kontinetnu.madner wrote: ↑10/12/2019 22:14
Provjeri, samo nemoj preko Avaza.![]()
Mediji nisu pouzdan izvor informacija, nisu oni sud.
Inace evo primjera manipulacije.
04.12 Salic u parlamentu tvrdi da je racun blokiran i da mu hitno treba milion.
05 ili 06.12 Salic nakon smjene tvrdi da je ostavio 400 000 KM na racunu.
Sto se tice kada je slika napravljena i to nema smisla, ali da sacekamo sta policija kaze. Nisam rekao da je 100% on snimio ili dao nalog da se snimi, samo ima smisla ako se uzme u obzir ostalo.
- Sanabija
#4667 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ukoliko mogu malo pojasniti doticnog...
Po zavrsetku fakulteta, pocinje raditi kao direktor firme GRUBBE, odnosno zastupnistva te firme u BiH u Sarajevu (Izvrstan posao, plata sluzbeno auto itd., na svim tenderima prvi (jer je oprema zaista kvalitetna). Upisuje magistarski studij na istom fakultetu, pa kad je vidio da treba i raditi da se to zavrsi, ekspresno napusta i odlazi u Travnik, gdje jos brze zavrsava... U medjuvremenu, po dolasku vlasnika firme GRUBBE iz Njemacke, ekspresno se gasi zastupnistvo u Sarajevu i prebacuje u Banja Luku, uz naravno novog direktora-pogodite zasto. Kratko se poslije toga zaposljava u Fondu za okolis, a nakon toga Pazaric...
Po zavrsetku fakulteta, pocinje raditi kao direktor firme GRUBBE, odnosno zastupnistva te firme u BiH u Sarajevu (Izvrstan posao, plata sluzbeno auto itd., na svim tenderima prvi (jer je oprema zaista kvalitetna). Upisuje magistarski studij na istom fakultetu, pa kad je vidio da treba i raditi da se to zavrsi, ekspresno napusta i odlazi u Travnik, gdje jos brze zavrsava... U medjuvremenu, po dolasku vlasnika firme GRUBBE iz Njemacke, ekspresno se gasi zastupnistvo u Sarajevu i prebacuje u Banja Luku, uz naravno novog direktora-pogodite zasto. Kratko se poslije toga zaposljava u Fondu za okolis, a nakon toga Pazaric...
- Abate Fetel
#4668 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Pročitaj komentar ispod videa pa će sve biti još jasnije, šta se sve radi!Nero Histrion wrote: ↑11/12/2019 01:07 Ne mogu vjerovati da je sve to igra. Ako jeste, onda je ovo trenutno najmracnija zemlja na kontinetnu.
- SmokingMan
#4669 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Komentar(i) su čim prije izbrisani, demokratije ni u tragovima....
- Abate Fetel
#4670 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
nije ništa izbrisano komentari su tuSmokingMan wrote: ↑11/12/2019 11:31 Komentar(i) su čim prije izbrisani, demokratije ni u tragovima....
- Maraschino
#4671 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Samo u BiH, ili si ministar sigurnosti ili si sa onu stranu zakona i u zatvoru. 
- SmokingMan
#4672 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ne skoči Fahro sa twistera, ali je zato Komšo jeftino obraz prodao... 
Last edited by SmokingMan on 13/12/2019 20:22, edited 1 time in total.
- Roccohljup
#4673 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
eh cuj ljigavca....
AKTUELNO Lider SBB-a oglasio se na Instagramu
Radončić: Kako su silnici postali plačljivci
Avaz.ba
prije 10 minuta
- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Fahrudin Radončić
Foto: Instagram
Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić oglasio se na Instagramu nakon što je danas u Sarajevu s predsjednicima Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem potpisao probosanskohercegovačku koaliciju.
Objavu prenosimo u cijelosti:
- Opće je poznato kroz šta sam sve prolazio u životu i nikada nisam kukao ili javno zapomagao. Politika je igra za čvrste i snažne ličnosti. U politici je odlazak s vlasti uobičajena demokratska praksa. To se, uostalom, i SBB-u i meni lično već događalo. Sada sam, ipak, iznenađen. Čitam i čujem glasnu kuknjavu, plač, suze, ridanje, nepotrebne uvrede i cmizdravu nemoć onih koji su me javno, i to sa mnogo glupog osjećaja bezobrazne i nadnaravne moći, javno vrijeđali da se pitam baš kao i njihova rahmetli nana. Razumijem, ljudima bez ikakve ozbiljne pretpolitičke životne reference, teško je otići kući i reći ženi ili djevojci da on više nije ministar, da nema službenog vozača koji će kupovati namirnice i djecu voziti u školu, da nema kabineta, sekretarice... Ali, od tih marginalaca koje je poplava izbacila na površinu, mnogo je važnije da nakon današnjeg koalicionog potpisa SDA, SBB-a i DF-a, Bosna i Hercegovina može dobiti Vijeće ministara i posljedično odmah poslati Program reformi. To je ekstremno važan iskorak ka euroatlantskim integracijama. I to znači aktiviranje u milijardama vrijednog novca koji je bio blokiran zbog neizbora VM-a. Također, vrlo je važno i da Kanton Sarajevo, umjesto ublehaša, dobije vrijednu vladu i direktore koji će nadoknaditi izgubljenu godinu. Lažni marketing, koruptivno slugarenje divljim graditeljima, lopovska kupovina i višemilionski talovi za helikopter koji je trebao biti tri puta skuplji od Dodikovog, poklanjanje 100.000 KM budžetskog novca sebi podobnom i radikalnom imamu ili podjela još 500.000 KM po istom principu, više nisu mogući - napisao je na Instagramu Radončić.
- Bosanski_kralj
#4674 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Meni samo nije jasno kako Radončić potpisa koalicioni sporazum i odluči da bude ministar, a nije sačekao odluke organa stranke?
Koliko znam imaju sjednicu u ponedjeljak na kojoj bi o ovim stvarima trebali odlučivati?
Koliko znam imaju sjednicu u ponedjeljak na kojoj bi o ovim stvarima trebali odlučivati?
- SmokingMan
#4675 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Čovjek kojem nije strano niti odvratno da pojede ono što je posrao, to naravno nikada ne bi spomenuo. A šta tek reći za sve one silne napisane članke o Izmetbegovićima, i amnezije kojoj pribjegava kada mu je očajniki potrebna neka istaknuta pozicija u politici, kako bi popravio svoj poljuljani ego i prikrio komplekse nagomilane tokom predhodnih političkih krahova. E Fahrice, moje govance malo...