Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bloo
Globalna šefica

#27801 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bloo »

Logovan wrote: 10/12/2019 14:05
nepass1 wrote: 09/12/2019 11:11 Uopsteno ono "zivjeti za klub" je totalna glupost, fakat ti nesta u glavi treba faliti da se nasekiras sto su liverpool, zeljo, hajduk ili bayern zijanili titulu ili sts vec.
Svi mi živimo za nešto (porodicu ne ubrajam, podrazumijeva se da ti je bitna), neko za klub (redovni odlasci na utakmice), neko npr. za planinarenje (redovni odlasci na planine) ili šta ja znam. :D Lijepo je imati nešto bez čega ne možeš, u čemu si se pronašao i po tome si prepoznatljiv u društvu/porodici. Šta je život ako nemaš nikakvih interesovanja, nešto što ti je bitno, nešto za šta živiš? :oops: Život ti se svede na kuća - posao, posao - kuća. Neispunjen život, dosadan. :D
Da, ali ne vidim da planinari, gameri ili ljubitelji heklanja hodaju po gradu, tuku se, vrijeđaju, razvaljuju jadnu imovinu, psuju jedni drugima familiju unatrag 3 koljena...
Ja kad planinarim sama ili u okviru PD, ako naiđem na planinare iz drugog PD-a ne derem se baš pičkooo kad ste zadnji put vrh osvojili....
shmizlica

#27802 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shmizlica »

ihhh kad meni neko kaže da mi mustra ne valja.............. :plete:
Logovan

#27803 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

dobar osjecaj wrote: 10/12/2019 14:17 Vjerujem da jako puno ljudi nema ništa takvo u životu zbog čega osjeća da živi. Ja prva nikada nisam osjećala da živim za nešto. Izuzetno volim život i svaki dan se radujem puno ali nema ništa jedno konkretno zbog čega osjećam da je život bolji i da samo zbog toga ili zato živim.
Nisam mislio da svi imaju ili da moraju imati, ne možemo svi biti isti. Da sam u tvojoj situaciji, možda bih se osjećao neispunjeno. :D 100 ljudi, 100 ćudi.
nepass1 wrote: 10/12/2019 14:28 Ok su interesovanja, volim i ja fudbal, gledam utakmice, gotivim klubove, gledam i nfl i druge sportove, volim sjesti u kafanu, kvalitetno se zacugati, volim sjesti i 6h bez prestsnka lupati plejke. Ali ne zivim ni za sta od toga.
Pa eto imaš interesovanja, radiš nešto u životu. :thumbup:
Last edited by Logovan on 10/12/2019 14:43, edited 1 time in total.
espn

#27804 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by espn »

Sve što znam od navijača pripadnici neke bande i klošari propalice.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27805 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Zavisi šta sve računaš pod ''navijači''.

Recimo, na zapadu AFH normalna raja, i mlađa i starija, ozbiljni ljudi.

Pričam ono što gledam svaki drugi vikend.

Naravno da ima i ovih drugih, ali je generalizacija reći da je svako klošar i bagra ako ide na utakmice.
Nadzorna_ploca

#27806 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nadzorna_ploca »

No hard feelings, ali to vise govori o tebi onda..
espn

#27807 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by espn »

Ne kažem za sve, ali ono što znam.
Last edited by espn on 10/12/2019 14:50, edited 1 time in total.
shmizlica

#27808 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shmizlica »

kao i obično ne treba generalizirati.

Ali stvarno ne mogu da razumijem one likove koji se nazivaju navijačima, a svaku utakmicu gledaju kao mjesto da se izdivljaju....pa ja bih zbog njih fudbal zabranila
Tomahawk11
Globalni moderator

#27809 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

shmizlica wrote: 10/12/2019 14:48 kao i obično ne treba generalizirati.

Ali stvarno ne mogu da razumijem one likove koji se nazivaju navijačima, a svaku utakmicu gledaju kao mjesto da se izdivljaju....pa ja bih zbog njih fudbal zabranila
To su prije svega vandali, ne shvataju i ne cijene vrijednosti ili štetu koju nanose ekipi za koju kao navijaju.
Oni su svrha sami sebi i ja to ne bih nazvao pravim navijačima.
Nema mi logike da nešto voliš i da istovremeno praviš tome štetu.
Logovan

#27810 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Bloo wrote: 10/12/2019 14:30 Da, ali ne vidim da planinari, gameri ili ljubitelji heklanja hodaju po gradu, tuku se, vrijeđaju, razvaljuju jadnu imovinu, psuju jedni drugima familiju unatrag 3 koljena...
Ja kad planinarim sama ili u okviru PD, ako naiđem na planinare iz drugog PD-a ne derem se baš pičkooo kad ste zadnji put vrh osvojili....
Svaki put se spomenu tučnjave, razvaljivanje, itd. kada je rasprava u vezi kluba, navijača i onda od nas ostalih "mirnijih" tražite odgovore. :D Niti sam ciljao na ovo, niti spadam u ovakve grupe. Nisu samo ovo navijači. Imaju i ovi mirniji kod kojih nema tučnjava, itd.

Kao što ti planinariš sama ili u okviru PD-a, tako i ja znam sam otići na utakmicu svog kluba ili sa društvom. Navijam/o, nerviram/o se, obradujem/o se pobjedi i to je to i tako skoro svaki vikend.
espn wrote: 10/12/2019 14:43 Sve što znam od navijača pripadnici neke bande i klošari propalice.
To je do tebe. Krojiš mišljenje o nama ostalima zbog njih. Malo pogledaš širu sliku, ne površinski kao do sada i vidjet ćeš da ima normalnih.
Last edited by Logovan on 10/12/2019 14:56, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#27811 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bloo »

Logovan wrote: 10/12/2019 14:54
Bloo wrote: 10/12/2019 14:30 Da, ali ne vidim da planinari, gameri ili ljubitelji heklanja hodaju po gradu, tuku se, vrijeđaju, razvaljuju jadnu imovinu, psuju jedni drugima familiju unatrag 3 koljena...
Svaki put se spomenu tučnjave, razvaljivanje, itd. kada je rasprava u vezi kluba, navijača i onda od nas ostalih "mirnijih" tražite odgovore. :D Niti sam ciljao na ovo, niti spadam u ovakve grupe. Nisu samo ovo navijači. Imaju i ovi mirniji kod kojih nema tučnjava, itd.

Kao što ti planinariš sama ili u okviru PD-a, tako i ja znam sam otići na utakmicu svog kluba ili sa društvom. Navijam/o, nerviram/o se, obradujem/o se pobjedi i to je to, hajmo kućama i tako skoro svaki vikend.
Opet, nije generalizacija već skrećem pažnju na ono što si rekao. Da svako treba neki hobi, nešto "za šta će da živi" i uživa. Pa samo navedoh da je fudbal tu specifičan jer ja nisam vidjela grupacije koje se ponašaju kao navijači. Zašto je ljudima fudbal proxy za nešto drugo?

TRekovci i Warsaši se ne sukobljavaju na ulici i forumu na način na koji to rade npr. pitari i manijaci.
zijancer

#27812 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zijancer »

kad ste već tu, :D ima li iko ko bi znao kako bije ova murija u odnosu na nekadašnju
ima li razlike?
Nisrin

#27813 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Logovan wrote: 10/12/2019 14:17
Znači ako živiš za derbi, onda si klošar? Ako si posvećen oko kluba, derbija, onda si klošar? :?
Ne, nego govorim o pretjerivanju...znam ih ne rade nikako, ne znam od cega zive zapravo..ili rade neke bezze poslove, ali im se cijeli svijet vrti oko zelje ili sarajeva, bukvalno...posebno djevojke kad vidim..ko neki vatreni navijaci sta li...i eto, samo je bitna ta utakmica i djecu u tom pravcu usmjeravaju..
A finale kad tek rodjene bebe uclane u klub ili kad se na vjecnaju idu slikati na stadionu i u klubu :D
espn

#27814 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by espn »

Bloo wrote: 10/12/2019 14:56
Logovan wrote: 10/12/2019 14:54

Kao što ti planinariš sama ili u okviru PD-a, tako i ja znam sam otići na utakmicu svog kluba ili sa društvom. Navijam/o, nerviram/o se, obradujem/o se pobjedi i to je to, hajmo kućama i tako skoro svaki vikend.
Opet, nije generalizacija već skrećem pažnju na ono što si rekao. Da svako treba neki hobi, nešto "za šta će da živi" i uživa. Pa samo navedoh da je fudbal tu specifičan jer ja nisam vidjela grupacije koje se ponašaju kao navijači. Zašto je ljudima fudbal proxy za nešto drugo?

TRekovci i Warsaši se ne sukobljavaju na ulici i forumu na način na koji to rade npr. pitari i manijaci.
Povraća mi se na riječi pitari i manijaci. :mrgreen: Toliko.
espn

#27815 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by espn »

Logovan wrote: 10/12/2019 14:17
Nisrin wrote: 10/12/2019 10:06 Meni nije normalno sto nasi ljudi su pravi klosari koji zive za derbi u Sarajevu, profili i sve u zivotu se vrti oko Hordi zla i Manijaka...i bas su tome i previse posveceni, kao da je to krucijalna stvar opstanka i zivota...eto to ne shvatam!
Znači ako živiš za derbi, onda si klošar? Ako si posvećen oko kluba, derbija, onda si klošar? :?
Nije zato, neki znaju dobro zašto, ali nebitno sada.
Logovan

#27816 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Bloo wrote: 10/12/2019 14:56 Opet, nije generalizacija već skrećem pažnju na ono što si rekao. Da svako treba neki hobi, nešto "za šta će da živi" i uživa. Pa samo navedoh da je fudbal tu specifičan jer ja nisam vidjela grupacije koje se ponašaju kao navijači. Zašto je ljudima fudbal proxy za nešto drugo?

Pa mislim da se možemo složiti da su fudbal i navijači specifični, ima razlike u odnosu na druga interesovanja koja te mogu ispunjavati i činiti sretnim. :D
Mislim da je ovo zbog naboja između klubova, pogotovo klubova koji se bore za titulu, da ne govorim o naboju između gradskih rivala. Takmičenje, redanje titula i kupova, zajebavanje protivničkih igrača i navijača zato što si ih mlatnuo u bitnoj utakmici, a onda dolazimo do toga ako ti klub osvoji titulu, dobijaju se novčane nagrade, igraš u Europi protiv stranih ekipa, odnosno u kvalifikacijama jakog takmičenja, itd. Ima još gomila ovog, dosta toga se može navesti.

Nema ovo kod npr. planinarenja, heklanja, itd. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#27817 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bloo »

Logovan wrote: 10/12/2019 15:12
Bloo wrote: 10/12/2019 14:56 Opet, nije generalizacija već skrećem pažnju na ono što si rekao. Da svako treba neki hobi, nešto "za šta će da živi" i uživa. Pa samo navedoh da je fudbal tu specifičan jer ja nisam vidjela grupacije koje se ponašaju kao navijači. Zašto je ljudima fudbal proxy za nešto drugo?

Pa mislim da se možemo složiti da su fudbal i navijači specifični, ima razlike u odnosu na druga interesovanja koja te mogu ispunjavati i činiti sretnim. :D
Mislim da je ovo zbog naboja između klubova, pogotovo klubova koji se bore za titulu, da ne govorim o naboju između gradskih rivala. Takmičenje, redanje titula i kupova, zajebavanje protivničkih igrača i navijača zato što si ih mlatnuo u bitnoj utakmici, a onda dolazimo do toga ako ti klub osvoji titulu, dobijaju se novčane nagrade, igraš u Europi protiv stranih ekipa, odnosno u kvalifikacijama jakog takmičenja, itd. Ima još gomila ovog, dosta toga se može navesti.

Nema ovo kod npr. planinarenja, heklanja, itd. :mrgreen:
Ali zašto?
Nisi ti trčao, mlatnuo, dobio novce.....
Identifikacija toliko jaka da su ljudi spremni da se vrijeđaju, psuju, tuku, mlate.....
Logovan

#27818 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Nisrin wrote: 10/12/2019 15:01 Ne, nego govorim o pretjerivanju...znam ih ne rade nikako, ne znam od cega zive zapravo..ili rade neke bezze poslove, ali im se cijeli svijet vrti oko zelje ili sarajeva, bukvalno...posebno djevojke kad vidim..ko neki vatreni navijaci sta li...i eto, samo je bitna ta utakmica i djecu u tom pravcu usmjeravaju..
A finale kad tek rodjene bebe uclane u klub ili kad se na vjecnaju idu slikati na stadionu i u klubu :D
Ne fali ništa ovome. :thumbup: :thumbup:
Logovan

#27819 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Bloo wrote: 10/12/2019 15:14 Ali zašto?
Nisi ti trčao, mlatnuo, dobio novce.....
Identifikacija toliko jaka da su ljudi spremni da se vrijeđaju, psuju, tuku, mlate.....
Trčao na terenu nisam, ali jesam po tribini nakon golova. :mrgreen: Mlatnuo jesam, pravi klub ne čine samo uprava kluba, igrači, već i navijači. A ako klub dobije pare, osjećam kao da sam ih ja dobio. Ljubav prema klubu. Identifikuješ se kao dijete, sa klubom odrastaš, kako godine prolaze to preraste u veliku ljubav prema klubu, pratiš ga, nerviraš se, jedva čekaš sljedeću utakmicu, itd. da ne nabrajam dalje.
nepass1

#27820 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

Logovan wrote: 10/12/2019 14:41
dobar osjecaj wrote: 10/12/2019 14:17 Vjerujem da jako puno ljudi nema ništa takvo u životu zbog čega osjeća da živi. Ja prva nikada nisam osjećala da živim za nešto. Izuzetno volim život i svaki dan se radujem puno ali nema ništa jedno konkretno zbog čega osjećam da je život bolji i da samo zbog toga ili zato živim.
Nisam mislio da svi imaju ili da moraju imati, ne možemo svi biti isti. Da sam u tvojoj situaciji, možda bih se osjećao neispunjeno. :D 100 ljudi, 100 ćudi.
nepass1 wrote: 10/12/2019 14:28 Ok su interesovanja, volim i ja fudbal, gledam utakmice, gotivim klubove, gledam i nfl i druge sportove, volim sjesti u kafanu, kvalitetno se zacugati, volim sjesti i 6h bez prestsnka lupati plejke. Ali ne zivim ni za sta od toga.
Pa eto imaš interesovanja, radiš nešto u životu. :thumbup:
Jednom se par kolega/poznanika raspravljalo zeljo vs fks i dojadilo mi slusati i kazem onako jebo vas zeljo i sarajevo moze li o necemu drugom. I ovaj jedan sto navija za fks ljut ode, nikad vise nije samnom progovorio. E na taj fanatizam sam mislio.
Logovan

#27821 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

nepass1 wrote: 10/12/2019 15:57 Jednom se par kolega/poznanika raspravljalo zeljo vs fks i dojadilo mi slusati i kazem onako jebo vas zeljo i sarajevo moze li o necemu drugom. I ovaj jedan sto navija za fks ljut ode, nikad vise nije samnom progovorio. E na taj fanatizam sam mislio.
To je neka druga vrsta bolesnika za klubom, nisam nikada tako reagovao, ali ga razumijem. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#27822 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

krug 99
muha_sa

#27823 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

Koji moraš bit idiot da ovako u haustoru ostaviš kesu punu smeca :-)
jaran mi prica da je ovo svakodnevna pojava a kontejner 5 metara od ulaza u zgradu :-) Tibra 2 na Stupu :-)

Image

Image
moonca

#27824 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

muha_sa wrote: 12/12/2019 12:55 Koji moraš bit idiot da ovako u haustoru ostaviš kesu punu smeca :-)
jaran mi prica da je ovo svakodnevna pojava a kontejner 5 metara od ulaza u zgradu :-) Tibra 2 na Stupu :-)

Image

Image
..pa.. muha.. ako je ibaci isped ulaza, velike si shanse da ce ih cuke ili sta - rastrgati ili beskucnici -trazeci nesto za njih, a ostatak razbacati- ova verzija mi je prihvatljivija-- pitanje je - ko ce tu kesu izbaciti vani da bi je radnici cistoce pokupili..
. :zoka:
muha_sa

#27825 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

moonca wrote: 12/12/2019 13:01
muha_sa wrote: 12/12/2019 12:55 Koji moraš bit idiot da ovako u haustoru ostaviš kesu punu smeca :-)

Image

Image
..pa.. muha.. ako je ibaci isped ulaza, velike si shanse da ce ih cuke ili sta - rastrgati ili beskucnici -trazeci nesto za njih, a ostatak razbacati- ova verzija mi je prihvatljivija-- pitanje je - ko ce tu kesu izbaciti vani da bi je radnici cistoce pokupili..
. :zoka:
Ti dobro :? pospana il nenaspavana :? :lol:

Haloooooooooooooooo :-) kontejner za SMECE 5 metara od ulaza u zgradu

KONTAŠ li šta si napisala :?
Post Reply