Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Hank Paldum

#4576 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hank Paldum »

Ova dva postavljena videa gdje balavci objašnjavaju kako praviti muziku kao Buba i Jala kao one dosadne reklame što iskaču na google, "Milijarderi ih mrze! Oni su otkrili tajnu kako uspjeti!" a milijarderi i dalje vrte pare dok oni sjede sami u sobi i prave jeftine oglase i ne znaju kako stvoriti 10 maraka :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4577 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

ova dva mrmota bradata kad naprave dva hita, meni ce otpast kita... mmmmmm beboooo mmmmmm

:shock: orginal :lol: :lol: :lol: :lol:
azdralovic

#4578 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by azdralovic »

Tema da se preimenuje u "sve ce ti oprostiti ali uspjeh nece" :bih:
pici

#4579 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

ako je uspjeH pita od goFana onda im alal vera :lol: :lol: :lol:
Hank Paldum

#4580 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hank Paldum »

azdralovic wrote: 02/12/2019 12:56 Tema da se preimenuje u "sve ce ti oprostiti ali uspjeh nece" :bih:
Dodaj to šta si napisao skupa sa "Halo pisac, napiše li se šta?" i "U moje vrijeme je se slušala bolja muzika" i sve to u tipični bosanski lonac :D
MTV

#4581 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Sad ce februar i Bubin album :)
darius_maximus

#4582 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by darius_maximus »

Hank Paldum wrote: 02/12/2019 01:12

Pa evo kako zvuče bez autotune. Ti si očigledno neko ko je mislio da su se iznenada pojavila ova dvojica debelih bradonja koji imaju glas kao Šefik Džaferović pa se moraju kriti iza autotune, ali eto pročitao da je popularno pljuvati pa da se i ti pridružiš bez obzira što nemaš pojma o temi. Kao ovaj što postavlja videa, našao da Buba zavija iz zajebancije pa mu drago što je našao dokaz pa poleti da postavi a malo dijete vidi da nije ozbiljno jer ima hrpa videa na YouTube gdje se čuje njegov glas bez efekata :run:
Kad si već počeo sa Tupacom, informiši se ko je bio Roger Troutman. Čovjek na autotune više nego 50 Bubi i Jali zajedno ali je ugledan producent bio i njegov autotune glas se čuje na mnogim pjesma, najčešće kod Tupaca, pogotovo kod Only God can judge me koga si naveo kao primjer i to u doba ranih 90ih. Sigurno nemaš ni o tome pojma kao ni o Bubi i Jali ali eto čuo si za Tupaca pa da ispadneš hip hop ekspert :mrgreen:
T-Pain u Americi zemlji hip hopa osvojio Grammy a u nas gdje imaš 10 repera od kojih su 3 onako poznata dok je samo Edo Maajka poznatiji od Ljube Aličića glume eksperte za hip hop :-)

Eto ti prvi navede Coloniu jer su za tebe muzičari bez obzira što drma autotune a ova dvojica nisu :oops:
Ja sam rekao da bih volio čuti ove pjesme bez autotunea, ne čuti njih od prije 10 godina.
Zna se zbog čega su poznati...

Drugo, nisam ja počeo s Tupacom, već tvoji puleni nosaju neke 2Pac majice i organizuju "Born in Ghetto" koncerte (gdje je "THE", majko draga).
Još malo pa će se pojaviti negdje info da su odrasli u Comptonu, Eazy-E im bio prvi komšija... :lol:

Ja znam da se brendiraju, ali mogu valjda reći da je sve fejk.
Brendiraju se tako jer su popularni zbog sličnosti s turbofolkom, a nije cool tako se brendirati.
Govoriš o nekim ekspertima za hip-hop, pa valjda misliš da ova raja što ih gura u trending, ovi milioni pregleda, da je to sve od raje koja inače sluša hip-hop? Hajd' nećemo se svi sada praviti Englezi.

Ono što vjerujem je da oni znaju šta rade, da su skontali da naša raja voli sve što vuče na "turbo", pa su napravili od toga biznis.
Sve je to super, kada bude izbor za najmenadžera ili najkompaniju, možda bih i dao glas.
Hip-hop? Ne.
Turbo-hip-folk, da, to je ok.

Šta kažeš, Troutman koristio autotune (koristio talk box) u nekoj 2Pacovoj pjesmi?
Jašta, šta će 2Pac, isto je to k'o Jala.
T-Pain i Grammy? Onaj hook u Kanyevoj pjesmi?
Čak i T-Paina s autotuneom razumijem na engleskom, koji mi nije maternji.
Ovu dvojicu na vlastitom jeziku ne razumijem.
Oni ne koriste autotune, oni jesu autotune.

Slušajte, uživajte, trendajte, samo nećemo miješati kruške i jabuke.
Hank Paldum

#4583 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hank Paldum »

Momke pljuju godinama a oni furaju svoj fazon, čak što više pljuvanja to više samopouzdanja dok je tebi mali komentar o tvom avataru bio dovoljan da te natjera da promijeniš Acu , samo radi toga ih trebaš poštovati ali takvi najviše i postavljaju anonimno wjtčwjtčwjer
BadBoy

#4584 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

darius_maximus wrote: 02/12/2019 16:48
Slušajte, uživajte, trendajte, samo nećemo miješati kruške i jabuke.
Super hvala, nadam se da nećeš više dolaziti na temu onda :thumbup:
BadBoy

#4585 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Hank Paldum wrote: 02/12/2019 17:44 Momke pljuju godinama a oni furaju svoj fazon, čak što više pljuvanja to više samopouzdanja dok je tebi mali komentar o tvom avataru bio dovoljan da te natjera da promijeniš Acu , samo radi toga ih trebaš poštovati ali takvi najviše i postavljaju anonimno wjtčwjtčwjer
Hahah što ga ubi nogama za avatara :lol:
Hank Paldum

#4586 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hank Paldum »

roleks wrote: 02/12/2019 17:47
Hank Paldum wrote: 02/12/2019 17:44 Momke pljuju godinama a oni furaju svoj fazon, čak što više pljuvanja to više samopouzdanja dok je tebi mali komentar o tvom avataru bio dovoljan da te natjera da promijeniš Acu , samo radi toga ih trebaš poštovati ali takvi najviše i postavljaju anonimno wjtčwjtčwjer
hahaha acu sam bezveze promjeno ....a te imbecile nikad necu postovat...postuj ih ti...a ja cu po njima srat vazda... i ne znam sto se ne zakljuca ova idiotska tema prica se o 2 bradonja skoro 5000 postova
Pa ne moraš ih poštovati po muzici nego po samopouzdanju, ignorišu svakakve uvrede i furaju svoj fazon dok je tebi bio dovoljan jedan komentar da ti naumpadne da avatar bezveze promijeniš.

Normalno da ova tema ima 5000 postova kada je pola od toga trolanje i pljuvanje jer ovi prostori nisu spremni za išta drugo osim sevdalinki, turbofolka i rocka iz 80ih.
Da se ovako ponaša neko na temi Đorđe Balašević, Indexi ili Zdravko Čolić očistila bi se tema na 300 komentara koja su samo vezana za temu, u normalnim državama se isto tretiraju muzičke teme na forumima nevažno da li se radi o Sinatri, Metallici, Eminemu ili nekom kauboju što svira hitove na repu svoje mačke.
Ako ti je neka tema idiotska što je ne ignorišeš?
BadBoy

#4587 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Hank Paldum wrote: 02/12/2019 18:07
hahaha acu sam bezveze promjeno ....a te imbecile nikad necu postovat...postuj ih ti...a ja cu po njima srat vazda... i ne znam sto se ne zakljuca ova idiotska tema prica se o 2 bradonja skoro 5000 postova
Pa ne moraš ih poštovati po muzici nego po samopouzdanju, ignorišu svakakve uvrede i furaju svoj fazon dok je tebi bio dovoljan jedan komentar da ti naumpadne da avatar bezveze promijeniš.

Normalno da ova tema ima 5000 postova kada je pola od toga trolanje i pljuvanje jer ovi prostori nisu spremni za išta drugo osim sevdalinki, turbofolka i rocka iz 80ih.
Da se ovako ponaša neko na temi Đorđe Balašević, Indexi ili Zdravko Čolić očistila bi se tema na 300 komentara koja su samo vezana za temu, u normalnim državama se isto tretiraju muzičke teme na forumima nevažno da li se radi o Sinatri, Metallici, Eminemu ili nekom kauboju što svira hitove na repu svoje mačke.
To su dvije stvari koje mi kod ovih kontraša nikad neće biti jasne:

1. Što uopšte ulaze na temu i pokušavaju biti pametni i/ili duhoviti sa nekim krnjim pravopisom
2. Što isto ne idu na npr. temu heavy metal gdje isto sviraju bradati mrmoti koje ne možeš razumjeti i njima tamo ne seru za muzičke ukuse.
dale cooper

#4588 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Hank Paldum wrote: 02/12/2019 18:07

Onda ti prijatelju nikada nisi forumao po stranim forumima. Na kakvih se hard core i gorućih tema tamo znalo naletjeti. Eh kad se
samo sjetim bivšeg neoficijelnog Radiohead boarda atease. Gotovo da se moderacija nije ni mješala, a svašta se znalo reći u jeku borbe. :mrgreen:
Još su bili u pitanju relativni muzički istomišljenici. :D

Ovoliko postova na ovu temu govori samo o podijeljenosti mišljena o ovom dvojcu. Vjerovatno ne bi nakucala ni pola ovoga jer se
ne bi uopšte ni razvila bilo kakva rasprava osim bjesomučnog lijepljenja linkova, pjevanja hvalospjeva i postavljanja trending brojki.

Osim toga bilo ko od vas može otvoriti ili pisati na eventualnim postojećim temama gdje će se kritikovati Balaš, Indexi, Čolić ili yu rock
uopšte (i sam sam to radio na ovom forumu) A nije ni da se ne mogu kritikovati. Niko nije iznad kritike niti je sveta krava.
BadBoy

#4589 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Ali zašto bi išao po drugim temama i pljuvao ono što ljudi slušaju? Neka svako sluša šta god hoće i odmah je svijet ljepši.
dale cooper

#4590 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote: 02/12/2019 18:37 Ali zašto bi išao po drugim temama i pljuvao ono što ljudi slušaju? Neka svako sluša šta god hoće i odmah je svijet ljepši.
Ne mora se nužno pljuvati, postoji i nešto što se zove konstruktivna rasprava i kritika. Međutim ovdje su zauzeti toliko tvrdi stavovi
na obje strane da kad se stvari rasplamsaju uglavnom se svode na pljuvanje. Da se razumijemo, lično ne odobravam to ni jednoj ni
drugoj strani.
BadBoy

#4591 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

dale cooper wrote: 02/12/2019 18:45
BadBoy wrote: 02/12/2019 18:37 Ali zašto bi išao po drugim temama i pljuvao ono što ljudi slušaju? Neka svako sluša šta god hoće i odmah je svijet ljepši.
Ne mora se nužno pljuvati, postoji i nešto što se zove konstruktivna rasprava i kritika. Međutim ovdje su zauzeti toliko tvrdi stavovi
na obje strane da kad se stvari rasplamsaju uglavnom se svode na pljuvanje. Da se razumijemo, lično ne odobravam to ni jednoj ni
drugoj strani.
Gdje vidiš ovdje konstruktivnu kritiku? Polupismeno prozivanje ”bradati mrmoti”? Nema toga ovdje, dolaze samo da pokušaju biti fol smiješni i da se osjećaju superiornije. Samo smo s tobom imali par ok diskusija ali i tu je sve rečeno i zato se i ti ne javljaš više što je sasvim ok :thumbup:
dale cooper

#4592 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

BadBoy wrote: 02/12/2019 18:49
dale cooper wrote: 02/12/2019 18:45
drugoj strani.
Gdje vidiš ovdje konstruktivnu kritiku? Polupismeno prozivanje ”bradati mrmoti”? Nema toga ovdje, dolaze samo da pokušaju biti fol smiješni i da se osjećaju superiornije. Samo smo s tobom imali par ok diskusija ali i tu je sve rečeno i zato se i ti ne javljaš više što je sasvim ok :thumbup:
Pa i ne vidim je većinu vremena, zato i govorim da se sve svelo na pljuvačinu dva tabora koja su se duboko ukopala u svoje rovove.
pici

#4593 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

Image

Image
Hank Paldum

#4594 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hank Paldum »

dale cooper wrote: 02/12/2019 18:53 Pa i ne vidim je većinu vremena, zato i govorim da se sve svelo na pljuvačinu dva tabora koja su se duboko ukopala u svoje rovove.
Pa evo ja napisah na ovoj temi poodavno da se može mrziti i pljuvati ova tipa muzike ali da se možda trebaju neki zapitati da li je možda razlog sukob generacija?
Možda su ovako reagovali stariji, slušaoci starogradskih i sevdalinka kada je se pojavio rock? Pa možda i neki rockeri kada je se pojavila električna gitara i zamjenila "pravu gitaru"? Pa ljubitelji svake vrste muzike kada je se pojavila tehno muzika i kompjuter postao instrument? Pa onda hip hop jer se tada nije pjevalo već "pričalo"?
Šta su ljudi postavili kao kontraargument? Muziku iz svoje generacije, Tomu i Sinana :D

Mada mi je ova tema super, i oni koji su pro i kontra, bar postavljaju zabavne postove. Samo ovaj tip pici što ima skoro 30 000 postova zahvaljujići dječijim GIFovima i videima ide na ignore, bez zajebancije. Nisam vidio tipa koji je toliko neduhovit a trudi se toliko da bude smiješan :zzzz:
dale cooper

#4595 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Hank Paldum wrote: 02/12/2019 20:04
dale cooper wrote: 02/12/2019 18:53 Pa i ne vidim je većinu vremena, zato i govorim da se sve svelo na pljuvačinu dva tabora koja su se duboko ukopala u svoje rovove.
Pa evo ja napisah na ovoj temi poodavno da se može mrziti i pljuvati ova tipa muzike ali da se možda trebaju neki zapitati da li je možda razlog sukob generacija?
Možda su ovako reagovali stariji, slušaoci starogradskih i sevdalinka kada je se pojavio rock? Pa možda i neki rockeri kada je se pojavila električna gitara i zamjenila "pravu gitaru"? Pa ljubitelji svake vrste muzike kada je se pojavila tehno muzika i kompjuter postao instrument? Pa onda hip hop jer se tada nije pjevalo već "pričalo"?
Šta su ljudi postavili kao kontraargument? Muziku iz svoje generacije, Tomu i Sinana :D

Mada mi je ova tema super, i oni koji su pro i kontra, bar postavljaju zabavne postove. Samo ovaj tip pici što ima skoro 30 000 postova zahvaljujići dječijim GIFovima i videima ide na ignore, bez zajebancije. Nisam vidio tipa koji je toliko neduhovit a trudi se toliko da bude smiješan :zzzz:
Mogu samo govoriti u svoje lično ime i što se mene tiče mogu bez problema slušati dobar dio stvari koje se smatraju današnji mainstreamom
odnosno muzika ove generacije. Ali ima i dosta stvari koje mi ne sjedaju što je sasvim prirodno.

Što se tiče ovog puritanstva i načina na koji se muzika stvara (živi instrumenti naspram elektronskih) to mi je jedan od najglupljih
argumenata ikada. Dosta moje omiljene muzike je elektronski bazirano tako da se nikada neću moći složiti sa takvom argumentacijom
u raspravi. Emocije može jednako izazvati synth i ritam mašina kao i gitara i bubanj.
pici

#4596 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

yesam se naseKro sHo me postovatelji ova dva mrmota ignore i pljuju... odo se nasmrkat
MTV

#4597 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Al stvarno nisi duhovit...
Industrialyzer

#4598 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

30 hiljada postova, dobar dio otpada na lizanje stopala voditeljicama, pa onaj sto ima svoju temu je otac za njega, a point dedo nacije :mrgreen: Jeste se i nasli :lol:

Ono sto je cinjenica, nikad nije dosao neki novi val, novi zanr a da nije nailazio na jak otpor.

Ovaj Coby je stvarno gigant, a Fitpass napravio majstorski marketinski potez :-D
pici

#4599 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

stvarno sam se nasekiro... ev necu moc spavat heftu dana...

Image
karanana

#4600 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by karanana »

duze traje pjesma nego putovanje nasim autoputem.
Post Reply