SDA-All about
- asurbanipal
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#42352 Re: SDA-All about
od afere diploma se ne treba odustati ni pod koju cijenu. to svi oni duguju djeci koja se muče da završe fakultete na državnim fakultetima i samo oni koji završe znaju kroz kakvo trnje se prolazi da bi se diplomiralo i da bi na koncu postali akademski građani. sda, hdz, snsd, a-sda, kukić svi su oni stajali iza ljudi koji su završavali divlje fakultete i dobijali pozicije šefova, referenata, službenika, direktora, ministara i što sve ne.
- Better Man
#42353 Re: SDA-All about
Upravo tako. Ne da treba poništiti te diplome ili bolje spaliti, već sve te fakultete treba pozatvarati i oduzeti im licence za rad.malakh wrote: ↑30/11/2019 23:20 od afere diploma se ne treba odustati ni pod koju cijenu. to svi oni duguju djeci koja se muče da završe fakultete na državnim fakultetima i samo oni koji završe znaju kroz kakvo trnje se prolazi da bi se diplomiralo i da bi na koncu postali akademski građani. sda, hdz, snsd, a-sda, kukić svi su oni stajali iza ljudi koji su završavali divlje fakultete i dobijali pozicije šefova, referenata, službenika, direktora, ministara i što sve ne.
-
mahalik
#42354 Re: SDA-All about
a treba metla raditi i na fakultetima UNSABetter Man wrote: ↑30/11/2019 23:49Upravo tako. Ne da treba poništiti te diplome ili bolje spaliti, već sve te fakultete treba pozatvarati i oduzeti im licence za rad.malakh wrote: ↑30/11/2019 23:20 od afere diploma se ne treba odustati ni pod koju cijenu. to svi oni duguju djeci koja se muče da završe fakultete na državnim fakultetima i samo oni koji završe znaju kroz kakvo trnje se prolazi da bi se diplomiralo i da bi na koncu postali akademski građani. sda, hdz, snsd, a-sda, kukić svi su oni stajali iza ljudi koji su završavali divlje fakultete i dobijali pozicije šefova, referenata, službenika, direktora, ministara i što sve ne.
- Better Man
#42355 Re: SDA-All about
Naravno. Kad mi neko kaže da je završio FNP, meni je to cirkus. Ako želiš sigurno da završiš fax, onda upiši FNP. Moja srednja ekonomska tehnička je za FNP kvantna fizika i morao si se debelo preznojiti da je završiš. I upravo sam zahvalan na težini i strogoći, jer mi je pomoglo na fakultetu.mahalik wrote: ↑30/11/2019 23:51a treba metla raditi i na fakultetima UNSABetter Man wrote: ↑30/11/2019 23:49Upravo tako. Ne da treba poništiti te diplome ili bolje spaliti, već sve te fakultete treba pozatvarati i oduzeti im licence za rad.malakh wrote: ↑30/11/2019 23:20 od afere diploma se ne treba odustati ni pod koju cijenu. to svi oni duguju djeci koja se muče da završe fakultete na državnim fakultetima i samo oni koji završe znaju kroz kakvo trnje se prolazi da bi se diplomiralo i da bi na koncu postali akademski građani. sda, hdz, snsd, a-sda, kukić svi su oni stajali iza ljudi koji su završavali divlje fakultete i dobijali pozicije šefova, referenata, službenika, direktora, ministara i što sve ne.
-
MUNAFIK
#42356 Re: SDA-All about
Znaci priznajes da je SDA napravila ovaj sistem podobnih neradnika i neznalica koji haraju svim javnim preduzecima i drzavnom sluzbom. OK posteno.
Pa ako to priznajes onda se odgovor na tvoje pitanje šta su drugi bolji sam namece...
Ono minimalno BOLJI SU JER NISU NAPRAVILI TAKAV NAKARADAN SISTEM!!!!
A sad da idemo dalje, ovi novi su bolji jer NISU ZAPOSLILI gdje su koga stigni bez ikakvih kriterija i tako imamo HILJADEE I HILJADE botova na budzetu koji nista ne rade i koji nizasta nisu sposobni, a niko ih ne moze otpustiti...
A onda idemo jos dalje pa vidimo da ovi neki novi su za transparentnos pa tu se vuku konkretni potezi, isto tako su protiv STRANACKOG zaposljavanja i javno su potpisanje mjere i rade se zakoni koji imaju vrlo jasan cilj, a to je borba protiv neradnika i uhljeba!!!
Ima puno stvari što su ovi neki novi BOLJI od SDA gdje se kadrovanje svelo ba puko uhljebljavanje ljudi i nista vise!!!
-
putokaz1
#42357 Re: SDA-All about
Bolji?"Da,zaposlili smo sestru al po Zakonu".
Tacno je da je SDA napravila nakaradan sistem ali drugi ga nemogu ili ne zele promjenit. Druge stranke gdje su vlast rade isto.Mora se pravit novi sistem,novi zakoni,novi pravilnici u zaposljavanju u upravi,smanjit porezi takse,dat poticaji,smanjit administracija...nevidim neke razlike SDA i NESDA jer nemogu zaustavit odlazak mladih nemogu nikako ali i ne zele,jedan od problema zemlje je nepotizam u upravi a i NS brani nepotizam...
Ja cu vjerovatno glasat za NESDA,mozda SDP,ali ne ocekujem nista
Tacno je da je SDA napravila nakaradan sistem ali drugi ga nemogu ili ne zele promjenit. Druge stranke gdje su vlast rade isto.Mora se pravit novi sistem,novi zakoni,novi pravilnici u zaposljavanju u upravi,smanjit porezi takse,dat poticaji,smanjit administracija...nevidim neke razlike SDA i NESDA jer nemogu zaustavit odlazak mladih nemogu nikako ali i ne zele,jedan od problema zemlje je nepotizam u upravi a i NS brani nepotizam...
- spreca
#42358 Re: SDA-All about
U pravu je za IZ i reisaa 1:12:00.....inace cio Centralni je Ok
- Prpa.ba
#42359 Re: SDA-All about
Vidim da ti se malo zavrtilo u glavi od silnih uspjeha na NATO putu, pa da ti rastumacim kako treba - najlakse je iz hladovine Drzavne i Federalne vlasti uzeti pare od EU za "rad sa migrantima" i rastaliti ih po 33.33% sa nacionalistickim partnerima, a problem prevaliti na nize nivoe vlasti na teritorijama koje je ARBiH oslobodila, a koji se bave trivijalnostima poput zdravstvene zastite, javne sigurnosti i slicno.bunk wrote: ↑30/11/2019 17:54 Pa eto sto nije premijer kad je vec dobar sa Banja Lukom napravio neki deal u sklopu one pomoci kojom su pogurali taj grad za kulturnu prestolnicu Europe , najlakse je iz hladovine pljuvat na Drzavnu ili Federalnu vlast a istovremeno udarat dumine o tome da neces u vlast s nacionalistima(ako se zovu sda)![]()
-
MUNAFIK
#42360 Re: SDA-All about
Zapolsili SESTRU???putokaz1 wrote: ↑01/12/2019 08:49 Bolji?"Da,zaposlili smo sestru al po Zakonu".
Dakle 1 osobu dok ja licno znam 10tak SDA clanova opstinskih skupstina i SVAKOM minimalno 2 clana porodice rade u javnim preduzecima. Ovog jednog znam bolje i znam da mu 6 clanova porodice dakle SVI!!! su na budzetu...
1 sestra jednog clana skupstine KS moze se i potrefit da bude zaposlena, ali 6 clanova iste porodice NE MOZE!!!
I naravno da se moze mjenjat ovaj sistem i mjenja se ali SDA sve to blokira preko FBIH i preko Ustavnog SUDA.
Evo primjer javno objavljenog registra uposlenika sa platama u KS to je PRVI KONKRETAN KORAK u borbi protiv ovih neradnika da se zna ko su i sa kojom spremom rade koje poslove i koje su im plate... A onda ide Zakon protiv stranackog zaposlajavanja itd... Protiv svih ovih mjera SDA se glasno buni, dakle razlika je opet jasna ovi rade a SDA sabotira i blokira.
Samo ignorantna budala moze reci isti su svi u ovom trenutku gdje su jedni zaposlili u svako preduzece po po 40% bespotrebnih neradnika i jos rade sve da te neradnike zastite... da da svi su istim...
Proslo je vrijeme kada se za SDA glasalo jer nije bilo alternative... Okruzen sam ljudima koji su ideoloski SDA 80% raje je tako, ali sad su SVI do jednog razocarani u SDA i ne glasaju vise za njih bar u Kantonu jer nema opravdanja za ovo sto se radi, nema jednostavno ne moze meni procati o moralu i napretku neko ko je zaposlio svoji 6 clanova porodoce u JP u KS... Ne moze mi patriotizmom nekakvih branit to da stranacki potrcko prvi poso dobije u KS sa platom 2000 KM itd... A o tenderima i kriminalu da se ne prica...
Nisu isti, dok ovi novi ne budu radili iste stvari kao SDA niko nema nikakvu osnovu da kazue da su isti.
-
putokaz1
#42361 Re: SDA-All about
Kazete da nije koristen politicki utjecaj prilikom zaposljavznja u rad....
- bunk
#42362 Re: SDA-All about
Ma nigdje veze..Prpa.ba wrote: ↑01/12/2019 11:12Vidim da ti se malo zavrtilo u glavi od silnih uspjeha na NATO putu, pa da ti rastumacim kako treba - najlakse je iz hladovine Drzavne i Federalne vlasti uzeti pare od EU za "rad sa migrantima" i rastaliti ih po 33.33% sa nacionalistickim partnerima, a problem prevaliti na nize nivoe vlasti na teritorijama koje je ARBiH oslobodila, a koji se bave trivijalnostima poput zdravstvene zastite, javne sigurnosti i slicno.bunk wrote: ↑30/11/2019 17:54 Pa eto sto nije premijer kad je vec dobar sa Banja Lukom napravio neki deal u sklopu one pomoci kojom su pogurali taj grad za kulturnu prestolnicu Europe , najlakse je iz hladovine pljuvat na Drzavnu ili Federalnu vlast a istovremeno udarat dumine o tome da neces u vlast s nacionalistima(ako se zovu sda)![]()
![]()
Novac se na Usk prebacuje od prvog dana bezze spinujes.
I da se razumijemo ja sam prvi protiv toga da se migranti uopce zadrzavaju na teritoriji Bosne i Hercegovine ,mi smo najmanje krivi za njihove belaje i razloge migracije(koji god da su ja ne znam ko je pobjegao od metka a ko je "ekonomski" migrant).
Ali ovdje se pokusavaju brati poeni jer eto za ime Boga VM i Federalna vlada se obrusava na "slobodarske" kantone..sto je notorna glupost,sestorka/sedmorka ili koja vec orka pokusava na sve nacine da ostane u "sedlu" ...
Ko je u zadnjih 6 mjeseci i jednom prosao kroz Tuzlu vidio je nesto sto je najblize setu "The Walking dead" u po centra kod autobuske/zeljeznicke stanice..
-
MUNAFIK
#42363 Re: SDA-All about
Ja kazem da NISU isti svi kao SDA, a to jel u tom jednom slucaju koristen politicki uticaj to realno ne mozes ni znati, ali ako zapoali sve svoje sestre, sestrine muževe i svu njihovu djecu to je onda jasno o cemu se radi, a to je ono što je SDA radila i nametnula kao najnormalniji sistem...
Dakle da ponovim ne pricamo o koristenju politickog uticaja nego o tome da nisu svi ISTI... Dakle cak i da jest koristen politicki uticaj to je sami jedan mali primjer JEDNE osobe, a to je diskutabilno i beznacajno sa armijom neradnika i uhljeba koje je zaposlila SDA sa samo jednim kriterijem a to je stranaco poltronstvo. A poltroni mogu biti samo priglupi ljudi...
Zato cu te zamolit da se ne ponasas kao da si glup, ne raci se ovdje o pojedinacnim slucajevima ti stavljas na vagu 1 sestru (diskutabilnu) sa 100 000 zaposlenih i uhljebljenih uglavnom neradnika (cast izuzetcima) i tebi je to JEDNAKO... jel to realno?
-
putokaz1
#42364 Re: SDA-All about
Pa jest jednako 1 nepotizam je jednak 100 000 nepotizama...zar cemo mi biti ko oni,zar smo zato glasali za NESDA da zaposlimo 1 naseg po steli
- drug_profi
#42365 Re: SDA-All about
Pa znaci svi su isti. Nema se za kog glasati. Jel to zakljucak?
-
putokaz1
#42366 Re: SDA-All about
Svi su isti to je tacno.A et opet bi zbog neke ljutnje predlozio da se glasa za bilo koga tj NESDA ,a za popravljanje stanja u zemlji je prekasno,mladi su otisli,mi bi bili sretniji da nije SDA,ali nebi imali mnogo bolji zivot.VOlio bi da SDa izgubi,sto je nemoguce,ali ni s drugima nam nece biti bolje.Dobar dio ljevice,df,gs,sd,usd i dio SDP i i manjo dijelovi NS ,jedva cekaju da udju s SDA,a i ostale stranke su uglavnom s SDA,neke kvalitetne opoxicije NEMA.I da ima stranka ili koalicija koju nesto nudi nema mehanizme niti narod koji ce ih zaokruzit.Kazu u KS je bolje,izgleda prividno bolje samo sto je Konakovic privremeno izvan SDA.Glasat cu za NESDA,ali ce onai koje zaokruzim garant preletit...
- Leverage
#42367 Re: SDA-All about
Kopiro u Google translate, izabro Esperanto.
Ništa.
Ništa.
-
putokaz1
#42368 Re: SDA-All about
- vatrogasac
#42369 Re: SDA-All about
SD je dobila dio pozicija na TK u JU i zanimljiva situacija. Privlače ljude iz SDP-a nudeći im te pozicije pod izgovorom kako nemaju dovoljno još svojih kadrova i znam par osoba koje su prešle. Meni to više liči na trik jer nije problem nafatat nekoga sa ulice i učlaniti ako mu ponudiš funkciju. Zašto zovu baš iz SDP-a? Retoričko je pitanje.
-
putokaz1
#42370 Re: SDA-All about
Pprvo zoves svoje bivse kolege iz sdp pa onda svoje nove kolege iz SDA,to je kratkog maha jer sami nemogu prec prag 2022,a i 2020 samo u LK imaju budzetska sredstva da kupe prag,biracko tijelo SD i nije stari SDP vec neutralni,jer SD je najjaci u Poljicu gdje nikad SDP nije postojao,rodno mjesto ED,SD je ko USD u skupstini grada Sarajevo,SDA privjesak koji im donosi Srpske i Hrvatske pozicije,Z.V....Ako smatrate da postoji neko kome se moze vjerovat ko je taj?
- bunk
#42371 Re: SDA-All about
Ljudi koji ne zele da budu sluge i klimoglavci prelaze u SD.vatrogasac wrote: ↑02/12/2019 11:46SD je dobila dio pozicija na TK u JU i zanimljiva situacija. Privlače ljude iz SDP-a nudeći im te pozicije pod izgovorom kako nemaju dovoljno još svojih kadrova i znam par osoba koje su prešle. Meni to više liči na trik jer nije problem nafatat nekoga sa ulice i učlaniti ako mu ponudiš funkciju. Zašto zovu baš iz SDP-a? Retoričko je pitanje.
Kratko i svakome ko zivi na Tk jasno.
-
putokaz1
#42372 Re: SDA-All about
Pa SD su sluge SDA kako Bakir naredi preko Tulumovića SD klimne glavom
Kako kaže Lord ED ostali :Akademik,Vesela,Ajan,Povratnik,Preletačević samo potvrde
Čim spomeneš da su članovi SD do juče govorili za SDA ''da je to Fašistička stranka da su lopovi itd'' Dobiješ Ban na FB,i šut iz prijatelja
Jednostavno SD i SDA su ista stranka isti način ponačanja,kao da ih je Bog stvorio u isto vrijeme
Sreća pa će SD nestat 2020 osim malo u Lukavcu
U SDP ima prepucavanja Banjalučki odbor -Denis Bećirević ali u SD toga nema ako kažeš da nije bilo dobro što samo s SDA-Letiš,SDA je svetinja za SD,DF se ko i koleba na TK ali SD ne
Kako kaže Lord ED ostali :Akademik,Vesela,Ajan,Povratnik,Preletačević samo potvrde
Čim spomeneš da su članovi SD do juče govorili za SDA ''da je to Fašistička stranka da su lopovi itd'' Dobiješ Ban na FB,i šut iz prijatelja
Jednostavno SD i SDA su ista stranka isti način ponačanja,kao da ih je Bog stvorio u isto vrijeme
U SDP ima prepucavanja Banjalučki odbor -Denis Bećirević ali u SD toga nema ako kažeš da nije bilo dobro što samo s SDA-Letiš,SDA je svetinja za SD,DF se ko i koleba na TK ali SD ne
- bunk
#42373 Re: SDA-All about
Dosta toga se u 2 godine promijenilo.putokaz1 wrote: ↑02/12/2019 14:35 Pa SD su sluge SDA kako Bakir naredi preko Tulumovića SD klimne glavom
-
putokaz1
#42374 Re: SDA-All about
Pa et jeste ,otislo je jos hiljada mladih vani
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#42375 Re: SDA-All about
Kako ih je lijepo vidjeti ovako slozne, pogan do poganakako saznajemo, na prijedlog zastupnice SDA Kenele Zuko, većinom glasova HDZ-a, SDA i SBB-a odbijen je zahtjev da se uoči sutrašnje sjednice Predstavničkog doma o Zavodu Pazarić razmatra ovo alarmantno pismo.
Također, odbijen je i prijedlog da se na dnevnom redu nađe Nacrt zakona o uzbunjivačima.
Podsjetimo, Mijatović je u pismu Zaimoviću ukazala na zabrinjavajuće tendencije kada je riječ o pravima i brizi za djecu s invaliditetom