Novi sistem registracije vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Throttle

#51 Re: Novi sistem registracije vozila

Post by Throttle »

Problem je sto ode na drugi tehnicki i prodje. I onda ovi popuse neku zaradu a dugorocno i broj klijenata jer neki Hamdija tamo pusta sve redom...
Pa u Zenici u osiguranju pitaju jel ti auto ispravno da znaju na koji ce te tehnicki poslat :roll:
Ja odem na onaj gdje mi je lakse i blize a vidim da ima raje koja biraju.
E sad, prije par godina, poslali su na jedan tehnicki malo izdvojen iz grada nekog lika neispravnog, puknuta sajba, lose gume i nesto oko kocnica su spominjali, ne znam jel rucna il nozna, cini mi se Audi 80. U medjuvremenu ga klepi policija jer je vozio neregistrovan prema tehnickom, pa je bila kuknjava u osiguranju da se to rijesi, zovu neke ljude ovo-ono, ja zavrsio svoje pa otisao, ne znam sta je bilo :-)
530i

#52 Re: Novi sistem registracije vozila

Post by 530i »

Maraschino wrote: 05/12/2019 22:50 Registracija auta se radi jednom a tehnicki pregled najmanje jednom godisnje.
Osiguranje auta sa ovim nema nista. Skroz drugi proces.
Je li lakse u dzepu imati ovu hrpu papira ili samo komad plastike velicine l.k.
Jednom se registracija radi, ali u nekim drugim državama, kod nas se obnavlja svake godine. Možeš li pečat u saobraćajnoj dobiti bez polise osiguranja? Neće da može...
Postoje drugi, bolji, sistemi. Postoje i saobraćajne dozvole od istog materijala kao i naše, čak i nešto većih dimenzija, pa opet se godinama uspješno koriste.
Maraschino

#53 Re: Novi sistem registracije vozila

Post by Maraschino »

Throttle wrote: 06/12/2019 17:23 Problem je sto ode na drugi tehnicki i prodje. I onda ovi popuse neku zaradu a dugorocno i broj klijenata jer neki Hamdija tamo pusta sve redom...
Pa u Zenici u osiguranju pitaju jel ti auto ispravno da znaju na koji ce te tehnicki poslat
:roll:
Ja odem na onaj gdje mi je lakse i blize a vidim da ima raje koja biraju.
E sad, prije par godina, poslali su na jedan tehnicki malo izdvojen iz grada nekog lika neispravnog, puknuta sajba, lose gume i nesto oko kocnica su spominjali, ne znam jel rucna il nozna, cini mi se Audi 80. U medjuvremenu ga klepi policija jer je vozio neregistrovan prema tehnickom, pa je bila kuknjava u osiguranju da se to rijesi, zovu neke ljude ovo-ono, ja zavrsio svoje pa otisao, ne znam sta je bilo :-)
Pametni ljudi su i to rijesili. :wink:
nepass1

#54 Re: Novi sistem registracije vozila

Post by nepass1 »

Bakir1 wrote: 06/12/2019 11:25 prvo i osnovno, pod pritiskom onih koji Vam zavrsavaju registraciju na rate, koji Vam daju popuste, gratise i slicno, ogroman trud se poslije stalnih kontrola rada stanica tehničkog pregleda na nivou FBiH ulaze u to da se ne pusta svasta na tehnickom pregledu, iz najjednostavnijeg razloga sto je za to svasta direktno odgovorna stanica tehničkog pregleda i ljudi koje rade na njoj.
pojednostavljeno zasto bi neko radi direktno protiv sebe?
imas li neko logicno objasnjenje?
drugo, auto dan poslije tehnickog moze drasticno promjeniti stanje u kojem se nalazi, to je onda odgovornost saobracajne policije, koja ima svako pravo ukoliko se imalo dvoumi u tehnicku ispravnost poslati taj auto na vandredni.
ZDK ima svaki mjesec akciju, a policajci neovisno o tome praksu da salju vozila na vandredni.
dodje vozilo na vandredni, uzmu mu se papiri ako je neispravan i dok sve to ne popravi nema papira nazad.
stalno je prica, ko pokvarene ploce, sta sve prolazi sta sve prolazi, imas majstore gradjansku odgovornost, 122 nazoves i kazes, ova korsa ispred mene dimi, pusi, ne radi joj signalizacija itd itd.
nema neke koristi od piskaranja po forumu ;-)
Lik iz osiguranja koji ti reg auto sva auto vozi u isti tehnicki, tamo ga puste. Evo moj primjer odem sa fabijom ja na tehnicki, ne rade mi zadnja svijetla. Kupio sijalice nemam alat da odvrnem zadnje farove, kazem im jbg evo sijalica imate li vi sta da ovo odvrnem. Kaze ma proci ces ti cim izadjes mogu crknuti sijalice. Uopste nikakvo poznanstvo nit stela. Sa vitarom odem na tehnicki zajedno sa momkom iz osiguranja, samo vidjeli parkirano auto i dali mi papir. Jest da je novo i sve ali auto nije uopste uslo na tehnicki. Mene evo od 2002g kako vozim dva puta zaustavila policija u sarajevu.
Zvanje policije grohotom se smijem :lol:
Bakir1

#55 Re: Novi sistem registracije vozila

Post by Bakir1 »

Eto ja rekoh fino do koga je.
Nemoj zvati policiju ta nisi lud :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#56 Re: Novi sistem registracije vozila

Post by mk ultra »

Nije ni to dovijeka ;-)

Svi ovi što rentgenskim vidom pregledaju, rade koju godinu i na groblje firmi...
nepass1

#57 Re: Novi sistem registracije vozila

Post by nepass1 »

Bakir1 wrote: 06/12/2019 20:10 Eto ja rekoh fino do koga je.
Nemoj zvati policiju ta nisi lud :thumbup:
Ma vala koliko sam ih puta do sad zvao ili su me ignorisali ili su se isprdali samnom.
Jebe se policiji.
Bakir1

#58 Re: Novi sistem registracije vozila

Post by Bakir1 »

Kako gdje ;-)
basicm

#59 Re: Novi sistem registracije vozila

Post by basicm »

Nista nisam citao. Kad dodje novo pravilo naucicu kako ide. Do tad...
Post Reply