Ilegalni migranti u BiH
- Janjicar
#9101 Re: Migranti u BiH
Jel krenulo filovanje TK migicama ?
- sadie_forever
#9102 Re: Migranti u BiH
odakle su vecinom ovi migranti sto dolaze u bih
- MorningStar
#9103 Re: Migranti u BiH
Iz inostranstva.
- vjesticanametli
#9104 Re: Migranti u BiH
sveCka
-
espn
#9105 Re: Migranti u BiH
Pakistan, Indija, Iran, Sirija, Sjeverna Afrika.
- TDK-90
#9106 Re: Migranti u BiH
Ovi ljudi jednostavno bjeze od zlih vladara i losih sistema ne isljucivo zbog gladi, slicno kao i bosanci.
I njima i "nama" se ukazala prilika zadnjih godina da emigriramo, njima na tezi nacin
A sve "sigurne zemlje" koje su prosli imaju lose vladare .
I njima i "nama" se ukazala prilika zadnjih godina da emigriramo, njima na tezi nacin
A sve "sigurne zemlje" koje su prosli imaju lose vladare .
- MorningStar
#9107 Re: Migranti u BiH
Jes to ti haman jelde
Naravno isto kao bosanci koji odu sa pasos zaposle se pa onda sredjuju papire da se prijave preko firme za boraviate i radnu.
Pruzila im se prilika da krse zakone zemalja,bahate se, ponasaju kao zivotinje, igraju kriket dok su zatrpani smecem i zale se na hranu i tako.. sve pod podrskom iom-a i co.
Ajmo svi onda u svicarsku jel moze tako ?
-
sikstinajn
#9108 Re: Migranti u BiH
juče sam upoznao jednu afganistanku...ima prirodno plavu kosu, velike zelene oči, savršeno tijelo...ručno tetovirana.
ima ciganski ten. slatka je i smirena.
pitam je kako se zove(pomalo nabadam engleski), kaže Rabia.
spring-kažem joj.(pomalo nabadam arapski)
proljeće.
smijala se.
pfffffff
miriše na deterđent
proljeće.
smijala se.
pfffffff
miriše na deterđent
-
Heller
#9109 Re: Migranti u BiH
sikstinajn wrote: ↑30/11/2019 23:43 juče sam upoznao jednu afganistanku...ima prirodno plavu kosu, velike zelene oči, savršeno tijelo...ručno tetovirana.
proljeće.
smijala se.
pfffffff
miriše na deterđent
Pazi da de ne ošugaš.
- mayab
#9110 Re: Migranti u BiH
Kakav , bolan, "teži način" - ti ljudi 99,99% (muška) mlađarija u najboljim godinama su ILEGALNI MIGRANTI ,
koji krše mnoge zakone i norme, ne samo države gdje dođu nego svjetski prihvaćene norme ponašanja, putovanja, migracija- dovoljno je da napomenemo da svjesno namjerno unište svoja identifikacijska dokumenta, dakle totalno ILEGALNE aktivnosti!
Dalje, mnogi od njih će uspjeti stići u Italiju, Njemačku , Francusku .... i tamo uroniti u ilegalu glede boravka , rada i slično,
i misle da nikada neće dohakati ruci zakona, a vlasti u tim zemljama nisu naivne i nesposobne kao naše,
imaju jako jako puno iskustva sa tom problematikom, i ti likovi će ekspresno biti isporučeni na početnu tačku , tj. u državu iz koje su krenuli!
Dakle, takvo je stanje stvari, jedino ako se šta nije promijenilo na svjetskom nivou
- MorningStar
#9111 Re: Migranti u BiH
Konstantno se nabada tj porede ljudi koji su bjezali iz BiH u toku rata - u kojij je pocinjen genocid i nebrojeni ratni zlocini / sa nekim sto je vidio-cuo da u njemackoj ima pra na gozove , i to pretezno logikom bolje lezat za 500 eur nego raditi za 1000.
-
aerodinamika
#9112 Re: Migranti u BiH
nemam ja namjeru ici ni naciji nivo, to sto pojedinci ne žele da vide druge i drugacije, sto im je empatija oybiljno u crvenom govori o njima i nihovom odgoju.... Danas su minusi, sjedim u čarapama i dugim gačama, kucam na internetu, kao i svake noći, pred spavanje, pijem čaj od kamilice i zamisljam kako je biti u hladnom šatoru, daleko od domovine, familje, rodne grude, na goloj stranoj zemlji, umotan u ćebe, dok vuci zavijaj, a pahulje nježne, male, nosene vjetrom fujukavim sliječu na lohotno štorsko krilo.... a kosti-kosti lede i polako iz hibernacije odumiru čekajući jutro i sunce koji su tamo negdje daleko- daleko kao nedosanjan san o boljem životu sa druge strane granice
izasao sam i na balkon, bez čarapa i brže bolje se vratio nazad...strašno, a sad mnogo se ovdje provlači tema-zašto idu, neka ih u svojoj zemlji, tamo im je bolje itd.
prvo niko ne ide jer mu je idealno,svako ima nešto što ga žulja, bilo to političko, ekjonomska ili generalno socialno društvena sredina.
drugo mnogi ovdje predstavljaju pakistan kao neku, da kažem, vukojebini, što je daleko od istine, pakistan je velika zemlja, velikih ljudi, velikog srca...d<a se vratim na vide koji kritikujes, nije ovdje riječ o vrsti migranata, ili uzroku migracije, riječ je o osnovi onoga što na s čini ludima, a to je empatija prema ljudima bez obzira bili poput nas ili drugačijeg rasnog, vjerskog, etničko-nacionalnog prifola ili opredjeljenja, svi imaju pravo na život dostojan čovjeka i na ostvarivanje svog punog potencijala.
Evo npr. svi mi ili večina živimo u Bosnji I hercegovini, mnogi žive u EU, danas sutra nego iz Napulja pokupi svoje stvari i ode u neko selo u Portugalu i to je sasvim normalno, ili neko iz provincijskog manjeg mjesta, ili Tuzle dođe u Sarajevo, i nikomo u tome ne nalazi ništa čudno, s druge strane to što neko dolazi iz pakistana se predstavlja kao problem samo zato (bar mi se tako čini i imam takav dojam što je druge boje kože i ima možda neka drugačija shvatanja ili razumjevanja svijeta u odnosu na razumjevanje koje prevladava u Evropi
A upravo ta različitost obogačuje život u Evropi, nije život amo eksplatacija zemalja afrike i azije već je život znati pomoči ljudima da žive život dostojan čovjeka.
Sve te zemlej su ekonomski dobro potkovane (ispod je komentar na video o Bosancima u pakistanu i razlozima odlosaka mladih iz pakistana
Pakistan je zemlja sa najvišim planinama u Evropi, naftom, plinom, ogromnim rudnicima soli, i raznih minerala u ogrominm količinama, Pakistan spada u top deset proizvođača pamuka, riže, žita, šečerne trske, narandže, manga, itd, Pakkistan posjeduje sve vrste klima i terena na svojoj teritoriji i Pakistan UPRKOS vodstvu i upravi je 7. največa muslimanska i 30. največa svjetska ekonomija...Aamir Mehmood
7 months ago
@wonderfullife pakistan is not poor despite we have highest mountains of world, oil,gas,coal,salt,cromite and other minerals are abundant in pakistan. Pakistan is top ten producer of cotton, rice, wheat, dry fruit, sugarcane, apricot, orange, mangoes and so on. We have every type of climate and terrarian. Despite the bad leadership we still to manage the 7th largest Muslim and 30th largest world economy.
E sad šta je problem sa pakistanom?, problem je vlada ili da kažem vlade koje sprječavaju mlade ljude u ostvarivanju punog potencijala za koji imaju znaje i obrazovanje.
Vizavi teme, 1775. desio se veliki potres i cunami koji je opustošio portugal, desetine hiljada ljudi su poginuli, izgubili kuću, dom, bližnje, ja sas sad pitam da se (ne daj Bože) nešto slično toj prirodnoj katastrofi danas desi, i da milioni portugalijaca krenu u emigraciju kakav bi bio odgvor tzv civilizovane evrope= Kakav bi bio odgovor civilizovanih naših, domačih orbanovaca i dežurnih anti migrantskih fašista, da li bi i tad širili svoju antimigrantsku retoriku ili bi njihovi pogani jezici postali slađi od meda vabeći evropljane u našu zemlju, utrkujući se u pomoći tim istim portugalcima koji su držali pola svijeta u ropstvu?
E špa vidite, humanizam je da se taj aršin prema portugalcu ili fincu primjeni i na pakistanca, bangladežaninina ili marokanca, jer na kraju krajeva oni su možda drugačiji od nas i rasnim i etničkim opredjeljenjem, ali su bez obzira na sve kakvi takvi ljdui, sa nekim svojim shvatanjima svijeta koja su u nekim slučajevima (pomoč čovjeku, empatija) možda ne večinom, ali ponekad sigurno bolja i od nas i naših shvatanja i razumjevanja.
San me hvata, krevet vabi, nemqam snage da pišem i mislim-samo za kraj jedna veliki plus za tuzlu i tuzlake
tuzla
- vjesticanametli
#9113 Re: Migranti u BiH
Nakozila sam se
pa pozovi ih sebi kad tako cvilis
oni su samo jadni ljudi koji bjeze na socijalu....kozojebi 
- Sanjarko
#9114 Re: Migranti u BiH
Kako ce dobiti migranti socijalnu pomoc i kako ziviti od iste? Evo ja drzavljanin Bosne i Hercegovine koji je bolestan nemogu da dobijem socijalnu pomoc itd.
Kako znam u inostranstvu je isto velika procedura da se socijalna pomoc itd., dobije i pitanje je koliko se od nje moze ziviti.
Ovdje i s njom itd., ljudi prezivljavaju jedva. Da nema drugih koji pripomognu im itd., tesko bi s ovim davanjima prezivjeli.
Mislim da i u vezi socijalne pomoci itd., se isto desava kao u vezi price da u ovim drzavama iz kojih dolaze nema rata i sukoba.
Kako znam u inostranstvu je isto velika procedura da se socijalna pomoc itd., dobije i pitanje je koliko se od nje moze ziviti.
Ovdje i s njom itd., ljudi prezivljavaju jedva. Da nema drugih koji pripomognu im itd., tesko bi s ovim davanjima prezivjeli.
Mislim da i u vezi socijalne pomoci itd., se isto desava kao u vezi price da u ovim drzavama iz kojih dolaze nema rata i sukoba.
-
broj dva
#9115 Re: Migranti u BiH
-
broj dva
#9116 Re: Migranti u BiH
MorningStar wrote: ↑30/11/2019 21:25Jes to ti haman jelde![]()
Naravno isto kao bosanci koji odu sa pasos zaposle se pa onda sredjuju papire da se prijave preko firme za boraviate i radnu.
Pruzila im se prilika da krse zakone zemalja,bahate se, ponasaju kao zivotinje, igraju kriket dok su zatrpani smecem i zale se na hranu i tako.. sve pod podrskom iom-a i co.
Ajmo svi onda u svicarsku jel moze tako ?
IOM ima veoma drugaciji zadatak, veze oni nemaju sa boravkom azilanta nego iskljucivo sa povratkom u domovinu.
-
broj dva
#9117 Re: Migranti u BiH
E sad. Sto se LEGALITETA pita, trazilac azila nikada ne moze ilegalan. Pravo na trazenje azila je cementirano poveljama ljudskih prava i (u sredjenim drzavama) neotudjivo je. Sto znaci da, bez obzira kako predjes granicu, ako se obratis vlastima i zatraziz azil automatski postajes legalan, makar do ogdovora na molbu. Ako dobijes odbijenicu onda se stvari mogu promjeniti ali dok trazis azil i dok procedura traje nisi ilegalac.mayab wrote: ↑01/12/2019 07:58Kakav , bolan, "teži način" - ti ljudi 99,99% (muška) mlađarija u najboljim godinama su ILEGALNI MIGRANTI ,
koji krše mnoge zakone i norme, ne samo države gdje dođu nego svjetski prihvaćene norme ponašanja, putovanja, migracija- dovoljno je da napomenemo da svjesno namjerno unište svoja identifikacijska dokumenta, dakle totalno ILEGALNE aktivnosti!
Dalje, mnogi od njih će uspjeti stići u Italiju, Njemačku , Francusku .... i tamo uroniti u ilegalu glede boravka , rada i slično,
i misle da nikada neće dohakati ruci zakona, a vlasti u tim zemljama nisu naivne i nesposobne kao naše,
imaju jako jako puno iskustva sa tom problematikom, i ti likovi će ekspresno biti isporučeni na početnu tačku , tj. u državu iz koje su krenuli!
Dakle, takvo je stanje stvari, jedino ako se šta nije promijenilo na svjetskom nivou
- CPT
#9118 Re: Migranti u BiH
i gdje se dijeli da "socijala"?vjesticanametli wrote: ↑03/12/2019 07:37 Nakozila sam sepa pozovi ih sebi kad tako cvilis
oni su samo jadni ljudi koji bjeze na socijalu....kozojebi
![]()
-
zposao
#9119 Re: Migranti u BiH
Zna se kako, kada, zašto, ko, zbog čega, gdje, itd traži azil.broj dva wrote: ↑03/12/2019 10:58]
E sad. Sto se LEGALITETA pita, trazilac azila nikada ne moze ilegalan. Pravo na trazenje azila je cementirano poveljama ljudskih prava i (u sredjenim drzavama) neotudjivo je. Sto znaci da, bez obzira kako predjes granicu, ako se obratis vlastima i zatraziz azil automatski postajes legalan, makar do ogdovora na molbu. Ako dobijes odbijenicu onda se stvari mogu promjeniti ali dok trazis azil i dok procedura traje nisi ilegalac.
Nemožeš preći pješke pola kugle zemaljske u hordama, kršiti sve moguće zakone zemalja koje si pregazio i tražiti azil u Šveck0j. Nemere.
Azil se traži u prvoj sigurnoj zemlji. Njemu iz Pakistana blizu Švecka, Engleska, Njemacka...itd?
De ba..
- CPT
#9120 Re: Migranti u BiH
ja bolan... oduvijek se azil trazio kod Poljakazposao wrote: ↑03/12/2019 11:11Zna se kako, kada, zašto, ko, zbog čega, gdje, itd traži azil.broj dva wrote: ↑03/12/2019 10:58]
E sad. Sto se LEGALITETA pita, trazilac azila nikada ne moze ilegalan. Pravo na trazenje azila je cementirano poveljama ljudskih prava i (u sredjenim drzavama) neotudjivo je. Sto znaci da, bez obzira kako predjes granicu, ako se obratis vlastima i zatraziz azil automatski postajes legalan, makar do ogdovora na molbu. Ako dobijes odbijenicu onda se stvari mogu promjeniti ali dok trazis azil i dok procedura traje nisi ilegalac.
Nemožeš preći pješke pola kugle zemaljske u hordama, kršiti sve moguće zakone zemalja koje si pregazio i tražiti azil u Šveck0j. Nemere.
Azil se traži u prvoj sigurnoj zemlji. Njemu iz Pakistana blizu Švecka, Engleska, Njemacka...itd?
De ba..
- Sanjarko
#9121 Re: Migranti u BiH
Neko je mozda ubo s komentarom da se ove drzave rjesavaju problematicnijih osoba na ovaj nacin.
Ali da nema rata i sukoba i da se tako lako dijeli socijala, mislim da ne.
Pa i ja bi ovako krenuo na migraciju da i ja u EU primam socijalnu pomoc itd. Jer ovdje nemogu.
Ali da nema rata i sukoba i da se tako lako dijeli socijala, mislim da ne.
Pa i ja bi ovako krenuo na migraciju da i ja u EU primam socijalnu pomoc itd. Jer ovdje nemogu.
-
zposao
#9122 Re: Migranti u BiH
aerodinamika wrote: ↑03/12/2019 03:04nemam ja namjeru ici ni naciji nivo, to sto pojedinci ne žele da vide druge i drugacije, sto im je empatija oybiljno u crvenom govori o njima i nihovom odgoju.... Danas su minusi, sjedim u čarapama i dugim gačama, kucam na internetu, kao i svake noći, pred spavanje, pijem čaj od kamilice i zamisljam kako je biti u hladnom šatoru, daleko od domovine, familje, rodne grude, na goloj stranoj zemlji, umotan u ćebe, dok vuci zavijaj, a pahulje nježne, male, nosene vjetrom fujukavim sliječu na lohotno štorsko krilo.... a kosti-kosti lede i polako iz hibernacije odumiru čekajući jutro i sunce koji su tamo negdje daleko- daleko kao nedosanjan san o boljem životu sa druge strane granice![]()
izasao sam i na balkon, bez čarapa i brže bolje se vratio nazad...strašno, a sad mnogo se ovdje provlači tema-zašto idu, neka ih u svojoj zemlji, tamo im je bolje itd.
prvo niko ne ide jer mu je idealno,svako ima nešto što ga žulja, bilo to političko, ekjonomska ili generalno socialno društvena sredina.
drugo mnogi ovdje predstavljaju pakistan kao neku, da kažem, vukojebini, što je daleko od istine, pakistan je velika zemlja, velikih ljudi, velikog srca...d<a se vratim na vide koji kritikujes, nije ovdje riječ o vrsti migranata, ili uzroku migracije, riječ je o osnovi onoga što na s čini ludima, a to je empatija prema ljudima bez obzira bili poput nas ili drugačijeg rasnog, vjerskog, etničko-nacionalnog prifola ili opredjeljenja, svi imaju pravo na život dostojan čovjeka i na ostvarivanje svog punog potencijala.
Evo npr. svi mi ili večina živimo u Bosnji I hercegovini, mnogi žive u EU, danas sutra nego iz Napulja pokupi svoje stvari i ode u neko selo u Portugalu i to je sasvim normalno, ili neko iz provincijskog manjeg mjesta, ili Tuzle dođe u Sarajevo, i nikomo u tome ne nalazi ništa čudno, s druge strane to što neko dolazi iz pakistana se predstavlja kao problem samo zato (bar mi se tako čini i imam takav dojam što je druge boje kože i ima možda neka drugačija shvatanja ili razumjevanja svijeta u odnosu na razumjevanje koje prevladava u Evropi![]()
A upravo ta različitost obogačuje život u Evropi, nije život amo eksplatacija zemalja afrike i azije već je život znati pomoči ljudima da žive život dostojan čovjeka.
Sve te zemlej su ekonomski dobro potkovane (ispod je komentar na video o Bosancima u pakistanu i razlozima odlosaka mladih iz pakistanaPakistan je zemlja sa najvišim planinama u Evropi, naftom, plinom, ogromnim rudnicima soli, i raznih minerala u ogrominm količinama, Pakistan spada u top deset proizvođača pamuka, riže, žita, šečerne trske, narandže, manga, itd, Pakkistan posjeduje sve vrste klima i terena na svojoj teritoriji i Pakistan UPRKOS vodstvu i upravi je 7. največa muslimanska i 30. največa svjetska ekonomija...Aamir Mehmood
7 months ago
@wonderfullife pakistan is not poor despite we have highest mountains of world, oil,gas,coal,salt,cromite and other minerals are abundant in pakistan. Pakistan is top ten producer of cotton, rice, wheat, dry fruit, sugarcane, apricot, orange, mangoes and so on. We have every type of climate and terrarian. Despite the bad leadership we still to manage the 7th largest Muslim and 30th largest world economy.
E sad šta je problem sa pakistanom?, problem je vlada ili da kažem vlade koje sprječavaju mlade ljude u ostvarivanju punog potencijala za koji imaju znaje i obrazovanje.
Vizavi teme, 1775. desio se veliki potres i cunami koji je opustošio portugal, desetine hiljada ljudi su poginuli, izgubili kuću, dom, bližnje, ja sas sad pitam da se (ne daj Bože) nešto slično toj prirodnoj katastrofi danas desi, i da milioni portugalijaca krenu u emigraciju kakav bi bio odgvor tzv civilizovane evrope= Kakav bi bio odgovor civilizovanih naših, domačih orbanovaca i dežurnih anti migrantskih fašista, da li bi i tad širili svoju antimigrantsku retoriku ili bi njihovi pogani jezici postali slađi od meda vabeći evropljane u našu zemlju, utrkujući se u pomoći tim istim portugalcima koji su držali pola svijeta u ropstvu?
E špa vidite, humanizam je da se taj aršin prema portugalcu ili fincu primjeni i na pakistanca, bangladežaninina ili marokanca, jer na kraju krajeva oni su možda drugačiji od nas i rasnim i etničkim opredjeljenjem, ali su bez obzira na sve kakvi takvi ljdui, sa nekim svojim shvatanjima svijeta koja su u nekim slučajevima (pomoč čovjeku, empatija) možda ne večinom, ali ponekad sigurno bolja i od nas i naših shvatanja i razumjevanja.
San me hvata, krevet vabi, nemqam snage da pišem i mislim-samo za kraj jedna veliki plus za tuzlu i tuzlake![]()
tuzla![]()
What a pathetic pile of sh*t...
Jedan maleni savjet. Kada pokusavate opaliti šamarčinu mrskom nevjerničkom Zapadu oslikavajući ih kao kolonijaliste, nemojte zaboraviti da i drugi ponešto znaju o svjetskoj historiji, pa se može tako ići u nedogled i pozivati na osvajačke ratove i arapa. Nisu baš svi mala djeca pa da ne kuze glupavu patetiku kojom pokušavate nabiti grižnju savjesti svima na Zapadu da prime horde neradnika željnih socijale.
-
zposao
#9123 Re: Migranti u BiH
Vidiš da si se otkrio. Ove horde uopšte ne traže azil u BiH ni u desetinama stabilnih država koje pregaze na putu do mrskog zapada.
Cilj je kao što si indirektno priznao švapska socijala brale.
Ko što si i ti na slovenačkoj socijali dok sereš po njima.
De, otkrij se do kraja koliki si licemjer
- CPT
#9124 Re: Migranti u BiH
Ja bolan, mozes mislit da traze novi zivot u Njemackoj i ne BiH. Kao sto to neko drugi zadnjih 50 godina. I fala qurcu pa Balkanaca nema na "socijali", jelte... Btw, gdje se dijeli ta "socijala" o kojoj blage veze nemas?zposao wrote: ↑03/12/2019 11:17
Vidiš da si se otkrio. Ove horde uopšte ne traže azil u BiH ni u desetinama stabilnih država koje pregaze na putu do mrskog zapada.
Cilj je kao što si indirektno priznao švapska socijala brale.![]()
De, otkrij se do kraja koliki si licemjer![]()
- Maraschino
#9125 Re: Migranti u BiH
Zasto tebe toliko boli svapska socijala? Neka daju kome hoce i koliko hoce.zposao wrote: ↑03/12/2019 11:17
Cilj je kao što si indirektno priznao švapska socijala brale.![]()
De, otkrij se do kraja koliki si licemjer![]()
Ovdje bi mnogi da prave nove Dretelje, Manjace i Keraterme samo zato sto im je neko dosao a o njemu ne znaju nista.
Znaci, otvoreni fashizam.