Poslozio sam dokazane cetalje, sto tebi to smeta libo me milokliz.General War wrote: ↑09/12/2019 21:04A kako ti zamisljas komunikaciju, konstantnim kakenjem prema drugima? Jaran ti je JNA oficire sve poslozio u cetnike, pa pitah za delica i ine gdje su bili prije i kakvi su im ono jarani oko njih.hAZNADAR wrote: ↑09/12/2019 20:37Jasno od samog prvog nastupa,.. ustvari iznenadjen sam sto se nije ogolio i ranije.
To je ujedno i profil danasnjeg jugonostalgicara i na sta se svelo danasnje jugoslovenstvo. Drugacije upakovana srpska mitomanija o poturicama i zaostalim strancima muslicima, a imenicu Jugosloven zamijenili sa Bosanac - gdje pljuvanje po Bosnjacima navodno dokazuje multikulturu a pljuvanje na islam akademski status. Svako normalan iz toga izasao - ostali samo krkani.
Jesam li bio u pravu kada sam rekao da ce Morningstar i war zajedno i minirati temu i srozati komunikaciju?
STA MISLIMO O BIVSOJ YU
- LBVIEW
#1701 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
- General War
#1702 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
I ja sam isto poslozio, uzivaj.LBVIEW wrote: ↑09/12/2019 21:07Poslozio sam dokazane cetalje, sto tebi to smeta libo me milokliz.General War wrote: ↑09/12/2019 21:04A kako ti zamisljas komunikaciju, konstantnim kakenjem prema drugima? Jaran ti je JNA oficire sve poslozio u cetnike, pa pitah za delica i ine gdje su bili prije i kakvi su im ono jarani oko njih.hAZNADAR wrote: ↑09/12/2019 20:37
Jasno od samog prvog nastupa,.. ustvari iznenadjen sam sto se nije ogolio i ranije.
To je ujedno i profil danasnjeg jugonostalgicara i na sta se svelo danasnje jugoslovenstvo. Drugacije upakovana srpska mitomanija o poturicama i zaostalim strancima muslicima, a imenicu Jugosloven zamijenili sa Bosanac - gdje pljuvanje po Bosnjacima navodno dokazuje multikulturu a pljuvanje na islam akademski status. Svako normalan iz toga izasao - ostali samo krkani.
Jesam li bio u pravu kada sam rekao da ce Morningstar i war zajedno i minirati temu i srozati komunikaciju?
-
hAZNADAR
#1703 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Ih sto sto si zaheban,... na temi o YU postirao slike mudzahedina, ponovo dijasporu, ranije pobjedonosno alijinu dzenazu,... i nekome uzvratio istom mjerom? Na temi o YU.General War wrote: ↑09/12/2019 20:58
Ti si taj i ekipa koji gledaju yu kroz prizmu bosne, bosnjaka, ljudskih prava...kad ti se istom mjerom uzvrati onda ne vjerujte ocima vec meni iz sVecke
Uostalom rece i jednu pametu danas - dovoljno je samo vidjeti onu drugu stranu,.... upravo tako.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1704 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Jel se još nariče za pokojnicom?
- General War
#1705 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Ja, sta ti je problem, sve srazmjerno i up to date...ako ti je i onom paceniku tema yu devedesete...eto vam devedesete.hAZNADAR wrote: ↑09/12/2019 21:14Ih sto sto si zaheban,... na temi o YU postirao slike mudzahedina, ponovo dijasporu, ranije pobjedonosno alijinu dzenazu,... i nekome uzvratio istom mjerom? Na temi o YU.General War wrote: ↑09/12/2019 20:58
Ti si taj i ekipa koji gledaju yu kroz prizmu bosne, bosnjaka, ljudskih prava...kad ti se istom mjerom uzvrati onda ne vjerujte ocima vec meni iz sVecke![]()
Uostalom rece i jednu pametu danas - dovoljno je samo vidjeti onu drugu stranu,.... upravo tako.
- LBVIEW
#1706 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Pa naricu ovi "Jugoslaveni" sto kmece kad se "JNA" nazove pravim imenom - cetnickom soldateskom.
- General War
#1707 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Imteresantno zapazanje nekoga sa istorijskim imenom na forumu
- General War
#1708 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1709 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
- LBVIEW
#1710 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Inace, tekbir je pa s neba, par godina ranije nije bilo "jedan narod u nestanak", a prije toga "ni oruzane bitke nisu iskljucene".General War wrote: ↑09/12/2019 21:31Tako je, tekbirrr.![]()
- General War
#1711 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Tako je "brate", moralo se, inace nebi.LBVIEW wrote: ↑09/12/2019 21:38Inace, tekbir je pa s neba, par godina ranije nije bilo "jedan narod u nestanak", a prije toga "ni oruzane bitke nisu iskljucene".
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1712 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Pride sto je za Katarininog vakta (kraljice, ne ove forumske) ova zemlja bila feudalna staleska monarhija gdje su svi osim feudalaca i klera bili obicna marva za jahanje.
- LBVIEW
#1713 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Znas, licemjerno je baviti se posljedicama, a uzrok svih problema 90-tih - srpski fasizam zanemariti.General War wrote: ↑09/12/2019 21:44Tako je "brate", moralo se, inace nebi.
Kao sto rekoh drugu ti - u uvjetima kad je bioloski opstanak Bosnjaka bio ugrozen, svaka pomoc je bila dobrodosla.
A patetiku i moraliliziranje nekom drugom, nakon sto je srpskoj politici prosao genocid pred ocima svijeta, to vise "ne pije vode".
- Hank Paldum
#1714 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Ironično kako je se ova tema razvila. Na prvoj stranici slike djedova glavnih aktera prve Jugoslavije, pa onda kako je bilo lijepo, pa onda se javi nekoliko forumaša gdje navode stvari kako i nije baš bilo perfektno, pa se javi par jugonostalgičara sa uvredama jer žele jednoumlje na temi
pa onda par normalnih forumaša gdje se ne slažemo, gdje možemo naći donekle sredinu ali se u nekim stvarima nećemo nikada složiti pa je vrijeme za "referendum", pa dođosmo do 90ih i Jugosloveni počeše slike Mudžahedina postavljati i na kraju ispade Moslemani srušiše miran san 
Što kaže Englez: Ova tema je Yugoslavija in a nutshell
- MorningStar
#1715 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Jes jes “javise se neki i rekose kako i nije bilo perfektno”Hank Paldum wrote: ↑09/12/2019 21:58 Ironično kako je se ova tema razvila. Na prvoj stranici slike djedova glavnih aktera prve Jugoslavije, pa onda kako je bilo lijepo, pa onda se javi nekoliko forumaša gdje navode stvari kako i nije baš bilo perfektno, pa se javi par jugonostalgičara sa uvredama jer žele jednoumlje na temipa onda par normalnih forumaša gdje se ne slažemo, gdje možemo naći donekle sredinu ali se u nekim stvarima nećemo nikada složiti pa je vrijeme za "referendum", pa dođosmo do 90ih i Jugosloveni počeše slike Mudžahedina postavljati i na kraju ispade Moslemani srušiše miran san
- L3D3NA
#1716 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
MorningStar wrote: ↑09/12/2019 22:15Jes jes “javise se neki i rekose kako i nije bilo perfektno”Hank Paldum wrote: ↑09/12/2019 21:58 Ironično kako je se ova tema razvila. Na prvoj stranici slike djedova glavnih aktera prve Jugoslavije, pa onda kako je bilo lijepo, pa onda se javi nekoliko forumaša gdje navode stvari kako i nije baš bilo perfektno, pa se javi par jugonostalgičara sa uvredama jer žele jednoumlje na temipa onda par normalnih forumaša gdje se ne slažemo, gdje možemo naći donekle sredinu ali se u nekim stvarima nećemo nikada složiti pa je vrijeme za "referendum", pa dođosmo do 90ih i Jugosloveni počeše slike Mudžahedina postavljati i na kraju ispade Moslemani srušiše miran san
Što kaže Englez: Ova tema je Yugoslavija in a nutshellmalo vuce na nista propast katastrofa diktatura bla bla bla, sve to pretezno od onih koji se razbjezase iz dobrobiti danasnje slobode i demokratije kao i ekonomskog buma
![]()
-
hAZNADAR
#1717 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Interesantno je da na svakoj temi o YU zadnjih godina upravo ovi sto hvale YU kao bolju - pricaju najmanje o YU.
A vise o bauku islamizacije, bauku bosnjastva, dijaspori, SDA, mitomanskim predstavama dalje historije, izjednacavanju kokarde i tekbira....
Rekoh ja davno da ekonomija nije primarni razlog zala za Jugom, da tu ima neceg dubljeg.
Pitanje je na cemu ce danasnja tura zavrsiti. tekbirima ili zloj dijaspori?
A vise o bauku islamizacije, bauku bosnjastva, dijaspori, SDA, mitomanskim predstavama dalje historije, izjednacavanju kokarde i tekbira....
Rekoh ja davno da ekonomija nije primarni razlog zala za Jugom, da tu ima neceg dubljeg.
Pitanje je na cemu ce danasnja tura zavrsiti. tekbirima ili zloj dijaspori?
- Hajvan
#1718 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
MorningStar
L3D3NA

L3D3NA
- General War
#1719 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Nema sanse da se srpski fasizam zanemari, ti si na forumu dezurni oko tog pitanja pa makar i o sadnji borova pricaliLBVIEW wrote: ↑09/12/2019 21:53Znas, licemjerno je baviti se posljedicama, a uzrok svih problema 90-tih - srpski fasizam zanemariti.
Kao sto rekoh drugu ti - u uvjetima kad je bioloski opstanak Bosnjaka bio ugrozen, svaka pomoc je bila dobrodosla.
A patetiku i moraliliziranje nekom drugom, nakon sto je srpskoj politici prosao genocid pred ocima svijeta, to vise "ne pije vode".
Ah eno uzvratna pomoc je isla u siriju ali sad imamo problem sa "pomocnicima" sta sa njima kad se vrate ovamo..zato postedi me tvoje definicije licemjernosti, dobro je nama ta "pomoc" se obila o glavu.
Last edited by General War on 09/12/2019 22:41, edited 1 time in total.
- General War
#1720 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Dobiju i cete i staseU na svojim forumima ili temama porciju kad pocnu isto da ih prenosi oko vremena "mraka i jednoumlja", kao i ti i jarani ti ovdjehAZNADAR wrote: ↑09/12/2019 22:20 Interesantno je da na svakoj temi o YU zadnjih godina upravo ovi sto hvale YU kao bolju - pricaju najmanje o YU.
Pitanje je na cemu ce danasnja tura zavrsiti. tekbirima ili zloj dijaspori?![]()
- Hank Paldum
#1721 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Ja sam na ovoj temi 100 puta već ponovio da ne treba Jugoslaviju gledati kao nešto pozitivno na osnovu stanja u BiH ili bilo koje druge ex-Yu države i da trebamo žuditi za nečim trećim boljim. To što ironično hvalite stanje današnjih država ne mijenja činjenicu da je onaj sistem imao puno mana. Predlažem da Jugoslaviju poredite sa Kosovom ili Ugandom da ispadne još bolja, i Fiat izgleda kao Ferrari kada se parkira kraj Trabanta.MorningStar wrote: ↑09/12/2019 22:15Jes jes “javise se neki i rekose kako i nije bilo perfektno”Hank Paldum wrote: ↑09/12/2019 21:58 Ironično kako je se ova tema razvila. Na prvoj stranici slike djedova glavnih aktera prve Jugoslavije, pa onda kako je bilo lijepo, pa onda se javi nekoliko forumaša gdje navode stvari kako i nije baš bilo perfektno, pa se javi par jugonostalgičara sa uvredama jer žele jednoumlje na temipa onda par normalnih forumaša gdje se ne slažemo, gdje možemo naći donekle sredinu ali se u nekim stvarima nećemo nikada složiti pa je vrijeme za "referendum", pa dođosmo do 90ih i Jugosloveni počeše slike Mudžahedina postavljati i na kraju ispade Moslemani srušiše miran san
Što kaže Englez: Ova tema je Yugoslavija in a nutshellmalo vuce na nista propast katastrofa diktatura bla bla bla, sve to pretezno od onih koji se razbjezase iz dobrobiti danasnje slobode i demokratije kao i ekonomskog buma
![]()
Pitam se da je u 60im postojao internet koliko bi gastajbartera pisalo na Klixu
- General War
#1722 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
Ja koliko upratih, glavni problemi Jugoslavije su bili cetnici, goli otok i nemanje mobitelaHank Paldum wrote: ↑09/12/2019 22:43Ja sam na ovoj temi 100 puta već ponovio da ne treba Jugoslaviju gledati kao nešto pozitivno na osnovu stanja u BiH ili bilo koje druge ex-Yu države i da trebamo žudoti za nečim trećim boljim. To što ironično hvalite stanje današnjih država ne mijenja činjenicu da je onaj sistem imao puno mana. Predlažem da Jugoslaviju poredite sa Kosovom ili Ugandom da ispadne još bolja, i Fiat izgleda kao Ferrari kada se parkira kraj Trabanta.MorningStar wrote: ↑09/12/2019 22:15Jes jes “javise se neki i rekose kako i nije bilo perfektno”Hank Paldum wrote: ↑09/12/2019 21:58 Ironično kako je se ova tema razvila. Na prvoj stranici slike djedova glavnih aktera prve Jugoslavije, pa onda kako je bilo lijepo, pa onda se javi nekoliko forumaša gdje navode stvari kako i nije baš bilo perfektno, pa se javi par jugonostalgičara sa uvredama jer žele jednoumlje na temipa onda par normalnih forumaša gdje se ne slažemo, gdje možemo naći donekle sredinu ali se u nekim stvarima nećemo nikada složiti pa je vrijeme za "referendum", pa dođosmo do 90ih i Jugosloveni počeše slike Mudžahedina postavljati i na kraju ispade Moslemani srušiše miran san
![]()
Pitam se da je u 60im postojao internet koliko bi gastajbartera pisalo na Klixu
- L3D3NA
- Hajvan
-
hAZNADAR
#1725 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU
ja, ja,... eto neznamo te.General War wrote: ↑09/12/2019 22:40Dobiju i cete i staseU na svojim forumima ili temama porciju kad pocnu isto da ih prenosi oko vremena "mraka i jednoumlja", kao i ti i jarani ti ovdjehAZNADAR wrote: ↑09/12/2019 22:20 Interesantno je da na svakoj temi o YU zadnjih godina upravo ovi sto hvale YU kao bolju - pricaju najmanje o YU.
Pitanje je na cemu ce danasnja tura zavrsiti. tekbirima ili zloj dijaspori?![]()
![]()
Koliko vidim iz prethodnog tvog posta - i Sirija je na tapetu na temi o YU.