Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
aadam

#5051 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

El_comadante wrote: 08/12/2019 08:18

ok hvala na info. dakle Platforma nepostoji u Visokom
Ne postoji nigdje shvataš, našli su budale dali im imaginarne funkcije i te budale se hvale kako oni vode neku platformu.Ta stranka ne postoji uopšte!
El_comadante

#5052 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

aadam wrote: 08/12/2019 08:20
El_comadante wrote: 08/12/2019 08:18

ok hvala na info. dakle Platforma nepostoji u Visokom
Ne postoji nigdje shvataš, našli su budale dali im imaginarne funkcije i te budale se hvale kako oni vode neku platformu.Ta stranka ne postoji uopšte!
pa eto ima par općina gdje nešto kao i rade i gdje imaju članove. na primjer Novi Grad Sarajevo, Ilidža, Tuzla u manjoj mjero Stari Grad Sarajevo. a što kažeš vidjet čemo na izborima kakvi su ustvari na terenu i da li su oni aktivni samo preko interneta.
aadam

#5053 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

Na kojim izborima? pa ako do proljeća 2020 budu postojali biće to čudo.Ovoj omladini je bolje da ne slušaju onu dileju avdakovića već da spakuju kofere i bježe odavde glavom bez obzira.
aadam

#5054 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

Da bi bilo jasnije zašto je ovo mrtva stranka nazovimo je tako, mrtva jeste, stranka nije.Dakle ljetos su izašli sa izjavama i oživljavanje mrtvog fašizma u tome je SDA majstor, pa tako imaju ovakve izjave za javnost

One thought on “Platforma za progres: Oštra osuda očitog oživljavanja strukture presuđenog udruženog zločinačkog poduhvata HR HB u BiH”

Ista izjava postoji i za taj srpski dio gdje su i njih prozvali, bez obzira jeli istina ili nije ali od čitavog naroda napraviše ustaše i četnike.

Ljudi koji sjede oko hadžikadića pjevaju pjesmu kako treba u stranku učlanit i privući što više srba i hrvata a onda naprave ove izjave i dodatno homogeniziraju srpsko-hrvatsku zajednicu.

Dakle odgovorno tvrdim platforma nije ništa drugo nego još jedan SDA projekat.
MaksprotivMarksa

#5055 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MaksprotivMarksa »

Pa nemas sta tvrditi, tu sam od osnivanja i sve sam pisao o cemu se radi, naravno da se radi o SDA projektu, i o ovim reakcijama sam pisao, o skrajnusti etnickih manjina takodjer, sve je na satro, aliono sto vi ne znate je realno stanje po odborima, a ja tvrdim da ce Platforma u dosta opcina imati svoje predstavnike u vijecu, ingrastruktura i znanje ne postoje, ali postoje naivcine koje ce popusiti supljak, nadajmo se samo da ce nakon opcinskih izbora ipak ljudi shvatiti o cemu se radi.

Drago mi je i da se citav niz forumasa koji nisu aktivni na politickim temama prikljucio i prenio svoja iskustva, ako jednu "iskru" navedemo na razmisljanke to je dobar posao za bh. drustvo u cjelini, a ako Bog da bice i drugih vidova komunikacije kada za to dodje vrijeme, cisto da se ljudi informiraju o kakvom projektu se radi.
aadam

#5056 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

MaksprotivMarksa wrote: 08/12/2019 14:40 Pa nemas sta tvrditi, tu sam od osnivanja i sve sam pisao o cemu se radi, naravno da se radi o SDA projektu, i o ovim reakcijama sam pisao, o skrajnusti etnickih manjina takodjer, sve je na satro, aliono sto vi ne znate je realno stanje po odborima, a ja tvrdim da ce Platforma u dosta opcina imati svoje predstavnike u vijecu, ingrastruktura i znanje ne postoje, ali postoje naivcine koje ce popusiti supljak, nadajmo se samo da ce nakon opcinskih izbora ipak ljudi shvatiti o cemu se radi.

Drago mi je i da se citav niz forumasa koji nisu aktivni na politickim temama prikljucio i prenio svoja iskustva, ako jednu "iskru" navedemo na razmisljanke to je dobar posao za bh. drustvo u cjelini, a ako Bog da bice i drugih vidova komunikacije kada za to dodje vrijeme, cisto da se ljudi informiraju o kakvom projektu se radi.
kad sam vidio da obilazi one divljake u sent luisu odmah sam ga provalio, hadžikadić je još samo jedan od inih SDA botova koji hoće hljeba preko pogače.
MaksprotivMarksa

#5057 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Pa jedna od ideja je homogenizacija bosnjacke dijaspore koja se odvojila od SDA i koju ne kontrolise IZ, sam Mirsad je vec imai taj zadatak, a sada je to samo kontinuitet, koliko mu je BiH vazna govori i cinjenica da se pojavio u 10ak odbora unutar BiH,i to samo kada mu se organizuje neka tribina od novca clanova, a na dijasporu polaze sve svoje nade, tu je kes, a to mu je i primarni zadatak.
aadam

#5058 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

MaksprotivMarksa wrote: 08/12/2019 14:51 Pa jedna od ideja je homogenizacija bosnjacke dijaspore koja se odvojila od SDA i koju ne kontrolise IZ, sam Mirsad je vec imai taj zadatak, a sada je to samo kontinuitet, koliko mu je BiH vazna govori i cinjenica da se pojavio u 10ak odbora unutar BiH,i to samo kada mu se organizuje neka tribina od novca clanova, a na dijasporu polaze sve svoje nade, tu je kes, a to mu je i primarni zadatak.
pa nije džabe hadži i još kadić, jebeno je to, a raspolagat tuđom mukom nije mala zajebancija reče jednom džoni.

vidim uprego je i na ovom forumu nekoliko botova koji se satraše da ga hvale na sva usta.

a onaj avdaković iz doboja odakle li je već, kažu svršava na dinu konakovića, valjda profa želi da se probije, mlad organizam a prihodi niski a zli jezici kažu da voli i praškaste tvari.
MaksprotivMarksa

#5059 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

To ne znam za prahove i druge stvari, ali je i nebitno, ovo je sve njegova veza, njegovi poslusnoci su instalirani u svaki odbor, on je zacetnik ideje jos od prvobitne saradnje sa Hadzikadicem 2008. godine. Avdakovic zeli da pronadje i ojaca model izvlacenja novca iz Elektroprivrede, u Platformi ima sijaset kadrova iz Telekoma i Elektroprivrede, za konekciju sa Konakovicem ne znam, odgovorno tvrdim da je to blokirano u Platformi jos od prvih razgovora sa Dinom, Sepicem i Kasumovicem, istina je u da dosta ljudi prelazi kod Konakovica u stranku, ali to su uglavnom ljudi koji nisu imali prostor u Platformi, a da je Avdakovic htio kogao je u NiP, bolje je biti drugi covjek u Platformi i sutra zastupnih u federalnom parlamentu, nego kod Dine pokusati naci prostor pored Keme, Selimbegovica i Dine, a Federacija je nibo koji njega zanima.

Mislim da Platforma nema botove, ima iskrene ljubitelje Hadzikadica, ogorcene ljude koji samo zele neki prosperitet, zato i boli cinjenica da je ovo prevara nekih 3-4000 ljudi koji su u cijelu pricu usli iskreno.
aadam

#5060 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

MaksprotivMarksa wrote: 08/12/2019 15:11 To ne znam za prahove i druge stvari, ali je i nebitno, ovo je sve njegova veza, njegovi poslusnoci su instalirani u svaki odbor, on je zacetnik ideje jos od prvobitne saradnje sa Hadzikadicem 2008. godine. Avdakovic zeli da pronadje i ojaca model izvlacenja novca iz Elektroprivrede, u Platformi ima sijaset kadrova iz Telekoma i Elektroprivrede, za konekciju sa Konakovicem ne znam, odgovorno tvrdim da je to blokirano u Platformi jos od prvih razgovora sa Dinom, Sepicem i Kasumovicem, istina je u da dosta ljudi prelazi kod Konakovica u stranku, ali to su uglavnom ljudi koji nisu imali prostor u Platformi, a da je Avdakovic htio kogao je u NiP, bolje je biti drugi covjek u Platformi i sutra zastupnih u federalnom parlamentu, nego kod Dine pokusati naci prostor pored Keme, Selimbegovica i Dine, a Federacija je nibo koji njega zanima.

Mislim da Platforma nema botove, ima iskrene ljubitelje Hadzikadica, ogorcene ljude koji samo zele neki prosperitet, zato i boli cinjenica da je ovo prevara nekih 3-4000 ljudi koji su u cijelu pricu usli iskreno.
Pa dino jednom reče otkrit će imena botova koji pišu i lažu po portalima, e tako je i avdakoviću dodjelio njih nekoliko da šaraju i ovde :D

https://www.narodipravda.ba/vijesti/obj ... e-sa-njima

„Zaposlili su hiljade i hiljade botova koji na društvenim mrežama preko lažnih profila lažu, vrijeđaju i blate poštene i časne ljude koji se nikada nisu krili, koji su uvijek istupali imenom i prezimenom. Mi znamo ko su ti botovi, danas je to vrlo lahko otkriti, znamo da su uhljebljeni na budžetu. Osim boračkog, bit će neophodno objaviti i registar botova i obračunati se sa onima koji su u državnoj službi i koji zloupotrebljavaju resurse svih nas“, kazao je Konaković koji je pozvao članove i simpatizere Naroda i Pravde da uvijek istupaju imenom i prezimenom i da se nikada ne kriju iza maski.
El_comadante

#5061 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

to je šteta, jer ovo jen ovi projekat onda će se ljudi razočarati još više u stranke i bit će više apstinenata. i onda ubijaju u pojam svaku novu stranku koja se pojavi, jer ovim ipak narod vjeruje.
aadam

#5062 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

El_comadante wrote: 08/12/2019 15:54 to je šteta, jer ovo jen ovi projekat onda će se ljudi razočarati još više u stranke i bit će više apstinenata. i onda ubijaju u pojam svaku novu stranku koja se pojavi, jer ovim ipak narod vjeruje.
što je šteta da je bog i onaj izdajnik komšić i njegov DF odmah nestao, tako i ovog odmah razotkrit treba.
Kikibombona

#5063 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

El_comadante wrote: 08/12/2019 15:54 to je šteta, jer ovo jen ovi projekat onda će se ljudi razočarati još više u stranke i bit će više apstinenata. i onda ubijaju u pojam svaku novu stranku koja se pojavi, jer ovim ipak narod vjeruje.
Jarane, imaj na umu da SDA sekta ima desetine hiljada uhljeba koji su placeni za internet kampanju.

Oni ne mogu doci na forum i reci: glasajte za SDA da nastavimo privredni rast. Ne smiju spomenuti da su clanovi SDA. Zasto nikad niko na ovom forumu nije priznao da je clan i glasac SDA? Zapitaj se samo.

Oni dolaze ovdje sa namjerom da ljudima koji zele promjene ogade politiku. Zele reci da niko ne valja, samo da bi SDA nastavila vladati. Sluze se lazima i jeftinim seoskim manipulacijama.

Nabijem vas na QRAC SDA uhljebi!! 8-)

...

Hadzikadic radi dobro. Veoma pozitivna prica. Covjek je dokazan strucnjak, materijalno osiguran, na zalasku zivota. Potpuno cist od kriminala i korupcije. Zapamti jarane, niko u sezdesetoj nije postao lopov i poltron. Hadzikadic, siguran sam u to, ima dobro namjere.

...

A da li je dovoljno sposoban da se izbori i poganom BH drustvu, da li ce izabrati pravu stranu, to cemo znati uoci izbora. Ako podrzi anti-SDA kandidate od mene ima glas.
aadam

#5064 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

Kikibombona wrote: 08/12/2019 16:10

...

Hadzikadic radi dobro. Veoma pozitivna prica. Covjek je dokazan strucnjak, materijalno osiguran, na zalasku zivota. Potpuno cist od kriminala i korupcije. Zapamti jarane, niko u sezdesetoj nije postao lopov i poltron. Hadzikadic, siguran sam u to, ima dobro namjere.

...

:lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#5065 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Svi SDA seljacki uhljebi koji citate temu, nabijem vas na QRAC. :izet: :D

Znam da ste ljigave zmije i da ne smijete priznati da ste SDA. Kamuflirate se i lazno predstavljate.

...

I uopste ne treba biti korektan prema ljudskoj pogani koja se zaposlila na kriminalno-korupitvan nacin i koja kao RAK izjeda drustvo i drzavu. Nabijem vas rugobe seljacke, lopovske.

...

A gospodin Hadzikadic nema mrlju na imenu. Iza sebe ima rezultate bolje nego cijela SDA seljacka sekta zajedno.

Posto SDA sektasi nemaju dokaz protiv Hadzikadica, logicno je da prave seljacke konstrukcije. Kod SDA-ovaca je sve seljacki i jeftino, po tome se prepoznaju. SDA portali na FB poput BH Magaza, Pamti Bosnjace, Jedna zemlja-jedna vjera redovno atakuju na Hadzikadica.
aadam

#5066 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

Kikibombona wrote: 08/12/2019 16:33
Nesto ne vidim da tipkas na temi SDA. 8-) 8-) 8-) 8-)
ne tipkam da ne userem 2000 maraka koliko me plaćaju a i nema se šta tamo pisat, govno i kašika.

nego ozbiljno pitaj mirse i avdakovića :mrgreen: jel valjo onaj privatni party u sarajevu sa zoranahh, savannah i dyannahh :lol:
Kikibombona

#5067 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

aadam wrote: 08/12/2019 16:36
Kikibombona wrote: 08/12/2019 16:33
Nesto ne vidim da tipkas na temi SDA. 8-) 8-) 8-) 8-)
ne tipkam da ne userem 2000 maraka koliko me plaćaju a i nema se šta tamo pisat, govno i kašika.

nego ozbiljno pitaj mirse i avdakovića :mrgreen: jel valjo onaj privatni party u sarajevu sa zoranahh, savannah i dyannahh :lol:

Naravno da nema, zasto bi pisali o SDA...

A svakako Mostarom ne vlada SDA vec nekakva fantomska mafija koja sa SDA nema nikakve veze. 8-)

...

I nema alternative SDA u Mostaru. Ne postoje druge stranke. 8-)
aadam

#5068 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

Kikibombona wrote: 08/12/2019 16:44

A svakako Mostarom ne vlada SDA vec nekakva fantomska mafija koja sa SDA nema nikakve veze. 8-)

...

I nema alternative SDA u Mostaru. Ne postoje druge stranke. 8-)
gledaj ja vidim sad da si ti GLUP, a nisi ni rata proveo u BiH, da jesi znao bi kakva mraka vedri i oblači po čitavoj zemlji.sad ti nastavi tesat o hadžikadiću.

što se Mostara tiče a posebno tzv istočni Mostar ima jedna ulica i sve ruševina do ruševine, grad ekološka atomska bomba i gradom vlada mafija i ratno profiterske patriotske hulje kojima je štab u sarajevu.

zato i nema izbora 10 godina, i nema i ne postoji stranka u Mostaru koja bi dobila povjerenje tzv građana a ni izbori nisu neka regularna stvar, tako da iskreno vjerujem da si GLUP.

opet pišem bio sam svjedok kada je naređeno došla depeša iz sarajeva da se zaposli nekoliko djece boraca i RVI fakultetski obrazovanih ovi su to ignorirali i zaposlili rodbinu, sad je to na sudu i od toga nema ništa.

ne jebu nikoga toliko su iznad zakona ni bakir im ne može ništa, ni pera obit.
Kikibombona

#5069 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

aadam wrote: 08/12/2019 16:59gledaj ja vidim sad da si ti GLUP, a nisi ni rata proveo u BiH, da jesi znao bi kakva mraka vedri i oblači po čitavoj zemlji.sad ti nastavi tesat o hadžikadiću.

što se Mostara tiče a posebno tzv istočni Mostar ima jedna ulica i sve ruševina do ruševine, grad ekološka atomska bomba i gradom vlada mafija i ratno profiterske patriotske hulje kojima je štab u sarajevu.

zato i nema izbora 10 godina, i nema i ne postoji stranka u Mostaru koja bi dobila povjerenje tzv građana a ni izbori nisu neka regularna stvar, tako da iskreno vjerujem da si GLUP.

opet pišem bio sam svjedok kada je naređeno došla depeša iz sarajeva da se zaposli nekoliko djece boraca i RVI fakultetski obrazovanih ovi su to ignorirali i zaposlili rodbinu, sad je to na sudu i od toga nema ništa.

ne jebu nikoga toliko su iznad zakona ni bakir im ne može ništa, ni pera obit.
Dakle, Mostarom vlada nekakva neorganizovana banda, bez imena i prezimena, bez hijerarhije, bez struktura i komandnog lanca.

Maglovito i nedokucivo, potpuno nejasno.

Uglavnom, nema nikakve veze sa SDA.
aadam

#5070 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

jebote pa ti si baš GLUP
Kikibombona

#5071 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

aadam wrote: 08/12/2019 17:11 jebote pa ti si baš GLUP
Bolje da ne kazem sta mislim o pojavama kao sto si ti.

Glup je kompliment u odnosu na to.
aadam

#5072 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

Kikibombona wrote: 08/12/2019 17:13
aadam wrote: 08/12/2019 17:11 jebote pa ti si baš GLUP
Bolje da ne kazem sta mislim o pojavama kao sto si ti.

Glup je kompliment u odnosu na to.
ustvari žensko si, al nema veze :D jasno mi sad sve!
El_comadante

#5073 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

aadam wrote: 08/12/2019 16:05
što je šteta da je bog i onaj izdajnik komšić i njegov DF odmah nestao, tako i ovog odmah razotkrit treba.
šteta u smislu što če se valjda nekada pojaviti neka stranka koja je poštena, fina i dobra, medjutim raja če biti razočarana i neče dobro proći na izborima. na to mislim.
MaksprotivMarksa

#5074 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Ne znam Kiki sto ulazis u rasprave ovog tipa sa ljudima koji su iskazali negativan stav spram Platforme, momak ne zna sta govori i bavi se efemernostima, ali je na dobrom tragu, vjerovatno poznaje ljude iz Mostara koji su u Platformi pa je na osnovu toga izgradio stav.

Idealiziras Mirsada, apsolutno sve sto sam ovdje pisao rekao sam i Mirsadu, bilo mu je neugodno, ali sve zna, kada sam ga pitao da li ce te stvari promijeniti on je rekao da ne zeli da promijeni ljude koji su mu podrska, na svaku konkretnu stvar je reagovao sa opstim mjestima, sa dokumentovanim mahinacijama sam mu dosao, nije reagovao, i kao takav je iznad Bakira, ali to nam ne moze biti paradigma.

Ja sam ostavku na sve funkcije u Platformi dao, isti ljudi koje sam potkacio vise puta su me zvali par puta da se vratim, sam Mirsad me zvao, nudio mi je mjesto u Predsjednistvu, ali ja nisam pristao na to jer ne zelim da ucestvujem u projektu bez jasnih garancija da nismo SDA opozicija, vise njih sam to pitao HOCEMO LI SA SDA, niko nikada nije kategoricki rekao NE, sad ce oni znati o kome se radi, ali nije ni bitno, ove stvari ko je koga guzio i ko vuce bijelo su irelevantne, ali ti ljudi su zaista tu sa losim namjerama, Mirsad je samo isturena figura.

Ovo za sastanke sa dijasporom je tacno, ima tu i mnogo ostrih poruka ka Srbima i Hrvatima, nikada prema SDA i klanu Izetbegovic, za 3 godine ces o njima pisati kao o DF-u, ali dobro, tvoja stvar.
Last edited by MaksprotivMarksa on 08/12/2019 17:39, edited 1 time in total.
El_comadante

#5075 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

Kikibombona wrote: 08/12/2019 16:10
Jarane, imaj na umu da SDA sekta ima desetine hiljada uhljeba koji su placeni za internet kampanju.

Oni ne mogu doci na forum i reci: glasajte za SDA da nastavimo privredni rast. Ne smiju spomenuti da su clanovi SDA. Zasto nikad niko na ovom forumu nije priznao da je clan i glasac SDA? Zapitaj se samo.

Oni dolaze ovdje sa namjerom da ljudima koji zele promjene ogade politiku. Zele reci da niko ne valja, samo da bi SDA nastavila vladati. Sluze se lazima i jeftinim seoskim manipulacijama.

...

...

A da li je dovoljno sposoban da se izbori i poganom BH drustvu, da li ce izabrati pravu stranu, to cemo znati uoci izbora. Ako podrzi anti-SDA kandidate od mene ima glas.
ima i ta tvoja smisla i logike, SDA se boji stranke i pokušavaju na sve načine da je miniraju. ali eto ima nekih stvari u Platformi koji su sumnjivi u najmanju ruku. recimo ta priča oko Visokog, pa taj dole što vodi Mostar i regiju Neretva jeli Baltak, da li je ili nije SDA, pa onda eto 13,14 odbora formirano za godinu dana što je malo malo je. to su neke ne baš dobre stvari oko Platforme. naravno svaki je početak težak.
Locked