Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
markomilanov

#6001 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

Duško Bajević kada je trenirao Zvezdu,usred utakmice napustio kulpu,kad su ga navijači isprozivali,nama treba smireniji čovek poput Rajevca ilil Okuke.
AmiĐa_Idriz

#6002 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim pomoći Zmajevima. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovarat ćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize.

poručio je iz Grčke Duško Bajević, koji prema našim saznanjima iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kotira kao prvi kandidat za selektora i nasljednika Roberta Prosinečkog.
https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... nam/359205

Ima nade.
denimb

#6003 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by denimb »

Znaci da sumiramo, treba nam ters covjek koji nece dopustiti javasluk u ekipi, ali da je smiren u isto vrijeme, neko ko je pratio nasu reprezentaciju uzivo, po mogucnosti i ligu, da poznaje igrace... a pozeljno bi bilo i da je stranac :-)

Dobro neko rece, neka dodje crni vrag ako ce nas odvesti na EP...realno tipujem na Bajevica, nekako mi se cini kao najbolje rjesenje od svega ponudjenog.
AmiĐa_Idriz

#6004 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Od ponuđenih imena Bajević je jedini normalan izbor za trenutno stanje.

Mada, daleko od toga da bi i Paunović bio loša opcija, mada bi na njega gledao kao na nekog za duže staze.
markomilanov

#6005 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

Pord Paunovića ,i Marko Nikolić je interesntan,mlad trener,ima iskustvo osvojene titule u srbiji i madjarskoj,igranje i ligi evrope,da ne bi sprdali srpsku ligu gde je najbolji strelac Nerko Haskić,dve godine zvezda igra ligu sampiona a partizanligu evrope.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6006 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

Marko kad bi ti imao mogucnost da biras selektora, bil se mogao odluciti za jednog ovd pvih tvojih 43 prijedloga?
:D
Romanista 101%

#6007 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

Bajevic, 70 godisnjak, zadnji ''ozbiljan'' klub trenirao prije 10 godina. I vi bi njega za selektora? :-?
markomilanov

#6008 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

izvrsni direktor wrote: 01/12/2019 19:47 Marko kad bi ti imao mogucnost da biras selektora, bil se mogao odluciti za jednog ovd pvih tvojih 43 prijedloga?
Moja želja je kvalitetan srpski stručnjak(iz 101 razloga, pre svega multi kulti,25 godina se za selektora bira struka,i nikako da zapadne nekog vlaha, i u regionu najviše ima kvalitetnih srpskih trenera) ,ali teško koji će kvalitetaan skup trener prihvatiti da počne od baraža,moj predlog kvalitetmi,mladi,internacionaln iskustvo Paunović ili Nikolić,i iskusni treneri koji poznaju bih prilike Rajevac i Okuka.
atmel

#6009 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by atmel »

markomilanov wrote: 01/12/2019 20:03
izvrsni direktor wrote: 01/12/2019 19:47 Marko kad bi ti imao mogucnost da biras selektora, bil se mogao odluciti za jednog ovd pvih tvojih 43 prijedloga?
Moja želja je kvalitetan srpski stručnjak(iz 101 razloga, pre svega multi kulti,25 godina se za selektora bira struka,i nikako da zapadne nekog vlaha, i u regionu najviše ima kvalitetnih srpskih trenera) ,ali teško koji će kvalitetaan skup trener prihvatiti da počne od baraža,moj predlog kvalitetmi,mladi,internacionaln iskustvo Paunović ili Nikolić,i iskusni treneri koji poznaju bih prilike Rajevac i Okuka.
De nadrobi jih još malo :lol:
palermo

#6010 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Romanista 101% wrote: 01/12/2019 20:01 Bajevic, 70 godisnjak, zadnji ''ozbiljan'' klub trenirao prije 10 godina. I vi bi njega za selektora? :-?
Pa onda Nalića, mlad i svjež trener.....u toku svjetskih fudbalskih zbivanja.....
Logovan

#6011 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

markomilanov wrote: 01/12/2019 19:29 Pord Paunovića ,i Marko Nikolić je interesntan,mlad trener,ima iskustvo osvojene titule u srbiji i madjarskoj,igranje i ligi evrope,da ne bi sprdali srpsku ligu gde je najbolji strelac Nerko Haskić,dve godine zvezda igra ligu sampiona a partizanligu evrope.
Možda je on interesantan, ali ne za nas. :D Odakle samo izvlačiš ove trenere? Ima li još neki kojeg nisi spomenuo? :D
markomilanov

#6012 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

Logovan wrote: 01/12/2019 21:00
markomilanov wrote: 01/12/2019 19:29 Pord Paunovića ,i Marko Nikolić je interesntan,mlad trener,ima iskustvo osvojene titule u srbiji i madjarskoj,igranje i ligi evrope,da ne bi sprdali srpsku ligu gde je najbolji strelac Nerko Haskić,dve godine zvezda igra ligu sampiona a partizanligu evrope.
Možda je on interesantan, ali ne za nas. :D Odakle samo izvlačiš ove trenere? Ima li još neki kojeg nisi spomenuo? :D
pratim fudbal u regionu,znam kvalitete i rezultate trenera,jebi ga činjenica da su trenutni bosanski treneri sa najamne rezultata i iskustva,srpska liga je najača u regionu,liga samiona i liga evropre,Nerko Haskić izvanredan igrač 23 gola,a pozivaju se igrači iz slovačke,češke,slovenije.
Radio Sarajevo

#6013 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Zar Marko Nikolić nije Giga iz Boljeg života? Pa on je umro. :(
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6014 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

Zalosno je da u bosni nemamo nijednog mladjeg trenera koji bi bio blizu kvaliteta za reprezentacije.
Svi moguci kandidati su ili stranci, ili oni sto su znanje stekli u bivsoj jugoslaviji.

Savez apsolutno sve pogresno radi. Skolovanje trenera nula bodova. Jebes one njohove licence koje bi i ja mogao poloziti
markomilanov

#6015 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

Radio Sarajevo wrote: 02/12/2019 01:00
Zar Marko Nikolić nije Giga iz Boljeg života? Pa on je umro. :(
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9C%D ... %B5%D1%80)
Tromblon

#6016 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

I ovog rasistu nudiš za selektora, ccccc? :oops:
markomilanov

#6017 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

Tromblon wrote: 02/12/2019 08:15 I ovog rasistu nudiš za selektora, ccccc? :oops:
Nemamo mi crnce u repki,mislim nemamo još. :D
Tromblon

#6018 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

markomilanov wrote: 02/12/2019 15:48
Tromblon wrote: 02/12/2019 08:15 I ovog rasistu nudiš za selektora, ccccc? :oops:
Nemamo mi crnce u repki,mislim nemamo još. :D
Što se mene tiče "kick racism out".

Ne čini se loš, ali ne mogu ljudskog smeća.
manijak1

#6019 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Ja ne mogu samo selektora koji će zatvorit guzicom vrata , ako se desi da budemo igrali protiv Kosova , kad tad.
Sve ostalo je do izbora.Kako su to već rekli Irci , vrlo rizičan potez NSFSBiH , mi bismo preveli vrlo glup ili smišljen potez da se razjebemo od onih ljudi koji rade protiv ove zemlje , a od iste primaju pare.Ako si mu već dao otkaz , onda si morao imati bar par kandidata koje ćeš imenovat.
markomilanov

#6020 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

manijak1 wrote: 02/12/2019 16:01 Ja ne mogu samo selektora koji će zatvorit guzicom vrata , ako se desi da budemo igrali protiv Kosova , kad tad.
Sve ostalo je do izbora.Kako su to već rekli Irci , vrlo rizičan potez NSFSBiH , mi bismo preveli vrlo glup ili smišljen potez da se razjebemo od onih ljudi koji rade protiv ove zemlje , a od iste primaju pare.Ako si mu već dao otkaz , onda si morao imati bar par kandidata koje ćeš imenovat.
Uefa ne treba da dozvoli da igraju bih i kosovo,lično nemam ništa protiv da se igra utakmica,nadam se da i tebi ne smeta da entiret rs igra protiv srbije nebitnu revijalnu utakmicu ,kao što igra katalonija .
manijak1

#6021 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

markomilanov wrote: 02/12/2019 16:12 Uefa ne treba da dozvoli da igraju bih i kosovo,lično nemam ništa protiv da se igra utakmica,nadam se da i tebi ne smeta da entiret rs igra protiv srbije nebitnu revijalnu utakmicu ,kao što igra katalonija .
Ne da mi smeta :D nego to ne mogu ni zamisliti , kao što ne bih poredio Kataloniju i entitet RS.
Uostalom , koja bi bila svrha te revijalne utakmice :? Ma hajde .... :oops: onda ne možemo pričat da politika nema veze sa sportom , kad je itekako ima.
markomilanov

#6022 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

Meni smeta što mali broj ljudi iz rs navija za bih,meni smeta što se 25 godina bira selektor po stručnosti i kvalitetu,al ta stručnost i kavalitet se uvek odnosi na dva naroda.Mene nerviraju papci iz federacije koji ne smeju od čaršije da predlože kvalitetnog srpskog stručnjaka,da im ne kažu,za šta smo ginuli da nam četalj vodi repku.
markomilanov

#6023 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

markomilanov wrote: 02/12/2019 16:24 Meni smeta što mali broj ljudi iz rs navija za bih,meni smeta što se 25 godina bira selektor po stručnosti i kvalitetu,al ta stručnost i kavalitet se uvek odnosi na dva naroda.Mene nerviraju papci iz federacije koji ne smeju od čaršije da predlože kvalitetnog srpskog stručnjaka,da im ne kažu,za šta smo ginuli da nam četalj vodi repku.
od 2006 ja vodim borbu na forumu,i svi mi govore da smaram sa svojim predlogima,i prodje tako 15 godina, i ispade ja u pravu,kvalitetan bošnjka,kavlaitetan hrvat,pa opet bošnjak,pa opet hrvat.
malo sam se zaneo u pisanju,pa sam citirao sam sebe.
manijak1

#6024 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

markomilanov wrote: 02/12/2019 16:24 Meni smeta što mali broj ljudi iz rs navija za bih,meni smeta što se 25 godina bira selektor po stručnosti i kvalitetu,al ta stručnost i kavalitet se uvek odnosi na dva naroda.Mene nerviraju papci iz federacije koji ne smeju od čaršije da predlože kvalitetnog srpskog stručnjaka,da im ne kažu,za šta smo ginuli da nam četalj vodi repku.
Ako ćemo uopšteno i iskreno , taj nacionalni ključ jebe ovu zemlju više poslije, nego prije agresije.
Zato što se poslije agresije , u prvi plan za bilo koju funkciju postavlja nacionalnost , a ne stručnost.
I što se ljudi koji drugačije rade i misle , odmah kvalificiraju kao lažni i izdajnici ovi oni i ostali.
I što pojedini ljudi koji su u upravnim strukturama našeg Saveza više vole i više rade za komšijske i susjedske fudbalske prilike i neprilike.
Može biti samo jedna istina , nikako tri ili četiri .Meni ne smetaš niti smaraš.
Vjerovatno da si u tom praćenju i primijetio kandidate Srbe koji nisu prihvatili niti razmatrali ponudu da budu selektori BiH .
markomilanov

#6025 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by markomilanov »

'' Vjerovatno da si u tom praćenju i primijetio kandidate Srbe koji nisu prihvatili niti razmatrali ponudu da budu selektori BiH ''

Nije ista atmosfrea 2000 kada su igrali igrači iz federcije i sada koliko se god trudili ovi sumske da ne izaberu kvalitetnog srpskog stručnjaka,ovi iz federacije pomažu,srbi namireni dobrim platama i izbornicima i u mladjim kategorijama,ovi iz federacije zadvoljni što selektor nije srbin,ovi iz sumske se nasladjuju da su srbi biili selektori u kataru,kuvajtu,omanu,saudijskoj arabiji,emiratima samo ne mogu da budu u multi kulti bosni.
Locked