Tako je, najbolje su to osjetili Sloboda, Velez i Celik
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- budzetlija
#97751 Re: Premijer liga BiH
Tako je, najbolje su to osjetili Sloboda, Velez i Celik
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#97752 Re: Premijer liga BiH
Vidis kako ti to znas.....preskocio si i jucer Zvijezdu......
- Logovan
#97754 Re: Premijer liga BiH
Dajte vise tu tabelu, da vidimo ko je gdje, gol razlike i ostalo.
- East_side
#97755 Re: Premijer liga BiH
Bas nevjerovatno. Nikad nismo bili gori a bolje stajali na tabeli. Ne moze se reci ni da to "dovoljno govori o drugima" nakon onavka dva derbija a evo ih ispod nas.Grean wrote: ↑08/12/2019 18:23 Meni je ovo prvo mjesto fascinantnije nego titula iz prosle sezone.
Jednostavno nisam mogao vjerovati nakon ovakve patnje od polusezone, katastrofe iz dva derbija, slaga na tortu taj dan u Ugljeviku sazetog u opisu jad i cemer dodje kraj utakmice na Grbavici i skoro pa sam se morao ustinuti da slucajno ne sanjam.
Kratko receno nevjerovatno.
Jako cudna polusezona.
-
north
#97756 Re: Premijer liga BiH
Ovakva polusezona se desi jednom u deset ili dvadeset godina...Sarajevo nema sta traziti na proljece ako ovako nastavi..ni mali pomak nije dovoljan ni za sta..jer ce nam se sve vratiti s kamatama kad bude najbolnije..i drugo mjesto cemo popusiti ako za 50% ne budemo bolji na proljece...takav splet okolnosti da sa ovakvom polusezonom, blamazom u dva derbija, zavrsis jesenji dio prvi i jos dodje duga pauza je prosto dar sa neba..nije moglo bolje vrijeme za pauzu u ovakvim okolnostima rasula i jos imas odlican pogled na tabelu u pauzi...ako u klubu naprave dobar posao sa trenerom i ciljana 2-3 pojacanja apsolutno smo konkurentni..u suprotnom pusiona zesca..ali iskreno nisam veliki optimista, zato i nemam volje za neka podjebavanja..za razliku od prosle sezone kad je sve bilo potaman 
- Charuga
- Globalni moderator
#97757 Re: Premijer liga BiH
Najviše optimizma izgleda je među navijačima Borca. Predsjednik im je rodbinski povezan sa onim međedom (para neće manjkati), guraju se u Savez, i uskoro će poklopiti najvažnije pozicije (kako se priča). Sve dobri razlozi da uzmu titulu, i da se smiju istoj, a i nama.
Zrinjski je uvijek tu u vrhu. Sa lošom igrom, smjenom trenera, oni opet na -5. A već su pokazali da je taj minus za njih na proljeće dostupan. Imaju Beusa u Savezu, i vazda mogu pogurati.
Željo sa ovim igračkim kadrom ne može uzeti titulu. Sa par pojačanja na pozicijama stopera, bekova, krila, bi možda i mogao, ali ovako sigurno ne.
Vidjet ćemo šta donosi pauza, i kakve će biti promjene u igračkom kadru. Valja se ganjati još 14 kola.
Zrinjski je uvijek tu u vrhu. Sa lošom igrom, smjenom trenera, oni opet na -5. A već su pokazali da je taj minus za njih na proljeće dostupan. Imaju Beusa u Savezu, i vazda mogu pogurati.
Željo sa ovim igračkim kadrom ne može uzeti titulu. Sa par pojačanja na pozicijama stopera, bekova, krila, bi možda i mogao, ali ovako sigurno ne.
Vidjet ćemo šta donosi pauza, i kakve će biti promjene u igračkom kadru. Valja se ganjati još 14 kola.
- East_side
#97758 Re: Premijer liga BiH
Zajebancija je trenutna. Odnosi se na proslavu, Bristol i td. Ali realno ni ja nisam optimista. Mislim da nemamo na osnovu cega graditi optimizam za nastavak prvenstva.
Sto kaze @north ako ne bude kvalitetnih promjena, slijedi nam pusiona...
Sto kaze @north ako ne bude kvalitetnih promjena, slijedi nam pusiona...
- avetinja
#97759 Re: Premijer liga BiH
Ne vjerujem da će Borac uzeti. Imaju pretežak raspored do Bergerovih tablica i morat će izgubiti bodove. Jedino da im se posreći ili da dovedu ekstra pojačanja.
Očekujem da se u tri kola Zrinjski približi Borcu, što će biti uvertira pred njihovu borbu za treće mjesto.
Glavnu bitku će biti Sarajlije. Nažalost, očekujem da će ostati ista situacija do Bergerovih tablica, uz kiks oba kluba u jednom od tri kola.
Očekujem da se u tri kola Zrinjski približi Borcu, što će biti uvertira pred njihovu borbu za treće mjesto.
Glavnu bitku će biti Sarajlije. Nažalost, očekujem da će ostati ista situacija do Bergerovih tablica, uz kiks oba kluba u jednom od tri kola.
Last edited by avetinja on 08/12/2019 19:14, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#97760 Re: Premijer liga BiH
Kad se pogleda sezona, Borac je najkonstantniji. Ok, bilo je poguranaca ali tu su.
Vjerovatno se i pitari cude sami sebi kako su prvi.
Mi smo previše oscilirali da bi bili prvi, a cudo je da smo sa izgubljenih 10 bodova na Grbavici u vrhu.
Zrinjski je vazda opasan.
Tuzla City mozda moze nekome pomrsiti racune, a trener im je najslabija karika.
Ostali su ispod.
Vjerovatno se i pitari cude sami sebi kako su prvi.
Mi smo previše oscilirali da bi bili prvi, a cudo je da smo sa izgubljenih 10 bodova na Grbavici u vrhu.
Zrinjski je vazda opasan.
Tuzla City mozda moze nekome pomrsiti racune, a trener im je najslabija karika.
Ostali su ispod.
-
north
#97761 Re: Premijer liga BiH
Slazem se sa Charugom..
Borac bi mogao opasno biti guran na proljece zbog tih pozicija u savezu, jos ako se malo dodatno igracki pojacaju mogu itekako..i ovako su pokazali sa sarajevskim klubovima da mogu igrati...drugo sto ih toliko godina ne gledamo u vrhu pa po defaultu ih ne racunas na njih ozbiljno..
Borac bi mogao opasno biti guran na proljece zbog tih pozicija u savezu, jos ako se malo dodatno igracki pojacaju mogu itekako..i ovako su pokazali sa sarajevskim klubovima da mogu igrati...drugo sto ih toliko godina ne gledamo u vrhu pa po defaultu ih ne racunas na njih ozbiljno..
-
Crvena Tifoza
#97762 Re: Premijer liga BiH
Ricken wrote: ↑23/11/2019 20:16Najebali smo.Crvena Tifoza wrote: ↑23/11/2019 20:15decko_sa_kovaca wrote: ↑23/11/2019 19:49 Tuzan dan za sve navijace kluba iz vrapcica.
Najgore je kad te tvoj izda![]()
Ništa, valja se Veležu vadit na Grbavici.![]()
Nije da vas nisam upozorio.
- Logovan
#97763 Re: Premijer liga BiH
HahhhaahahCrvena Tifoza wrote: ↑08/12/2019 19:15
Nije da vas nisam upozorio.![]()
- avetinja
#97764 Re: Premijer liga BiH
Gledam na Transfermarktu statistiku, Tuzla City 7 penala, Borac 6 penala, sljedeći su sa po 3 penala. Ne bih ništa insinuirao, ali kako da se dvije ekipe toliko izdvajaju?! Bez penala bi imali 18, odnosno 20 postignutih golova što bih svrstavalo među neefikasnije ekipe. O bodovima da ne pričam.
-
Bazinga1234
#97765 Re: Premijer liga BiH
Pa sam Vranješ je izborio 4 penala.avetinja wrote: ↑08/12/2019 19:28 Gledam na Transfermarktu statistiku, Tuzla City 7 penala, Borac 6 penala, sljedeći su sa po 3 penala. Ne bih ništa insinuirao, ali kako da se dvije ekipe toliko izdvajaju?! Bez penala bi imali 18, odnosno 20 postignutih golova što bih svrstavalo među neefikasnije ekipe. O bodovima da ne pričam.
Inače, bilo bi zanimljivo vidjeti omjer penala koji su dosudjeni u korist i na štetu svakog tima pojedinačno. Kod Veleža je npr. 1/3.
- perscitus
#97766 Re: Premijer liga BiH
Tuzlaci, sta mislite o Nalicu kao treneru?
Ne vidim razlog sto ga raja ismijava? U Slobodi je odlicno radio obzirom na okolnosti. Mislim da bi bila lijepa prica sa Sarajevom. Djeluje mi inteligentan, elokventan, racionalan, nije neko ko skace za vrat igracima, dobar pedagog, stalozen, zna raditi sa mladim... Puka suprotnost trenera nase lige. A Tuzlak u FKS je dobitna kombinacija u vecini slucajeva. Ali jedno je meni kako djeluje iz onih par puta sto sam ga vidio a drugo su realnosti
.
Ne vidim razlog sto ga raja ismijava? U Slobodi je odlicno radio obzirom na okolnosti. Mislim da bi bila lijepa prica sa Sarajevom. Djeluje mi inteligentan, elokventan, racionalan, nije neko ko skace za vrat igracima, dobar pedagog, stalozen, zna raditi sa mladim... Puka suprotnost trenera nase lige. A Tuzlak u FKS je dobitna kombinacija u vecini slucajeva. Ali jedno je meni kako djeluje iz onih par puta sto sam ga vidio a drugo su realnosti
- N.N.
#97767 Re: Premijer liga BiH
Ma kod nas raja svakoga ismijava. Jebo ti nas, kompetentni smo za qurac samo 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#97768 Re: Premijer liga BiH
Nalic, divan lik, obrazovan, voli da pricaperscitus wrote: ↑08/12/2019 20:07 Tuzlaci, sta mislite o Nalicu kao treneru?
Ne vidim razlog sto ga raja ismijava? U Slobodi je odlicno radio obzirom na okolnosti. Mislim da bi bila lijepa prica sa Sarajevom. Djeluje mi inteligentan, elokventan, racionalan, nije neko ko skace za vrat igracima, dobar pedagog, stalozen, zna raditi sa mladim... Puka suprotnost trenera nase lige. A Tuzlak u FKS je dobitna kombinacija u vecini slucajeva. Ali jedno je meni kako djeluje iz onih par puta sto sam ga vidio a drugo su realnosti.
Ali, u Slobodi nije imao neki izbor igraca, brljao je i vadio se s onim sto je imao. Odbrana nam bila beton, ostalo nula bodova.
On jos nije imao priliku da vodi samostalno kvalitetnu ekipu, tako da zapravo jos niko ne zna kakav je on trener i koliko svoje znanje zna prenijeti na teren.
- avetinja
#97769 Re: Premijer liga BiH
Pitanje je kako će biti na proljeće. Mislim da se za Tuzlu neće nastaviti tradicija. Borac bi mogao biti poguran kada počne zadnja trećina.Bazinga1234 wrote: ↑08/12/2019 19:37Pa sam Vranješ je izborio 4 penala.avetinja wrote: ↑08/12/2019 19:28 Gledam na Transfermarktu statistiku, Tuzla City 7 penala, Borac 6 penala, sljedeći su sa po 3 penala. Ne bih ništa insinuirao, ali kako da se dvije ekipe toliko izdvajaju?! Bez penala bi imali 18, odnosno 20 postignutih golova što bih svrstavalo među neefikasnije ekipe. O bodovima da ne pričam.
Inače, bilo bi zanimljivo vidjeti omjer penala koji su dosudjeni u korist i na štetu svakog tima pojedinačno. Kod Veleža je npr. 1/3.
- Grean
#97770 Re: Premijer liga BiH
Charuga wrote: ↑08/12/2019 18:28Sve žalbe primamo na pp, javno komentarisanje moderacije je zabranjeno po pravilima foruma. Kršiš ih konstantno, gleda ti se kroz prste, ali ti i dalje nastavljaš. Ti si jedan od rijetkih koji ima povlastice na forumu ...Grean wrote: ↑08/12/2019 00:14 I jah, da bih vam vise isao na zivceposto ne volim nepravdu MORAM upitati @charugu da li je i kakva razlika nekog nazvati "seljacicem" u odnosu kad nekog nazoves "provincijalcem"?
Ovo prvo je jednom pitaru donijelo ban dok je drugo iz plavog tabora proslo nekaznjeno.
Dzaba, moram jer kao sto rekoh ne trpim duple arsine. Stvarno nisam zlonamjeran.![]()
Nema sta, ostavio si me bez rijeci a kad prekontam i jesi dijelom u pravu.
hrasno38 wrote: ↑08/12/2019 18:32Pa kad nema igre onda su tu sudije.....nema tu nikakve fascinacije i sve je to odlicno sracunato!Grean wrote: ↑08/12/2019 18:23 Meni je ovo prvo mjesto fascinantnije nego titula iz prosle sezone.
Jednostavno nisam mogao vjerovati nakon ovakve patnje od polusezone, katastrofe iz dva derbija, slaga na tortu taj dan u Ugljeviku sazetog u opisu jad i cemer dodje kraj utakmice na Grbavici i skoro pa sam se morao ustinuti da slucajno ne sanjam.
Ova sezona je bas kao sto su je i najavili, mozda najinteresantnija. Niko se ne izdvaja a puno je klubova koji imaju kapacitet da se bore za Evropunorth wrote: ↑08/12/2019 18:50 Ovakva polusezona se desi jednom u deset ili dvadeset godina...Sarajevo nema sta traziti na proljece ako ovako nastavi..ni mali pomak nije dovoljan ni za sta..jer ce nam se sve vratiti s kamatama kad bude najbolnije..i drugo mjesto cemo popusiti ako za 50% ne budemo bolji na proljece...takav splet okolnosti da sa ovakvom polusezonom, blamazom u dva derbija, zavrsis jesenji dio prvi i jos dodje duga pauza je prosto dar sa neba..nije moglo bolje vrijeme za pauzu u ovakvim okolnostima rasula i jos imas odlican pogled na tabelu u pauzi...ako u klubu naprave dobar posao sa trenerom i ciljana 2-3 pojacanja apsolutno smo konkurentni..u suprotnom pusiona zesca..ali iskreno nisam veliki optimista, zato i nemam volje za neka podjebavanja..za razliku od prosle sezone kad je sve bilo potaman![]()
Ni to sto se nekad najcesce podrazumjevalo nije vise sigurna karta.
-
dert
#97771 Re: Premijer liga BiH
plain vanilla wrote: ↑08/12/2019 17:26Ma sta cu biti sretna, tuga je to. Nasi ako ne dovedu pojacanja, mozemo zajedno s Celikom u Federalnu.
Sad kad im daju plate, trebaju im fino odbiti od plate ovaj niz bez pobjede. Sramota da je jedan od najboljih, ako ne i najbolji, 35godisnji Bekric.
- perscitus
#97772 Re: Premijer liga BiH
Hvala na odgovoru. Toga se i bojim, dosadilo je da nedokazani skidaju nevinost sa nama. A opet sa druge strane izbor je mali. Koga li ce izvuci ako bas ne moze Vinko...plain vanilla wrote: ↑08/12/2019 20:26Nalic, divan lik, obrazovan, voli da pricaperscitus wrote: ↑08/12/2019 20:07 Tuzlaci, sta mislite o Nalicu kao treneru?
Ne vidim razlog sto ga raja ismijava? U Slobodi je odlicno radio obzirom na okolnosti. Mislim da bi bila lijepa prica sa Sarajevom. Djeluje mi inteligentan, elokventan, racionalan, nije neko ko skace za vrat igracima, dobar pedagog, stalozen, zna raditi sa mladim... Puka suprotnost trenera nase lige. A Tuzlak u FKS je dobitna kombinacija u vecini slucajeva. Ali jedno je meni kako djeluje iz onih par puta sto sam ga vidio a drugo su realnosti.
, voli fudbal, elokventan iako ima nepismenu postapalicu. Postuje igrace, bodri ih, ne omalovazava.
Ali, u Slobodi nije imao neki izbor igraca, brljao je i vadio se s onim sto je imao. Odbrana nam bila beton, ostalo nula bodova.
On jos nije imao priliku da vodi samostalno kvalitetnu ekipu, tako da zapravo jos niko ne zna kakav je on trener i koliko svoje znanje zna prenijeti na teren.
- BHF_Manijak
#97773 Re: Premijer liga BiH
Zato sto vise nije ni floskula da svako svakog moze dobiti. Kvalitet lige je los realno, niko nema taj kontinuitet i konstantu da bi se odlijepio. Evo Zeljo koji je na bod od prvog uve polusezone je uspio samo 2 pobjede uvezati, nakon toga odmah slijedi kiks.East_side wrote: ↑08/12/2019 18:39Bas nevjerovatno. Nikad nismo bili gori a bolje stajali na tabeli. Ne moze se reci ni da to "dovoljno govori o drugima" nakon onavka dva derbija a evo ih ispod nas.Grean wrote: ↑08/12/2019 18:23 Meni je ovo prvo mjesto fascinantnije nego titula iz prosle sezone.
Jako cudna polusezona.
Fali kvalitet za kontinuitet odnosno konstantu, jednostavno.
Zeljeznicar protiv jesenjg prvaka ostvari 2 pobjede, 6 bodova, 8 golova postine, a protiv novajlija u ligi u 4 utakmice od 12 bodova uzme 2. Eto kakva je polusezona i razlika u kvaliteti.
-
mosa rajvosa
#97774 Re: Premijer liga BiH
Tema derbi pod kljucem, manijak1 cestitam na dobijenoj opkladi.
P.S. Ko je prvi ?
P.S. Ko je prvi ?
- East_side
#97775 Re: Premijer liga BiH
Da @BHF_Manijak. Ukratko, titulu na kraju uzima najmanje losa ekipa.
pa sve i da poguraju Borca, ko nam je kriv pa se nismo bodovno odvojili od njega (i mi i vi) sto smo realno i mogli i trebali.
@mosa rajvosa
odlicno si se snasao sa odabirom Amarove slike za avatar
Divi brke sto dagle u vrh

@mosa rajvosa
Divi brke sto dagle u vrh