avetinja wrote: ↑05/12/2019 16:54
Grean wrote: ↑05/12/2019 16:44
Trosimo puno ali za razliku od vas nemamo dugova.
Nazivaj stvari pravim imenom.
Dobro, nemate dugove jer je Nam platio. Zamisli da se Tan povukao i da ga nije niko naslijedio. Ovi iz uprave samo gledaju svoju korist. Nije da nije tako svugdje, ali samo kažem.
Ma dobro, ti si prilicno realan (mada te u zadnje vrijeme ponijelo malo, euforija, razumijem)
Uglavnom, po izvjestaju imali smo 4 miliona prihoda i 8 miliona rashoda. Razliku tj deficit namiruje investitor s tim da pretpostavljam da to pokriva vecim udjelom uloga, tj da se izdaju novi i raste udio u upravljackim pravima. Samo moja pretpostavka.
Iskreno nije ni meni drago da je ovako jer sta ako odluci da ode, tj. proda upravljacke uloge. Onda nam preostaje da se uokvirimo u ta 4 miliona ili da stvaramo dug.
Sto se rashoda tice nije cudno, prvo poslujemo najcistije, najvise prijavljenih radnika (cini mi se 30% vise nego vi koji ste nam najblizi), najplaceniji su nam igraci i trosimo 2 miliona vise nego vi recimo. Taj dio je OK.
Ono sto nije OK i meni iskreno nije jasno da ste vi imali 6 miliona KM ulaza u odnosu na nasa 4 miliona. Iskreno nejasnije mi je ovo vase nego nase. Ako je tacno to je ono za sta treba dovesti u pitanje sposobnost nase uprave.