pa znaju ovi s leshevima
Novi sistem registracije vozila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Bakir1
#27 Re: Novi sistem registracije vozila
kakvih, kojih? koji je kriterij lesa? a sta mislis ti jesu li ti svi lesevi registrovani u FBiH, i sta mislis ti jesu li ti svi lesevi jucer registrovani?konektovan wrote: ↑06/12/2019 10:56Pa kako objasnjavas cinjenicu da je toliko leševa na cesti u KS???
nemas pojma, koliko auta se unistava dnevno, ne sedmicno, ne mjesecno, ne godisnje, dnevno.
sinoc prodjoh kroz sarajevo, nisam ni jednog takvog lesa vidio.
ako je kriterij da auto ne izgleda top, to nije bitno za tehnicku ispravnost, ako je kriterij da auto pusi ni to nije eliminatorno.
pa me iskreno zanima koji je to kriterij po kojem se skenira les?
pa to ti kazem, kaze sve prolazi, a ako krenemo od cinjenice da to neko zna iz prve ruke onda je zakljucak logican.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#28 Re: Novi sistem registracije vozila
E hebiga, eto kod nas su sva auta tip top utegnuta,....
Ne fali im nista........
Ne fali im nista........
- nivla
#29 Re: Novi sistem registracije vozila
pogledas gume znaju biti i sve 4 razlicite, svjetla rastimana, cesto sa seljonima, stopke neispravne, plave sijalice na pozicijama, okom vidljive deformacije na felgama itd itsl
- Bakir1
#30 Re: Novi sistem registracije vozila
prvo i osnovno, pod pritiskom onih koji Vam zavrsavaju registraciju na rate, koji Vam daju popuste, gratise i slicno, ogroman trud se poslije stalnih kontrola rada stanica tehničkog pregleda na nivou FBiH ulaze u to da se ne pusta svasta na tehnickom pregledu, iz najjednostavnijeg razloga sto je za to svasta direktno odgovorna stanica tehničkog pregleda i ljudi koje rade na njoj.
pojednostavljeno zasto bi neko radi direktno protiv sebe?
imas li neko logicno objasnjenje?
drugo, auto dan poslije tehnickog moze drasticno promjeniti stanje u kojem se nalazi, to je onda odgovornost saobracajne policije, koja ima svako pravo ukoliko se imalo dvoumi u tehnicku ispravnost poslati taj auto na vandredni.
ZDK ima svaki mjesec akciju, a policajci neovisno o tome praksu da salju vozila na vandredni.
dodje vozilo na vandredni, uzmu mu se papiri ako je neispravan i dok sve to ne popravi nema papira nazad.
stalno je prica, ko pokvarene ploce, sta sve prolazi sta sve prolazi, imas majstore gradjansku odgovornost, 122 nazoves i kazes, ova korsa ispred mene dimi, pusi, ne radi joj signalizacija itd itd.
nema neke koristi od piskaranja po forumu
pojednostavljeno zasto bi neko radi direktno protiv sebe?
imas li neko logicno objasnjenje?
drugo, auto dan poslije tehnickog moze drasticno promjeniti stanje u kojem se nalazi, to je onda odgovornost saobracajne policije, koja ima svako pravo ukoliko se imalo dvoumi u tehnicku ispravnost poslati taj auto na vandredni.
ZDK ima svaki mjesec akciju, a policajci neovisno o tome praksu da salju vozila na vandredni.
dodje vozilo na vandredni, uzmu mu se papiri ako je neispravan i dok sve to ne popravi nema papira nazad.
stalno je prica, ko pokvarene ploce, sta sve prolazi sta sve prolazi, imas majstore gradjansku odgovornost, 122 nazoves i kazes, ova korsa ispred mene dimi, pusi, ne radi joj signalizacija itd itd.
nema neke koristi od piskaranja po forumu
- Ned071
#31 Re: Novi sistem registracije vozila
jel crvena corsa?
- Bakir1
#32 Re: Novi sistem registracije vozila
jest, registracije E81-T-285
- Bakir1
#34 Re: Novi sistem registracije vozila
hoces i od pasata, ibize, golfa kije?

reci im da je korsa prekucana, dvaput, jednom na broj od kadeta a drugi put na boj od vectre C
reci im da je korsa prekucana, dvaput, jednom na broj od kadeta a drugi put na boj od vectre C
- Ned071
#35 Re: Novi sistem registracije vozila
moze sve osim od kije, to necu, puj 
- bitanga_sa_otesa
#36 Re: Novi sistem registracije vozila
moj jeste ,za tvoj ne znamkonektovan wrote: ↑06/12/2019 11:16 E hebiga, eto kod nas su sva auta tip top utegnuta,....![]()
Ne fali im nista........
- Travnički Noćni Šetač
#37 Re: Novi sistem registracije vozila
iskreno mene na tehničkom pregledu najviše nervira činjenica ( a ovo znam sigurno za preko 40% stanica ) što se nikako ne vrši pregled svjetala regloskopom, odnosno podešavanje istih ( naravno uz dodatnu naplatu ) , jer to em stoji u Pravilniku da se treba gledati em stvarno nervira da ogroman broj vozila se vozi uokolo sa svjetlima koja blješte na sve strane... Ostalo se, barem ovdje kod nas relativno dobro pregleda...
Slažem se sa Bakirom da se stanje vozila može promijeniti sat vremena nakon tehničkog pregleda, i da policija treba da mnogo bolje kontroliše tu situaciju ali realno govoreći koliko je vozila na cesti sa razrokim farovima nema šanse da su sve i jedan naknadno nakon tehničkog nešto brljali sa farovima, već je očigledno taj detalj zanemaren na mnogim stanicama za TP...
Slažem se sa Bakirom da se stanje vozila može promijeniti sat vremena nakon tehničkog pregleda, i da policija treba da mnogo bolje kontroliše tu situaciju ali realno govoreći koliko je vozila na cesti sa razrokim farovima nema šanse da su sve i jedan naknadno nakon tehničkog nešto brljali sa farovima, već je očigledno taj detalj zanemaren na mnogim stanicama za TP...
- konektovan
#38 Re: Novi sistem registracije vozila
Svaka cast, i moj je..bitanga_sa_otesa wrote: ↑06/12/2019 13:53moj jeste ,za tvoj ne znamkonektovan wrote: ↑06/12/2019 11:16 E hebiga, eto kod nas su sva auta tip top utegnuta,....![]()
Ne fali im nista........![]()
-
Mlad i Nevin
#39 Re: Novi sistem registracije vozila
Hajde molim vas, svi na forumu zele stroge tehničke kontrole vozila, a u praksi 80% vozila nam je u poluispravnom stanju. Ne daj Bože da se gleda stanje ovjesa, korozija, o katovima da i ne pricamo.
- bitanga_sa_otesa
#40 Re: Novi sistem registracije vozila
vjerujem po svim pokrenutim temama i postovima dalo se naslutiti
- Bakir1
#41 Re: Novi sistem registracije vozila
Rijesio je sve sto je bilo, prije tehnickog normalno 
- bitanga_sa_otesa
#42 Re: Novi sistem registracije vozila
podloske egr dpf kat delete off 
- Qler
#43 Re: Novi sistem registracije vozila
Ja Avala svaki put tražim da mi provjere farove, a i sad moram otići vanredno jer sam mijenjao sijalicu i nekako sam pomjerio sjenilo, ja vidim odlično, ali sumnjam da ostali imaju nekih problema 
- konektovan
#44 Re: Novi sistem registracije vozila
Kako bi ga drugacije utegao, da nije bilo foruma?!bitanga_sa_otesa wrote: ↑06/12/2019 16:52vjerujem po svim pokrenutim temama i postovima dalo se naslutiti![]()
@Bakir
Auto regularno prodje tehnicki, evo nedavno je odradio 10 bez ikakve primjedbe,.....
- Bakir1
#45 Re: Novi sistem registracije vozila
To govori u prilog tvrdnji da sve prolazi tehnicki ili? 
- bitanga_sa_otesa
#46 Re: Novi sistem registracije vozila
odes u servis i platis
- konektovan
#47 Re: Novi sistem registracije vozila
Jok, eto oticu u sedam brace....
- bitanga_sa_otesa
#48 Re: Novi sistem registracije vozila
mora se i tamo nekad ubacit nesto...
- konektovan
#49 Re: Novi sistem registracije vozila
Moj auto jeste i star poprilicno i presao km poprilicno, iskuckan, izgreban, ali je tehnički ispravan.
Ne bih se kockao kad su neke stvari u pitanju i koje uticu na sigurnost. Drug radi na tehnickom, i onda to ide bas detaljno, ali znam pouzdano sta sve prolazi tehnicki....
- Optimist
#50 Re: Novi sistem registracije vozila
Moram se sloziti sa tobom. Toliko je auta sa upaljenim dugim kao dnevnim svjetlima, i sudeci koliko su matirali farovi zbog veceg zagrijavanja od sijalice, da se zakljuciti da tako voze godinama.Travnički Noćni Šetač wrote: ↑06/12/2019 13:54 iskreno mene na tehničkom pregledu najviše nervira činjenica ( a ovo znam sigurno za preko 40% stanica ) što se nikako ne vrši pregled svjetala regloskopom, odnosno podešavanje istih ( naravno uz dodatnu naplatu ) , jer to em stoji u Pravilniku da se treba gledati em stvarno nervira da ogroman broj vozila se vozi uokolo sa svjetlima koja blješte na sve strane... Ostalo se, barem ovdje kod nas relativno dobro pregleda...
Da se ispravnost svjetlosnih uredjaja pregleda jednom godisnje, te da se vlasnik natjera da na tehnicki dodje sa ispravnim sijalicama, puno manje bi takvih bilo na cesti.
Isto tako, ispravnost guma i dubina sare. To nije nesto sto se promijeni preko noci. Na starog gumi se na bokovima vidi ispucalost. Takvima narediti zamjenu ili prolaska nema.