manji entitet i kantoni koji ne zele migrante na svojoj teritoriji.Challenger_ wrote: ↑04/12/2019 00:07Kao ko?Maraschino wrote: ↑04/12/2019 00:06Najgori su oni sto nista ne cine da se taj problem rjesava ali zato kritikuju i osudjuju tudje postupke.
Ilegalni migranti u BiH
- Maraschino
#9201 Re: Migranti u BiH
-
paladinka
#9202 Re: Migranti u BiH
Kako ko ? Kao jedna osoba ne mozes nista ni uciniti :Challenger_ wrote: ↑04/12/2019 00:07Kao ko?Maraschino wrote: ↑04/12/2019 00:06Najgori su oni sto nista ne cine da se taj problem rjesava ali zato kritikuju i osudjuju tudje postupke.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- Challenger_
#9204 Re: Migranti u BiH
Ne razumijem. Oni su stvorili ovu migrantsku krizu, a neće da rješavaju problem? To hoćeš da kažeš?Maraschino wrote: ↑04/12/2019 00:09manji entitet i kantoni koji ne zele migrante na svojoj teritoriji.
- Maraschino
#9205 Re: Migranti u BiH
Da, da su vecim dijelom doprinijeli intenzitetu migracija ne dozvoljavajuci da se svim dozvoljenim sredstvima brani granica.Challenger_ wrote: ↑04/12/2019 00:11Ne razumijem. Oni su stvorili ovu migrantsku krizu, a neće da rješavaju problem? To hoćeš da kažeš?Maraschino wrote: ↑04/12/2019 00:09manji entitet i kantoni koji ne zele migrante na svojoj teritoriji.
Razumijem ja njih da oni vise vole Srbiju rasteretiti nego BiH stvoriti prblem.
Bolje poplaviti Semberiju nego Sabac.
- Challenger_
#9206 Re: Migranti u BiH
Ovaj problem je nastao na globalnoj ravni i ako ga pokušavaš svesti na BiH, tu nema ni razumjevanja problema, ni uzroka ni posljedice, ničega.
To je, da izvineš, priča za *urac.
________
To se rješava ili komplikuje na globalnom nivou.
________
- Maraschino
#9207 Re: Migranti u BiH
Razumijem ja sve to i odakle vjetrovi pusu ali nas je zadesio problem.Challenger_ wrote: ↑04/12/2019 00:20 Ovaj problem je nastao na globalnoj ravni i ako ga pokušavaš svesti na BiH, tu nema ni razumjevanja problema, ni uzroka ni posljedice, ničega.
________
Imamo dvije mogucnosti: sprijeciti i ublazavati problem i rjesavati postojeci(postojece stanje).
Mi od toga nista ili skoro nista ne radimo nego prebacujemo odgovornost, optuzujemo druge i kukamo. Tako se ovaj problem nece rijesiti nego se s'njim suociti i zasukati rukave AKO IMA VOLJE.
- Challenger_
#9208 Re: Migranti u BiH
Izvini što te ne kvotam, imam trenutno manje probleme sa ovim kompom.
BiH je najmanji problem, za sada, a jača volja i snaga je za sada na strani migrantskih tokova. Mislim da gadan problem može ispasti između Turske i Grčke, jer uprkos dogovorima sa EU, migranjti se brodovima Turske i pojedinih nevladinih organizacija prebacjuju na grčka ostrva pa ih onda Grci kutarišu dalje, jer EU nema ni volje ni snage da se suprotstavi migrantskim snagama, pa sada svako gleda da tu migrantsku masu uvali nekom drugome.
Ako EU ne nastupi odlučnije, mislim da je pitanje dana kada će se zapaliti vatra oko grčkih otoka a onda je sve moguće.
BiH je najmanji problem, za sada, a jača volja i snaga je za sada na strani migrantskih tokova. Mislim da gadan problem može ispasti između Turske i Grčke, jer uprkos dogovorima sa EU, migranjti se brodovima Turske i pojedinih nevladinih organizacija prebacjuju na grčka ostrva pa ih onda Grci kutarišu dalje, jer EU nema ni volje ni snage da se suprotstavi migrantskim snagama, pa sada svako gleda da tu migrantsku masu uvali nekom drugome.
Ako EU ne nastupi odlučnije, mislim da je pitanje dana kada će se zapaliti vatra oko grčkih otoka a onda je sve moguće.
- Challenger_
#9209 Re: Migranti u BiH
Laku noć.
____
____
-
zposao
#9210 Re: Migranti u BiH
Pa to je sva poenta. Ko što su Mađari i Slovenci utvrdili granicu prema Hrvatima, tako i mi trebamo ne dopustiti da se vrše ilegalni upadi u drzavu sa istoka. I problema nikakvih ne bi bilo. Tada bi drzava mogla selektivno propuštati one koji su stvarno u potrebi i tražitelje azila, a ostali koji to nisu, nego su ekonomski migranti neka idu redovnim putem.Maraschino wrote: ↑04/12/2019 00:06 Samo cvrsta granica rjesava ili ublazava ovaj problem. Sve drugo je prdimahovina.
Najgori su oni sto nista ne cine da se taj problem rjesava ali zato kritikuju i osudjuju tudje postupke.
Čitam neki dan da je Slovenija u zadnjoj godini vratila u Hrvatsku blizu 10 000 migranata. A o tome se slabo priča i zna. Tako to rade odgovorne i pametne države.
- Maraschino
- Maraschino
#9212 Re: Migranti u BiH
zposao wrote: ↑04/12/2019 00:50Pa to je sva poenta. Ko što su Mađari i Slovenci utvrdili granicu prema Hrvatima, tako i mi trebamo ne dopustiti da se vrše ilegalni upadi u drzavu sa istoka. I problema nikakvih ne bi bilo. Tada bi drzava mogla selektivno propuštati one koji su stvarno u potrebi i tražitelje azila, a ostali koji to nisu, nego su ekonomski migranti neka idu redovnim putem.Maraschino wrote: ↑04/12/2019 00:06 Samo cvrsta granica rjesava ili ublazava ovaj problem. Sve drugo je prdimahovina.
Najgori su oni sto nista ne cine da se taj problem rjesava ali zato kritikuju i osudjuju tudje postupke.
Čitam neki dan da je Slovenija u zadnjoj godini vratila u Hrvatsku blizu 10 000 migranata. A o tome se slabo priča i zna. Tako to rade odgovorne i pametne države.
Po tebi, ko je kriv sto nam je istocna granica(prije svega) porozna?
- sadie_forever
#9213 Re: Migranti u BiH
Udjite na facebook grupu "Tuzlanski volonteri" da vidite lica ,osobe,nisu to strasila vec ljudi koji su zivot zrtvovali za bolje dane...nebi to radili tek onako bezveze.
Deckic od 18 godina lezi u bolnici trenutno,voz mu presao preko obje noge,sad nema ni jedne vise,,treba mu sva pomoc moguca...sta mislite jel to uradio onako iz nekog kurvaluka jer mu je bilo dosadno?
ali isto tako narod pomaze,salje novac,nove stvari im kupuju ,ima nas merhametli i uvijek je bilo
Deckic od 18 godina lezi u bolnici trenutno,voz mu presao preko obje noge,sad nema ni jedne vise,,treba mu sva pomoc moguca...sta mislite jel to uradio onako iz nekog kurvaluka jer mu je bilo dosadno?
ali isto tako narod pomaze,salje novac,nove stvari im kupuju ,ima nas merhametli i uvijek je bilo
- sadie_forever
- escobar__
#9215 Re: Migranti u BiH
Ološ.sadie_forever wrote: ↑04/12/2019 01:34nisu oni olos vec ljudi koji se trude da sebi zivot poboljsaju,omladina koja hoce sve ono sto zeli i nasa omladina
Hvala i doviđenja.
- vjesticanametli
#9216 Re: Migranti u BiH
DoDZi ti iz svecke pa ca vodi sebi.....jasta su nek iz kurvaluk posli......svi se nadigli samo tako a mi cekaj papire ....ma mars ba s tom pricom jadni vaki naki.....imala sam priliku gledati snimke bjezanije i na camcu tipa sa zenom i 3 male djece....fujsadie_forever wrote: ↑04/12/2019 01:30 Udjite na facebook grupu "Tuzlanski volonteri" da vidite lica ,osobe,nisu to strasila vec ljudi koji su zivot zrtvovali za bolje dane...nebi to radili tek onako bezveze.
.....sad ima 9 djece i niko nema zube niti radinal on ponosno kaze da mu dolaze uskoro roDZaci istim putem jer njemacka daje sve.....e nadam se de da xe skapat na tom putu i da ce ih afd sve nakantat odakle su dosli
- vjesticanametli
#9217 Re: Migranti u BiH
ober olosescobar__ wrote: ↑04/12/2019 06:05Ološ.sadie_forever wrote: ↑04/12/2019 01:34nisu oni olos vec ljudi koji se trude da sebi zivot poboljsaju,omladina koja hoce sve ono sto zeli i nasa omladina
Hvala i doviđenja.
DovDZenja i prijatno
- mayab
#9218 Re: Migranti u BiH
I šta, mogu raditi šta i kako hoće, kršiti sve poznate i priznate norme i zakone???sadie_forever wrote: ↑04/12/2019 01:34nisu oni olos vec ljudi koji se trude da sebi zivot poboljsaju,omladina koja hoce sve ono sto zeli i nasa omladina
Možeš ih tako opravdati da slobodno upotrebe i oružje, i šta ja znam šta sve ne, jer su oni "ljudi koji se trude da sebi zivot poboljsaju,omladina koja hoce sve ono sto zeli i nasa omladina"
Daj ne lupetaj, i ne provaljuj se
- shbc
#9219 Re: Migranti u BiH
Fina neka omladina sto se ganja sjekirama po gradu, nozevima po kampu, dzeparosi, zenama i djevojkama otima torbice, upada ljudima u kuce, prosjaci po semaforima, napada policiju... Sve to u puno vecoj mjeri nego sto to rade domaci klosari i kriminalci, a manje ih ima. Kada vam napadnu nekoga blizeg pitacu vas. Doduse, niko od vas i nije u BiH, do vas nece ni doci. Zato vi iz svojih toplih domova u EU solite pamet nama koji smo ovdje, koji ove scene gledamo svaki dan. Ljudska prava kuku majko. A nasa prava ko j...
- MarlboroGold
#9220 Re: Migranti u BiH
Na temi ništa novo. CPT opet tvrdoglavo i stavom "samo sam ja u pravu i samo ću ići kontra drugih stavova bez obzira kakve gluposti govorim" u borbi protiv svih ostalih. Ponekad zaluta i neko poput Sadete.
Naravno... to je ološ i to samo takav.
Naravno... to je ološ i to samo takav.
-
The BEN10
#9221 Re: Migranti u BiH
U sličnom tonu je govorio i Fatmir Alispahić, šta god ko mislio o njemu. Još proljetos...shbc wrote: ↑04/12/2019 07:39 Fina neka omladina sto se ganja sjekirama po gradu, nozevima po kampu, dzeparosi, zenama i djevojkama otima torbice, upada ljudima u kuce, prosjaci po semaforima, napada policiju... Sve to u puno vecoj mjeri nego sto to rade domaci klosari i kriminalci, a manje ih ima. Kada vam napadnu nekoga blizeg pitacu vas. Doduse, niko od vas i nije u BiH, do vas nece ni doci. Zato vi iz svojih toplih domova u EU solite pamet nama koji smo ovdje, koji ove scene gledamo svaki dan. Ljudska prava kuku majko. A nasa prava ko j...
https://www.facebook.com/watch/?v=2794671457218986
-
zposao
#9222 Re: Migranti u BiH
Pa naša vlast, ko drugi???Maraschino wrote: ↑04/12/2019 01:08zposao wrote: ↑04/12/2019 00:50Pa to je sva poenta. Ko što su Mađari i Slovenci utvrdili granicu prema Hrvatima, tako i mi trebamo ne dopustiti da se vrše ilegalni upadi u drzavu sa istoka. I problema nikakvih ne bi bilo. Tada bi drzava mogla selektivno propuštati one koji su stvarno u potrebi i tražitelje azila, a ostali koji to nisu, nego su ekonomski migranti neka idu redovnim putem.Maraschino wrote: ↑04/12/2019 00:06 Samo cvrsta granica rjesava ili ublazava ovaj problem. Sve drugo je prdimahovina.
Srbima je interesu da nam tušnu što je moguće više tih anonimusa, to je valjda samorazumljivo. Ono što je začuđujuče je da naši to šutke promatraju i prihvataju.
Ako nama to nije u interesu (a valjda nije u interesu da destabilizuješ ionako destabilizovanu zemlju sa hordom anonimnih ilegalaca) zašto se ništa ne radi, nego se očekuje da ćemo mi u Hrvatsku (praktički EU) proslijediti sav taj teret i problem. Oko puno trivijalnijih i besmislenijih pitanja se ovdje mjesecima natežu, kukaju, prijete po medijima, a ovolika sigurnosna, socijalna i ekonomska prijetnja koja traje već godinama se ne rješava nego se šutke promatra.
Srbima je ovo u interesu. Nama nije, jer će EU narediti Hrvatskoj sve veće kontrole i sve rigidnije granice, pa ćemo mi postati jedan veliki kamp za nesretnike koji su zaglavili između istoka i zapada. Ko to ne vidi kao sigurnosnu, ekonomsku, sociolosku i svaku drugu destabilizirajucu prijetnju za BH društo taj ili nema pameti ili je podmukao.
Ne može se biti toliko neodgovoran pa prihvatiti tuđi problem i onda očekivati da ćeš ga proslijediti sljedećoj budali. Nekome će u lancu prenošenja problema puknut film i vratit će problem na početno mjesto. Mi se uzdamo u to da ce svi do Njemacke biti benevolentni i otvorene ruke. Šta ako neće? Šsta kad kažu dosta je bilo?
- CPT
#9223 Re: Migranti u BiH
To nije problem BiH i BiH ga nece rijesiti sve i da moze. Ovo populacija ne moze "destabilizovanu zemlju" jer se radi o populaciji malo veceg sela. To je nekoliko hiljada ljudi od cca 2.000.000 koliko je uslo u EU. Sta bi Grcka mogla reci? Turska? Sa nekoliko mio stranaca? Njemacka? Sta reci o drzavi koju moze zbrinuti 5.000 ljudi?! Sigurnostna prijetnja? Ekonomska? Socioloska? Ljudi zive medju vukovima u sred sume....zposao wrote: ↑04/12/2019 09:50Pa naša vlast, ko drugi???Maraschino wrote: ↑04/12/2019 01:08zposao wrote: ↑04/12/2019 00:50
Pa to je sva poenta. Ko što su Mađari i Slovenci utvrdili granicu prema Hrvatima, tako i mi trebamo ne dopustiti da se vrše ilegalni upadi u drzavu sa istoka. I problema nikakvih ne bi bilo. Tada bi drzava mogla selektivno propuštati one koji su stvarno u potrebi i tražitelje azila, a ostali koji to nisu, nego su ekonomski migranti neka idu redovnim putem.
Srbima je interesu da nam tušnu što je moguće više tih anonimusa, to je valjda samorazumljivo. Ono što je začuđujuče je da naši to šutke promatraju i prihvataju.
Ako nama to nije u interesu (a valjda nije u interesu da destabilizuješ ionako destabilizovanu zemlju sa hordom anonimnih ilegalaca) zašto se ništa ne radi, nego se očekuje da ćemo mi u Hrvatsku (praktički EU) proslijediti sav taj teret i problem. Oko puno trivijalnijih i besmislenijih pitanja se ovdje mjesecima natežu, kukaju, prijete po medijima, a ovolika sigurnosna, socijalna i ekonomska prijetnja koja traje već godinama se ne rješava nego se šutke promatra.
Srbima je ovo u interesu. Nama nije, jer će EU narediti Hrvatskoj sve veće kontrole i sve rigidnije granice, pa ćemo mi postati jedan veliki kamp za nesretnike koji su zaglavili između istoka i zapada. Ko to ne vidi kao sigurnosnu, ekonomsku, sociolosku i svaku drugu destabilizirajucu prijetnju za BH društo taj ili nema pameti ili je podmukao.
Ne može se biti toliko neodgovoran pa prihvatiti tuđi problem i onda očekivati da ćeš ga proslijediti sljedećoj budali. Nekome će u lancu prenošenja problema puknut film i vratit će problem na početno mjesto. Mi se uzdamo u to da ce svi do Njemacke biti benevolentni i otvorene ruke. Šta ako neće? Šsta kad kažu dosta je bilo?

i ona slavna slika naoruzanja za invaziju:

Ljude zbrinuti na human nacin, povuci novac od EU i smanjiti histeriji... To nista... Niko od ovih ljudi nece ostati u BiH, samo slike ove sramote ce ostati zauvijek.
- sadie_forever
#9224 Re: Migranti u BiH
Ti si ono lafo ljevicar inace? A zelis im da skapaju,jos se ponosite svi vi koji ste inace ljevicarivjesticanametli wrote: ↑04/12/2019 06:20DoDZi ti iz svecke pa ca vodi sebi.....jasta su nek iz kurvaluk posli......svi se nadigli samo tako a mi cekaj papire ....ma mars ba s tom pricom jadni vaki naki.....imala sam priliku gledati snimke bjezanije i na camcu tipa sa zenom i 3 male djece....fujsadie_forever wrote: ↑04/12/2019 01:30 Udjite na facebook grupu "Tuzlanski volonteri" da vidite lica ,osobe,nisu to strasila vec ljudi koji su zivot zrtvovali za bolje dane...nebi to radili tek onako bezveze.
.....sad ima 9 djece i niko nema zube niti radinal on ponosno kaze da mu dolaze uskoro roDZaci istim putem jer njemacka daje sve.....e nadam se de da xe skapat na tom putu i da ce ih afd sve nakantat odakle su dosli
Ma znala sam da u Bosni nema ljevicara samo komunjara.
Bosna se treba stidjet u kakvim uslovima borave ti ljudi,u sred zime.znaci ispunite im njihova prava pa onda ih pravedno i vratite..tacno zapadnjackim medijima treba prosirit sliku stanja,sta mislite cija cevsramota bit sto ljudi zamrznutih cipela hodaju?
- sinuhe
#9225 Re: Migranti u BiH
Jos ce ostati zarobljen u zemlji u kojoj je ostao bez nogu. Jezivo.