Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4126 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote: 29/11/2019 01:10
Chmoljo wrote: 28/11/2019 22:58 svi su isti, jakako.
Ne znam, u situaciji u kojoj su mi se našla bliska osoba prije dva dana, ispostavilo se da jesu. Ali to je bilo kada je praktično trebalo. Vidjećemo kako će biti kada ne bude trebalo.
jer su pojedinačna iskustva mjerilo generalnog.

nije više u pitanju za koga se navija, pitanje je koliko ljudi ovdje stvarno žele promjenu.

kao da ja sad mislim da su Dinu Konakovića posjetila tri duha za Božić pa se on dozvo tobe... ali dok ima nekakvog napretka, a ima ga, doći će jednom na red i naši pojedinačni.

razumijem da je nekome lakše opisati to sve jednom rečenicom. svi su isti - za lokalnu upotrebu, sve je to jevrejska zavjera - za međunarodnu.
bunk

#4127 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 28/11/2019 23:30
bunk wrote: 28/11/2019 10:24 Sta je ovo reklama za vladu Sk iskace :lol: :lol:
Na hayatu ili u faktoru?
klix
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4128 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

da li netko zna koliko krivicnih prijava protiv bivsih funkcionera je podnijela trenutna vlada?

npr. vik i rad u slucaju budnje, gras, zoi 84, turisticka zajednica, medicinski fakuktet, kcus?

ima li bilo gdje ta informacija?
Hakiz

#4129 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Chmoljo wrote: 29/11/2019 01:37
Ne znam, u situaciji u kojoj su mi se našla bliska osoba prije dva dana, ispostavilo se da jesu. Ali to je bilo kada je praktično trebalo. Vidjećemo kako će biti kada ne bude trebalo.

nije više u pitanju za koga se navija, pitanje je koliko ljudi ovdje stvarno žele promjenu.

kao da ja sad mislim da su Dinu Konakovića posjetila tri duha za Božić pa se on dozvo tobe... ali dok ima nekakvog napretka, a ima ga, doći će jednom na red i naši pojedinačni.

razumijem da je nekome lakše opisati to sve jednom rečenicom. svi su isti - za lokalnu upotrebu, sve je to jevrejska zavjera - za međunarodnu.
Kako ono kažu, život je ono šta nam se dešava dok pravimo planove.
Kikibombona

#4130 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

Ovo bi bilo racionalno razmisljanje.

I ova vlada pravi greske. Gospodin Forto je pokusao na hinjaka klepiti pausal, ALI je odustao od namjere nakon kritika javnosti. To je veliki iskorak u odnosu na dosadasnje, u odnosu na SDA koja uzima lopatu i mnozi sa nulom javnost koja jauce.

SDP je zaposlio zlocinca i odmah smijenio nakon sto se proculo. Odrekli su se funkcionera iz Pazarica. To su promjene za nasu ustajalu zaborkecinu. Imamo vlast koja ispravlja vlastite greske.

Vlada KS je napredak u odnosu na SDA? Da li je dobra? Nije dobra, ima more loseg, ali je osjetan napredak. Ne mozemo se preko noci transformisati u Norvezane.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#4131 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

pvi ce uzimati i postavljati lopove, pa kada ih javnost isproziva, povuci ce se, a ako ih javnost ne isproziva, nastavit ce uzimati i kadrovirati sumnjive tipove.

jeste napredak zato sto se povlace pod pritiskom javnosti, za razliku od sda, ali u sustini sto bi bilo da se javnost nije digla vezano za pausal, zornica, dupovac (sa velikim zakasnjenjem), konakovicevih 600 hiljada...?
Hakiz

#4132 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Dobro, iluzorno bi bilo očekivati da neko ne iskoriti šansu. I oni su ljudi...

Realno, povlačenje pred pritiskom javnosti jeste napredak u odnosu na ranije.
Prpa.ba

#4133 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/prvi-mi ... /191130048

Da li je kanton dao dozvolu zajednickim institucijama za naseljavanje kriminalaca iz zemalja treceg svijeta na teritoriji Kantona Sarajevo? Ako jeste, zasto kada se ih se ne nastanjuje ravnomjerno po Hercegovini i Republici Srpskoj, a ako nije, sta planiraju poduzeti kako bi se fizicki sprijecilo zajednicke institucije u ovoj paklenoj namjeri?
malakh

#4134 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Prpa.ba wrote: 30/11/2019 12:57 https://www.klix.ba/vijesti/bih/prvi-mi ... /191130048

Da li je kanton dao dozvolu zajednickim institucijama za naseljavanje kriminalaca iz zemalja treceg svijeta na teritoriji Kantona Sarajevo? Ako jeste, zasto kada se ih se ne nastanjuje ravnomjerno po Hercegovini i Republici Srpskoj, a ako nije, sta planiraju poduzeti kako bi se fizicki sprijecilo zajednicke institucije u ovoj paklenoj namjeri?
ovo je ozbiljan problem i sve se svelo na sarajevo ili se ide na to da se sve svede na sarajevo. naime, javnost ne zna da u ovoj grupi u blazuju dolaze pakistanci, koji su getoizirani, gladni, zedni i koje nisu uspjeli kontrolirati u krajini. bave se iskljucivo kradjom i otimanjem i hodaju u grupama i uvijek su naoruzani. po krajini su vise puta napali i policajce.

sarajevski policajac jedino sto moze ucini po pitanju preksajnih radnji od strane migranata, jeste novcana kazna na ime i prezime za koje nije ni siguran da postoji i da je to doista pravo ime i prezime pocinitelja preksaja. u slucaju kaznenog djela, tuzilastvo ih moze zadrzati najvise mjesec dana u pritvoru, jer sud odbija procesuirati osobe za koje nema nikakve osobne podatke, sto znaci da nemaju dovoljno dokaza da nastave sa sudskim procesom.

od sviju koji borave, jedini dokument pomenutih jeste onaj kojeg su dobili za boravak i oni te papire izmedju sebe razmjenjuju, cesto bacaju i ponovno se prijavljuju i dobijaju nove, pod drugim imenom. ekstradicija je nemoguca iz razloga sto su usli preko srbije, a njih svega cca 30% je evidentirano u srbiji i jedino ih srbija moze vratiti u zemlju podrijetla.

dakle, ogroman problem, jer su shvatili da mogu raditi sto hoce i da imaju bezbroj "izvlakusa" i da mogu bukvalno i nanijeti teske tjelesne povrede, a da im sud ne moze nista, a policajac im bukvalno ni cvoku ne smije udariti zbog evropskih konvencija i raznih sranja.

jedino pozitivno jeste sto na policijskoj akademiji u sarajevu, 200 policajaca zavrsava obuku i ukljucuje se u policiju, cime se sarajevska policija pojacava.

i ukoliko migranti u roku od godinu dana ne napuste drzavu, u sarajevu cemo bukvalno imati favele u kojima vlada lokalni migrant, gdje ce kriminal cvati.
drug_profi

#4135 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ja mislim da se komforno u tom slucaju moze podici prag nuzne obrane.
gidra

#4136 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by gidra »

.
bunk

#4137 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Imal ovih migranata u MAkedoniji,Crnoj Gori,Srbiji,Hrvatskoj imal ih igdje osim kod nas u BiH da ovako zastaju na autobuskim stanicama ili ovako kao u Bihacu?
Ovo kao da se neko namjerno igra sa svima nama ovdje u svakom pogledu..
Kao eksperiment da se vidi kad je tacka pucanja..
Mislim kod nas Bosanaca i Hercegovaca..
cyprus

#4138 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cyprus »

Da ostavim za trenutak političku korektnost i finoću po strani - za ovo "svi su isti" ja bih tukao :-D Sve po glavi :) Radije reci - smatram da je SDA bolja i gotovo... To poštujem...

A evo i zašto... Prvo, da bi bili isti, ovi moraju na najofirniji mogući način uhljebiti armiju, dakle doslovno hiljade stranačkih poslušnika i članova familije...

Drugo, čak i u tom slučaju - ja opet ne bih imao dilemu kome dati prednost - jedni su retrogradni nacionalisti, drugi nisu... Dakle, nikakve dileme tu nema...

I tačka :)
wowausername

#4139 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wowausername »

cyprus wrote: 30/11/2019 21:09 Da ostavim za trenutak političku korektnost i finoću po strani - za ovo "svi su isti" ja bih tukao :-D Sve po glavi :) Radije reci - smatram da je SDA bolja i gotovo... To poštujem...

A evo i zašto... Prvo, da bi bili isti, ovi moraju na najofirniji mogući način uhljebiti armiju, dakle doslovno hiljade stranačkih poslušnika i članova familije...

Drugo, čak i u tom slučaju - ja opet ne bih imao dilemu kome dati prednost - jedni su retrogradni nacionalisti, drugi nisu... Dakle, nikakve dileme tu nema...

I tačka :)
Bolji jesu, ali tesko cete ih vidjeti da se zalazu za ravnopravnost medju svim gradjanima BiH. Ni SDA niti jedna druga etnicka stranka nece reci otvoreno da bi bilo sasvim u redu da predsjednik drzave bude Jevrej ili neko Azijskog porijekla.... Sve dok ne proradi neki bunt medju ljudima, i dok ne skontaju da je jedini put u EU ravnopravnost svih gradjana, ovi isti papci ce i dalje biti na vlasti... I po tome, nisu nista bolji od drugih, niti mogu biti... jer njima je sve super dok nismo u EU, jer to isto znaci da nema zakona o porijeklu imovine, nepotizam ce i dalje vladati, itd... Ali slazem se sa vama da uistinu jesu manje zlo od onih koji hoce da podijele BiH iako njeno postojanje i historija nikad nisu bile upitne.

Treba proraditi taj neki nacionalisticki bunt medju ljudima... nacionalizam uopste nije losa stvar, problem je sto je ovdje jako mal broj ljudi koji stvarno vole BiH, i svu svoju snagu i ljubav koncentrisu na svoju etnicku pripadnost iako bi se trebali boriti za unitarnu i sekularnu drzavu gdje su svi ravnopravni.
mahalik

#4140 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mahalik »

hajde još malo Forte i kompanije
Hakiz

#4141 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Mah.
JedanMova

#4142 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

Kikibombona wrote: 29/11/2019 16:58

Ovo bi bilo racionalno razmisljanje.

I ova vlada pravi greske. Gospodin Forto je pokusao na hinjaka klepiti pausal, ALI je odustao od namjere nakon kritika javnosti. To je veliki iskorak u odnosu na dosadasnje, u odnosu na SDA koja uzima lopatu i mnozi sa nulom javnost koja jauce.

SDP je zaposlio zlocinca i odmah smijenio nakon sto se proculo. Odrekli su se funkcionera iz Pazarica. To su promjene za nasu ustajalu zaborkecinu. Imamo vlast koja ispravlja vlastite greske.

Vlada KS je napredak u odnosu na SDA? Da li je dobra? Nije dobra, ima more loseg, ali je osjetan napredak. Ne mozemo se preko noci transformisati u Norvezane.
E jakog li racionalnog razmisljasnja...
Da prevedemo ovo na jezik prosjecnog glasaca - da nije procurila blamaza oko pausala i hinjaluk upalio, bilo bi samo pojevo vuk magarca?
Razlika zmedju tog tvog gospodina i onih mamlaza iz SDA je ta sto njih zaboli za kritiku javnosti jer imaju brojeve na svojoj strani, a doticni se ne smije kockati sa brojevima. Inace, bas kao sto napisa u svom razmisljanju, hinjaluk bi mu prosao.

Hinja je hinja i prije ili kasnije ce to opet pokazati. Jedino ako ovde ne prolazi ona "ko prizna pola mu se prasta", uz dodatak ukrasnog papira i lijepe masnice na vrhu i eto kao nije vise hinja.

Isto se odosi i na SDP i na komentar za Pazaric. Zlocinac je uhljebljen na drugu poziciju, a lik iz Pazarica za to sto se desavalo (vezivanje i sl.) nije bio kriv ni 0,0001%. Al neka nama "hljeba i igara" ;-)
wowausername

#4143 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wowausername »

JedanMova wrote: 01/12/2019 19:03a lik iz Pazarica za to sto se desavalo (vezivanje i sl.) nije bio kriv ni 0,0001%.
Niko ga nije ni optuzio da je on taj koji je naredio da se djeca vezu k'o zivotinje, ali je cinjenica da je pokusao zataskati sta se sve desavalo tamo. Cinjenica je da misli da se ti uposlenici ne bi trebali kazniti ili otpustiti.... Cinjenica je da je jedan obicni neradnik koji moli vladu da otpise dug, znajuci da je isto nemoguce, umjesto da pokusa doci do nekog dogovora da se placa u ratama, ili sta vec... Smijenjen je sa razlogom, koji uopste nije politicke prirode; tipa sta se desavalo na TVSA, itd.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4144 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

wowausername wrote: 01/12/2019 19:26
JedanMova wrote: 01/12/2019 19:03a lik iz Pazarica za to sto se desavalo (vezivanje i sl.) nije bio kriv ni 0,0001%.
Niko ga nije ni optuzio da je on taj koji je naredio da se djeca vezu k'o zivotinje, ali je cinjenica da je pokusao zataskati sta se sve desavalo tamo. Cinjenica je da misli da se ti uposlenici ne bi trebali kazniti ili otpustiti.... Cinjenica je da je jedan obicni neradnik koji moli vladu da otpise dug, znajuci da je isto nemoguce, umjesto da pokusa doci do nekog dogovora da se placa u ratama, ili sta vec... Smijenjen je sa razlogom, koji uopste nije politicke prirode; tipa sta se desavalo na TVSA, itd.
Nije zataškavanje ako se sve ne odvija preda kamerama kao jeftina predstava za mase...
wowausername

#4145 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wowausername »

KatarinaKosaca wrote: 01/12/2019 19:29 Nije zataškavanje ako se sve ne odvija preda kamerama kao jeftina predstava za mase...
Je li stvarno mislis da bi ista bilo od toga da su dokazi poslati tuzilastvu?! Nisam tip osobe koja pljuje na drzavu, ali cinjenica je da se ovakve stvari moraju objaviti javno da bi doslo do sigurne promjene.

Cak i da jeste doticna iskoristila priliku da sebe i svoju stranku promovise, to ne mijenja cinjenicu da je svaka osoba sa najmanjom trunkicom morala trebala uraditi isto. Slanjem dokaza tuzilastvu, ili objavljivanje istih anonimno putem kvazi-novinara poput Vaskovica uopste ne bi imalo isti efekat... ovako mozemo biti 100% sigurni da sad moraju paziti, koliko-toliko... ali moraju. Slike su zavrsile u raznim svijetskim medijima.. cisto sumnjam da ce opet dozvoliti onakvo postupanje prema sticenicima, ili da ce sljedeci direktor trositi dodijeljena sredstva bez razmisljanja.
mishic

#4146 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mishic »

Vlade Kantona Sarajevo kao da se takmiče u svojoj neodgovornosti prema građanima Sarajeva. Kada bi nabrajali sve oblasti koje potvrđuju ovu tvrdnju trebalo bi daleko više prostora nego što to jedan post može podnijeti.
Da krenemo od zagađenja zraka, vodosnabdijevanja, gradskog prevoza, divlje gradnje, rastrošnosti i čitavog niza drugih problema koje vlada jednostavno ne vidi.
Šlag na tortu je i nabavka helikoptera enormne cijene u vrijeme kada se građanima prema izvršnim presudama duguju milioni KM. Vlada SB Kantona je prisiljena štrajkom da napravi plan za isplatu te vrste dugovanja i to u veoma kratkom roku dok Sarajlije šute, trpe i čekaju.
Činjenica da vlade u KS najmanje brinu o onima koji bi trebali biti njihova prva briga a to su građani samo pokazuje da je političarima u cijeloj Bosni i Hercegovina matrica po kojoj funkcioniraju potpuno ista. S druge strane građani koji trpe i skupo plačaju njihov nerad i nebrigu ponašaju se kao da se njih to uopšte i ne tiče.
Ono što u svemu tome daje trunku nade jeste ova najnovija inicijativa da se oko Nove godine krene u masovne proteste i aktuelna Vlada prisili da isplati presuđene iznose i konačno makar u tom segmentu pokaže da joj građani nisu zadnja briga.
ZA OČEKIVATI JE DA KONAČNO JEDNOM I SARAJLIJE POKAŽU DA SU NEŠTO NAUČILI OD FRANCUZA, HONG KONGA I DRUGIH KOJI ZNAJU STATI U ZAŠTITU SVOJIH PRAVA!
Prpa.ba

#4147 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Koje gradjane? Budzetarijat? :lol:
madner

#4148 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Prioritet svih prioriteta. :D
Prpa.ba

#4149 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Trunku nade budi inicijativa da se izadje na proteste i jednom za svagda zastiti mukom zaradjeni novac budzetarijata. Treba ih podrzati. Govnjivom motikom. :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4150 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

Prpa.ba wrote: 01/12/2019 21:12 Trunku nade budi inicijativa da se izadje na proteste i jednom za svagda zastiti mukom zaradjeni novac budzetarijata. Treba ih podrzati. Govnjivom motikom. :-D
:D :D
Locked