Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Haris.ba

#4976 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Haris.ba »

MaksprotivMarksa wrote: 25/11/2019 18:12 niko marke od lokalnih odbora nije i nece dobiti, ali se zato prave firmice za Mirsonija, par opcina ce dogovoriti saradnju sa Jahicem, pametni ljudi ce skontati tada o cemu se radi,
Možeš malo više o ovome?
neon-x

#4977 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

MaksprotivMarksa wrote: 25/11/2019 18:12
Od prvog svog posta na ovoj temi se bavis zlobnim mahalaskim opservacijama i to prikazujes kao nekakva velika razotkrivanja necega unutar Platforme. Jedino sto si nam otkrio je topla voda kako ljudi nisu savrseni. Pogotovo po tvojim arsinima.

U medjuvremenu agitujes za NiP koja je cijela nastala od SDA otpadaka a dalje se siri otpadcima drugih stranaka. Sam Konakovic je cisti produkt SDA skole laktanjem, grlastvom i podilazenjem narodu do uspjeha. Ja mu licno zelim taj uspjeh jer je neumoran i preduzimljiv i jer je shvatio da ce morati od sebe napraviti 2.0 verziju ako se zeli nametnuti kao postena desnica. Ali smijesno je i govoriti o nekakvim plemenitim namjerama i njega i ljudi kojima je okruzen. Nista pretjerano bolja situacija ni u drugim strankama od kojih ce po tebi Platforma uzeti glasove ali tebe eto zuljaju nekakve princezice, tatice, mamice u Platformi, ko kome podmece nogu, ko je cija tetka, ko s kim pije kafu i sl.

Sad ti je i Mirsad takodje kukolj i SDA igrac cime si iz tipicne mahaluse presao i u tipicno lupetalo bez prevelike imaginacije koje se uhvati najizlizanije dostupne teorije zavjere.

Na kraju o kakvim lajkovima pricati za stranku koja fakticni ne postoji u politickom zivotu zemlje cak ni kao opozicija i potpuno je medijiski neinteresantna u dnevnopolitickom ping-pongu izmedju glavnih aktera. Kao takva opet uspijeva imati jednak ili veci broj lajkova na svoje objave u odnosu na najvece stranke. U ovom periodu je suludo ocekivati nekakav veliki rast i licno uopce ne ocekujem poseban uspjeh Platforme na lokalnim izborima jer je gotovo nemoguce tako brzo prodrijeti na taj lokalni teren bez duzeg upoznavanja sa posebnostima i pravilima igre svake opcine.

Ali sve je to manje zanimljivo od cinjenice da si sebi nasao zanimaciju u zivotu da vegetiras u stranci i mahalas ih po netu. Golemo :)
Revolucionar ★

#4978 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Revolucionar ★ »

Sve je to lijepo sto drug Kiki pise, ali te ideje su dobre na papiru, u izvedbi su naucna fantastika. Preletaci su ono sto svaku stranku uvijek kosta reputacije. Da se pravi zaokret pravio - pravio bi se medju sposobnim ljudima koji nemaju stranacke aferime i hipoteke. Vrh PzP-a nema uvid u stvarno stanje na terenu. Ta stranka s ovim nacinom rada ne moze i nece biti drugacija od ostalih, kad vec u startu pristaje da u svoje redove uvodi ljude koji su tu iz licnih politickih interesa. Ljudi su dosli iz DF-a, SDA, SBB, ljudi koji nisu bili nebitni u svojim strankama. Mnogi od njih nakon sto nisu ostvarili svoje ciljeve traze novo pogodno tlo, a to se najbolje iskoristi u organizacijama u postanku, gdje onaj dio stranacki neopterecenih bude zagusen ovim iskusnim lavovima. Smijesno je isto govoriti da je NS stranka ciji integritet nije ugrozen. Pa taj uzorak se ne moze pratiti u KS, sta je sa ostalim odborima NS-a? U svakom kantonu razlicita politika, pa ja pouzdano znam za njihove odbore i koketiranje i sa SDA i PDA, i sa svakom drugom strankom gdje imaju opravdanje da djeluju.
MaksprotivMarksa

#4979 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MaksprotivMarksa »

Haris.ba wrote: 25/11/2019 21:09
MaksprotivMarksa wrote: 25/11/2019 18:12 niko marke od lokalnih odbora nije i nece dobiti, ali se zato prave firmice za Mirsonija, par opcina ce dogovoriti saradnju sa Jahicem, pametni ljudi ce skontati tada o cemu se radi,
Možeš malo više o ovome?
Nijedan odbor u Platformi nije dobio niti jednu marku u vidu pomoci tim odborima za njihove aktivnosti, sve troskove su snosili clanovi tih odbora, neki od clanova odbora su svoje funkcije unutar Platforme KUPILI finansiranjem nekih manifestacija ili prostora za lokalne odbore, neki sa druge strane finansiraju dvoje zaposlenih na ugovor o djelu.

Koliko je stvar nekorektna dokazuje i cinjenica da se vise paznje posvetilo pokretanju IT FIRME Platforme za progres, nego ijednom programskom dokumentu stranke (takvo sto ne postoji), sve djecake na ovoj temi pitam, STA CE JEDNOJ POSTENOJ POLITICKOJ STRANCI FIRMA, ideja je da se udje u poslove sa Elektroprivredom i Telekomom (tamo postoje kadrovi Platforme, a u srednjem menadzmentu) u buducnosti, planira se i pokretanje portala koje podrzavam, ali i firme za stampanje promotivnih materijala za izvlacenje novca kada se jednom sjedne na budzet, vec se hvatalo za vratove ko ce stampati majice sa logom Platforme i iste prodavati clanstvu za 20 KM.

Sead Jahic, bivsi najureni clan Nase stranke iz Gracanice se bavi certifikacijom, izmedju ostalog, i opstina i opstinske administracije, ideja je uci u sto vise opcina i izvuci novac na racun Seadove firme, a zauzvrat podaroti rukice za nestabilne vecine.

Odgovorio sam na ovo koncizno cisto da neonu malo zagolicam mastu, da se zapita zasto sam ja tu godinu dana, dok je on botovao, kako sam za sebe kaze, ja sam bio involviran u sve procese unutar stranke, pa valjda i znam vise od njega i ostalih "simpatizera", ja se nisam bavio pijenjem kafa i takvih stvari, bavio sam se izmjenama statuta, povredama pravilnika, kadrovima protjeranim zbog kriminala iz stranaka.

Mirsada sam izjednacio sa svima njima jer su to njegovi ljudi, nisu neki ubaceni kadrovi, Jahic, Avdakovic, Hadrovic, apsolutno svi imaju potpunu podrsku Mirsada, Jahic i Avdakovic su ga i doveli ovdje, sa njim su na vezi jos od 2008. godine, o relqcijama sa porodicom Ganic, Bicakcicima i ostalim necu ni govoriti, sve cete da vidite, ko je i sta je dobri Mirsad, bitno je da to bude sinovljeva firma, da rodjak, ma koliko bio SDA bude na celu odbora bez da se jednom pojavi u inicijativnom odboru, a kao borimo se protiv nepotizma :bih:

Ja druze neon i svi ostali nisam clan NiP-a, smatram ih za najjozbiljniju opoziciju SDA kriminalnoj masineriji, jedini NiP moze ozbiljno ugroziti SDA na svim nivoima, udarili su im na apsolutno sve strukture iz kojih SDA crpi moc, a koliko sam lijepo govorio o NiP-u govori i cinjenica da su me oni optuzivali da isto tako lazem i da sam SDA, ali ja to ne zamjeram njima, bas kao sto ne zamjeram ovo ni tebi, vi ste jednostavno neupuceni ljudi sa slabim kognitivnim sposobnostima, a o sebi svi imate po pravilu jako lijepo misljenje.

Na ovom forumu sam bio sve, od komunjare do SDA bota, ja nemam vrijeme da se ubdjedjujem sa bilo kim, imate presjek svih opcinskih organizacija i stanje u njima, to vam u KS mogu dati jos Elida i dvije osobe u Platformi, protiv Elide, bez obzira na njenog oca i taj odbor u kojem sjedi clan kabineta nacelnika Memica nisam nikada nista protiv rekao, ali nakon zavrtanja ruku clanovima regionalnog odbora sa njene strane i strane Avdakovica sam odlucio da kazem nesto, za tim stvarima nije bilo potrebe jer sw radi o fikciji i sve jw bilo zavrseno, ali ni to nije bilo dovoljno, Mesa je sa drugw strane bezobraznik koji bi da ucjenjuje stranku sa tim sto je na celu najbrojnijeg odbora, pa kada je shvatio da je njegova pozicija nula (pao je na fintu starog Hadrovica), onda je agitirao za izmjene statuta mjesec dana prije skupstine, to je diletantizam, a njegovi ahbabi iz Visokog su protjerani za kaznu, s obzirom da su bili najbucniji, a sa istim argumentima o snazi koju bi trebali da imaju unutar stranke.

Kada ti se drugi najjaci odbor u stranci raspadne to je svugdje problem, samo je na internetu medju Mirsinim svjedocima dobar pokazatelj.

Dakle, neoncicu, shvati da sam dobronamjeran, ove stvari svi treba da znaju kada odlucuju da nekome daju glas, Dino nije dao SDA vlast, ali Mirso bi dao, na svu srecu radi se o irelevantnoj stranci koja nece dobaciti do ozbiljnog rezultata, ali i taj milioncic dva koji ce se izvuci je zabrinjavajuci, na kraju krajeva ipak se radi o parama poreskih obveznika, a oni (mi) imamo pravo da to znamo, a ja cu ovo ponavljati na svim kogucim platformama, a doci ce se i do ozbiljnijih kanala komunikacije kada za to bude vrijeme, do tada, budi nesto aktivniji u buducnosti, latite se posla u organizaciji za koju toboz agitujete, to sto vam je Mirso odgocorio na poruku ne znaci nista.
Kikibombona

#4980 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Revolucionar ★ wrote: 25/11/2019 23:37 Sve je to lijepo sto drug Kiki pise, ali te ideje su dobre na papiru, u izvedbi su naucna fantastika. Preletaci su ono sto svaku stranku uvijek kosta reputacije. Da se pravi zaokret pravio - pravio bi se medju sposobnim ljudima koji nemaju stranacke aferime i hipoteke. Vrh PzP-a nema uvid u stvarno stanje na terenu. Ta stranka s ovim nacinom rada ne moze i nece biti drugacija od ostalih, kad vec u startu pristaje da u svoje redove uvodi ljude koji su tu iz licnih politickih interesa. Ljudi su dosli iz DF-a, SDA, SBB, ljudi koji nisu bili nebitni u svojim strankama. Mnogi od njih nakon sto nisu ostvarili svoje ciljeve traze novo pogodno tlo, a to se najbolje iskoristi u organizacijama u postanku, gdje onaj dio stranacki neopterecenih bude zagusen ovim iskusnim lavovima. Smijesno je isto govoriti da je NS stranka ciji integritet nije ugrozen. Pa taj uzorak se ne moze pratiti u KS, sta je sa ostalim odborima NS-a? U svakom kantonu razlicita politika, pa ja pouzdano znam za njihove odbore i koketiranje i sa SDA i PDA, i sa svakom drugom strankom gdje imaju opravdanje da djeluju.
Sposobni ljudi koji nemaju stranacke afere...???????????

A gdje su ti ljudi, ko su ti ljudi?

Ja cu ti reci: nema ih, ne postoje!

Politikom se uglavnom ne bave sposobni i moralni ljudi, koji svojim znanjem i sposobnoscu mogu zaraditi ozbiljan novac. Evo, moj direktor, pola svijeta prosao, ne pada mu na pamet da udje u politiku. Covjek iznimne sposobnosti, radi za stranu firmu, sta ce njemu politika? Da se jebe sa kojekakvim majmunima i lopovima? Nije poludio. Znam dosta sposobnih ljudi koje puskom ne bi mogao natjerati da udju u politicku kanalizaciju. Zasto ce neko, ko moze svojom pamecu zaraditi 10 000 mjesecno, uci u BH politicku kanalizaciju? Ne treba mu to sranje u zivotu.

...

Mi imamo premalo spsobnih i dobronamjernih ljudi ISTOVREMENO. A posebno ih ima premalo u politici.

Celik ne moze biti Borusija Dortmund, kao sto PzP ne moze biti CDU. Nema materijala. Uzimas ono sto ima.

...

Ako su Nasa stranka ili Platforma za progres bolje za 10, 20 ili 30% od SDA, to je dobar napredak. Ocekivati visestruk napredak moze samo budala. I NS i SDA, kao bilo koja druga stranka, uzimaju matrijal iz istog naroda. Ne moze biti velikih razlika. Jedino da neka stranka angazuje Japance, Kanadjane i Fince, skolovane na najboljim univerzitetima, ostvarene u najvecim kompanijama, pa da se nadamo velikim promjenama u kratkom periodu.

...

Ti se odluci izmedju dvije opcije:

- nastavak propadanja sa SDA

- izbor malo bolje alternative poput NS, Platforme ili NiP

Mi smo smece od naroda. Korumpirani, neobrazovani, nacio-vjerski ostrasceni, nesposobni, neorganizovani itd. Pita se od govana ne moze praviti.
Haris.ba

#4981 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Haris.ba »

Ja mislio to sa (tenderskom) firmom nešta novo skontali, a ono stara priča.

Nego, kako Hadro navuče na svoju vodu Mešu? Izvuko ga da javno izrazi nezadovoljstvo?

I je li pokrenuta ta stranačka firma? Zar stranka može imati firmu? Ne mogu sada provjeravati, zar to nije zabranjeno?

MaksprotivMarksa

#4982 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Haris.ba wrote: 26/11/2019 10:02 Ja mislio to sa (tenderskom) firmom nešta novo skontali, a ono stara priča.

Nego, kako Hadro navuče na svoju vodu Mešu? Izvuko ga da javno izrazi nezadovoljstvo?

I je li pokrenuta ta stranačka firma? Zar stranka može imati firmu? Ne mogu sada provjeravati, zar to nije zabranjeno?

Pa stara je priča. ali nije staro to da se o tome razgovaralo na sastancima organa stranke :D to je vjerovatno prvi takav slučaj u historiji, to sebi ni SDA nije dozvolila, neće biti stranačka firma, biće sinovljeva :izet: aktivisti će da rade, ima puno programerčića u Platformi :P

Meša je navučen da se zabije u općinski odbor, a sve pošto je stariji Hadrović prvi napravio skupštinu i svi su mislili da su ključne pozicije u općinskim odborima, a na kraju se ispostavilo da je regionalni odbor glavni za budućnost i njihove ambicije (kantonalna skupština), a tu je Elida zavladala, njeni su bili delegati za regionalnu skupštinu, svi drugi su anonimusi, to je bilo bukvalno onako za ljude koji ne žele da se bave ozbiljno strankom, onda je Meša zavapio za većim uticajem, odbijeno je mnogo promjena statuta koje su Meša i Nail predložili, izmjene pravilnika su donešene prekasno, sve se izmanipulisalo, a Meši i drugima su rekli da se mogu kandidovati za regionalni odbor ako podnesu ostavke na funkcije predsjednika općinskog odbora, ahbabi iz Visoko su bili bučni zajedno sa Mešom, njihovu sudbinu znamo, bitno je da su trajni nalozi otvoreni i da Novi Grad plaća prostor za besmislene sastanke koji su sami sebi svrha, sve u svemu, smijurija :D

Ovaj nastup standardan Mirsadov, čovjek je politički nepismen, on nema predstavu šta su politike desnice, ljevice, centra, trabunja jedno te isto 2 godine, o ekonomiji i ekonomskim politikama nema pojma, nikada nije predočen nijedan plan ispred Platforme za bilo koju oblast u društvu, lijepo to zvuči kada se priča da nešto treba, ali ništa se ne radi, jednostavno čovjek nema kapacitet, a ni želju da bilo šta uradi, jedino što zna je da ponavlja tu divnu uzrečicu zaista :D
neon-x

#4983 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

Maks ovo sto ti pises cujem skoro svakodnevno od raznih sveznalica i radio mileva od kojih ne uspijem pobijeci na vrijeme o svim mogucim organizacijama i zajednicama od 3 i vise ljudi koje postoje na svijetu. Uvijek i svugdje ugazim u kucuk-sorguc profile koji znaju sve o svakome i nakon dovoljno vremena im svi dodju na red da budu popljuvani. Da bi prikazali sebe uvecanog druge moraju umanjivati, pa tako skoro niko po njima nema pojma ni o cemu, svi su sica nekakva, buranija i sl. Cak i kada hvale nekog to je onako cisto da se signalizira kako oni eto znaju prepoznati kvalitet. Dok cvibe po licu rastu li rastu... Ziv bio radi napravi nesto pa neces imati potrebu o ljudima pisati u deminutivu.

Ono smo mene najvise zanima jeste da se napokon pojavio neko dovoljno naivan poput Mirsada da zaista iskreno vjeruje u nekakvu novu BiH i spreman je boriti se za to u sto vjeruje, da postavlja nerealno visoke ciljeve i da je uspio energizirati dovoljno veliki broj ljudi da povjeruju da je zaista moguce nesto izvan statusa quo. Price o nekakvim Hamdovicima, Jusicima, Senidama i njenim sestricnama koje su se spremile zasjesti u nekakve odbore i slicnim uobicajenim demonstracijama ljudske sebicnosti nimalo me ne impresioniraju a jos manje iznenadjuju. To su stvari koje ce uvijek ici uz politicke stranke bez obzira koliko plemenita ideja i iskreni inicijalni ciljevi bili.

Ideali u bh politici a mozda i cjelokupnom drustvu danas ne postoje. Cinizam je na apsulotnum vrhuncu i jedino sto postoji su novac, moc i imidz. Postoje i nacija i religija ali je i to svedeno na imidz. Relikti svake ideologije u strankama su takodje u svrhu marketinga i imidza. Trazi svoju nisu i furaj. Politicke stranke zajedno sa njihovim glasacima funkcionisu u okviru takvog sistema vrijednosti i podrazumjeva se i prihvata da niko tu nije vodjen idealima. Gdje ces biti toliko naivan.

E pa nama treba upravo neko ko ce biti toliko blesavo naivan i vjerovati da BiH moze postati Svicarska i jos umisliti da je on taj koji moze ubijediti ljude da ubijede sebe u to i biti pokretac promjena koje ce jednoga dana dovesti do takvog cilja. Platformu shvatam kao stranku koja je u sluzbi sirenja te naivne vizije i uvjeravanja ljudi u njihovu moc ostvarivanja iste i poziv na preuzimanje odgovornosti za drzavu. U ucmaloj cinicnoj politickoj bh svakodnevnici glasam za naivni americki optimizam i hype.

Za ove sto ocekuju da ce Platforma ponuditi plan i namastati 300 stranica nekakve gluposti koja ce masama signalizirati da stranka zna put do cilja, odmah da vas razuvjerim da se to nikada nece desiti dok je na njenom celu neko ko se ozbiljno bavio kompleksnim sistemima i umjetnom inteligencijom. Ne znam stvarno sta ti Maks radis u stranci a fundematalnu stvar poput filozofije i pristupa problemima o sefu ti stranke ne razumijes.

Unaprijed odredjeni put do rjesavanja buducnosti kompleksnog sistema je nemoguc. Postoji samo jasna vizija krajnjeg rezultata i identificiranje glavnih uzroka koji ga onemogucavaju. Eliminiranju tih uzroka se pristupa dostupnim znanjem u tom trenutku i stalnom nadogradnjom ali eksperimentalno a ne unaprijed planirano, uz otvaranje i povecavanje sto vise mogucnosti za priblizavanje cilju, a svako odredjivanje puta unaprijed se smatra eleminacijom svih boljih opcija koje bi dalje mogle otvoriti nove mogucnosti. Detaljnim planiranjem se moze ostvariti rezultat u manje kompleksnim sistemima i neki ograniceni u kompleksnijim ali svaki znacajni progres se desava stalnim otvaranjem novih i boljih puteva.

Kako god, neka nam Mirsada i njegove raspjevane stranke, nek nam prica o slavnoj buducnosti :) Ubise brate vise i ovi mikromenadzeri sa svojim dnevnopolitickim rijalitijem.
MaksprotivMarksa

#4984 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

:lol: :lol:

Jedina bitna stvar je da ja nista slagao nisam, razumijem tebe i ljude kojima programi i politika nisu bitni, razumijem i ljude koji vole raspjevane ridikule, razumijem i ljude kojima nije bitno sto su novu snagu zaposjeli stari lopovi, razumijem i one koji misle da se stvari same od sebe rjesavaju, sve to razumijem, to je divno, ja za takve nisam ni pisao, pisao sam za one kojima to nije normalno i kojima politika nije literatura samopomoci prema kojoj trebamo lunatika gurua koji ce bez politike, strategije i programa ovdje napraviti Svicarsku, divno.

Kazes, dosta ti je dnevnopolitickog rijalitija, a program i strategija su nevazni, to ce nama informaticar sa osrednjeg univerziteta modelirati, divno je jos jednom spoznati do cega su nas dovele politicke elite u posljednje tri decenije, do ljudi popu tebe, ocigledno inteligentnih, ali isto tako ocigledno ubijenih u pojam i potpuno idvojenih od bilo kakve realnosti, zivio mi ti jos 100 godina, a i profesor, pa da izdobri i da Svicarska budemo, a ja budem jedina neraspjevana budala glupa. :bih:
studiorum_tuzlaensis

#4985 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by studiorum_tuzlaensis »

ti nisi glupa budala, već jednostavno napaćen čovjek koji treba profesionalnu pomoć.

Špijuniraš po sastancima stranke čiji si član, ogovaraš i blamiraš druge ljude i dijeliš nadimke po internetu, sve to sakrivajući se iza tastature i 'anonimnosti' foruma. Ima jedan nadimak za takve ljude - Ljigavac.

A sad opleti dalje... meni si na foe.
MaksprotivMarksa

#4986 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Ja sam ljigavac sto govorim istinu da ljudi znaju o cemu se radi, dajem nadimke ljudima jer nadimci mnogo toga govore o karakteru ljudi, ja sam Ljigo, nego, legendice, branio si vec ovdje istinske ljige sa losim namjerama, reci mi, ko placa prostore Platforme u Tuzli, koliko brada daje parica, jel se centrala opruzila marke :mrgreen:

Svakom sa tri zdrave ganglije je jasno sve, da sam dosao sa sastanka SDA i ovo rekao bio heroh, ali posto je sa sekte Platforme, onda sam najgori covjek na svijetu :skoljka:

Poselami mi ISO zamjenima predjsednika kadrovske komisije :lol: izgleda da lose radi, kako je samo jedan Ljigo tako visoko dosao da sve ovo zna :izet:
Nespin

#4987 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Nespin »

Bolje ti je da kosiš travu umjesto da naprđuješ po forumima. Ako misliš da je mahalanje vrhunski dokaz tvoje inteligencije, varaš se. Zasuči rukave i uradi nešto produktivno u političkom smislu, umjesto da satima palamudiš po sastancima, a onda samozadovoljno mlatiš po tastaturi...
MaksprotivMarksa

#4988 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Nespin wrote: 28/11/2019 13:28 Bolje ti je da kosiš travu umjesto da naprđuješ po forumima. Ako misliš da je mahalanje vrhunski dokaz tvoje inteligencije, varaš se. Zasuči rukave i uradi nešto produktivno u političkom smislu, umjesto da satima palamudiš po sastancima, a onda samozadovoljno mlatiš po tastaturi...
Bolje te nasli na forumu, ja nesto produktivno upravo radim, neka se i 5 ljudi zapita nad Platformom, ja sam uspio, a ti postovana nespin nastavi sa forumanjem, nije lijepo ostati na samo jednom postu, ono sto je lijepo su ove reakcije i pokusaji da analizom moje licnosti ukazete na to da ja govorim gluposti, a da se uopste ne bavite izrecenim stvarima, ako je i jedan moja optuzba tacna to je strasno, a apsolutno sve su tacne i svjedok sam svoh stvari o kojima sam pisao.

Morate brze reagovati, stalno kasnite sa reakcijama, mora to bolje za taj ugovor o djelu 😂

🇧🇦🤗
tvojkomsija

#4989 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Hadzikadic da je otvorio IT kompaniju i zaposlio 50 mladih ljudi vise bi pozitivnog za BiH ucinio nego sve do sad sa Platformom.
Na pocetku sam bio optimista ali spustilo me je na zemlju kad shvatim da ti jednostavno ne mozes naci veci broj postenih ljudi u BiH, onih bez licnih interesa, zbog toga je svaka stranka ni crna ni bijela, vec siva. Dok god rjesenje vidimo u politickim partijama i predstavnicima, nema ovdje hajra.

Moguce da uzmu nesto na opcinskim izborima, ali mislim da ce se utopit u ovo politicko sivilo. Za 3-4 god. nesto slicno SBB-u nazalost.
Volio bih da grijesim.
Nespin

#4990 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Nespin »

MaksprotivMarksa wrote: 28/11/2019 22:42
Nespin wrote: 28/11/2019 13:28 Bolje ti je da kosiš travu umjesto da naprđuješ po forumima. Ako misliš da je mahalanje vrhunski dokaz tvoje inteligencije, varaš se. Zasuči rukave i uradi nešto produktivno u političkom smislu, umjesto da satima palamudiš po sastancima, a onda samozadovoljno mlatiš po tastaturi...
Bolje te nasli na forumu, ja nesto produktivno upravo radim, neka se i 5 ljudi zapita nad Platformom, ja sam uspio, a ti postovana nespin nastavi sa forumanjem, nije lijepo ostati na samo jednom postu, ono sto je lijepo su ove reakcije i pokusaji da analizom moje licnosti ukazete na to da ja govorim gluposti, a da se uopste ne bavite izrecenim stvarima, ako je i jedan moja optuzba tacna to je strasno, a apsolutno sve su tacne i svjedok sam svoh stvari o kojima sam pisao.

Morate brze reagovati, stalno kasnite sa reakcijama, mora to bolje za taj ugovor o djelu 😂

🇧🇦🤗
Pa zašto se ti ne pozabaviš tim stvarima, umjesto da samo špijuniraš, serendaš, ogovaraš i pljuješ, kad si već izabran na tako bitnu funkciju. Nije valjda da sve probleme u nekoj stranci moraju rješavati dvije tri osobe, a ostali su tu samo da ukazuju na propuste. Pređi brate u Narod i pravdu pa ćeš da vidiš kako je tamo sve sjajno i kako nema nikakvih problema. Burazeru, ja sam za tebe mislio da si ozbiljan čovjek. Prvi utisak vara. Drž se ti motike.
Kikibombona

#4991 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

tvojkomsija wrote: 28/11/2019 23:00 Hadzikadic da je otvorio IT kompaniju i zaposlio 50 mladih ljudi vise bi pozitivnog za BiH ucinio nego sve do sad sa Platformom.
Na pocetku sam bio optimista ali spustilo me je na zemlju kad shvatim da ti jednostavno ne mozes naci veci broj postenih ljudi u BiH, onih bez licnih interesa, zbog toga je svaka stranka ni crna ni bijela, vec siva. Dok god rjesenje vidimo u politickim partijama i predstavnicima, nema ovdje hajra.

Moguce da uzmu nesto na opcinskim izborima, ali mislim da ce se utopit u ovo politicko sivilo. Za 3-4 god. nesto slicno SBB-u nazalost.
Volio bih da grijesim.
Ne znam koliko imas godina, ovo sto sam boldirao, skontao sam sa 25-26 godina. Do tada sam gajio nade, bolje reci iluzije.

I nisu problem licni interesi. Nije sporno imati politicke ambicije, zeljeti dobru platu. Svi mi imamo ambicije i zelimo dobru platu. Problem su kriminal, korupcija i druge radnje koje unistavaju drzavu i drustvo.

I definitivno nema ljudi. Budi iskren prema sebi, podji od sebe, porodice i prijatelja. Koliko ljudi je platilo stelu za vozacki ispit? Koliko ljudi je trazilo stelu za posao? Koliko puta su ljudi iz tvog najblizeg okruzenja ucinili nelegalno djelo iz licne koriste? Koliko poznajes ljudi koji su potpuno cisti od kriminala, korupcije, mita i raznih drugih prevara?

Ja ih poznajem veoma malo. A i za to malo ne mogu 100% garantovati. Nazalost, bolesno drustvo.

...

Mi jos nismo svjesni sta nam je uradila SDA zajedno sa SDS-om i HDZ-om. Kriminalizovali su cijeli narod. Napravili su lopove od nas. Bice jako veoma izbaciti iz naroda sve lose sto je uzgajano 30 godina.

...

I nije sve sivo. SDA je crna kao katran. Oni su kao serijski ubica sto na kontu ima 100 mrtvih koje je naslagao za 30 godina karijere. Tu nema rehabilitacije i mogucnosti za popravak. Trajno osteceno. Jedino da odu u opoziciju na 10 godina, da za to vrijeme na vlast dodje anti-koruptivna stranka, pa da se SDA ocisti i potpuno promijeni kadar.

...

Sve ostale stranke su sive, neka je malo svjetlija - neka tamnija. Nije isto. Pogledaj vlast u KS. Ima odredjenih pomaka, iako ima SDA virusa u njima. Nije potpuno crnilo. Isto je sa Hadzikadicem. Vjerujem u njegove namjere. Vjerujem da oko sebe ima dosta postenih ljudi, kao i dosta hamelja. Njegova stranka je korak naprijed u odnosu na SDA, kakva god bila.

A pred nama je dug put oporavka...
bunk

#4992 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by bunk »

Ohani malo kiki,kunete se u projekt koji predvodi lik koji je vladao sa strankom sda i takvih ima jos po BiH.
Stranka sda nakon zadnjeg kongresa odnosno do uoci izbora 2018 je imala tektonska pomjeranja i pogledaj listu listu ljudi koji vise nisu tu a onda je opet procitaj pa malo konteksta dodaj...
A Mirso je kao sto neko gore napisa puno vise mogao pomoci da je zaposlio nase mlade ljude ovdje u BiH sa nekim privatnim investicijama ,nova stranka koja ce glumiti "internacionalu" a imati 99,99% glasova Bosnjaka nije potrebna..
MaksprotivMarksa

#4993 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Nespin wrote: 28/11/2019 23:19
MaksprotivMarksa wrote: 28/11/2019 22:42

🇧🇦🤗
Pa zašto se ti ne pozabaviš tim stvarima, umjesto da samo špijuniraš, serendaš, ogovaraš i pljuješ, kad si već izabran na tako bitnu funkciju. Nije valjda da sve probleme u nekoj stranci moraju rješavati dvije tri osobe, a ostali su tu samo da ukazuju na propuste. Pređi brate u Narod i pravdu pa ćeš da vidiš kako je tamo sve sjajno i kako nema nikakvih problema. Burazeru, ja sam za tebe mislio da si ozbiljan čovjek. Prvi utisak vara. Drž se ti motike.
Pozabavio sam se mnogim stvarim, nemoguće je uraditi bilo šta kada je čitava vodeća struktura zlonamjerna, neke procese i atake na stranku sam zaustavio, te atake sam zaustavio jer su dolazili od gorih ljudi od ovih što tu sjede, otvorio sam oči mnogima u stranci povodom nekih procesa, reagovao na ucjene svih aktera u posljednjim igrankama, stranka se ne brani tako što se šuti na užasne stvari, na neprofesionalizam, neznanje, kriminal, stranka se brani ispravnim djelovanjem, a pošto ja ne vidim nijednu dobru struju u Platformi, ja ću istu i napustiti, vjerovatno se nigdje neću ni angažovati dok me neko opet ne prevari, tužno je samo jedno, a to je da 80 posto članstva čine divni ljudi, ljudi željni promjene i ljudi koji su spremni za rad, ali privatizacija stranke za lične interese je jedino čemu sam svjedok još od prvog dana.

Za NiP sam već pisao, jedina stranka koja ozbiljno može ugroziti zelene su oni, Dino je dokazao da nije papak i da je tu sa dobrim namjerama, stranka desnog centra poput NiP-a je tip stranke koji će u budućnosti i skloniti zelene, a pandan NiP-a će skloniti i druge dvije klreofašističke opcije, ko to ne vidi, ko to ne zna, ja mu ne mogu pomoći, neka promijeni narod i državu u kojoj živi, ali ako ljudi ala ovi u NiP-u preuzmu stvari onda će i druge ideje da imaju šansu da se nadmeću politički sa NiP-ovcima, ja ću u svakoj formi da podržim bilo koje rušenje svih klerofašističkih opcija u BiH, pa tako i NiP, sa SDP-om (ovakvima kakav jeste) i oblajhanom NS to nije moguće, a o Platformi da ne govorim, zna se za koga igraju Avdaković, Hadrović, Jahič, pa na kraju krajeva i sam Mirsad.

I za tvoju informaciju, reći istinu nije nikakvo pljuvanje, a upozorenje građanima koji misle da je Platforma neka nova snaga nije nikakvo ogovaranje, radi se o visoko moralnom činu zarad interesa tih dobronamjernih ljudi koji bauljaju u potrazi za nekom smislenom opcijom koja će pokrenuti stvari sa nule.
Arachnoidea

#4994 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Arachnoidea »

MaksprotivMarksa wrote: 29/11/2019 13:18

Pozabavio sam se mnogim stvarim, nemoguće je uraditi bilo šta kada je čitava vodeća struktura zlonamjerna, neke procese i atake na stranku sam zaustavio, te atake sam zaustavio jer su dolazili od gorih ljudi od ovih što tu sjede, otvorio sam oči mnogima u stranci povodom nekih procesa, reagovao na ucjene svih aktera u posljednjim igrankama, stranka se ne brani tako što se šuti na užasne stvari, na neprofesionalizam, neznanje, kriminal, stranka se brani ispravnim djelovanjem, a pošto ja ne vidim nijednu dobru struju u Platformi, ja ću istu i napustiti, vjerovatno se nigdje neću ni angažovati dok me neko opet ne prevari, tužno je samo jedno, a to je da 80 posto članstva čine divni ljudi, ljudi željni promjene i ljudi koji su spremni za rad, ali privatizacija stranke za lične interese je jedino čemu sam svjedok još od prvog dana.

Za NiP sam već pisao, jedina stranka koja ozbiljno može ugroziti zelene su oni, Dino je dokazao da nije papak i da je tu sa dobrim namjerama, stranka desnog centra poput NiP-a je tip stranke koji će u budućnosti i skloniti zelene, a pandan NiP-a će skloniti i druge dvije klreofašističke opcije, ko to ne vidi, ko to ne zna, ja mu ne mogu pomoći, neka promijeni narod i državu u kojoj živi, ali ako ljudi ala ovi u NiP-u preuzmu stvari onda će i druge ideje da imaju šansu da se nadmeću politički sa NiP-ovcima, ja ću u svakoj formi da podržim bilo koje rušenje svih klerofašističkih opcija u BiH, pa tako i NiP, sa SDP-om (ovakvima kakav jeste) i oblajhanom NS to nije moguće, a o Platformi da ne govorim, zna se za koga igraju Avdaković, Hadrović, Jahič, pa na kraju krajeva i sam Mirsad.

I za tvoju informaciju, reći istinu nije nikakvo pljuvanje, a upozorenje građanima koji misle da je Platforma neka nova snaga nije nikakvo ogovaranje, radi se o visoko moralnom činu zarad interesa tih dobronamjernih ljudi koji bauljaju u potrazi za nekom smislenom opcijom koja će pokrenuti stvari sa nule.
Iako su pojedini korisnici foruma negativno reagovali na informacije iz prve ruke ja ih smatram vrlo zanimljivim. Budući da je sama PZP slabo medijski podržana ono malo informacija koje dobijemo preko facebook stranice ipak ne ulaze ni blizu u srž dešavanja unutar same platforme. Nisam očekivao puno od PZP jer mi se čini da je lice i ideje koje predstavlja Hadžikadić teško prenijeti na novu organizaciju koja je već na početku relativno popunjena s raznim pojedincima koji ni blizu ne opravdavaju ideju koju on predstavlja. Osim toga još uvijek čekam da čujem neka konkretna rješenja i stratregije/programe preko kojih on planira ostvariti sve što je naveo u jednoj idealističkoj slici budućnosti naše zemlje.
MaksprotivMarksa

#4995 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

:thumbup:

Ja sam insistirao na tim programima i rjesenjima, to nikoga ne zanima, neki od odbora/savjeta za razlicita pitanja su i osnovani, nijedno rjesenje nije ponudjeno, mnogi ljudi nisu ni pozvani na inicijalne sastanke, Platrorma je jedinq stranka koja ima luksuz da profesore ne poziva na sastanke odbora za razlicita pitanja, a da se zovu ljudi koji nemaju ni svrseni fakultet ili imaju recimi diplomu kriminologa bez dana iskustva iz Zenice, a sjede u odboru za medije, dok od iskustva imaju samo nastup na zvezdama granda, kako taj odbor i Dzana rade svi vidimo, samo fb postoji, svi gledaju neku sitnu korist, niko ne zeli da zasuce rukave i radi, osim te Elide koja se tu barem vrti i pegla sa ljudima, ali i ona ima racunicu.

I jos jednom da ponovim, ideja i vizija su super, nije ta ideja nista novo, ali svi smo mislili da je mozda ovaj covjek drugaciji od nasih domacih bivola, nazalost on nije onaj za koga se izdaje, on je figura koja sluzi za hos jednu prevaru, ja sam ga licno informisao o mnogim stvarima, a i drugi su, nikada povodom bilo cega nije reagovao, koga god znam i kako god budem mogao upozoravat cu prijatelje, poznanike i gradjane na ovu prevaru.
Kikibombona

#4996 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Maks je izgleda napredovao do nivoa volntera i zbog toga je ljut na stranacke kolege.

Ne gubi nadu, ima strnkI koliko hoces. 8-) Ugradit ces se negdje.
MaksprotivMarksa

#4997 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Volonteri sve ovo znaju, raspitaj se kod volontera sve ono o cemu sam pisao pa ces shvatiti da li se to moze znati, ja nisam bio tu zbog ugradnje, ali drugi jesu, pokysalo me se i namiriti raznim funkcijama, ali sve je odbijeno jer se NE RADI.

Mogao bi i ti malo volontirati za bilo koga, bio si i pozvan sa vise strana, lakse je biti cinik i vjerovati u svoje informacije koje crpis na forumu i sredstvima javnog informisanja, spusti se na teren pa malo provjeri realno stanje, ako nista... proguglaj, razmisli.

Tuzno je kada kvazi anti SDA likovi proiciraju osobine termita na druge jer im je nepojmljivo da neko ne pristaje na bilo koju formu kompromisa, polako, pisat ces ti vec 2021. o vecini u Zenici i prebjezima iz Platforme, 2023. ces i skontati da si pao na supljak, mada neces ni glasati za Platformu, znaci ti to sto ti je neko odgovorio na poruku, pitaj Mirsada sto mu je supruga uvazenog Cajlakovicka u kampanji od pocetka, a i u jednom odboru u KS, ali samo polako, nadoci ces 🤗

Ako poznajes nekoga iz Platforme pitaj ga kada je saznao za izmjene statuta i pravilnika, sta danas zna o njima na kraju krajeva, a onda dodji ovdje i provjeri moje postove, bice ti sve jasno 🤗

A sastave odbora ne mogu znati ljudi koji nisu ucestvovali u istim, pametnice moja lijena, na teren Kikice .... pa palamudi 😘
mirage77

#4998 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by mirage77 »

Bio sam se učlanio u Platformu ima preko godinu dana. Kartica je broj oko 2000. Nakon godinu dana mogu reći da je to jedno potpuno razočarenje. Prvo razočarenje je da ta stranka sa Hadžikadićem na čelu nije nikada javno osudila poteze i politiku Bakira Izetbegovića i SDA. Najočiglednije se to vidi iz skorašnjih dešavanja na KCUS-u. Ostali su potpuno nijemi. Prisustvovao sam i nekim sastancima gdje je neki novopečeni tajkun iz Visokog javno tražio koaliciju sa SDA. Hadžikadić nije reagovao. Uočio sam i jednu izjavu Bakira Izetbegovića da će kao dijaspora kao po prvi put imati mogućnost da nešto promijeni na izborima i tu mi se upalio alarm. Ta PzP je skontana kao satelitska stranka SDA sa primarnim ciljem privlačenja dijaspore i inteligencije i mladih u BiH kojima je pun k.... SDA. Naravno oni to ne znaju. Glas za PzP je na kraju glas za SDA jer će oni koalirati sa SDA. Drugo mogu reći da se vrlo malo pomaklo po pitanju organizacije i programa PzP. Neke općinske organizacije kao Novi Grad je i dobar, a regionalne i ta tijela na državnom nivou su nula. Čak imao sam osjećaj da se sa vrha minira daljnje jačanje PzP. Nisu formirane stručne komisije na nivou BiH koje bi pravile planove i programe. Sve se svelo na Facebook sijela i one man show monologe. Mislim da je većina članova to shvatila i PzP se već počeo osipati.
Nespin

#4999 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Nespin »

MaksprotivMarksa wrote: 30/11/2019 20:05 Volonteri sve ovo znaju, raspitaj se kod volontera sve ono o cemu sam pisao pa ces shvatiti da li se to moze znati, ja nisam bio tu zbog ugradnje, ali drugi jesu, pokysalo me se i namiriti raznim funkcijama, ali sve je odbijeno jer se NE RADI.

Mogao bi i ti malo volontirati za bilo koga, bio si i pozvan sa vise strana, lakse je biti cinik i vjerovati u svoje informacije koje crpis na forumu i sredstvima javnog informisanja, spusti se na teren pa malo provjeri realno stanje, ako nista... proguglaj, razmisli.

Tuzno je kada kvazi anti SDA likovi proiciraju osobine termita na druge jer im je nepojmljivo da neko ne pristaje na bilo koju formu kompromisa, polako, pisat ces ti vec 2021. o vecini u Zenici i prebjezima iz Platforme, 2023. ces i skontati da si pao na supljak, mada neces ni glasati za Platformu, znaci ti to sto ti je neko odgovorio na poruku, pitaj Mirsada sto mu je supruga uvazenog Cajlakovicka u kampanji od pocetka, a i u jednom odboru u KS, ali samo polako, nadoci ces 🤗

Ako poznajes nekoga iz Platforme pitaj ga kada je saznao za izmjene statuta i pravilnika, sta danas zna o njima na kraju krajeva, a onda dodji ovdje i provjeri moje postove, bice ti sve jasno 🤗

A sastave odbora ne mogu znati ljudi koji nisu ucestvovali u istim, pametnice moja lijena, na teren Kikice .... pa palamudi 😘
Tvoja fiksacija NiP-om je bazirana na istim nerealnim očekivanjima kao i razočarenje u Platformu. Za tebe su svi članovi Platforme koji imaju firmu ili lopovi ili potencijalni lopovi, tu samo da pripreme teren za buduće tendere. Pa možda neko isto misli i za tebe? Šta je trebao čovjek, primati u stranku samo ljude sa biroa? I šta je sporno što određeni privrednici donacijama podupiru rad Platforme na lokalnom ili krovnom nivou? Možda bi bilo bolje da Platforma bere kajmak iz budžeta? Ili je Mirsad lično trebao finansirati kompletan rad Platforme, od najvećeg do najnižeg nivoa? Kad nalaziš mane Platformi ideš u detalje, šta god trenutno ne funkcioniše kako si ti zamislio, tebi je znak da u Platformi ništa ne valja, pljuješ po ljudima od kojih mnogi to nisu zaslužili, koji su ti ukazali svoje povjerenje, odnosno čije povjerenje hinjski kupuješ, sa kojima se viđaš, sastančiš i glumiš da im držiš stranu. E, a kad spominješ NiP i zakivaš ih u zvijezde, onda je to bez ikakvih detaljisanja, to je tako jer ti znaš da je tako i tačka. Kad već spominješ NiP, znaš li kako se oni finansiraju? Ko podupire rad njihovih lokalnih organizacija? Koliko je kod njih "firmaša"? Koja je to njihova fenomenalna marketing služba? Ili je riječ samo o Dininom facebook profilu na kojem (mora se priznati hrabro i prilično precizno) svakodnevno iznosi svoje mišljenje? Za tebe je Platforma "Nova nada koju su okupirali stari lopovi", a NiP je vjerovatno stranka potpuno novih, potpuno neiskusnih, potpuno politički čistih, nevinih entuzijasta koji nisu pripadali ni jednoj opciji? Svaka čast NiP-u i svima koji plivaju kontra dominantne vladajuće strukture, ali daj se malo vrati u realnost, sve te stranke uglavnom sačinjavaju politički iskusni ljudi koji su prošli više izbornih ciklusa i znaju kako stvari funkcionišu kod nas. Platforma je jedina politička opcija koja zaista startuje od nule, ako bi ih poredio, možda slična Našoj stranci kada se tek pojavila na sceni, treba tu još puno truda, novca i vremena uložiti da bi stvari došle na svoje mjesto i to je definitivno nešto što se ne može izgraditi za godinu dana. I šta god ti pričao i kakva god moralna obrazloženja nudio, dvoličnost kojom pristupaš ljudima je neshvatljiva i neprihvatljiva. Sjediti sa ljudima, pričati priču, a onda ih iza leđa pljuvati i omalovažavati, to je stvarno šupački, ne znam kako bih to drugačije opisao.
Kikibombona

#5000 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

MaksprotivMarksa wrote: 30/11/2019 20:05 Volonteri sve ovo znaju, raspitaj se kod volontera sve ono o cemu sam pisao pa ces shvatiti da li se to moze znati, ja nisam bio tu zbog ugradnje, ali drugi jesu, pokysalo me se i namiriti raznim funkcijama, ali sve je odbijeno jer se NE RADI.

Kiki nikad nije i nikad nece biti clan nijedne stranke. Nisam od tog posla, nekoga bih bvz polomio i zavrsio na robiji. Previse hinja, ljigavaca i uvlakaca za moj ukus. U sirokom loku zaobilazim manifestacije na kojima se okupljaju karijeristi i uvlakaci. Jednom sam se odazvao na poziv firme, na novogodisnju proslavu, pa se zamalo ispovracao od silne plastike, glume, teatralnosti, uvlacenja itd itd. Rekoh, ne zovite me vise, prvi i zadnji put da sam prisustvovao plasticnoj zabavi. Mogu misliti kako je tek u strankama, svakoj. Ne daj mi boze. Kiki, vjerovao ili ne, u sirokom krugu prijatelja, nema nijednog politicara. Poznajem ih dosta ali nikoga ne uzimam za prijatelja. Iz principa.

Dakle, potpuno sam nezavisan. Iako glasac NS, imam punu slobodu da se najebem Forti od-do radi hinjskog pokusaja da uzme pausal. Imam slobodu napisati Pedji na fb da je pakas jer je uzimao platu dok parlament nije radio. Imam slobodu napasti Sanju Renic, za koju sam glasao, jer se u jednom trenutku zalagala za gasenje NK Celik.

...

Mirso je super lik i drago mi je da sam za njega glasao. Opet cu podrzati. Da se oko njega skupljaju ljigavci i hinjare, ne treba mi niko reci. Dovoljno sam zivotno iskusan da sam zakljucim. Nema stranke bez poganih interesdzija i karijerista, sto bi supka dali za licnu korist.

Za mene je od kljucne vaznosti da je Mirso anti-SDA. A da li je, reci ce nam lokalni izbori. Ako podrzi anti-SDA nacelnike, od mene ima glas podrske. U suprotnom, zna se...

Mirso je vec najavio da ce podrzati kandidaturu kvalitetnih pojedinaca za nacelnicke pozicije. To ce nam sve reci. Ako medju kvalitetnim ne bude SDA-ovaca, jasno je da smo dobili jos jednu anti-SDA stranku. :thumbup:
Locked