Odnos Francuske prema BiH
- Kikibombona
#1 Odnos Francuske prema BiH
Upravo je Valentin Incko, na gostovanju kod Senada, indirektno potvrdio da Francuska ne zeli aktivniji angazman visokog predatavnika u BiH. Rekao je, ja bih uradio, ali gazde ne daju.
Francuska zeli da 'sami stanemo na noge' i nije ih briga hoce li se to desiti za 10, 50 ili 100 godina. Prepusteni smo sami sebi.
Raja krivi Valentina a on je po meni sasvim ok covjek. Njemu su ruke vezane i on dobija naredbe da nista ne cini.
Priznao je kako je dosao u iskusenje da povuce poteze koji bi ubrzali formiranje vlasti. Francuzi su bili protiv toga, porucili su: pustite ih, neka se dogovore.
...
Tuzno je sto slobodarska i meni draga Francuska ima ovakav odnos prema nama. I ne samo prema nama, jebu Makedoniju i Albaniju.
Francuska zeli da 'sami stanemo na noge' i nije ih briga hoce li se to desiti za 10, 50 ili 100 godina. Prepusteni smo sami sebi.
Raja krivi Valentina a on je po meni sasvim ok covjek. Njemu su ruke vezane i on dobija naredbe da nista ne cini.
Priznao je kako je dosao u iskusenje da povuce poteze koji bi ubrzali formiranje vlasti. Francuzi su bili protiv toga, porucili su: pustite ih, neka se dogovore.
...
Tuzno je sto slobodarska i meni draga Francuska ima ovakav odnos prema nama. I ne samo prema nama, jebu Makedoniju i Albaniju.
- MorningStar
#2 Re: Odnos Francuske prema BiH
Ljudi ne mogu da shvate da je visoki PREDSTAVNIK upravo PREDSTAVNIK pic-a kojeg sacinjavaju predstavnici uticajnih zemalja.Nista on ne odlucuje nego mu kazu moze ili ne moze na njegove prijedloge i vidjenje situacije... al djaba ljudi i dalje zamisljaju da je ovo apsolutna monarhija a on kralj ....
- BHCluster
#3 Re: Odnos Francuske prema BiH
Svi bi nesto ALI im ne daju...
- apsidejzi
#4 Re: Odnos Francuske prema BiH
Francuska je oduvijek gotivila srbiju iz nekog razloga dok su Njemacka i Engleska bile protiv njih. Vjerovatno ima neke veze s Rusijom i zeljom Francuske da bude neki uticajni svjetski faktor u svijetu.
Pizde koje ne smiju otvoreno da se suprostave anglosaksonskom uticaju ali na ovim sitnim pitanjima uvijel naginju Rusiji kako bi ispalo da se i oni kao nesto pitaju. Kad god je Americki ili Britanski interes bio direktno ugrozen od strane rusa onda podviju rep i ne mjesaju se al zato kad god je neki sekundarni interes (bosna, ukrajina, dzordzija ali ne i sirija) onda oni sebi dizu vrijednost. Kao bune se kako bi to koristili za ostvarivanje koristi unutar eu.
U tom svemu mi najebemo. Kad je Ameru puko film 95e onda su opet podvili rep. To ti je onaj tzv kompleks male cune. Ja imam jednog jarana koji se tako ponasa. Glumac koji se pravi bitan a realno nema osnovu za to. Svako to zna al ovaj pokupi ponekad neku trebu na pricu kako je bitan faktor medju rajom. Obicno ponizi nekog levata i onda on kao bitan. Nikad ne smije da se suprostavi bilo kome ko drzi do sebe. Samo sa visine gleda one koji sebe nisko gledaju.
Ja sam ubjedjen da i ti imas jednog takvog jarana. Eh to je Francuska u drustvu drzava i odatle potice njihova ”politika” prema nama. Sebicnost s njihove strane a mi sebe nisko gledamo. Boli ih klinac kako je nama. Dok god smo sekundarni interes amerike, britanjije pa cak i njemacke i dok god ponizno trpimo mobing mi cemo sluziti kao povecalo njihove ”cune”.
Pizde koje ne smiju otvoreno da se suprostave anglosaksonskom uticaju ali na ovim sitnim pitanjima uvijel naginju Rusiji kako bi ispalo da se i oni kao nesto pitaju. Kad god je Americki ili Britanski interes bio direktno ugrozen od strane rusa onda podviju rep i ne mjesaju se al zato kad god je neki sekundarni interes (bosna, ukrajina, dzordzija ali ne i sirija) onda oni sebi dizu vrijednost. Kao bune se kako bi to koristili za ostvarivanje koristi unutar eu.
U tom svemu mi najebemo. Kad je Ameru puko film 95e onda su opet podvili rep. To ti je onaj tzv kompleks male cune. Ja imam jednog jarana koji se tako ponasa. Glumac koji se pravi bitan a realno nema osnovu za to. Svako to zna al ovaj pokupi ponekad neku trebu na pricu kako je bitan faktor medju rajom. Obicno ponizi nekog levata i onda on kao bitan. Nikad ne smije da se suprostavi bilo kome ko drzi do sebe. Samo sa visine gleda one koji sebe nisko gledaju.
Ja sam ubjedjen da i ti imas jednog takvog jarana. Eh to je Francuska u drustvu drzava i odatle potice njihova ”politika” prema nama. Sebicnost s njihove strane a mi sebe nisko gledamo. Boli ih klinac kako je nama. Dok god smo sekundarni interes amerike, britanjije pa cak i njemacke i dok god ponizno trpimo mobing mi cemo sluziti kao povecalo njihove ”cune”.
-
daddy-kool
#5 Re: Odnos Francuske prema BiH
Vratila se četnička geostrategija u francuske računice na Balkanu.
Slobodno se mogu smatrati kao otvoreni neprijatelji BiH, u rangu sa Rusijom.
-
melac
#6 Re: Odnos Francuske prema BiH
Ma meni je u redu da nas puste da se sami dogovorimo, ako to ne mozemo, treba vec jednom postati svim jasno da se gotovo svaka vlast uspostavila zbog pritisaka izvana. Meni je vise toga dosta, ili nek se dogovore ili novi izbori, jos da se ne mogu kandidovati stranke i kandidati koji su na ovi bili kandidati, kao kazna jer se nisu dogovorili.
- Hank Paldum
#7 Re: Odnos Francuske prema BiH
MorningStar wrote: ↑30/11/2019 00:30 Ljudi ne mogu da shvate da je visoki PREDSTAVNIK upravo PREDSTAVNIK pic-a kojeg sacinjavaju predstavnici uticajnih zemalja.Nista on ne odlucuje nego mu kazu moze ili ne moze na njegove prijedloge i vidjenje situacije... al djaba ljudi i dalje zamisljaju da je ovo apsolutna monarhija a on kralj ....
-
Hafis
#8 Re: Odnos Francuske prema BiH
Da, odmah u kolonu iza ostalih BiH neprijatelja - Rusija, Srbija, Hrvatska...ne znam jesu li i Nizozemska, Izrael, kakva je situacija s Mađarima?daddy-kool wrote: ↑30/11/2019 08:19 Vratila se četnička geostrategija u francuske računice na Balkanu.
U politici kao i u životu postoji jedno temeljno pravilo: prijatelj moga neprijatelja je i moj neprijatelj. I shodno toj jednažbi proizlazi: neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Tako da to baš i nije tako jednostavno, tj. ovisi iz čijeg se kuta promatraju ti ''neprijatelji''.
BiH je izuzetno složena zemlja, i samim čudom opstaje kakvi smo mi koji živimo u njoj.
Ali općenito, Francuska nije dobronamjerna prema ovoj zemlji...hoću reći, gledano iz sva tri domaća kuta gledanja.
A ovi ostali ''neprijatelji''...kako kome, sve ovisi od toga kako se zoveš i gdje živiš.
-
aadam
#9 Re: Odnos Francuske prema BiH
jeben vakat došo hafa jeben vakat, pozdravio te dedo eman i briškoHafis wrote: ↑30/11/2019 10:54
Da, odmah u kolonu iza ostalih BiH neprijatelja - Rusija, Srbija, Hrvatska...ne znam jesu li i Nizozemska, Izrael, kakva je situacija s Mađarima?
U politici kao i u životu postoji jedno temeljno pravilo: prijatelj moga neprijatelja je i moj neprijatelj. I shodno toj jednažbi proizlazi: neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Tako da to baš i nije tako jednostavno, tj. ovisi iz čijeg se kuta promatraju ti ''neprijatelji''.
BiH je izuzetno složena zemlja, i samim čudom opstaje kakvi smo mi koji živimo u njoj.
Ali općenito, Francuska nije dobronamjerna prema ovoj zemlji...hoću reći, gledano iz sva tri domaća kuta gledanja.
A ovi ostali ''neprijatelji''...kako kome, sve ovisi od toga kako se zoveš i gdje živiš.
- apsidejzi
#10 Re: Odnos Francuske prema BiH
Incko je sinoc na kraju intervjua dao tacan recept sta treba da se uradi: POBUNITE SE!!! To je zadnje izgovorio i to je istina. Koji ce kurac EU praviti izbore u Mostaru ako gradjani Mostara ne zele da imaju izbore? Kad su bili zadnji protesti?
Incko i EZ mogu smijeniti i Bakira i Dodika i Covica. S kim ce onda raditi? Doce novi bakir dodik covic. Smjena jednih apsolutno nista nece promijeniti. Narod koji zivi tu mora nesto mjenjati.
Incko i EZ mogu smijeniti i Bakira i Dodika i Covica. S kim ce onda raditi? Doce novi bakir dodik covic. Smjena jednih apsolutno nista nece promijeniti. Narod koji zivi tu mora nesto mjenjati.
- Kolinda
#11 Re: Odnos Francuske prema BiH
Bravo, slažem se u potpunosti. Otjerati PIC i VP i dati vlast narodu. Naravno da zauvjek jedni zaborave da će se uplitati u izbor drugih...apsidejzi wrote: ↑30/11/2019 11:02 Incko je sinoc na kraju intervjua dao tacan recept sta treba da se uradi: POBUNITE SE!!! To je zadnje izgovorio i to je istina. Koji ce kurac EU praviti izbore u Mostaru ako gradjani Mostara ne zele da imaju izbore? Kad su bili zadnji protesti?
- MorningStar
#12 Re: Odnos Francuske prema BiH
Uh to bi bilo ne dobro , pic i stranci drze kosulju na nama da se ne krenemo opet cekicem po glavi.Kolinda wrote: ↑30/11/2019 11:13Bravo, slažem se u potpunosti. Otjerati PIC i VP i dati vlast narodu. Naravno da zauvjek jedni zaborave da će se uplitati u izbor drugih...apsidejzi wrote: ↑30/11/2019 11:02 Incko je sinoc na kraju intervjua dao tacan recept sta treba da se uradi: POBUNITE SE!!! To je zadnje izgovorio i to je istina. Koji ce kurac EU praviti izbore u Mostaru ako gradjani Mostara ne zele da imaju izbore? Kad su bili zadnji protesti?
- mO k3
#13 Re: Odnos Francuske prema BiH
kojem narodu ??Kolinda wrote: ↑30/11/2019 11:13Bravo, slažem se u potpunosti. Otjerati PIC i VP i dati vlast narodu. Naravno da zauvjek jedni zaborave da će se uplitati u izbor drugih...apsidejzi wrote: ↑30/11/2019 11:02 Incko je sinoc na kraju intervjua dao tacan recept sta treba da se uradi: POBUNITE SE!!! To je zadnje izgovorio i to je istina. Koji ce kurac EU praviti izbore u Mostaru ako gradjani Mostara ne zele da imaju izbore? Kad su bili zadnji protesti?
Samo da te podsjetim 08.02 2015 kada je narod izasao na ulice i to u Sarajevu, Tuzli mahom Bosnjaci gdje ste bili vi i vasi u Sirokom ?? Gdje su bili Srbi u BL??
Pogotovo vi bosanski Katolici ne smijete pisnuti od Covica ... a nisu ni srbi puno bolji samo kada vidim sta se desilo sa grupom pravda za davida
- Kolinda
#14 Re: Odnos Francuske prema BiH
Baš je narod izašaomO k3 wrote: ↑30/11/2019 11:18kojem narodu ??Kolinda wrote: ↑30/11/2019 11:13Bravo, slažem se u potpunosti. Otjerati PIC i VP i dati vlast narodu. Naravno da zauvjek jedni zaborave da će se uplitati u izbor drugih...apsidejzi wrote: ↑30/11/2019 11:02 Incko je sinoc na kraju intervjua dao tacan recept sta treba da se uradi: POBUNITE SE!!! To je zadnje izgovorio i to je istina. Koji ce kurac EU praviti izbore u Mostaru ako gradjani Mostara ne zele da imaju izbore? Kad su bili zadnji protesti?
Samo da te podsjetim 08.02 2015 kada je narod izasao na ulice i to u Sarajevu, Tuzli mahom Bosnjaci gdje ste bili vi i vasi u Sirokom ?? Gdje su bili Srbi u BL??
Pogotovo vi bosanski Katolici ne smijete pisnuti od Covica ... a nisu ni srbi puno bolji samo kada vidim sta se desilo sa grupom pravda za davida
- mO k3
#15 Re: Odnos Francuske prema BiH
za nase donose je izasao .. gdje ste bili ti i tvoji?? ne smijete vi od Covica pisnuti , pogledaj sta bi skoro u Mostaru zatvorise giganta a vas se par okupilo i malo lajalo ...
- Kikibombona
#16 Re: Odnos Francuske prema BiH
Incko je izuzetno korektan i dobronamjeran covjek. Veoma iskren i nediplomatski intervju.apsidejzi wrote: ↑30/11/2019 11:02 Incko je sinoc na kraju intervjua dao tacan recept sta treba da se uradi: POBUNITE SE!!! To je zadnje izgovorio i to je istina. Koji ce kurac EU praviti izbore u Mostaru ako gradjani Mostara ne zele da imaju izbore? Kad su bili zadnji protesti?
Nas covjek je politicki nepismen, ne razumije da su Incku vezane ruke i da on ne moze nista uraditi ako nema dozvolu Francuske i drugih zapadnih drzava.
...
Jesi gledao gostovanje Svarca Silinga kod Senada na FACE prije 2-3 godine? Ako nisi obavezno pogledaj. Donio je odluku o smjeni Dodika. Amerikanci su rekli: NE MOZE. Svarc kaze, ja sam tada ispao slabic u ocima naroda, a zapravo nista nisam mogao uraditi. U 37.00 govori o tome, obavezno poslusati, mnoge stvari ce objasniti.
...
Dodik je svercer, do bola lukav tip. Pojavom je sirov ali je izuzetno lukav, premazan svim bojama. On zna kako prezivjeti svaku situaciju, zna kada treba zategnuti i popustiti. Covjek ponizava Incka i govori o njemu sve najgore jer zna da nece snositi nikakve posljedice. Ima podrsku pojedinih zapadnih drzava. Dodik je covjek za svaki sistem i svaku situaciju. Njega posalji u Saudijsku Arabiju, Kinu ili Kubu, on ce napredovati. Pokvaren i prevrtljiv, zna kada moze biti bezobrazan a kada se uhinjiti, kada zategnuti a kada popustiti.
-
daddy-kool
#17 Re: Odnos Francuske prema BiH
Koliko se napriča da se složiš sa mnom.Hafis wrote: ↑30/11/2019 10:54Da, odmah u kolonu iza ostalih BiH neprijatelja - Rusija, Srbija, Hrvatska...ne znam jesu li i Nizozemska, Izrael, kakva je situacija s Mađarima?daddy-kool wrote: ↑30/11/2019 08:19 Vratila se četnička geostrategija u francuske računice na Balkanu.
Da i ostalo, kada hrvatska predsjednica laže o broju džihadista i islamskoj prijetnji iz BiH, kada SOA radi na podrivanju sigurnosti i pravljenju terorističkih ćelija kod selefijau BiH, kada namjeravaju praviti odlagalište nuklearnog otpada tiku uz granicu sa BiH - i to su neprijateljske aktivnosti. Kako bi ih ti okarakterisao?
-
Hafis
#18 Re: Odnos Francuske prema BiH
Slažem se. Ima toga dosta i u drugoj avliji.daddy-kool wrote: ↑30/11/2019 11:52
Koliko se napriča da se složiš sa mnom.
Da i ostalo, kada hrvatska predsjednica laže o broju džihadista i islamskoj prijetnji iz BiH, kada SOA radi na podrivanju sigurnosti i pravljenju terorističkih ćelija kod selefijau BiH, kada namjeravaju praviti odlagalište nuklearnog otpada tiku uz granicu sa BiH - i to su neprijateljske aktivnosti. Kako bi ih ti okarakterisao?
Umanjivati i zanemarivati stvarnu opasnost od terorizma, prikrivati stvarni broj paradžemata koji su se već otrgli od kontrole IZ, lagani ali konstantan porast broja mladih ljudi koji prihvaćaju tu uvoznu ideologiju takođerje opasnan posao.
Drugo, ismisliti i pokušati montirati aferu vrbovanja, okriviti ljude navodivši im imena, navesti dokazane islamske radikale kao ''svjedoke'', angažirati polumahnitog ministra koji jednostavno žudi za pozornicim i skretanjem pažnje javnosti na sebe, usput ne podastrijeti niti jedan jedini konkretan dokaz, oglušiti se o mišljenje pravosudnih organa u vezi tog podmetanja, i na kraju se ušutiti i praviti mahnit kao da ništa nije bilo, također je neprijateljska djelatnost usmjerena ciljano na jedan narod.
Hoću reći, ničije baš maslo ovdje nije za ramazana.
Last edited by Hafis on 30/11/2019 12:58, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#19 Re: Odnos Francuske prema BiH
pickon dim za fra knezovica i ciciban crnokosuljase
- apsidejzi
#20 Re: Odnos Francuske prema BiH
Upravo o tome i pricam. Evo izasla vijest na kliksu kako je Nezir Pivic ponovo izabran za predsjednika SDA u Zenici. Ovo je toliko porazavajuca vijest kada je u pitanju nas mentalitet. Ja cu sada probati objasniti zasto je to porazavajuca ali nisam siguran da cu uspjeti. Naime, ako se sada izdignem od cinjenice da ne volim SDA, da ne kazem da prezirem tu stranku i mentalitet, i ako pokusam biti objektivan... ne mogu sebi da dadnem odgovor na pitanje: ZASTO? Zato je Nezir ponovo izabran? Taj covjek je bukvalno porazen u Zenici. Kojeg god kandidata da stavi za gradonacelnika on nema sanse naspram Fude. Ne sada da ja gotivim Fudu nesto, ali svako ko iole prati sta se desava u Zenici, vidi da je SDA popusila na lokalnim izborima. Nema kako nisu pokusali potpetljati noge Fudi ali on je nekako to sve ispreskakao i prezivio.Kikibombona wrote: ↑30/11/2019 11:50Incko je izuzetno korektan i dobronamjeran covjek. Veoma iskren i nediplomatski intervju.apsidejzi wrote: ↑30/11/2019 11:02 Incko je sinoc na kraju intervjua dao tacan recept sta treba da se uradi: POBUNITE SE!!! To je zadnje izgovorio i to je istina. Koji ce kurac EU praviti izbore u Mostaru ako gradjani Mostara ne zele da imaju izbore? Kad su bili zadnji protesti?
Nas covjek je politicki nepismen, ne razumije da su Incku vezane ruke i da on ne moze nista uraditi ako nema dozvolu Francuske i drugih zapadnih drzava.
...
Jesi gledao gostovanje Svarca Silinga kod Senada na FACE prije 2-3 godine? Ako nisi obavezno pogledaj. Donio je odluku o smjeni Dodika. Amerikanci su rekli: NE MOZE. Svarc kaze, ja sam tada ispao slabic u ocima naroda, a zapravo nista nisam mogao uraditi. U 37.00 govori o tome, obavezno poslusati, mnoge stvari ce objasniti.
...
Dodik je svercer, do bola lukav tip. Pojavom je sirov ali je izuzetno lukav, premazan svim bojama. On zna kako prezivjeti svaku situaciju, zna kada treba zategnuti i popustiti. Covjek ponizava Incka i govori o njemu sve najgore jer zna da nece snositi nikakve posljedice. Ima podrsku pojedinih zapadnih drzava. Dodik je covjek za svaki sistem i svaku situaciju. Njega posalji u Saudijsku Arabiju, Kinu ili Kubu, on ce napredovati. Pokvaren i prevrtljiv, zna kada moze biti bezobrazan a kada se uhinjiti, kada zategnuti a kada popustiti.
I onda gledas slike sa linka iznad i vidis da svi jednoglasno ponovo biraju Nezira. Zasto niko unutar tog SDA nije doveo njega u pitanje? Covjek je bukvalno odgovoran sto niko od njih nije u vlasti. Njegova je odgovornost sto SDA nema ovaj mandat niti ce imati iduci mandat. Znaci, sada ne govorim o tome sto narod ne protestvuje na ulicama. Ovo je mnogo lokalnije. Mogao je neko, barem jedna osoba postaviti pitanje kako je Nezirova ljubavnica usla u glavni odbor stranke u samo nekoliko mjeseci. Nezir je sjebao njen brak, pored svih ostalih uvlakaca nju uvukao u odbor, uzeo neko njihovo mjesto i oni svi mutavi. Svojom sutnjom to sve aminuju i kazu da je to OK. A svi se predstavljaju za muslimane
Niko. Svi sute. Svi mutavi. Niti govore, niti nesto rade.
Eh to je ono sto Incko nama govori. Sad ja kao eksterni posmatrac SDA-ovaca bukvalno kazem: ko vas jebe. Vas, unutar zenicke SDA. Vi ste ti koji necete osvojiti izbore niti dobiti pozicije. Jel vi zaista ocekujete da cete dobiti pozicije u gradskoj upravi nakon svih opstrukcija koje ste napravili? Ljudi nisu coravi. Svi vide sta radite. Eh isto kao sto mene zaboli klinac sto ti sutra neces imati posla kao stranacki uhljeb, tako svabu zaboli klinac sto ja nemam vlast u Mostaru, niti sto sto se (ne)salje AMP, niti sto nemamo 200KM autoputa, niti sto mladi odlaze. To je tvoja odgovornost da ustanes i glasas protiv Nezira. Da lobiras i trudis se da on ne bude izabran ponovo. Ako je tvoj interes da budes dio vlasti, bori se za to. Zasto bih ti ja to davao? Ne da mi vas je zao, cak mi je i drago sto su SDAovci izabrali Nezira jer to znaci da ce se ista glupa politika nastaviti koja ce ih samo upropastavati i olaksavati drugim subjektima.
Sta je to mazohisticki u nasim ljudima da se ne bore za sebe... ne znam. Pa ja sam ocekivao da ce barem jedna SDA Ovca postati makar ovan. Al ne bi takve. Malo sam offtopic al mislim da se ovo moze preslikati i na odnos francuza prema nama.
- Hank Paldum
#21 Re: Odnos Francuske prema BiH
Tako je. Šta je zanimljivo je da je i Šiling tada bio ismijan od naroda nazivima popit uspavana ljepotica jer samo sjedi, šuti, drijema. Umjesto da se ljudi bave raspoloženjem visokih predstavnika bolje da se bave analizom kada i na koji način su visoki predstavnici počeli mijenjati raspoloženje jer oni oslikavaju raspoloženje zapada prema BiH.Kikibombona wrote: ↑30/11/2019 11:50 Jesi gledao gostovanje Svarca Silinga kod Senada na FACE prije 2-3 godine? Ako nisi obavezno pogledaj. Donio je odluku o smjeni Dodika. Amerikanci su rekli: NE MOZE. Svarc kaze, ja sam tada ispao slabic u ocima naroda, a zapravo nista nisam mogao uraditi. U 37.00 govori o tome, obavezno poslusati, mnoge stvari ce objasniti.
-
Haman2
#22 Re: Odnos Francuske prema BiH
Naravno da Dodik ima podrsku za sve ono sto govori. Bez podrske on bu sutio kao zaliven. Francuska je jedna od zemalja koja ga podrzava.Nije tesko zakljuciti zasto. Takav je bio i Miteran.
- SmokingMan
#23 Re: Odnos Francuske prema BiH
Mislia da taj odnos datira još iz vremena kada je Srbija 1918.god pokušavala sebi da pripoji Crnu goru, kao južnu srbsku pokrajinu, pod krinkom borbe protiv okupaotra, tj.Austrougarske. Štaviše, imali su ulogu da spriječe povratak kralja Nikole i njegove porodice kući. Ima tu nešto, i ovo makronovo igranje sa desničarskim idejama.
Pašić je intenzivno komunicirao sa savezničkim državama, najintenzivnije sa Vladom Francuske, sa ciljem dobijanja njihove podrške i za ovaj dio politike koju vodi. Više puta je radi te komunikacije boravio i u Parizu u označenom periodu. Prikazujući kralja Nikolu kao izdajnika saveznika, izdejstvovao je od Vlade Francuske da spriječi izlazak iz Francuske kralju Nikoli i Vladi Crne Gore i njihov povratak u Crnu Goru.
Last edited by SmokingMan on 30/11/2019 13:50, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#24 Re: Odnos Francuske prema BiH
Nepismenost, zatucanost.
Cesto razgovaram sa ljudima, narocito komsijama. Pocesto naivni ljudi, podlozni manipulacijama, cesto mijenjaju misljenje. Ja cu ga danas pridobiti, vec za par dana ce nasjesti na SDA spiku. Veoma tesko.
Pogledaj onaj nesretni profil Saliven Onil. Pogledaj kakva je struktura tih ljudi. Obicno se radi o glupacima koji se hrane politickom hajkom. A sve vezano za Fudu, bez da razmisle i koriste vlastiti mozak, komentarisu sa: to kralju, care, legendo nasa. Primitivan narod.
Biram Fudu kao manje zlo, ali njegovi glasaci su, jednako kao glasaci SDA, politicki debili.
Ti u Zenici imas 10% ljudi koji su upuceni i sposobni koristiti vlastiti mozak. Ostali padaju na dobru propagandu. Fudo trenutno gazi SDA propagandom i zato glatko uzima izbora.
-
The 51st State
#25 Re: Odnos Francuske prema BiH
pa ato tih deset posto pametnih je iznjetre pametnog koji ce ubijediti 90 posto glupljih ili tih 10 posto nisu toliko pametni