Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
CPT

#9151 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

bingov buraz wrote: 03/12/2019 17:41
CPT wrote: 03/12/2019 16:17

ili poderu zbog istog razlog sto neki kupuju? :? jer to otvara neka vrata? a razlika je u cemu tacno?
Ne,poderu ih da se ne zna ko su i odakle dolaze!
Da! Jer se EU u jednom momentu da ce ljude birati kao voce. Malo ovo hocu, malo ovo necu... Ne zbog toga sto su kriminalci ili sto kriju proslost.
zrakomlat

#9152 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

CPT wrote: 03/12/2019 17:43
zrakomlat wrote: 03/12/2019 17:21
CPT wrote: 03/12/2019 12:28

Ne mogu svi kupovati dokumente u Sanskom Mostu.
Nešto si ti to pomiješao u želji da pod svaku cijenu budeš u pravu. Pod dokumentima je mislio na makar ličnu kartu kad već pasoša i vize nemaju a to se izdaje u rodnom Karachiju, Kalkuti ili Rabatu. I ti dokumenti su svakako potrebni da se dođe u Sanski Most.
Znam ja sta je on mislio za razliku od tebe. Efekt kupovine ili unistavanja je isti, krije svoj pravi identitet. Da nisi iz Pakistana ili da nisi medicinska sestra. Neko moze lagati da je medicinska sestra (jer kupi dokument u S.M.) dok neko drugi ne smije unisititi svoj dokument jer je to ultimativan kriminal.
Ni slično. Možeš li ti do Pakistana sad otići bez ličnih dokumenata? Ustvari jebo Pakistan. Možeš li iz BiH doći u Njemačku i tako hodati tamo bez dokumenata i trazit azil i nakva prava, raditi itd, i sve to bez posljedica?
Last edited by zrakomlat on 03/12/2019 17:48, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9153 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Postaju sve agresivniji.
CPT

#9154 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

zrakomlat wrote: 03/12/2019 17:45
zrakomlat wrote: 03/12/2019 17:21

Nešto si ti to pomiješao u želji da pod svaku cijenu budeš u pravu. Pod dokumentima je mislio na makar ličnu kartu kad već pasoša i vize nemaju a to se izdaje u rodnom Karachiju, Kalkuti ili Rabatu. I ti dokumenti su svakako potrebni da se dođe u Sanski Most.
Znam ja sta je on mislio za razliku od tebe. Efekt kupovine ili unistavanja je isti, krije svoj pravi identitet. Da nisi iz Pakistana ili da nisi medicinska sestra. Neko moze lagati da je medicinska sestra (jer kupi dokument u S.M.) dok neko drugi ne smije unisititi svoj dokument jer je to ultimativan kriminal.
Nije isti. Možeš li ti do Pakistana sad otići bez ličnih dokumenata?
Mozes li u Njemacku kao medicinska sestra ako nisi medicinska sestra? Jok, nije isto uopste...
zrakomlat

#9155 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

CPT wrote: 03/12/2019 17:46

Mozes li u Njemacku kao medicinska sestra ako nisi medicinska sestra? Jok, nije isto uopste...
Ni slično. Diplomu nije obavezno posjedovati a lične dokumente jest. Zašto ti ne bacis svoje dokumente?
shbc

#9156 Re: Migranti u BiH

Post by shbc »

Ove prica oko nigerijskih studenata mi se cini pomalo nevjerovatna da bi bila istinita, ali bilo bi dobro da jeste. Odjeknula bi kao bomba po svjetskim medijima i mozda napokon natjerala medjunarodnu zajednicu da nesto poduzme protiv ovakvog ponasanja Hrvatske (kad vec nasi nisu sposobni).

p.s. CPT odgovori covjeku. Zasto je jedan Pakistanac bolji od prosjecnog Bosanca, pa moze ilegalno prelaziti granice kako mu je cejf, a Bosanac mora mjesecima i godinama cekati na vizu.
CPT

#9157 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

zrakomlat wrote: 03/12/2019 17:49

Ni slično. Diplomu nije obavezno posjedovati a lične dokumente jest. Zašto ti ne bacis svoje dokumente?
A jel? Onda ljudi ulaze u dugove za kupovine papira zbog dosade? Svabo ti izda vizu i primao na posao zbog boje ociju?
Nemam potrebe bacati dokumente ali vrlo lako svi mozemo doci u tu poziciji gdje ce neko preko q. odlucivati gdje ces morati zbog nekog papirica.
CPT

#9158 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

shbc wrote: 03/12/2019 17:51 Ove prica oko nigerijskih studenata mi se cini pomalo nevjerovatna da bi bila istinita, ali bilo bi dobro da jeste. Odjeknula bi kao bomba po svjetskim medijima i mozda napokon natjerala medjunarodnu zajednicu da nesto poduzme protiv ovakvog ponasanja Hrvatske (kad vec nasi nisu sposobni).

p.s. CPT odgovori covjeku. Zasto je jedan Pakistanac bolji od prosjecnog Bosanca, pa moze ilegalno prelaziti granice kako mu je cejf, a Bosanac mora mjesecima i godinama cekati na vizu.
Bolji? Pakistanac ima neku prednost sto se kupa medju vukovima? Neko Bosanacu to sprijecava? Oni cak imaju prednost jer mogu preko sume Hrvatima u ruke... Da ce u najboljem slucaju zivjeti u strahu desetak godina cekajuci svoju sudbinu. U najboljem slucaju raditi do smrti najgore poslove za minimalac, u najgorem noga u maticu sa dugovima.
zrakomlat

#9159 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

CPT wrote: 03/12/2019 17:51

A jel? Onda ljudi ulaze u dugove za kupovine papira zbog dosade? Svabo ti izda vizu i primao na posao zbog boje ociju?
Nemam potrebe bacati dokumente ali vrlo lako svi mozemo doci u tu poziciji gdje ce neko preko q. odlucivati gdje ces morati zbog nekog papirica.

Čuj nemaš potrebe bacati dokumente. Imaš, koji će ti qrc, sasvim je normalno putovati oko svijeta bez ličnih dokumenata. Samo ti habaju novčanik, baci ih.

A u Njemačku možeš s lažnom diplomom. Ali kad skonta Švabo da je lažna i curikne te nazad i udari zabranu ulaska. Zna ko si, zna odakle si i gdje da te vrati. I još ti neda opet ući. Vidiš li sad razliku?
Sanjarko

#9160 Re: Migranti u BiH

Post by Sanjarko »

Teoretski se moze kretati bez dokumenata dok te neko ko je nadlezan ne zaustavi i trazi dokumenta na uvid.

Ja sam kao momak hodao skoro godinu dana bez licne karte. To je bilo u ono vrijeme kad je se tek CIPS uvodio i kad su bile velike guzve pri vadzenju i dobijanju LK.

Ali vecinom nemoze.

Ponavljam opet neko je ubo s onim komentarom da se ovako ove drzave rjesavaju mozda problematicnijih osoba.

Mozda obavjestajne sluzbe i na Zapadu i iz ovih drzava to znaju, samo sute na to.

Jer cudno je vrijeme. Doslo vrijeme cudnih ratova, sukoba, sukanja itd.
CPT

#9161 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

zrakomlat wrote: 03/12/2019 17:56
CPT wrote: 03/12/2019 17:51

Čuj nemaš potrebe bacati dokumente. Imaš, koji će ti qrc, sasvim je normalno putovati oko svijeta bez ličnih dokumenata. Samo ti habaju novčanik, baci ih.

A u Njemačku možeš s lažnom diplomom. Ali kad skonta Švabo da je lažna i curikne te nazad i udari zabranu ulaska. Zna ko si, zna odakle si i gdje da te vrati. I još ti neda opet ući. Vidiš li sad razliku?
Nemam potrebe ali vrlo lako mogu doci u slicnu poziciju. I Balkancu su zadnji koji imaju pravo moralizirati oko toga... Ako nemas vazece diplome za deficitiran poziv neces ni dobiti vize pa ces sjediti pred granicom kao i onaj Pakistanac. Sve dok ne postanes nesto sto nisi... Kupovinom u S.M. ili xyz...
shbc

#9162 Re: Migranti u BiH

Post by shbc »

CPT wrote: 03/12/2019 17:54
shbc wrote: 03/12/2019 17:51 Ove prica oko nigerijskih studenata mi se cini pomalo nevjerovatna da bi bila istinita, ali bilo bi dobro da jeste. Odjeknula bi kao bomba po svjetskim medijima i mozda napokon natjerala medjunarodnu zajednicu da nesto poduzme protiv ovakvog ponasanja Hrvatske (kad vec nasi nisu sposobni).

Bolji? Pakistanac ima neku prednost sto se kupa medju vukovima? Neko Bosanacu to sprijecava? Oni cak imaju prednost jer mogu preko sume Hrvatima u ruke... Da ce u najboljem slucaju zivjeti u strahu desetak godina cekajuci svoju sudbinu. U najboljem slucaju raditi do smrti najgore poslove za minimalac, u najgorem noga u maticu sa dugovima.
Po tvojoj prici bolji. Jer bi ih mi ovdje trebali sazaljevati, pomagati im, a EU sirokih ruku da ih docekuje. A Bosanci neka cekaju u redovima.

Sta ih sprecava da rade isto sto i mi? Legalno pokusaju da se docepaju tih drzava? Da se ne kupaju sa vukovima i ne zive u strahu.

I zasto bi ih mi trebali sazaljevati u njihovim ilegalnim aktivnostima? Koji ja razlog imam da budem na strani majmuna koji su mi napali djevojku?
CPT

#9163 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

shbc wrote: 03/12/2019 18:05
CPT wrote: 03/12/2019 17:54

Po tvojoj prici bolji. Jer bi ih mi ovdje trebali sazaljevati, pomagati im, a EU sirokih ruku da ih docekuje. A Bosanci neka cekaju u redovima.

Sta ih sprecava da rade isto sto i mi? Legalno pokusaju da se docepaju tih drzava? Da se ne kupaju sa vukovima i ne zive u strahu.

I zasto bi ih mi trebali sazaljevati u njihovim ilegalnim aktivnostima? Koji ja razlog imam da budem na strani majmuna koji su mi napali djevojku?
Ako si ljubomoran uvijek probati preko sume, ne bi bio prvi. Hiljade Bosanaca je tako otislo u istu tu Njemacku. Prije rata, u toku rata i poslije rata. Mucka se na razne nacine i danas. Sve da se docepa Njemacke. Poljaska nije nesto popularna...Oni ne mogu raditi isto sto i ti jer su slucajno rodjeni u nekoj drzavi i zbog toga moraju umrijeti gladni. Hebiga, 'oce to.
Last edited by CPT on 03/12/2019 18:10, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#9164 Re: Migranti u BiH

Post by AleksoMKD »

Hakiz wrote: 03/12/2019 16:21
AleksoMKD wrote: 03/12/2019 12:41
CPT wrote: 03/12/2019 12:28 Ne mogu svi kupovati dokumente u Sanskom Mostu.
Jebiga, zalim slucaj.

U Juznoj Americi zivi cca 400 miliona ljudi ispod granice siromastva. Koliko mogu/treba da prime USA i Kanada?
Ne mogu realno da prime sve cak i da zele. Na kojoj osnovi odluciti koga primiti a koga ne?

Koliko stotina miliona ljudi zivi ispod granice siromastva u Africi i Aziji? Evropa ne moze da ih primi sve.
Na kojoj osnovi odluciti koga primiti a koga ne?

Ja mislim da resenje treba traziti u sredjivanju maticnih drzava koje jesu "shit-hole" zbog kriminala i neverojatno visoke korupcije pred kojom nasi politicari izgledaju ko normalni odgovorni ljudi.

Novi Marshall-ov plan za Afriku, deo Azije i dobrog dela J.Amerike.

Doduse ako USA i Kanada prime 400 - 500 miliona siromasnih i neobrazovanih ljudi (najbolje bez ikakvih dokumenata) a EU primi isto toliko (isto bez dokumenata) mozda nestanu svi problemi na planeti i zavlada opste blagostanje................... no sumnjam.
:thumbup:
Sve se plasim da u stvari niko nema pojma sta raditi sa tolikim milionima siromasnih i sa toliko neuspelih zemalja. I sto se vise odlaze problem strasnije i radikalnije ce se zavrsiti.

Ovo "otvorimo granice" je laganje samog sebe i odlaganja resenja na sledece generacije jer je politicki nekorektno reci da je Afrika uglavnom u dubokim govnima, kao i vecina J.Amerike i dobar deo Azije.

OK, i mi smo u kurcu ali ne koliko gorenavedeni.
CPT

#9165 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

AleksoMKD wrote: 03/12/2019 18:10
Hakiz wrote: 03/12/2019 16:21
AleksoMKD wrote: 03/12/2019 12:41

Jebiga, zalim slucaj.

U Juznoj Americi zivi cca 400 miliona ljudi ispod granice siromastva. Koliko mogu/treba da prime USA i Kanada?
Ne mogu realno da prime sve cak i da zele. Na kojoj osnovi odluciti koga primiti a koga ne?

Koliko stotina miliona ljudi zivi ispod granice siromastva u Africi i Aziji? Evropa ne moze da ih primi sve.
Na kojoj osnovi odluciti koga primiti a koga ne?

Ja mislim da resenje treba traziti u sredjivanju maticnih drzava koje jesu "shit-hole" zbog kriminala i neverojatno visoke korupcije pred kojom nasi politicari izgledaju ko normalni odgovorni ljudi.

Novi Marshall-ov plan za Afriku, deo Azije i dobrog dela J.Amerike.

Doduse ako USA i Kanada prime 400 - 500 miliona siromasnih i neobrazovanih ljudi (najbolje bez ikakvih dokumenata) a EU primi isto toliko (isto bez dokumenata) mozda nestanu svi problemi na planeti i zavlada opste blagostanje................... no sumnjam.
:thumbup:
Sve se plasim da u stvari niko nema pojma sta raditi sa tolikim milionima siromasnih i sa toliko neuspelih zemalja. I sto se vise odlaze problem strasnije i radikalnije ce se zavrsiti.

Ovo "otvorimo granice" je laganje samog sebe i odlaganja resenja na sledece generacije jer je politicki nekorektno reci da je Afrika uglavnom u dubokim govnima, kao i vecina J.Amerike i dobar deo Azije.

OK, i mi smo u kurcu ali ne koliko gorenavedeni.
Cuj, "neuspelih". To "neuspeh" pao sa neba? Nesto zahebali? Ili se to malo Zapad igrao tamo pa ostalo nekoliko desetaka mio pod milim nebom. Gdje bi valjda trebali cekati smrt...
shbc

#9166 Re: Migranti u BiH

Post by shbc »

CPT wrote: 03/12/2019 18:09
Ako si ljubomoran uvijek probati preko sume, ne bi bio prvi. Hiljade Bosanaca je tako otislo u istu tu Njemacku. Prije rata, u toku rata i poslije rata. Mucka se na razne nacine i danas. Sve da se docepa Njemacke. Poljaska nije nesto popularna...Oni ne mogu raditi isto sto i ti jer su slucajno rodjeni u nekoj drzavi i zbog toga moraju umrijeti gladni. Hebiga, 'oce to.
Ja za pocetak ne mislim nigdje ici. Post ti je prijavljen zbog ad hominem napada i zbog ponovnog poredjenja ovih majmuna sa nasim izbjeglicama.

Mogu mogu. Samo nece. Nigdje u zakonu Njemacke ne stoji da Pakistanac ili Alzirac ne mogu aplicirati za vizu.
CPT

#9167 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

shbc wrote: 03/12/2019 18:13
Ja za pocetak ne mislim nigdje ici. Post ti je prijavljen zbog ad hominem napada i zbog ponovnog poredjenja ovih majmuna sa nasim izbjeglicama.

Mogu mogu. Samo nece. Nigdje u zakonu Njemacke ne stoji da Pakistanac ili Alzirac ne mogu aplicirati za vizu.
Ti ne moras ali stotine/hiljade drugi hoce. Svijet ne pocinja sa "ja ne mislim". Oni ne apliciraju za vizu vec za azil, za tj. zastisceni status ne mogu aplicirati Pakistanac ili Azirac. De ti te stvari malo skontaj pa javi. Sa malo manje ksenofobije i predrasuda.
shbc

#9168 Re: Migranti u BiH

Post by shbc »

CPT wrote: 03/12/2019 18:17

Ti ne moras ali stotine/hiljade drugi hoce. Svijet ne pocinja sa "ja ne mislim". Oni ne apliciraju za vizu vec za azil, za tj. zastisceni status ne mogu aplicirati Pakistanac ili Azirac. De ti te stvari malo skontaj pa javi. Sa malo manje ksenofobije i predrasuda.
Haj se ti dogovori sam sa sobom jesu li oni ekonomski migranti ili ne? Posto si maloprije imao drugu pricu.

p.s. Tacno. Svijet ne pocinje sa mnom. Sto tebi nije bila prepreka da mene prozivas za neku ljubomoru. A evo sad i ksenofobiju. Vjerujem da ce moderacija adekvatno reagovati na licna prozivanja forumasa.
Last edited by shbc on 03/12/2019 18:22, edited 1 time in total.
muha_sa

#9169 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

CPT

#9170 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

shbc wrote: 03/12/2019 18:20
CPT wrote: 03/12/2019 18:17

Haj se ti dogovori sam sa sobom jesu li oni ekonomski migranti ili ne? Posto si maloprije imao drugu pricu
Za mene su ljudi. O njihovom pravnom statusu odlucuje neko drugi. U svakom slucaju ne radi se homogenoj masi gdje je moguce nesto ofrlje...
CPT

#9171 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Dvojica studenata iz Nigerije 12. novembra doputovali su u Pulu kako bi učestvovali na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu. Nakon završetka takmičenja, 17. novembra, doputovali su u Zagreb. Na ulici ih je zaustavila i privela policija

Hoce to kad se igramo generalizacije... A dodamo u tog jos malo rasizma i profiliranja. :thumbup:
escobar__

#9172 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Frajer dežura na temi i odgovara na svaki komentar koji neko ostavi o ovoj ološi koju trpaju u našu zemlju.
Hajvan

#9173 Re: Migranti u BiH

Post by Hajvan »

jbg, kad “vasi” odose masovno iz “vase” zemlje u Dojcland, SveCku, Afstriju, ja se radujem da dodje bilo ko ovdje… da ne ostanem sam…

vidis da svi odose….
da bog d'o ovi migranti ostanu, da oplode ovo malo zena sto je ostalo…
Maraschino

#9174 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

asurbanipal

#9175 Re: Migranti u BiH

Post by asurbanipal »

Image
Locked