Radila sam u skolstvu.mk ultra wrote: ↑03/12/2019 15:01od kuće je pošao sa činjenicom koju mu je Babo rekao, da mu samo papir trebaBloo wrote: ↑03/12/2019 10:34Gledaj, nije problem u PiP. Vec u nacinu usvajanja znanja.mk ultra wrote: ↑03/12/2019 10:31 ja mislim da je promjena nemoguća
čak i da se sve živo unificira barem na kantonalnom nivou, da se minimum ostavi nastavniku da mijenja
truhli su ljudi koji šalju djecu na nastavu
većina nastavnika se samo prilagodila tome, jer niko ne želi pritisak a niko ne stoji iza njega da ga podrži, jer čiji je ko...
Indukcija, dedukcija, povezivanje cinjenica, praktican rad....
Dijete ce izbiflati sta je inflacija, ne zna povezati to sa.historijom koju je ucio, ne zna njene efekte na svakodnevni zivot itd. Kao Plastican primjer.
tako se i on odnosi prema znanju, da dobije papir
kolega priča neki dan, kaže on će svome kupiti u ŠB srednju školu, mali je inače 2 razred srednje ovdje u sarajevu, slabo mu ide![]()
gdje je motivacija djetetu kad vidi nekoga ko se zajebava totalno, kupi mu babo školu, kupi babo posao, kupi babo auto, a i njegov Babo je isto horan za toga u većini slučajeva (a ako Babo nema nikoga visokopozicioniranog, dijete svaki dan od Babe sluša o toj nepravdi kako su drugi sve kupili, jer je Babo žalostan što nema kome da plati i ne zna nikoga)
trenirao sam plivanje 12 godina
u klubu 7
dalje sam sam, jer nisam mogao nemotivisanosti, neradništva, i pizdohana koji prstom ne mogu
i onda kažu što nismo u sportu jaki
nije se desilo u tih 7 godina, a i poslije dok sam gledao tuđe treninge, da sam vidio da je neko sam trenirao, sam radio, i želio da radi ako trener nije tu
neće da dođe ako ga neko ne dovuče do bazena
mrsko mu ovo, mrsko mu ono... a sve babo i majka krivi, garantujem.
tako i u školi, samo osnovni minimum da se prođe i po mogućnosti da ima neko sličan s kim može da se poredi da priča roditeljima a i da je roditeljima ravno, poslije će babo preuzeti
Nije.samo.problem u guzonjinim.sinovima.
Sistem nam ne valja. Nacin poducavanja i nacin ucenja.
PISA je samo to potvrdila.
Potrebne su korjenite promjene od NPP, metodike, samog nastavnog osoblja.koje je.proizvod istog takvog skolovanja....
I da nema korupcije i guzonjin sinova, rezultati PISE bi.bili isti. Pogledaj kako je izgledalo testiranje.
Nase obrazovanje ne uci djecu da misle i zakljucuju vec da uce na pamet i ne povezuju stvari i da ne primjenjuju u praksi.
Mi smo bogovi ucenja na pamet.