Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#4652 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dobra maca.
kakav pakash ti imas bebo.
kakav pakash ti imas bebo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4653 Re: Jala Brat & Buba Corelli
vidi karananice postHo si ti u pitanju objasnit cu ti to seksisticki
- Point.
#4654 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Industrialyzer wrote: ↑04/12/2019 16:08
Tuzno je gdje i u cemu covjek tvojih godina trazi zabavu. Generalizacija je odlika plitkog uma, zao mi je. Nisu svi brude koji ovo slusaju, nisu svi narkomani koji slusaju techno, nisu svi seljaci koji slusaju narodnjake.itd.
Ako hoces da te upoznam sa Jalom, nije frka, dobar je momak. Znam ga ja.
Izvini, morao sam![]()
Pa bruda, nisam ni rekao da su ama baš svi brude ali većina je, sad je to furka, to je tako, isto kao i da je veća vjeratnoća da ćeš u nekom ruralnom selu čuti Kemala Malovčića i neki drugi trash turbo folk nego u strogom centru općine Stari Grad. Speaking of Kemal Malovčić, ova tema meni dođe ko njegova, malo zajebancije, trash talk i to, odmor od teških tema. Isto mi je malo zabavno da neko ko pada na JalaBuba tekstove i jeftin, fake imidž priča o plitkom umu. Really? Really? Ništa lično
Opet kažem , ne možeš me prozivati u svakom drugom postu i ne očekivati neki vid odgovora i ibretiti se šta ćeš ovdje.
A znaš Jalu, pa što ne kažeš
Da citiram oca turbo folka:
Pa Jala jebote sto mi se odma nisi javio!
Ja bi ti vala džaba jedan hit napravio,
Ti si interpretator zgodan i vrijedan,
Evo ti hit jedan kroz jedan.
Last edited by Point. on 04/12/2019 17:30, edited 1 time in total.
- Point.
- Point.
#4656 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Bruda, previše lično doživljavaš ovu temu, na svaki post kačiš kilometarske postove. Opusti se zaboga.Hank Paldum wrote: ↑04/12/2019 15:59Pa ako obe strane to misle i ako se sva ta priča završava gdje je onda problem?Point. wrote: ↑04/12/2019 12:51 De nam IndustriJALAc ispričaj još jednom kako poznaješ dva glavata mrmota i kako si sjedio u njihovom društvu, impresioniraj nam obdanište.
Ko je ovaj treći mrmot, Coby, novi mrmljator autotunue nekvaliteta? Je li i on iz ghetta?
Nakon tri smarača, novi kolač Hank se zado da brani ovaj neukus. Jarane, davno smo zaključili da popularno ne znači nužno i kvalitetno. I tu sva priča završava. Nemoš reći da su im tekstovi, fejk imidž i autotune na svakoj mogućoj i nemogućoj riječi u pjesmi kvalitet.
Zvučite kao Martin Scorsese kada je kritikovao Marvel filmove "kme kme kme Marvel filmovi izgledaju kao zabavni parkovi". Svi su svjesni, čak i producenti Marvel filmova da nikad neće napraviti remek djela poput Scorsesea ali treba Scorseseu objasniti da nekada ljudi imaju volju gledati filmove koji izgledaju kao zabavni parkovi.
Kada bi nekome objašnjavao da su Avengers glupost pošto nije filmčina kao Goodfellas svi bi ti se smijali jer to nikada nije niko ni tvrdio, ni najveći Marvel fanovi jer ne mora svaki film imati emocije, ozbiljnu priču i dramu, ljudi hoće nekad mozak na pašu i zabaviti se, Marvel ili Fast & Furious.
Fejk je gangsta rep, kečeri, sapunice, Veliki Brat pa ljudi traže zabavu u tom fejk svijetu.
Kontradiktorni ste u tom pljuvanju, prvo tvrdite da to samo djeca slušaju pa onda da je fejk i nikakav kvalitet. Pa normalno da će djeca imati teže da razlikuju kvalitet od nekvaliteta. Ali eto svaka čast, pokazao si pubertetlijama više puta ovdje da ti u zrelim godinama slušaš kvalitetnije stvari od njih i rugaš im se, veoma zrelo. Šta ćeš poslije? Ukrasti djetetu lizalo ili reći nekoj curici da djed mraz i zubić vila ne postoje?
I tema, kako je ja doživljavam a vjerujem i drugi, nije neki hvalospjev o dotičnom dvojcu i novom, modernijem valu turbo folka nego tema gdje možeš i pisati hvalospjeve i kritike, zajebancije i slično. Uz popularnost i to dolazi. Al vjerujem da njih zaboli kurac o tome, bitna je lova i da kapa, jel tako?
- Industrialyzer
#4657 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Point. wrote: ↑04/12/2019 17:18Industrialyzer wrote: ↑04/12/2019 16:08
Tuzno je gdje i u cemu covjek tvojih godina trazi zabavu. Generalizacija je odlika plitkog uma, zao mi je. Nisu svi brude koji ovo slusaju, nisu svi narkomani koji slusaju techno, nisu svi seljaci koji slusaju narodnjake.itd.
Izvini, morao sam![]()
Pa bruda, nisam ni rekao da su ama baš svi brude ali većina je, sad je to furka, to je tako, isto kao i da je veća vjeratnoća da ćeš u nekom ruralnom selu čuti Kemala Malovčića i neki drugi trash turbo folk nego u strogom centru općine Stari Grad. Speaking of Kemal Malovčić, ova tema meni dođe ko njegova, malo zajebancije, trash talk i to, odmor od teških tema. Isto mi je malo zabavno da neko ko pada na JalaBuba tekstove i jeftin, fake imidž priča o plitkom umu. Really? Really? Ništa lično![]()
Opet kažem , ne možeš me prozivati u svakom drugom postu i ne očekivati neki vid odgovora i ibretiti se šta ćeš ovdje.
A znaš Jalu, pa što ne kažeš![]()
![]()
Prvi dio potpisujem, halali za prozivanje.
Opet je plitko sa tvoje strane to zakljucivanje
Ko ba pada na tekstove? Pa cak ni brude ne padaju na tekstove, nego cjelokupan zvuk. Deset puta ti se reklo da tekstovi ovdje nisu bitni, kako to ne shvatis? Profesija mi ne dozvoljava imidz brude, ali ako bas hoces da furas taj imidz, nimalo nije jeftin
Mozemo se ba zajebavati koliko hoces, ali sa ukusom. Da bude svima zanimljivo i smijesno, a ne samo tebi
-
Zoya
-
BadBoy
-
Zoya
#4660 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Kome i gdje da ostavim? 
-
BadBoy
#4661 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ovdje slobodno ostavi.
- Hank Paldum
#4662 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ja samo teme o ratu doživljavam lično. Pisati kilometarske postove nikada ne planiram nego se tako desi spontano dok pišem, nema veze sa ovom temom nego je skoro sa svakom temom. Kada bih mogao birati, bolje i neku temu ozbiljno shvatati nego kao ti biti neozbiljan i podjebavati ciljnu grupu gdje si sam svjestan da su djeca i da si 30 godina mlađi od njih, da im pokažeš koliko si zreliji od njih. Jel ti merak u duši kad djetetu zdrobiš igračkuPoint. wrote: ↑04/12/2019 17:25Bruda, previše lično doživljavaš ovu temu, na svaki post kačiš kilometarske postove. Opusti se zaboga.Hank Paldum wrote: ↑04/12/2019 15:59Pa ako obe strane to misle i ako se sva ta priča završava gdje je onda problem?Point. wrote: ↑04/12/2019 12:51 De nam IndustriJALAc ispričaj još jednom kako poznaješ dva glavata mrmota i kako si sjedio u njihovom društvu, impresioniraj nam obdanište.
Ko je ovaj treći mrmot, Coby, novi mrmljator autotunue nekvaliteta? Je li i on iz ghetta?
Nakon tri smarača, novi kolač Hank se zado da brani ovaj neukus. Jarane, davno smo zaključili da popularno ne znači nužno i kvalitetno. I tu sva priča završava. Nemoš reći da su im tekstovi, fejk imidž i autotune na svakoj mogućoj i nemogućoj riječi u pjesmi kvalitet.
Zvučite kao Martin Scorsese kada je kritikovao Marvel filmove "kme kme kme Marvel filmovi izgledaju kao zabavni parkovi". Svi su svjesni, čak i producenti Marvel filmova da nikad neće napraviti remek djela poput Scorsesea ali treba Scorseseu objasniti da nekada ljudi imaju volju gledati filmove koji izgledaju kao zabavni parkovi.
Kada bi nekome objašnjavao da su Avengers glupost pošto nije filmčina kao Goodfellas svi bi ti se smijali jer to nikada nije niko ni tvrdio, ni najveći Marvel fanovi jer ne mora svaki film imati emocije, ozbiljnu priču i dramu, ljudi hoće nekad mozak na pašu i zabaviti se, Marvel ili Fast & Furious.
Fejk je gangsta rep, kečeri, sapunice, Veliki Brat pa ljudi traže zabavu u tom fejk svijetu.
Kontradiktorni ste u tom pljuvanju, prvo tvrdite da to samo djeca slušaju pa onda da je fejk i nikakav kvalitet. Pa normalno da će djeca imati teže da razlikuju kvalitet od nekvaliteta. Ali eto svaka čast, pokazao si pubertetlijama više puta ovdje da ti u zrelim godinama slušaš kvalitetnije stvari od njih i rugaš im se, veoma zrelo. Šta ćeš poslije? Ukrasti djetetu lizalo ili reći nekoj curici da djed mraz i zubić vila ne postoje?
I tema, kako je ja doživljavam a vjerujem i drugi, nije neki hvalospjev o dotičnom dvojcu i novom, modernijem valu turbo folka nego tema gdje možeš i pisati hvalospjeve i kritike, zajebancije i slično. Uz popularnost i to dolazi. Al vjerujem da njih zaboli kurac o tome, bitna je lova i da kapa, jel tako?
Mada mi je simpatično što pišeš da se opustim istim tonom i identično kao kada sam Aci Lukasu na ovoj temi napisao da se opusti
- Point.
#4663 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Naravno, jednosmjerna zajebancija nije nikome ni smiješna ni interesantna.Industrialyzer wrote: ↑04/12/2019 17:54Point. wrote: ↑04/12/2019 17:18Industrialyzer wrote: ↑04/12/2019 16:08
Izvini, morao sam![]()
Pa bruda, nisam ni rekao da su ama baš svi brude ali većina je, sad je to furka, to je tako, isto kao i da je veća vjeratnoća da ćeš u nekom ruralnom selu čuti Kemala Malovčića i neki drugi trash turbo folk nego u strogom centru općine Stari Grad. Speaking of Kemal Malovčić, ova tema meni dođe ko njegova, malo zajebancije, trash talk i to, odmor od teških tema. Isto mi je malo zabavno da neko ko pada na JalaBuba tekstove i jeftin, fake imidž priča o plitkom umu. Really? Really? Ništa lično![]()
A znaš Jalu, pa što ne kažeš![]()
![]()
Prvi dio potpisujem, halali za prozivanje.
Opet je plitko sa tvoje strane to zakljucivanje
Ko ba pada na tekstove? Pa cak ni brude ne padaju na tekstove, nego cjelokupan zvuk. Deset puta ti se reklo da tekstovi ovdje nisu bitni, kako to ne shvatis? Profesija mi ne dozvoljava imidz brude, ali ako bas hoces da furas taj imidz, nimalo nije jeftinJa sam vise cipela, kosulja stil, mora se.
Mozemo se ba zajebavati koliko hoces, ali sa ukusom. Da bude svima zanimljivo i smijesno, a ne samo tebi![]()
Lično, svaka čast ko god može svariti autotune fazon.
- Point.
#4664 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Eh, jebiga sad jarane, 30 godina, pa šta ti misliš koje sam ja godište, 1876?Hank Paldum wrote: ↑04/12/2019 20:02Ja samo teme o ratu doživljavam lično. Pisati kilometarske postove nikada ne planiram nego se tako desi spontano dok pišem, nema veze sa ovom temom nego je skoro sa svakom temom. Kada bih mogao birati, bolje i neku temu ozbiljno shvatati nego kao ti biti neozbiljan i podjebavati ciljnu grupu gdje si sam svjestan da su djeca i da si 30 godina mlađi od njih, da im pokažeš koliko si zreliji od njih. Jel ti merak u duši kad djetetu zdrobiš igračkuPoint. wrote: ↑04/12/2019 17:25Bruda, previše lično doživljavaš ovu temu, na svaki post kačiš kilometarske postove. Opusti se zaboga.Hank Paldum wrote: ↑04/12/2019 15:59
Pa ako obe strane to misle i ako se sva ta priča završava gdje je onda problem?
I tema, kako je ja doživljavam a vjerujem i drugi, nije neki hvalospjev o dotičnom dvojcu i novom, modernijem valu turbo folka nego tema gdje možeš i pisati hvalospjeve i kritike, zajebancije i slično. Uz popularnost i to dolazi. Al vjerujem da njih zaboli kurac o tome, bitna je lova i da kapa, jel tako?![]()
Mada mi je simpatično što pišeš da se opustim istim tonom i identično kao kada sam Aci Lukasu na ovoj temi napisao da se opusti![]()
- Hank Paldum
#4665 Re: Jala Brat & Buba Corelli
40-50 kao i ja? 
- dale cooper
- karanana
#4667 Re: Jala Brat & Buba Corelli
neki od njihovih stihova su sklepani samo da se stvari rimuju kao ona "tepihe prave u perziji" ili tako nesto. iza tog ne vidim nikakvo znacenje. dok neke stvari kad se poslusaju u vecem kontekstu i imaju smisla i fino su skazani i imaju neku svoju dubinu.
vezano za ovo, kad kazu "mala pije kao da je 95", ima li ovo neko znacenje ili je samo da se izrimuje? zasto pije kao da je 95? kraj rata, slavlje, cuga...?
vezano za ovo, kad kazu "mala pije kao da je 95", ima li ovo neko znacenje ili je samo da se izrimuje? zasto pije kao da je 95? kraj rata, slavlje, cuga...?
- Industrialyzer
#4668 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Mislim da kaze devedeset neka, i nemam pojma sta mu to znaci, valjda neka suplja rima sa flase dzeka. Buba generalno ima losije tekstove, ali bolji deliverykaranana wrote: ↑04/12/2019 22:06 neki od njihovih stihova su sklepani samo da se stvari rimuju kao ona "tepihe prave u perziji" ili tako nesto. iza tog ne vidim nikakvo znacenje. dok neke stvari kad se poslusaju u vecem kontekstu i imaju smisla i fino su skazani i imaju neku svoju dubinu.
- zomri
#4669 Re: Jala Brat & Buba Corelli
ovo je prvi put da sam primjetio. ne znam zašto nekako mi je izvan...karakteradale cooper wrote: ↑04/12/2019 21:33Čekaj, nikada me nisi vidio da psujem?![]()
Osim toga morao sam, moralisanje tipa "mislite na djecu" ne mogu smisliti
u kontekstu priče o muzici, filmu, igrama ili whatever.![]()
inače zamrla tema, dolazim ne bi li vidio kakav novi argument, ali ništa što se nije ranije pretreslo. sigh.
- Industrialyzer
#4670 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pored autotune i brzine, kod bube je izrazena i ta semanticka vratolomija, naglasavanje fraza i prekid stiha ili strofe na pola pa onda nastavak. Poslusaj jednu njegovu staru pjesmu, zove se Savrsen zlocin, lagana je i spora pa mozes sve pohvatati. Neobicna pjesma skrozroleks wrote: ↑04/12/2019 22:30mozda bi i ocijenio bubin tekst da ga razumijemIndustrialyzer wrote: ↑04/12/2019 22:26Mislim da kaze devedeset neka, i nemam pojma sta mu to znaci, valjda neka suplja rima sa flase dzeka. Buba generalno ima losije tekstove, ali bolji deliverykaranana wrote: ↑04/12/2019 22:06 neki od njihovih stihova su sklepani samo da se stvari rimuju kao ona "tepihe prave u perziji" ili tako nesto. iza tog ne vidim nikakvo znacenje. dok neke stvari kad se poslusaju u vecem kontekstu i imaju smisla i fino su skazani i imaju neku svoju dubinu.
- dale cooper
#4671 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Unlike good agent Cooper?zomri wrote: ↑04/12/2019 22:41ovo je prvi put da sam primjetio. ne znam zašto nekako mi je izvan...karakteradale cooper wrote: ↑04/12/2019 21:33Čekaj, nikada me nisi vidio da psujem?![]()
Osim toga morao sam, moralisanje tipa "mislite na djecu" ne mogu smisliti
u kontekstu priče o muzici, filmu, igrama ili whatever.![]()
inače zamrla tema, dolazim ne bi li vidio kakav novi argument, ali ništa što se nije ranije pretreslo. sigh.
Da, same old, same old.
-
BadBoy
#4672 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Mislim da si upravo izazvao kolektivnu aneurizmu kod "ovo samo djeca slušaju" ekipe
- Hank Paldum
#4673 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Ma ne slušam niti sam ja njihova ciljna grupa ali poštujem ih zbog biznisa i što su u muzici uspjeli na našim prostorima gdje uspjeva samo turbofolk, sevdalinke i yu rock a i ne pljujem ih jer ne želim biti kao mrzovoljni starci u mojoj mladosti "ova omladina, u moje vrijeme je bilo bolje"
-
BadBoy
#4674 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Amin!
Jedan je danas sazrio.
Jedan je danas sazrio.
-
BadBoy