Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
strucnjakdemagog

#4551 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

Mislim da će NiP pokupiti glasove SBB-a i dobar dio SDA. NS se može nadati samo glasovima DF-a, jer će i oni na otpad.
Gledao sam Fahru kod Senada, samo što mu pjena nije pošla na usta. Ko može da glasa za onu moralnu nakazu, pitam se. Baš me zanima šta će pričati kad ga napusti ovaj dvojac koji je Senad najavio (nadam se da je to istina).
putokaz1

#4552 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

NIP uzima od SBB ,a NS od DFA od SDA ne uzima NIKO :D
strucnjakdemagog

#4553 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Još da dodam da je Bakir za Šćepu moralna vertikala. Mislim da sam objasnio. :D
cyprus

#4554 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cyprus »

strucnjakdemagog wrote: 10/12/2019 00:58 Mislim da će NiP pokupiti glasove SBB-a i dobar dio SDA. NS se može nadati samo glasovima DF-a, jer će i oni na otpad.
Gledao sam Fahru kod Senada, samo što mu pjena nije pošla na usta. Ko može da glasa za onu moralnu nakazu, pitam se. Baš me zanima šta će pričati kad ga napusti ovaj dvojac koji je Senad najavio (nadam se da je to istina).
Ja sve na ovom našem političkom nebu mogu da razumijem, ali Radončić mi je jedna velika enigma... Jasno mi je zašto ljudi glasaju za SDA, za HDZ, za SNSD, za SDS, za PDP, za SDP, za NS, za NiP, čak i za DF... Al zašto bi neko glasao za SBB :?

Ko Fahri daje glasove, a da nije članstvo SBB-a i zaposlenici Avaza? Ko su ti ljudi? Kud se kreću, gdje izlaze, šta rade, šta jedu? :-) Profil i svjetonazor tih ljudi mi je baš onako mističan... Ima li neki glasač da se javi ovdje i rasvjetli mi bar dio ovih nedoumica...
Kikibombona

#4555 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

cyprus wrote: 10/12/2019 01:20Ja sve na ovom našem političkom nebu mogu da razumijem, ali Radončić mi je jedna velika enigma... Jasno mi je zašto ljudi glasaju za SDA, za HDZ, za SNSD, za SDS, za PDP, za SDP, za NS, za NiP, čak i za DF... Al zašto bi neko glasao za SBB :?

Ko Fahri daje glasove, a da nije članstvo SBB-a i zaposlenici Avaza? Ko su ti ljudi? Kud se kreću, gdje izlaze, šta rade, šta jedu? :-) Profil i svjetonazor tih ljudi mi je baš onako mističan... Ima li neki glasač da se javi ovdje i rasvjetli mi bar dio ovih nedoumica...
Svaka glupost ima svoje konzumente.

Graditelj, masovni javni radovi itd. Ko je napravio onakav toranj, sigurno moze napraviti drzavu.
made_in_sarajevo

#4556 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Vidjeli smo da moze.bolje, haj nek sda stisne pa se vrati na staro. Mislim da bi tad i njihovi najjaci digli ruke od njih.

Koliko boli vlast, muslimani, dzuma preca od svega ( moze sve izgoriti ono mora ici uz koju slikicu) , lafo nisu SDA, komentar na facebooku za direktora zoi-a ide u fazonu svaka vama cast ali nakon jale moralno je da podnesete ostavku :shock: hahahahhah
JThomas

#4557 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ja kontam da je to nešto kao alt-sda. fakat nije lako objasniti, ali vjerovatno ljudi sličnog rezona kao i glasači sda, samo lično ogorčeni na nekoga ili nešto u sda.
VladaFBiH

#4558 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by VladaFBiH »

JThomas wrote: 10/12/2019 08:59 ja kontam da je to nešto kao alt-sda. fakat nije lako objasniti, ali vjerovatno ljudi sličnog rezona kao i glasači sda, samo lično ogorčeni na nekoga ili nešto u sda.
upravo, pojavio se kao desna opcija a da nije SDA... sada te iste glasače + "casual" SDA glasače uzima NiP
drug_profi

#4559 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Onaj ko zeli SDA glasace za SDA, a ne za proxy stranku za koju ne znas gdje ce zavrsiti.
Ako neces SDA onda ces sigurno izbjeci stranku koja ima sklonost koaliranju sa njima.
strucnjakdemagog

#4560 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

drug_profi wrote: 10/12/2019 09:18 Onaj ko zeli SDA glasace za SDA, a ne za proxy stranku za koju ne znas gdje ce zavrsiti.
Ako neces SDA onda ces sigurno izbjeci stranku koja ima sklonost koaliranju sa njima.

Ja samo znam da ovi što nakon svega ovoga opet glasaju za SDA su ili zaposleni preko SDA ili bezobrazni šljam koji svjesno želi da vrati bezakonje i javašluk, jer mu takvo stanje odgovara ili nesvjesni i neobrazovani polusvijet. Četvrte opcije nema.
Počeo sam da križam iz života ljude koji i dalje forsiraju tu lopovsku stranku. Takvi mi ne trebaju ni kao poznanici. Treba im to otvoreno staviti do znanja.
bunk

#4561 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

VladaFBiH wrote: 10/12/2019 09:16
JThomas wrote: 10/12/2019 08:59 ja kontam da je to nešto kao alt-sda. fakat nije lako objasniti, ali vjerovatno ljudi sličnog rezona kao i glasači sda, samo lično ogorčeni na nekoga ili nešto u sda.
upravo, pojavio se kao desna opcija a da nije SDA... sada te iste glasače + "casual" SDA glasače uzima NiP
Prvom prilikom kad nip bude uzdrman doce vrijeme da koaliraju sa sda.
Zivi bili pa vidjeli.
drug_profi

#4562 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Pa valjda je svako do sad naucio da koaliranje sa SDA vodi samo u jednom pravcu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4563 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 10/12/2019 09:30
Zivi bili pa vidjeli.
Kad to dodje, tad vise nece valjati. Dok ne koaliraju sa sda i sve dok iznose svako malo nove informacije o kolicini kriminala sda kadrova, dobri su.
Takva nam sudbina, nas normalnih, valja iskoristiti svaciji momenat kada hoce da radi za dobrobit naroda. Kad taj momenat prodje, onda trazi drugog.
geralt

#4564 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by geralt »

cyprus wrote: 10/12/2019 01:20
strucnjakdemagog wrote: 10/12/2019 00:58 Mislim da će NiP pokupiti glasove SBB-a i dobar dio SDA. NS se može nadati samo glasovima DF-a, jer će i oni na otpad.
Ja sve na ovom našem političkom nebu mogu da razumijem, ali Radončić mi je jedna velika enigma... Jasno mi je zašto ljudi glasaju za SDA, za HDZ, za SNSD, za SDS, za PDP, za SDP, za NS, za NiP, čak i za DF... Al zašto bi neko glasao za SBB :?

Moja stara, penzionerka i redovna citateljka Avaza i Expressa, je za prosle izbore (i pored svih mojih napora) glasala za SBB. Nikad nije glasala za SDA, bivsi je razocarani glasac SDP i Radom za Boljitak. Mnogi na ovom forumu podcjenjuju uticaj medija na mase, posebno medija popularnog kao sto je Avaz.
strucnjakdemagog

#4565 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Ma većina ljudi uglavnom i ne prati politiku. Ono čuo je za Bakira, Dodu, Fahru i to je to. Neke žene daju glas onom ko im je zgodniji ili simpatičniji, bez obzira na politiku koju vode.
cyprus

#4566 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cyprus »

geralt wrote: 10/12/2019 10:58
cyprus wrote: 10/12/2019 01:20

Moja stara, penzionerka i redovna citateljka Avaza i Expressa, je za prosle izbore (i pored svih mojih napora) glasala za SBB. Nikad nije glasala za SDA, bivsi je razocarani glasac SDP i Radom za Boljitak. Mnogi na ovom forumu podcjenjuju uticaj medija na mase, posebno medija popularnog kao sto je Avaz.
Ja evo vrtim sebi po glavi, i mislim da ne znam ni jednog deklarisanog glasača SBB-a (pogotovo nakon što su koalirali sa SDA onaj prvi put - do tada sam i znao susrest ponekog - od tad jok)... Mislim sigurno je da ih ima i među mojim poznanicima, ali niko to javno ne ističe... Ovo Sandžaklija što znam, većina ga uopšte ne miriše... Tako da je tim više ovo moje čuđenje još i veće :-D Evo ih nema ni na forumu... Ne sjećam se kad sam ovdje nekoga vidio da piše sa pro-SBB stavovima... Života mi, isto ko da SBB-ovci i ja živimo u paralelnim dimenzijama :-D
elk

#4567 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by elk »

Penzioneri nam dobrim dijelom i jesu dohakali...od jarana baba,mislim hrvatica, glasala za koldzu :( . on je pitao sto baba zaboga, a ona veli da samo njega zna i da on pomaze penzicima. Dao im po petobu valjda pred izbore i odveo na grah na igman....tragikomicno je da ona nije ni dobila te pare :roll: ali cula da je dijelio siromasnima...

ali, kad vidim kakvu "mladost" imamo....e tu nam tek nema spasa.
dadoka84

#4568 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by dadoka84 »

Šćepo je prije koju godinu autobusima iz drugih gradova dovlačio starije žene na svoj predizborni skup. Tipa kućanica starih od 50 do 60 godina. Ja stao i ibretio se. Vjerovatno su radile dnevnice.
palermo

#4569 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

cyprus wrote: 10/12/2019 11:32

Ja evo vrtim sebi po glavi, i mislim da ne znam ni jednog deklarisanog glasača SBB-a (pogotovo nakon što su koalirali sa SDA onaj prvi put - do tada sam i znao susrest ponekog - od tad jok)... Mislim sigurno je da ih ima i među mojim poznanicima, ali niko to javno ne ističe... Ovo Sandžaklija što znam, većina ga uopšte ne miriše... Tako da je tim više ovo moje čuđenje još i veće :-D Evo ih nema ni na forumu... Ne sjećam se kad sam ovdje nekoga vidio da piše sa pro-SBB stavovima... Života mi, isto ko da SBB-ovci i ja živimo u paralelnim dimenzijama :-D
Pobogu cipranine, pa na ovom forumu su se pisali panegerici i kolmetarski postovi u čast Fahre, on je bio onaj koji ima snagu da promijeni stvari,. američki čovjek zadužen za skidanje SDA i prelazni period. Pa ovdje se otvoreno navijalo za Fahru (ne svi , naravno). To što sada nema Fahrinih pulena je vrlo lako objasniti, niko ne želi sa gubitnicima.....al sve dok Fahro nije postao gubitnik, bogami nije bilo tako teško pronaći njegoive pulene.

A odakle je dolazila glavnina glasačke Fahrine mase, pa iz redova najsiromašnijeg dijela populacije, tranzicijski gubitnici oni kojima je ostalo da se nadaju u Boga i nekog njegovog izaslanika (makar se zvao i Fahro) koji će im pomoći da nekad stanu na zelenu granu.

Al od glasačke mase koja je glasala za njega meni je mnogo intersantnije i rekao bih tužnije, otkud u SBB-u toliko broj rekao bih uglednih ljudi sa nekakvim karijerama. Odakle Adis Arapović, koji je dobar momak, vrlo solidno i dobro obavlja svoj posao ( ma što god neko mislio o njegovom poslu), zašto je Zana Marjanović tamo i da dalje ne nabrajam. I kad vidiš te ljude koji bi trebali biti kao neka naša elita nekako skontaš u kolikom smo blatu. Tu zapravo prestaje priča o strankama i počinje priča o našem zajedničkom dubokom moralnom sunovratu.
duh_sa_sjekirom

#4570 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by duh_sa_sjekirom »

Ne bih baš nazvao gubitnikom nekoga ko sa tako malo glasova dobije toliko pozicija u vlasti i još pri tome ucjenjuje...
palermo

#4571 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

duh_sa_sjekirom wrote: 10/12/2019 12:24 Ne bih baš nazvao gubitnikom nekoga ko sa tako malo glasova dobije toliko pozicija u vlasti i još pri tome ucjenjuje...
ma to su sitne političke igre koje nemaju veze sa stvarnom političkom moći. Fahro nema više ni potencijala ni snage, niti resursa da bi mogao čak i kratkoročno ( da ne govorim dugoročno) igrati neku značajnu ulogu.
Nivelacija

#4572 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nivelacija »

Političke stranke okupljene u šestorki postavljaju politički kadar na ključne pozicije

Političke stranke okupljene u šestorki su i ranije postavljale politički kadar na ključne pozicije, s tim što je Kemal Ademović iz Naroda i pravde imao više sreće jer je već ranije imenovan za člana Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Ademović na Općim izborima 2018. godine nije uspio osvojiti dovoljan broj glasova za Parlamentarnu skupštinu BiH.

:izet: :izet:

samo nek je anti SDA i mogu raditi sta hoce :kiss:
Janjicar

#4573 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Janjicar »

:lol:

Jest lijepo gledat kad SDAovci kmeče :lol:
MaksprotivMarksa

#4574 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MaksprotivMarksa »

Nivelacija wrote: 10/12/2019 12:36 Političke stranke okupljene u šestorki postavljaju politički kadar na ključne pozicije

Političke stranke okupljene u šestorki su i ranije postavljale politički kadar na ključne pozicije, s tim što je Kemal Ademović iz Naroda i pravde imao više sreće jer je već ranije imenovan za člana Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Ademović na Općim izborima 2018. godine nije uspio osvojiti dovoljan broj glasova za Parlamentarnu skupštinu BiH.

:izet: :izet:

samo nek je anti SDA i mogu raditi sta hoce :kiss:
Staro ti je ovo, mora to SDA bolje 😁
bunk

#4575 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 10/12/2019 10:16
bunk wrote: 10/12/2019 09:30

Zivi bili pa vidjeli.
Kad to dodje, tad vise nece valjati. Dok ne koaliraju sa sda i sve dok iznose svako malo nove informacije o kolicini kriminala sda kadrova, dobri su.
Takva nam sudbina, nas normalnih, valja iskoristiti svaciji momenat kada hoce da radi za dobrobit naroda. Kad taj momenat prodje, onda trazi drugog.
:lol: :lol:
bravo
Locked