TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Radar71

#10676 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Radar71 »

Samo bjezi od Phillipsa
Filadendron96

#10677 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Filadendron96 »

typeOnegative wrote: 07/12/2019 14:46
Filadendron96 wrote: 07/12/2019 01:43 Možda sam zakasnio haha, ali bih samo da pohvalim Mobilmedia (poslovnicu kod Jumbo centra u Sarajevu) na korektnosti. U ponedjeljak sam reklamirao Sony, nazvao ih prije toga, objasnio im za mrlju, rekli nije problem, donesite tv, zamijeniti ćemo i oni ga zamijenili. :-D Što se mene tiče veliki plus i preporuka za njih od mene.
Jedina stvar koja mi se hajmo reći ne dopada kod xg7096 jeste što nema podršku za 802.11ac standard Wi-Fi mreže. Gledao sam razne YouTube klipove u 2160p i neki su se učitavali ok, a neki sa lag-om i kasnije sam saznao da bi se takvi klipovi učitavali normalno potrebno je se prebaciti na 5 GHz kanal mreže zbog veće brzine, što nažalost ovaj model ne podržava (iako imam Ubee dual band 2.4/5 GHz gateway). Nadam se da sam ovo dobro shvatio i objasnio. :-)
To je jedina stvar koja mi fali da tako kažem na modelu, ali ako se zanemari ta sitnica tv je naravno za svaku preporuku.
Nema ti to veze sa standardom mreze, ako je wi fi podesen kako treba 2.4 GHz ima vise nego dovoljan bandwidth za 2160p. Donedavno sam koristio 2.4 GHz i nikad nije ni stucn'o .
Ccc jel moguce da taj sony nema ac ? jbt onaj moj stariLG iz 2014 ima AC wifi ugrađen :-)
Pa evo u specifikacijama piše da ima samo 802.11b/g/n:

Image
majstor.yoda

#10678 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

L3D3NA wrote: 08/12/2019 01:13 Pozdrav
u ovim danima ludih sniženja i ja u srkletu da kupim neki fensi tv, pa bih molila za pomoć :D

https://www.ekupi.ba/Sony-LED-televizor ... 05711.aspx

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 04320.aspx

https://www.ekupi.ba/PHILIPS-LED-televi ... 10496.aspx

To je neka moja mala lista televizora koji su mi privukli pažnju. Svi prijedlozi su dobrodošli :)

Ono što bi mi trebalo je da mogu instalirati kodi na tv (ili je bolje kupiti NVidia shield?), da zadovoljava većinu stvari koje trebaju gejmeri :D, da ima Google Assistant, Amazon Alexa, 4K, opciju povezivanja mobilnih telefona, što lakši pristup svim sadržajima (u ovom slučaju mislim na OS, jer ne znam kako to ide na Samsungovom Tizen OS koji je baziran na Linuxu), etc :mrgreen:
Ne mogu ti odgovoriti na sva pitanja, a naći će se neko ko može popuniti rupe. Samsung je VA panel, Sony je čini mi se IPS. Ukratko, Samsunf ima bolji kontrast (dublja crnja boja). Taj Samsung u 55" verziji sam nedavno uzeo, zasad sam zadovoljan. Moram ga još testirati. Za gaming mu je dobro što ima low input lag i podršku za freesync. Ali mislim da 49" ima 60hz refresh rate, veći modeli 120. Pa ako možeš, bolje uzmi veći. Mislim da se Kodi ne može na njega instalirati, ali nek to odgovori neko ko bolje zna.

Alexu i Asisstent podršku ima, bar tako piše. Ja sam se malo zezao sa Bixbyjem, ok radi. Povezivanje sa telefonom je super, još je kod mene neki Huawei. Sviđa mi se i što wifi dobro hvata, jer su tv i router na najudaljenijim tackama u stanu, nekoliko zidova između, 4k yt videa normalno vrti.

Nisam baš previše pomogao, ali eto, bar nešto iz prve ruke :)
mayab

#10679 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mayab »

Dakle, kako vidim na ovoj temi, samo :run: bježati od Philipsa , ali uvijek!
Hebemu, miša, jer to baš toliko smeće , ima li ikakva nepristrasna objektivna analiza ! :?
bower

#10680 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

L3D3NA wrote: 08/12/2019 01:13 Pozdrav
u ovim danima ludih sniženja i ja u srkletu da kupim neki fensi tv, pa bih molila za pomoć :D

https://www.ekupi.ba/Sony-LED-televizor ... 05711.aspx

https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 04320.aspx

https://www.ekupi.ba/PHILIPS-LED-televi ... 10496.aspx

To je neka moja mala lista televizora koji su mi privukli pažnju. Svi prijedlozi su dobrodošli :)

Ono što bi mi trebalo je da mogu instalirati kodi na tv (ili je bolje kupiti NVidia shield?), da zadovoljava većinu stvari koje trebaju gejmeri :D, da ima Google Assistant, Amazon Alexa, 4K, opciju povezivanja mobilnih telefona, što lakši pristup svim sadržajima (u ovom slučaju mislim na OS, jer ne znam kako to ide na Samsungovom Tizen OS koji je baziran na Linuxu), etc :mrgreen:
Što se tiče tvog izbora, je Philips ukupno svakako najbolji:) Pored toga, ti kodi radi samo na Sonyu i Philipsu. Što se tiče Amazon Alexa ima Samsung nešto slično. Samsung je opremio ovaj televizor sa Bixbyjem, Samsungov odgovor na Amazonovu Alexa. Za osnovnu govornu interakciju - poput pretraživanja emisija, provjere vremenskih uvjeta ili sportskih rezultata - prilično dobro ide. Ostale funkcije, poput složenijih pretraživanja ili prilagođavanja postavki, povremeno su loše radile jer Bixby nije baš shvatio što hoče korisnik da kaže. Ovaj je asistent također usporeniji u usporedbi s ostalim govornim asistentima na drugim pametnim televizorima.
bower

#10681 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

mayab wrote: 08/12/2019 09:03 Dakle, kako vidim na ovoj temi, samo :run: bježati od Philipsa , ali uvijek!
Hebemu, miša, jer to baš toliko smeće , ima li ikakva nepristrasna objektivna analiza ! :?
Uglavnom velika večina piše lažne dezinformacije:)) Počeli su to, da pišu dva tri pojedinaca i sad se to proširilo na te balkanske forume, ko nekakav virus.. :D Ovdje si može svaki pogledat tabelu kvarova određenih proizvođača. Jeste nije najnovija tabela, ali se ništa dosta nije promjenilo.

https://i.imgur.com/z3adG8f.jpg
PlusSA

#10682 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

mayab wrote: 08/12/2019 09:03 Dakle, kako vidim na ovoj temi, samo :run: bježati od Philipsa , ali uvijek!

Bolje uzeti Telefunken iz Binga nego Philips :thumbup:

Philips se više bazira na pozadinsko svijetlo nego na ekran :lol:

Ko hoce jelku ukrasnu nek ide na Philips 8-)
Semir_Saraj

#10683 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Semir_Saraj »

bower wrote: 08/12/2019 10:06
Uglavnom velika večina piše lažne dezinformacije:)) Počeli su to, da pišu dva tri pojedinaca i sad se to proširilo na te balkanske forume, ko nekakav virus.. :D Ovdje si može svaki pogledat tabelu kvarova određenih proizvođača. Jeste nije najnovija tabela, ali se ništa dosta nije promjenilo.

De postavi izvor tj. link stranice sa koje si skinuo ovu tabelu jer bez njega ona ne znaci nista.
REDDEVILS

#10684 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Jedino sto kod philipsa valja su led ugradbene sijalice i pametna rasvjeta :)
bower

#10685 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

Semir_Saraj wrote: 08/12/2019 10:40

De postavi izvor tj. link stranice sa koje si skinuo ovu tabelu jer bez njega ona ne znaci nista.
Ništa ne brini, znači znači...
bower

#10686 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

REDDEVILS wrote: 08/12/2019 11:00 Jedino sto kod philipsa valja su led ugradbene sijalice i pametna rasvjeta :)
Zaboravio si i televizore, slušalice, stvari za osobno higienu, aparati za medicinu itd.. Svuda su među najboljima:)
PlusSA

#10687 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

REDDEVILS wrote: 08/12/2019 11:00 Jedino sto kod philipsa valja su led ugradbene sijalice i pametna rasvjeta :)
To je fazon, ubace sijalice da šljašti i da prekriju glavne probleme :bih:

Phillips je možda nekad bio dobar bez konkurencje dok sad nema ih na mapi, pored Samsunga, Sony i LG nemaju šta tražiti ni na balkanu :bih:
bower

#10688 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

PlusSA wrote: 08/12/2019 11:17

Phillips je možda nekad bio dobar bez konkurencje dok sad nema ih na mapi, pored Samsunga, Sony i LG nemaju šta tražiti ni na balkanu :bih:
A kakve bi to probleme trebalo, da sakrivaju..? A što se tiče balkana, su naravno najvejerovatnije najbolje prodavani Lg i Samsung, a ne zbog kvalitete več zbog cjene:)) Zna se, da kod vas i kod susjedskih država baš nema para, da se kupuju televizori najvišeg ranga i srednjeg ranga.. Več se uglavnom kupuju televizori koji su najeftiniji:)) Pa i marketing je kod vas jako dobar za Lg i Samsung.. Recimo kod nas je Philips najprodavaniji brend, pa nije najeftiniji..! Tako, da treba tu uzet o obzir određene činjenice..
Last edited by bower on 08/12/2019 11:27, edited 1 time in total.
REDDEVILS

#10689 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

PlusSA wrote: 08/12/2019 11:17

Nisam mislio na Philips Ambilight TV vec na pametnu rasvjetu, a sto se tice AV tehnike samo Sony, Samsung i LG :)
CO0K

#10690 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CO0K »

Evo mene nazad sa rebrandingom imena. :lol: Postajem polako kao @crni vrag sa ovim odlascima i dolascima(samo jos 20 puta da dodjem i odem i isti sam kao on :D ). :lol:
CO0K

#10691 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CO0K »

bower wrote: 08/12/2019 11:00

Nikome ko ima 1% mozga ne znaci jer si je komotno mogao napraviti u Photoshopu. Zasto ne posaljes link izvora ako je regularna tabela?
CO0K

#10692 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CO0K »

bower wrote: 08/12/2019 11:04
Zaboravio si i televizore, slušalice, stvari za osobno higienu, aparati za medicinu itd.. Svuda su među najboljima:)
A ti si zaboravio(odnosno pravis se da si zaboravio) da je Philips TP Vision-u prodao samo svoj TV odjel tako da slusalice, stvari za osobnu higijenu, aparate za medicinu itd ne proizvodi TP Vision niti ima ikakve veze sa njima.
Za razliku od tebe ja prilazem i linkove kao dokaz:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/TPV_Technology (procitati pod dijelom "history").
bower

#10693 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

CO0K wrote: 08/12/2019 11:40
Nikome ko ima 1% mozga ne znaci jer si je komotno mogao napraviti u Photoshopu. Zasto ne posaljes link izvora ako je regularna tabela?
A kako možeš imat dva računa, zar to nije protiv pravila..? A pored toga se nisi mogao, da se suzdržiš, da se ne vratiš.. :D Pa zar nisi napisao, da dok ču ja biti ovdje, da nečeš biti na tom forumu.. Pa ti si čovjek od riječi.. A što se tiče nekakvog Photoshopa mi ne treba:)) A što se tiče te stranice, si može svaki sam nači taj izvor na netu..
alibaba_i_30_godina

#10694 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by alibaba_i_30_godina »

Sve vrhunski poznavaoci svega i svačega, te ne valja boja kod ovog proizvoda, te svjetlost, te dubina slike i koješta. A činjenica da jako malo ljudi i primijeti sve to. :roll:

Kupite ono što vam se svidja i koliko možete platiti. Bio to Philips, Samsung, Sony ili nesto slično.

Ja imam 1 Samsung i 1 Philips i lično mi je bolji Philips.

Hejters hejtajte. :oops:
CO0K

#10695 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CO0K »

bower wrote: 08/12/2019 11:46

A kako možeš imat dva računa, zar to nije protiv pravila..? A pored toga se nisi mogao, da se suzdržiš, da se ne vratiš.. :D Pa zar nisi napisao, da dok ču ja biti ovdje, da nečeš biti na tom forumu.. Pa ti si čovjek od riječi.. A što se tiče nekakvog Photoshopa mi ne treba:)) A što se tiče te stranice, si može svaki sam nači taj izvor na netu..
Pozelio te i nisam mogao da se ne vratim. :kiss: Ja i ti cemo sada biti najbolji jarani, kisi - kisi. :kiselavoda:

Nema nigdje te tabele na internetu, ne bih te pitao za izvor da ima. Znaci lagano si je sam sastavio i prilazes je kao neki dokaz? :lol:
bower

#10696 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

@CO0K

Ovdje si možeš nešto pričitat.

https://www.philips.com/a-w/about/news/ ... ories.html
bower

#10697 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

CO0K wrote: 08/12/2019 11:52
Pozelio te i nisam mogao da se ne vratim. :kiss: Ja i ti cemo sada biti najbolji jarani, kisi - kisi. :kiselavoda:

Nema nigdje te tabele na internetu, ne bih te pitao za izvor da ima. Znaci lagano si je sam sastavio i prilazes je kao neki dokaz? :lol:
Pa pogledaj neču se ja tobom raspravljat:) Daču te na OFF i stvar rešena.. :D A zar ne misliš, da ako bi je sam sastavio, da bi dao Philipsa kao najboljeg..?? A što se tiče pravila na tom forumu, se izgleda mogu za neke prilagođavat..
CO0K

#10698 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CO0K »

bower wrote: 08/12/2019 11:55 @CO0K

Pa, da "agreement for audio and video products". Samo si potvrdio ono sto sam ja napisao u zadnjem postu na prosloj stranici. Navodio si stvari za osobnu higijenu i aparate za medicinu pod Philpsovim brendom a to oni nisu prodali TP Visionu nego samo Philipsov TV odjel i zato sve ostalo valja a Philips televizori ne valjaju.
bower

#10699 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bower »

CO0K wrote: 08/12/2019 12:00
bower wrote: 08/12/2019 11:55 @CO0K

Pa, da "agreement for audio and video products". Samo si potvrdio ono sto sam ja napisao u zadnjem postu na prosloj stranici. Navodio si stvari za osobnu higijenu i aparate za medicinu pod Philpsovim brendom a to oni nisu prodali TP Visionu nego samo Philipsov TV odjel i zato sve ostalo valja a Philips televizori ne valjaju.
A piše i and accessories
CO0K

#10700 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CO0K »

CO0K wrote: 08/12/2019 11:52

Pa pogledaj neču se ja tobom raspravljat:) Daču te na OFF i stvar rešena.. :D A zar ne misliš, da ako bi je sam sastavio, da bi dao Philipsa kao najboljeg..?? A što se tiče pravila na tom forumu, se izgleda mogu za neke prilagođavat..
A gdje ces cuki moj, ljubavi moja? Nemoj me sad napustati jer sam vec proveo 3 dana bez tebe i ne mogu vise ni jedan. :kiss:
A naravno da ti ne bi stavio Philipsa kao najboljeg na toj tabeli jer bi to bilo previse sumnjivo. Znas ti sta radis jer si godinama u spam biznisu, nisi ti naivan.
Post Reply