Nego reci mi zašto vas je bilo 2-100Radio Sarajevo wrote: ↑01/12/2019 23:35Naredni put 5%, i to moraćete biti ujutru u 8 na stadionu, posebno ako bude ovakva zima. Ako bude problema, zovite GSS, normala su to stvari.90minut wrote: ↑30/11/2019 11:45Normala su to stvariavetinja wrote: ↑30/11/2019 11:39 https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/up ... kmici/5538
Gostujući navijači morat će biti na stadionu, odnosno južnoj tribini, dva sata prije utakmice.
Moramo na stadionu biti do 14 sati, a do 14 sati se prodaju karte u našem fan shopu.![]()
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
90minut
#32451 Re: Sarajevski derbi
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#32452 Re: Sarajevski derbi
Nije bilo potrebno vise da vas u svemu prepisamo 
- Charuga
- Globalni moderator
#32453 Re: Sarajevski derbi
Ne znam kako su iz saveza došči do cifre od 15.000 na derbiju? Da su računali i djecu iz akademije, obezbjeđenje, policiju, vatrogasce, hitnu, i djecu koja dodaju lopte, nije bilo toliko.
- Grean
#32454 Re: Sarajevski derbi
- Charuga
- Globalni moderator
#32455 Re: Sarajevski derbi
Jebote, ja fakat ne mogu da vjerujem.
Na stranici 1298 sam postavio Tomin post, ali postavit ću opet, ali dobro obratite pažnju na to šta piše.
Nadam se da je jasno. Što se mene tiče, ova priča je završena, fakat ne mogu više objašnjavati ...Tomahawk11 wrote: ↑23/11/2019 15:49 Usaglašeno na moderatorskom kvorumu:
nema nadimaka za trenere, igrače i članove klubova.
Benjo i ostalo može.
I da završimo s tim...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
-
90minut
#32457 Re: Sarajevski derbi
Na sjeveru su sve navijaci dovoljno pogledati zapad i istok samo da bi ti to jasno bilo pola juga i kunto i panto došao.
Dakle treba razdvajati košpicara od navijaca.
Dakle treba razdvajati košpicara od navijaca.
- avetinja
#32458 Re: Sarajevski derbi
Ti što ne navijaju su gospoda.
- Logovan
#32459 Re: Sarajevski derbi
A sve fol kupit cemo sve karte, malo nam je 3800, itd, a ostalo preko 1000. Ocito nije bas onako kako pojedinci predstavljaju, jos jednom se to dokazalo, ali dzaba govoriti.
I cuj 15 hiljada.

I cuj 15 hiljada.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#32460 Re: Sarajevski derbi
Ma odavno je u BiH zestoko spalo interesovanje za fudbal pa tako i za sam derbi. Ako je nekada trebalo Kosevo da bude puno onda je to jucer jer odavno nisu ovako bili poravnati sarajevski klubovi a Sarajevo nije imalo veci motiv da vrati Zelji onu petardu. Medjutim i na Kosevu i na Grbavici to interesovanje je definitivno opalo. Jos jucer poprilicno pohladan dan, prenos na TV i slike sve govore. Takodje masa navijaca iz principa nece da ide ni na Kosevo ni na Grbavicu od kada su pocela ova preseravanja sa kartama. To nam je sto nam je....
- East_side
#32461 Re: Sarajevski derbi
Dio posta kojeg sam napisao po okoncanju prosle sezone, tacnije 30.05.2019. na temi "Premijer liga BiH";
Amar Osim je (voljeli ga ili ne, htjeli to priznati ili ne) najveci strucnjak ove lige. Meni licno nije mrzak lik, cak mi nekad zna biti i simpatican. Imao je ranije mnogo ispada na nas racun ali, iskreno, ne pamtim kada se to desilo posljednji put. To su neka prosla vremena.
Moj klub, FK Sarajevo, nikada nije imalo covjeka koji je kao vama Amar; kvalitetan strucnjak i neko ko voli klub. Dva u jedan. Da, neko ko voli klub! Tuzba je nesto sasvim drugo, ne iskljucuje ovo prvo. Ima tu karizmu, zna naloziti igrace, izvuci maksimum i od prosjeka napraviti natprosjek. Neki ce reci lopov, stima utakmice, ovo, ono... sve i da stima, prvi nisu zahvaljujuci tim "nastimanim" utakmicama nego upravo zahvaljujuci derbijima koje definitivno nije nastimao ali je zato nas dobro RASTIMAO!
Mi smo s druge strane uvijek imali trenere koji imaju samo jednu od ove dvije komponente. Emocionalno jako vezani i lojalni klubu ali prosjecni ili ne bas briljantni strucnjaci. Ili druga kombinacija; "na papiru" dobri strucnjaci ali nemaju nikakvu emocionalnu vezanost za klub, tako da se ni ovo prvo pretjerano ne osjeti. Uvijek nesto fali.
Vama kad zagusti, uvijek imate Amara da se vrati i cupa vas iz govana. Mi takvu figuru nismo imali, niti trenutno imamo. Husref je samo donekle takva figura. Amar i Husref ne mogu u istu recenicu. Amar je odlican (5) a Husref dobar (3) trener. Ogromna je to razlika. Trofejniji ste od nas za Amara Osima, u svakom mogucem smislu.
Nisam zavidan sto ga imate ali nisam bas ni presretan sto i mi nemamo nekoga poput njega. Nekoga ko bi nama mogao donijeti sve ono sto je (i sto ce) on vama.
Ulogu favorita za osvajanje sampionske titule, teska srca, dodijeljujem vama. Daleko od toga da smo bez sansi ali mislim da su, nakon 8 komada u dva derbija, znatno umanjene. Jedina nada su nam vasi kiksevi i nase dalje provlacenje i stvaranje, minimalno, 6 bodova razlike uoci narednog derbija (ciji ishod, vec sada, nije tesko prognozirati
) osim ako se nesto BAS dramaticno kod nas ne promijeni na bolje.
Jos jedno veliko "hvala" nasim manekenima i Husrefu koji su vam jos jednom, u kratkom roku, omogucili da nas zajebavate. I zajebavajte, uzivajte.

Tako da me ovo trenutno stanje ne iznenadjuje bas previse. Kao sto se moze vidjeti, pribojavao sam se ovakvog scenarija. Istini za volju, njih cim Amar preuzme, ja odmah pomislim "e evo nama belaja opet".Da li je ovo naznaka kontinuiranih klupskih dometa u narednom sezonama, tj. da li je klub dovoljno sazreo u dugorocnom smislu ili je ovo samo jos jedna u nizu sezona gdje imamo instant bljesak (pa nekoliko sezona kuburimo sa rezultatima), ostaje da se vidi. Bez obzira koliko trenutna slika djelovala bajkovito, previse puta smo puhali u jogurt da bismo sad, sa stopostotnom sigurnoscu ocekivali dominaciju u godinama koje slijede.
Pravi test ove zrelosti ce biti sljedeca sezona i ona ce dati odgovor na mnoga pitanja...
Sto se nase "radnicke klase" tice, ja sam gotovo siguran da ce vec sljedece sezone stati na noge jer su svjesni da im navijaci nece jos dugo trpjeti sve ociglednije ublehe iz uprave. To je neminovnost, od ovoga tesko da moze gore. Za sta ce to stajanje na noge biti dovoljno, ostaje da se vidi... I ranije su znali biti u slicnim govnima pa u sezonama nakon tih govana zaredati trofeje na oba fronta. Ja sam siguran da se i oni tome potajno nadaju (i to s pravom) jer historija se cesto ponavlja. Ja ih upravo zbog toga uopste ne bih otpisivao![]()
Tu je uvijek Zrinjski, pa i Siroki. Velez bi takodjer mogao biti pozitivno iznenadjenje...
Sezona pred nama bi mogla biti najzanimljivija dosad![]()
Amar Osim je (voljeli ga ili ne, htjeli to priznati ili ne) najveci strucnjak ove lige. Meni licno nije mrzak lik, cak mi nekad zna biti i simpatican. Imao je ranije mnogo ispada na nas racun ali, iskreno, ne pamtim kada se to desilo posljednji put. To su neka prosla vremena.
Moj klub, FK Sarajevo, nikada nije imalo covjeka koji je kao vama Amar; kvalitetan strucnjak i neko ko voli klub. Dva u jedan. Da, neko ko voli klub! Tuzba je nesto sasvim drugo, ne iskljucuje ovo prvo. Ima tu karizmu, zna naloziti igrace, izvuci maksimum i od prosjeka napraviti natprosjek. Neki ce reci lopov, stima utakmice, ovo, ono... sve i da stima, prvi nisu zahvaljujuci tim "nastimanim" utakmicama nego upravo zahvaljujuci derbijima koje definitivno nije nastimao ali je zato nas dobro RASTIMAO!
Mi smo s druge strane uvijek imali trenere koji imaju samo jednu od ove dvije komponente. Emocionalno jako vezani i lojalni klubu ali prosjecni ili ne bas briljantni strucnjaci. Ili druga kombinacija; "na papiru" dobri strucnjaci ali nemaju nikakvu emocionalnu vezanost za klub, tako da se ni ovo prvo pretjerano ne osjeti. Uvijek nesto fali.
Vama kad zagusti, uvijek imate Amara da se vrati i cupa vas iz govana. Mi takvu figuru nismo imali, niti trenutno imamo. Husref je samo donekle takva figura. Amar i Husref ne mogu u istu recenicu. Amar je odlican (5) a Husref dobar (3) trener. Ogromna je to razlika. Trofejniji ste od nas za Amara Osima, u svakom mogucem smislu.
Nisam zavidan sto ga imate ali nisam bas ni presretan sto i mi nemamo nekoga poput njega. Nekoga ko bi nama mogao donijeti sve ono sto je (i sto ce) on vama.
Ulogu favorita za osvajanje sampionske titule, teska srca, dodijeljujem vama. Daleko od toga da smo bez sansi ali mislim da su, nakon 8 komada u dva derbija, znatno umanjene. Jedina nada su nam vasi kiksevi i nase dalje provlacenje i stvaranje, minimalno, 6 bodova razlike uoci narednog derbija (ciji ishod, vec sada, nije tesko prognozirati
Jos jedno veliko "hvala" nasim manekenima i Husrefu koji su vam jos jednom, u kratkom roku, omogucili da nas zajebavate. I zajebavajte, uzivajte.
Last edited by East_side on 02/12/2019 00:34, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#32462 Re: Sarajevski derbi
Tacno mi bezveze da vas zajebavam zbog vas par regularnih 
- Radio Sarajevo
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#32464 Re: Sarajevski derbi
Cestitke komsijama!
EBACINAJE
(Taslacenje, Tarabljenje... x2)
EBACINAJE
(Taslacenje, Tarabljenje... x2)
- ultima_palabra
#32465 Re: Sarajevski derbi
Nije do kraja ovako, ali ima istine... Amar jeste iskopao neke igrace cije su karijere bile u strmoglavu, tipa Sadikovic, Alispahic, Osmankovic, pa i Veselinovic donekle, neke malo podigao tipa Pavica i Ramovica... ali cinjenica je da igramo daleko najbolji fudbal u ligi, bolji nego sto tabela kaze, a to se ne moze bas samo sa prosjecima. Na kraju krajeva, zabili smo vam pet bez Stile (igrao 7-8 minuta).armin071 wrote: ↑01/12/2019 21:17 Samo se jedno definitivno dokazalo na ovom derbiju sto sam ja oduvijek govorio fakt je da ovaj Amar od govana pitu pravi. Prava mi je zagonetka kako ne moze da napravi karijeru negdje vani. Kada pogledas osim Stile mrtvi prosjek ekipa ali izgorise za njega. Na stranu sad i Kaljanac i sve greske ali Amar je definitivno prevaga u ovoj ligi....
Imamo boljku primanja jeftinih golova (pogotovo na pocetku utakmica) i ponekad realizacija bude ocajna (kad Krpic nema svoj dan). Da nije bilo tih stvari, vjerovatno bi smo sad bili na +6 ili 7.
To zasto Amar nije napravio karijeru vani, nije bas crno-bijela prica... zasto njegov otac nije trenirao Real a mogao je, zasto Hase nije mogao igrati u Fenerbahceu? To su posebni ljudi, sarajevska djeca kojima je komfor i ceif vazniji od dokazivanja...
- Grean
#32466 Re: Sarajevski derbi
Ne mogu ni ja da vjerujem.Charuga wrote: ↑01/12/2019 23:50Jebote, ja fakat ne mogu da vjerujem.
Na stranici 1298 sam postavio Tomin post, ali postavit ću opet, ali dobro obratite pažnju na to šta piše.
Nadam se da je jasno. Što se mene tiče, ova priča je završena, fakat ne mogu više objašnjavati ...Tomahawk11 wrote: ↑23/11/2019 15:49 Usaglašeno na moderatorskom kvorumu:
nema nadimaka za trenere, igrače i članove klubova.
Benjo i ostalo može.
I da završimo s tim...![]()
Divan nacin da se @simi cipolu od kojeg ovo uglavnom u zadnje vrijeme i pocinje napravi alibi bez mogucnosti kontre ili bolje receno ostavlja se jedina mogucnost da se uzvrati po Osimu starijem.
A poslije ce biti gdje im je obraz, bolesnog covjeka. Nejse.
- Grean
#32467 Re: Sarajevski derbi
A bilo bi interesantno da se momak vratio i sa pravom mu svezo' sljagu, kakva bi tad prica bila. Ovo pokazuje gdje smo, ni Zimbabve nam nije ravan jer da nije tako dobro bi se on hladio za ovo bilo gdje drugo.
I onda se choban pita sto me ne vole, sto sam dobio flasu u glavu, moj jedini grijeh je sto sam trener Zeljeznicara i slicne zalopojke.
Bez da ulazim u to kakav je trener radi se o jednom primitivcu koji nema mjere i nije bezveze omrazen. Ovo je jedan od razloga sto nije trebao i nije dobio ono za cim je toliko balio, mjesto selektora. Seljak nije mjesto rodjenja, to je stanje uma.
- Radio Sarajevo
#32468 Re: Sarajevski derbi
Pa eto, dobili ste Robija i sad plačite svi koji ste bili protiv Amara. Važnije vam je njega mrziti nego imati dobre rezultate.Grean wrote: ↑02/12/2019 07:39A bilo bi interesantno da se momak vratio i sa pravom mu svezo' sljagu, kakva bi tad prica bila. Ovo pokazuje gdje smo, ni Zimbabve nam nije ravan jer da nije tako dobro bi se on hladio za ovo bilo gdje drugo.
I onda se choban pita sto me ne vole, sto sam dobio flasu u glavu, moj jedini grijeh je sto sam trener Zeljeznicara i slicne zalopojke.
Bez da ulazim u to kakav je trener radi se o jednom primitivcu koji nema mjere i nije bezveze omrazen. Ovo je jedan od razloga sto nije trebao i nije dobio ono za cim je toliko balio, mjesto selektora. Seljak nije mjesto rodjenja, to je stanje uma.
A Besim je papak s dna kace, dobro mu je i rekao.
-
Melbourne_Australia
#32469 Re: Sarajevski derbi
Grean wrote: ↑02/12/2019 07:39A bilo bi interesantno da se momak vratio i sa pravom mu svezo' sljagu, kakva bi tad prica bila. Ovo pokazuje gdje smo, ni Zimbabve nam nije ravan jer da nije tako dobro bi se on hladio za ovo bilo gdje drugo.
Ti zive veze sa zivotom nemas a da ne pricam o fudbalu...Za onaj start se i kaze da je papak..Ocigledno nisi potrcao u zivotu a da ne pricam da si igrao tekmu..Pogledaj reakcije trenera sirom svijeta i to onih najboljih na startove protivnickih igraca na njihove igrace..Nego znam ja sta tebe boli! Prska brko po facama i jebe i ne vadi..To boli..Lik je bez konkurencije najbolji trener u istoriji nase lige i oplodio vas je u dvije tekme kao nikad niko u istoriji nasih derbija..Slobodno kmeciii ...A Besim je seljacina..Gradsko dijete bas sa imenom Besim
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32470 Re: Sarajevski derbi
A dobro, 1-3 je plođenje, a 0-3 je bilo čajnoslu
Normala, ko god izgubi, jasno da mu se crvene uši.
Normala, ko god izgubi, jasno da mu se crvene uši.
- nosara
#32471 Re: Sarajevski derbi
Teren. Samo teren.
Radite na sebi, pa se vidimo.

Radite na sebi, pa se vidimo.

- Grean
#32472 Re: Sarajevski derbi
Frajer je seljak i nema manire i to morate priznati a samo slicni njemu mogu odobravati ovakvo ponasanje.Melbourne_Australia wrote: ↑02/12/2019 07:54Grean wrote: ↑02/12/2019 07:39A bilo bi interesantno da se momak vratio i sa pravom mu svezo' sljagu, kakva bi tad prica bila. Ovo pokazuje gdje smo, ni Zimbabve nam nije ravan jer da nije tako dobro bi se on hladio za ovo bilo gdje drugo.
Ti zive veze sa zivotom nemas a da ne pricam o fudbalu...Za onaj start se i kaze da je papak..Ocigledno nisi potrcao u zivotu a da ne pricam da si igrao tekmu..Pogledaj reakcije trenera sirom svijeta i to onih najboljih na startove protivnickih igraca na njihove igrace..Nego znam ja sta tebe boli! Prska brko po facama i jebe i ne vadi..To boli..Lik je bez konkurencije najbolji trener u istoriji nase lige i oplodio vas je u dvije tekme kao nikad niko u istoriji nasih derbija..Slobodno kmeciii ...A Besim je seljacina..Gradsko dijete bas sa imenom Besim![]()
To nema veze sa tim sto smo izgubili.
- nosara
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32474 Re: Sarajevski derbi
Malo koji trener sa Balkana ima manire.
Uglavnom psuju kao kočijaši, svađaju se sa svima od sudija, protivničkih trenera, igrača, publike.
To je fakt. Ne znam koga to čudi, treba malo pogledati, neki od najvećih evropskih trenera u fudbalu i košarci dolaze sa Balkana, ali su neotesane seljačine.
Što bi sad Amar ili Husref bili izuzeci.
U jednačinu ubaciti sav taj adrenalin i naboj koji je tokom utakmice, naš mentalitet i eto ga.
Pa gledaš na TV-u, iznerviraš se, opsuješ, e sad kako tek reaguju ovi što su direktni učesnici.
Nije veče književnosti, utakmica je.
Uglavnom psuju kao kočijaši, svađaju se sa svima od sudija, protivničkih trenera, igrača, publike.
To je fakt. Ne znam koga to čudi, treba malo pogledati, neki od najvećih evropskih trenera u fudbalu i košarci dolaze sa Balkana, ali su neotesane seljačine.
U jednačinu ubaciti sav taj adrenalin i naboj koji je tokom utakmice, naš mentalitet i eto ga.
Pa gledaš na TV-u, iznerviraš se, opsuješ, e sad kako tek reaguju ovi što su direktni učesnici.
-
Melbourne_Australia
#32475 Re: Sarajevski derbi
Mourinjo , Klop i Venger ili Simone psuju ko kocijasi, guraju se , unose se u facu..I dodje lik i prica onda za naseTomahawk11 wrote: ↑02/12/2019 08:16 Malo koji trener sa Balkana ima manire.