Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
emric

#44276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emric »

agnostic_front wrote: 29/11/2019 11:56 :D

Neko napisa da je Forto gnjida jer nije bio na Kovacima. Sigurno sam te zamijenio s nekim :bih:
Ja ti dao link, a ako si propustio "časove" čitanja vjerujem da postoji neka "večernja škola" pa idi ko Čkalja i Paja. :D
agnostic_front

#44277 Re: Forto, dakle gnjida

Post by agnostic_front »

emric wrote: 26/11/2019 00:47 Je li moguće da neko može biti toliko govno da odbija, prilikom praznika ili drugim povodom, obići mezarje Kovači, kao što to radi Edin Forto?

Zar je moguće da neko može biti toliki kurton da mu ne znače ništa životi položeni za grad kojim on sad kao vlada?

Pa da si mi brat rođeni ne mogu te poštovati. 👎
:D
Bloo
Globalna šefica

#44278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

A što samo mezarja :|
Kakva isključivost...
emric

#44279 Re: Forto, dakle gnjida

Post by emric »

agnostic_front wrote: 29/11/2019 12:06
emric wrote: 26/11/2019 00:47 Je li moguće da neko može biti toliko govno da odbija, prilikom praznika ili drugim povodom, obići mezarje Kovači, kao što to radi Edin Forto?

Zar je moguće da neko može biti toliki kurton da mu ne znače ništa životi položeni za grad kojim on sad kao vlada?

Pa da si mi brat rođeni ne mogu te poštovati. 👎
:D
Naravno, eto ti prije četiri dana konkretan primjer da je to uradio, gdje je problem shvatanja? :D
emric

#44280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emric »

Bloo wrote: 29/11/2019 12:07 A što samo mezarja :|
Kakva isključivost...
Nema tu nikakve isključivosti i nisu mezarjA nego se radi o jednom konkretnom. Složićeš se da bi bilo malo neumjesno i nepraktično obići sva groblja u gradu? A ako ima neko značajnije u datom smislu od Kovača, ti ga pokaži i vjerujem da ti niko neće osporiti.

Postoje drugi povodi kada se obilaze sva groblja i mezarja gdje su sahranjeni branitelji iz proteklog rata. Npr Dan 1. Korpusa, Dani KS, Dani otpora, dani opština, godišnjice osnivanja pojedinih jedinica i sl.
Last edited by emric on 29/11/2019 12:18, edited 1 time in total.
drug_profi

#44281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Cirkus.
Embel Riva, tj. Emric Riva...
Zipa se dzuma je sad, nemoj tipkati po telefonu, skontace tvoji da nisi bio...
emric

#44282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emric »

drug_profi wrote: 29/11/2019 12:18 Cirkus.
Ne znam koji problem imaš sa džumom ili cirkusom, ali je nejasno šta pričaš?
De se malo presaberi, preispitaj, skontaj šta hoćeš pa se onda javi. ✌
Bloo
Globalna šefica

#44283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

emric wrote: 29/11/2019 12:16
Bloo wrote: 29/11/2019 12:07 A što samo mezarja :|
Kakva isključivost...
Nema tu nikakve isključivosti i nisu mezarjA nego se radi o jednom konkretnom. Složićeš se da bi bilo malo neumjesno i nepraktično obići sva groblja u gradu? A ako ima neko značajnije u datom smislu od Kovača, ti ga predloži i ja ću bez problema prihvatiti ako si u pravu.

Postoje drugi povodi kada se obilaze sva groblja i mezarja gdje su sahranjeni branitelji iz proteklog rata. Npr Dan 1. Korpusa, Dani KS, Dani otpora, dani opština, godišnjice osnivanja pojedinih jedinica i sl.
Na 25.11. bitno je obići lika koji nije ni učestvovao u tom ratu :D
emric

#44284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emric »

Bloo wrote: 29/11/2019 12:20 Na 25.11. bitno je obići lika koji nije ni učestvovao u tom ratu :D
I ti se malo presaberi, skontaj šta hoćeš, pa se javi.
Bloo
Globalna šefica

#44285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

emric wrote: 29/11/2019 12:21
Bloo wrote: 29/11/2019 12:20 Na 25.11. bitno je obići lika koji nije ni učestvovao u tom ratu :D
I ti se malo presaberi, skontaj šta hoćeš, pa se javi.
Ja bih sendvič. :mrgreen:
Neću tvoj, danas ti je suh hljeb bez salame, nisi se pokazao.
drug_profi

#44286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

emric wrote: 29/11/2019 12:20
drug_profi wrote: 29/11/2019 12:18 Cirkus.
Ne znam koji problem imaš sa džumom ili cirkusom, ali je nejasno šta pričaš?
De se malo presaberi, preispitaj, skontaj šta hoćeš pa se onda javi. ✌
Pa kako cu skontat kad ni ti sam ne znas sta pises.
Cirkus, kazem ti.
Hoces da ti isprintam ispricnicu za dzumu?
jazzer

#44287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jazzer »

25 godina Bakir i njegovi poslovni saradnici obilaze mezarja, uce fatihe, slikaju se za medije, i sta?

Dobri su ljudi zbog toga, dobri Bosnjaci i Muslimani? Sjecaju se poginulih koji dadose zivote jer susosjecaju
sa njihovim porodicama i cijene njihovu zrtvu?

Pa da mogu oni bi i onom sehidu zavukli ruku u dzep i izbunarili ga kao sto bunare i one sto ostase zivi iza tog sehida.

I pored svega toga ovi SDA trolovi primjetili da Forto ne uci fatihu na mezarju? Kakav bezboznik. Treba ga
kazniti na izborima i zamijeniti nekim SDA bosnjakom. Recimo Asimom Sarajlicem, on je mumin za primjer.
emric

#44288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emric »

drug_profi wrote: 29/11/2019 12:22 Pa kako cu skontat kad ni ti sam ne znas sta pises.
Cirkus, kazem ti.
Jel to sad imamo i "džumofobe", osobe koje su opsjednute i prepadnute jedne molitve? :D

Ovo je sekularna i demokratska država, kod nas se ljudi ne boje drugih i drugačijih. Trebao bi neko u NS da vam to objasni, jer u suprotnom rizikujete da postanete otvoreni fašisti. ✌

Čuj boji se lik džume. 😂😂😂😂😂
emric

#44289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emric »

jazzer wrote: 29/11/2019 12:2525 godina Bakir i njegovi poslovni saradnici obilaze mezarja, uce fatihe, slikaju se za medije, i sta?

Dobri su ljudi zbog toga, dobri Bosnjaci i Muslimani? Sjecaju se poginulih koji dadose zivote jer susosjecaju

Pa da mogu oni bi i onom sehidu zavukli ruku u dzep i izbunarili ga kao sto bunare i one sto ostase zivi iza tog sehida.

I pored svega toga ovi SDA trolovi primjetili da Forto ne uci fatihu na mezarju? Kakav bezboznik. Treba ga
kazniti na izborima i zamijeniti nekim SDA bosnjakom. Recimo Asimom Sarajlicem, on je mumin za primjer.
Ne mogu da vjerujem, čemu vama ispiraju mozgove pa vam sve predstavljaju kao prijetnju? 😂😂😂😂😂
Bloo
Globalna šefica

#44290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Sekularna, a tamo broji fatihe...
jazzer

#44291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jazzer »

emric wrote: 29/11/2019 12:28
jazzer wrote: 29/11/2019 12:2525 godina Bakir i njegovi poslovni saradnici obilaze mezarja, uce fatihe, slikaju se za medije, i sta?

Ne mogu da vjerujem, čemu vama ispiraju mozgove pa vam sve predstavljaju kao prijetnju? 😂😂😂😂😂
o kakvoj prijetnji ti pricas?

Jarane, ti samo postavljas dijagnoze i lijecis. A nikako od sebe da krenes.
Škobo Habu

#44292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 29/11/2019 12:20
Ima l' išta tragičnije pod kapom nebeskom k'o kad Bakirovi mlado-muslimani uče fatihu nad spomenicima iz NOB-a!?
JThomas

#44293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ili semirom efendićem. jeste čovjek pogriješio ali je platio krvarinu kako drevni običaji i nalažu.
drug_profi

#44294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

emric wrote: 29/11/2019 12:26
drug_profi wrote: 29/11/2019 12:22 Pa kako cu skontat kad ni ti sam ne znas sta pises.
Cirkus, kazem ti.
Jel to sad imamo i "džumofobe", osobe koje su opsjednute i prepadnute jedne molitve? :D

Ovo je sekularna i demokratska država, kod nas se ljudi ne boje drugih i drugačijih. Trebao bi neko u NS da vam to objasni, jer u suprotnom rizikujete da postanete otvoreni fašisti. ✌

Čuj boji se lik džume. 😂😂😂😂😂
Bravo. Da mi je samo vidjeti kako funkcionise tvoj mozak. Imam ja prijatelja koji trazi temu za doktorat iz psihologije, mogu li te upoznati sa njim?
Bloo
Globalna šefica

#44295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 29/11/2019 12:30
Bloo wrote: 29/11/2019 12:20
Ima l' išta tragičnije pod kapom nebeskom k'o kad Bakirovi mlado-muslimani uče fatihu nad spomenicima iz NOB-a!?
Pa gledaj, jedan arugment koji je iznesen je da je i u učesnicima NOB-a bilo muslimana. Kojima odaješ počast (valjda selektivno) učenjem Fatihe.
Iskreno, mislim da prilikom odavanja počasti ljudima koji su svoj život dali za državu, u bilo kojem ratu, ne treba ubacivati religijske momente.
Dolaziš kao državnik da odaš počast ljudima koji su svoj život položili za ideju, za pravdu, za nezavisnost, za otpor protiv okupacije itd...
statixx

#44296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Centrala SDA

Predmet: Instruckija za botove povodom Dana drzavnosti BiH

Pokusati podvaliti da premijer kategoricki odbija posjetiti Kovace.
Ako prodje povuci se sa teme. Ako ne prodje - trolaj do iznemoglosti. :D
Škobo Habu

#44297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

jazzer wrote: 29/11/2019 12:25
Ono što je Partiji bila partijska zakletva, to su SDA selami i fatihe. Znaci stranačkog prepoznavanja.

Učenje fatihe ili minut šutnje - počast je odana. Nečije uvjerenje je privatna stvar po tom pitanju.

Ni Alija se nije svakome klanj'o niti molio. Recimo odbio se pokloniti Ataturku.
Ne mogu se sjetiti da komunistima učio fatihe, kao što to rade Kaplan i drugi...
Škobo Habu

#44298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 29/11/2019 12:35
Pa gledaj, jedan arugment koji je iznesen je da je i u učesnicima NOB-a bilo muslimana. Kojima odaješ počast (valjda selektivno) učenjem Fatihe.
Iskreno, mislim da prilikom odavanja počasti ljudima koji su svoj život dali za državu, u bilo kojem ratu, ne treba ubacivati religijske momente.
Dolaziš kao državnik da odaš počast ljudima koji su svoj život položili za ideju, za pravdu, za nezavisnost, za otpor protiv okupacije itd...
Ne samo da je to argument, već i čin konkretnog paradoxa kada je u pitanju NOB.

Ako su ti puna usta ZAVNOBIH-a i njegovih postulata, a odaješ samo jednoj konfesiji počast, onda isključujuš one dvije konfesije na kojim se isto tako temelji BiH po ZAVNOBIH zaključcima.

To isto radi, recimo, i Dodik.
Bloo
Globalna šefica

#44299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 29/11/2019 12:43
Bloo wrote: 29/11/2019 12:35
Ne samo da je to argument, već i čin konkretnog paradoxa kada je u pitanju NOB.

Ako su ti puna usta ZAVNOBIH-a i njegovih postulata, a odaješ samo jednoj konfesiji počast, onda isključujuš one dvije konfesije na kojim se isto tako temelji BiH po ZAVNOBIH zaključcima.

To isto radi, recimo, i Dodik.
Kako bi okarakterisao "minut šutnje"?
Za mene je to standardno odavanje počasti, nevezano za bilo koju konfesiju ili šta drugo. Poniznost pred onima koji su pali. Odavanje počasti na neki način uniformisano. Bez prebrojavanja krvnih zrnaca.
emric

#44300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emric »

drug_profi wrote: 29/11/2019 12:34 Bravo. Da mi je samo vidjeti kako funkcionise tvoj mozak. Imam ja prijatelja koji trazi temu za doktorat iz psihologije, mogu li te upoznati sa njim?
Ako zaista imaš takvog prijatelja, u šta čisto sumnjam, onda on ima pred nosom rješenje. Ti si zapeo kod strahova od džume i SDA, pa to je savršena prilika za psihološko istraživanje. 😂😂😂😂

Škobo Habu wrote: 29/11/2019 12:30 Ima l' išta tragičnije pod kapom nebeskom k'o kad Bakirovi mlado-muslimani uče fatihu nad spomenicima iz NOB-a!?
Tvoja fobija od Bakira je sad već poznat fenomen, a što se tiče fatihe i NOB-a tu pokazuješ još jedan nivo neshvatanja opštih ljudskih prava. Vama iz NS neko stvarno treba organizovati seriju predavanja o ljudskim slobodama i demokratiji. ✌

Škobo Habu wrote: 29/11/2019 12:43 Ako su ti puna usta ZAVNOBIH-a i njegovih postulata, a odaješ samo jednoj konfesiji počast, onda isključujuš one dvije konfesije na kojim se isto tako temelji BiH po ZAVNOBIH zaključcima.
Kakva demagogija i laž.

A kako bi onda nazvao da se izbaci fatiha, da li je to tada isključivanje samo jedne konfesije? I zašto?

Tvoje tvrdnje su tako ofirne i neodržive da bi to i djeca iz četvrtog zareda ismijala. 😂
Bloo wrote: 29/11/2019 12:46 Kako bi okarakterisao "minut šutnje"?
Za mene je to standardno odavanje počasti, nevezano za bilo koju konfesiju ili šta drugo. Poniznost pred onima koji su pali. Odavanje počasti na neki način uniformisano. Bez prebrojavanja krvnih zrnaca.
Suština je u tome da ne biraš drugima načine odavanja počasti, ili načine bilo čega. To je isto kao nekome reći da se ne može izjasniti kao Bošnjak, a to su radili divljaci iz ustaško-četničkih, dakle fašističkih režima. Valjda smo te mračne metode prevazišli. Tako se ne može nikome zabraniti kako će da se zove, kako će mu se jezik zvati, kako će se i kome ili čemu moliti, odavati počast, kako će se odijevati i sl.

Ljudi ovdje moraju učiti OSNOVE ljudskih prava i demokratije.
Last edited by emric on 29/11/2019 12:54, edited 1 time in total.
Locked