Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#94076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Najbolji sport se seli na NOVA SPORT

Image

Kompanija United Media 4. decembra pokreće Nova Sport, televizijski kanal specijaliziran za prijenose najvažnijih sportskih događaja koji će gledateljima nuditi raznovrstan premium sportski sadržaj - svakoga dana - 24 sata dnevno.

Samo u prvoj sedmici emitovanja Nova Sport eksluzivno donosi 19 direktnih prenosa vrhunskih sportskih događaja, među kojima su nogometni mečevi Premier lige: Manchester United – Tottenham, kao i gradski derbi Manchester City – Manchester United.

Gledatelje u ovoj sedmici očekuju uzbudljive košarkaške utakmice Eurolige, a u centru pažnje bit će susret Armani – Crvena zvezda, kao i onaj između najljućih rivala Panathinaikosa i Olympiacosa.

Ljubitelji engleske Premier lige će na kanalu Nove Sport moći bodriti svoje favorite među 20 klubova sa ostrva. Uz najmoćniju englesku Premier ligu, tu su i utakmice španske La Lige ili popularne Primere, u kojoj već godinama vladaju Barcelona i Real, a čije okršaje ćemo gledati i u novoj sezoni na Novoj Sport.

Novi kanal bit će i „kuća” američkog fudbala kroz najzanimljivije utakmice NFL lige. Fanove očekuju najinteresantniji mečevi najveće i najpopularnije profesionalne lige čiji se pobjednik kruniše u velikom Super Bowlu. Liga nacija je jedno od najmlađih fudbalskih takmičenja, a na kanalu Nova Sport ljubitelji fudbala moći će bodriti svoje reprezentacije ili favorite iz dugih zemalja. Uživanje u fudbalu upotpunit će i napeti mečevi između velikih Fenerbahcea i Galatasaraya, Sportinga i Benfice, Ajaxa i PSV-a, Shakhtara i Dynamo Kyiva, Besiktasa i Fenerbahcea te Porta i Brage.

Osim fudbala, novi kanal prenosit će i košarkaške utakmice Eurolige i Eurokupa, kao i najuglednije teniske turnire iz Japana, Kine i SAD-a u kojima učestvuju i regionalni teniski asovi. Gledatelji Novu Sport u Bosni i Hercegovini mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u te na platformi Moja TV.
http://ba.n1info.com/Sport-Klub/Nogomet ... SPORT.html
aditon

#94077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

šta će onda sport klub prenositi? Ovdje pričamo o jednom kanalu koji ne može pokriti sve bitno...mislim
kakaljin

#94078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

aditon wrote: 28/11/2019 14:48 šta će onda sport klub prenositi? Ovdje pričamo o jednom kanalu koji ne može pokriti sve bitno...mislim
Vjerovatno ce glavne utakmice tog dana ici na nova sport a sve ostalo na SK
aditon

#94079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

glupost al hajd...vjerovatno se samo radi o svojevrsnoj osveti što su morali prepustiti sk kanale i drugim operaterima...sad će doći do ucjena za ovaj nova sport kanal prema drugim operatorima
REDDEVILS

#94080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

aditon wrote: 28/11/2019 14:54 glupost al hajd...vjerovatno se samo radi o svojevrsnoj osveti što su morali prepustiti sk kanale i drugim operaterima...sad će doći do ucjena za ovaj nova sport kanal prema drugim operatorima
Ide Nova sport i na Moja TV od 4 Decembra
Kralj Tvrtko I.

#94081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

@Telemach

Jel možete popraviti ovo na mojtelemach portalu, imam +8.90 KM zadnjih par mjeseci prikazano...da to nulirate.
Smeta mi...
Hvala.
kakavdanakneiskustvu

#94082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

na kojem broju na digitalnoj će biti nova sport?
Kockasti

#94083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

Izgleda dopizdilo im kazne placati pa kanal ide i na bhtelecom
Dzontra_Volta

#94084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

aditon wrote: 28/11/2019 14:54 glupost al hajd...vjerovatno se samo radi o svojevrsnoj osveti što su morali prepustiti sk kanale i drugim operaterima...sad će doći do ucjena za ovaj nova sport kanal prema drugim operatorima
Problem što se mene lično tiče je taj što će i Arena aktivirati kanal Arenasport NBA koji neće biti u ponudi Telemacha i valja mi se opet bakcati sa streamovima.
MTV

#94085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Dzontra_Volta wrote: 28/11/2019 15:12
Problem što se mene lično tiče je taj što će i Arena aktivirati kanal Arenasport NBA koji neće biti u ponudi Telemacha i valja mi se opet bakcati sa streamovima.
Kanal se ne zove ArenaSport NBA vec reemituju americki kanal NBA kojeg vec nema na Telemachu.
Bice Arena Esports koja nije registrovana na HD WIN kao i ostale arene vec na Relog Media. I tog kanala nece niti na Telemachu.
Dzontra_Volta

#94086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

MTV wrote: 28/11/2019 15:14
Dzontra_Volta wrote: 28/11/2019 15:12
Kanal se ne zove ArenaSport NBA vec reemituju americki kanal NBA kojeg vec nema na Telemachu.
Bice Arena Esports koja nije registrovana na HD WIN kao i ostale arene vec na Relog Media. I tog kanala nece niti na Telemachu.
Misliš NBA tv?
Ako je tako, onda odlično.
Za Esport vrste kanala me zaboli.
aditon

#94087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

teško mi je procijeniti zbog čega se ovaj kanal osniva, osim što će još ljudi zaposliti, koja mu je ekonomska opravdanost. Sport Klub ima 10 kanala od kojih 6 skoro nikad ništa ne emituje..a oba kanala su vlasništvo UG...
MTV

#94088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Dzontra_Volta wrote: 28/11/2019 15:16
Misliš NBA tv?
Ako je tako, onda odlično.
Za Esport vrste kanala me zaboli.
Da NBA TV HD koji ide 2 mjeseca kod mtel BiH, mtel CG mts, msat i supernove.
MTV

#94089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

aditon wrote: 28/11/2019 15:19 teško mi je procijeniti zbog čega se ovaj kanal osniva, osim što će još ljudi zaposliti, koja mu je ekonomska opravdanost. Sport Klub ima 10 kanala od kojih 6 skoro nikad ništa ne emituje..a oba kanala su vlasništvo UG...
To je prvenstveno radi Supernove uradjeno.
Telemach

#94090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kralj Tvrtko I. wrote: 28/11/2019 15:04 @Telemach

Jel možete popraviti ovo na mojtelemach portalu, imam +8.90 KM zadnjih par mjeseci prikazano...da to nulirate.
Smeta mi...
Hvala.
@Kralj Tvrtko I.,
Kolege su upoznate s navedenim. Zamolit ćemo za malo strpljenja. Možete nam se uvijek javiti kako bismo provjerili stanje na analitičkoj kartici.
zateznistub

#94091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

kakabanja213 wrote: 27/11/2019 18:32 U koje pakete ovo ide. Da nije neki novi harac?? Ili da nas natjeraju na EON pakete?? I da li su nasankali one strucnjake iz BH telecoma. Kakve su pameti ko da gledam potpisali su nekakve polovne ugovore. Pa ce sad opet kukaknje.
Ne dade ti se...

http://rs.n1info.com/Vesti/a547468/Najb ... sport.html
crnivrag

#94092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image

Od 4. decembra u TELEMACH ponudu stiže novi kanal - Nova Sport, televizijski kanal specijalizovan za prenose najvažnijih sportskih događaja koji će gledaocima ponuditi raznovrstan premium sportski sadržaj - svakoga dana - 24 sata dnevno.

Samo u prvoj sedmici emitovanja, Nova Sport ekskluzivno donosi 19 direktnih prenosa vrhunskih sportskih događaja, među kojima su fudbalski mečevi Premier league: Manchester United – Tottenham, kao i gradski derbi Manchester City – Manchester United.

Gledaoce u ovoj sedmici očekuju i uzbudljive košarkaške utakmice Eurolige, a u centru pažnje bit će susret najljućih rivala Panathinaikosa i Olympiacosa.

Ljubitelji engleske Premier league će, na kanalu Nova Sport moći da bodre svoje favorite među 20 klubova sa ostrva. Uz najmoćniju englesku Premier league, tu su i utakmice španske La Lige ili popularne Primere, u kojoj već godinama vladaju Barcelona i Real, a čije okršaje ćemo gledati i u novoj sezoni na Novoj Sport.

Liga nacija je jedno od najmlađih fudbalskih takmičenja, a na Nova Sport kanalu ljubitelji fudbala moći će da bodre svoje reprezentacije ili favorite iz drugih zemalja. Osim fudbala, novi kanal prenosit će i košarkaške utakmice Eurolige i Eurokupa. Najgledniji teniski turniri iz Japana, Kine i SAD-a u također se sele na Nova Sport kanal.

Novi kanal bit će i „kuća” američkog fudbala kroz najzanimljivije utakmice NFL lige. Fanove očekuju najinteresantniji mečevi najveće i najpopularnije profesionalne lige čiji se pobjednik kruniše u velikom Super Bowlu.

Kanal Nova Sport za sve korisnike D3 i EON platforme je dostupan na poziciji 200, dok korisnici Total TV Extra paketa mogu da ga prate na poziciji 150.

U isto vrijeme, pored novog kanala, pripremili smo novi raspored sportskih kanala, kako bismo vam omogućili jednostavnije korištenje digitalne televizije.

Tako će od sada će svi sportski kanali biti pozicionirani na listi od 200 do 229 na EON i D3 platformi, što možete pogledati ovdje: https://telemach.ba/Binary/20725/TMBA_N ... _4_12_.pdf.

Ukoliko koristite D3 CAM, kako biste se bolje upoznali sa novim rasporedom potrebno je da preskenirate kanale na TV prijemniku.
https://telemach.ba/a53897/podrska/vije ... SPORT.html
Dzontra_Volta

#94093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

crnivrag wrote: 28/11/2019 16:11

Image

Od 4. decembra u TELEMACH ponudu stiže novi kanal - Nova Sport, televizijski kanal specijalizovan za prenose najvažnijih sportskih događaja koji će gledaocima ponuditi raznovrstan premium sportski sadržaj - svakoga dana - 24 sata dnevno.

Samo u prvoj sedmici emitovanja, Nova Sport ekskluzivno donosi 19 direktnih prenosa vrhunskih sportskih događaja, među kojima su fudbalski mečevi Premier league: Manchester United – Tottenham, kao i gradski derbi Manchester City – Manchester United.

Gledaoce u ovoj sedmici očekuju i uzbudljive košarkaške utakmice Eurolige, a u centru pažnje bit će susret najljućih rivala Panathinaikosa i Olympiacosa.

Ljubitelji engleske Premier league će, na kanalu Nova Sport moći da bodre svoje favorite među 20 klubova sa ostrva. Uz najmoćniju englesku Premier league, tu su i utakmice španske La Lige ili popularne Primere, u kojoj već godinama vladaju Barcelona i Real, a čije okršaje ćemo gledati i u novoj sezoni na Novoj Sport.

Liga nacija je jedno od najmlađih fudbalskih takmičenja, a na Nova Sport kanalu ljubitelji fudbala moći će da bodre svoje reprezentacije ili favorite iz drugih zemalja. Osim fudbala, novi kanal prenosit će i košarkaške utakmice Eurolige i Eurokupa. Najgledniji teniski turniri iz Japana, Kine i SAD-a u također se sele na Nova Sport kanal.

Novi kanal bit će i „kuća” američkog fudbala kroz najzanimljivije utakmice NFL lige. Fanove očekuju najinteresantniji mečevi najveće i najpopularnije profesionalne lige čiji se pobjednik kruniše u velikom Super Bowlu.

Kanal Nova Sport za sve korisnike D3 i EON platforme je dostupan na poziciji 200, dok korisnici Total TV Extra paketa mogu da ga prate na poziciji 150.

U isto vrijeme, pored novog kanala, pripremili smo novi raspored sportskih kanala, kako bismo vam omogućili jednostavnije korištenje digitalne televizije.

Tako će od sada će svi sportski kanali biti pozicionirani na listi od 200 do 229 na EON i D3 platformi, što možete pogledati ovdje: https://telemach.ba/Binary/20725/TMBA_N ... _4_12_.pdf.

Ukoliko koristite D3 CAM, kako biste se bolje upoznali sa novim rasporedom potrebno je da preskenirate kanale na TV prijemniku.
https://telemach.ba/a53897/podrska/vije ... SPORT.html
Gdje su Arenasport HD kanali na ovoj listi?
crnivrag

#94094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dzontra_Volta wrote: 28/11/2019 16:44 Gdje su Arenasport HD kanali na ovoj listi?
Koliko sam uspio upratiti, one će ostati na svojoj staroj poziciji 355, a sve duple sportske kanale koje su imali na pozicijama 200+ i 350+ su sad prebacili na pozicije 200+, i izgleda da ukidaju Eurosport SD kanale, te da ostaju samo njihove HD verzije u ponudi Start paketa.
Kockasti

#94095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

Zbog jednog pislji.og kanala koja halabuka se digla jbt
Radar71

#94096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Kockasti wrote: 28/11/2019 17:07 Zbog jednog pislji.og kanala koja halabuka se digla jbt
a ti sve pomno pratiš :lol: :lol:
sencobih

#94097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Na kojoj poziciji će biti taj novi kanal na analognoj?
crnivrag

#94098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

sencobih wrote: 28/11/2019 17:32 Na kojoj poziciji će biti taj novi kanal na analognoj?
Analogija se više neće dopunjavati novim kanalima, niti proširivati, a kanal ćeš moći da pratiš već u Start digitalnom paket za 3 KM u FHD rezoluciji dok ti se boje na TV-u ne istope.

A imaš i akciju besplatne digitalizacije, da gledaš preko 100 kanala, od toga preko 30 u HD rezoluciji po istoj cijeni po kojoj plaćaš analogiju :D
Kockasti

#94099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

Radar71 wrote: 28/11/2019 17:31
Kockasti wrote: 28/11/2019 17:07 Zbog jednog pislji.og kanala koja halabuka se digla jbt
a ti sve pomno pratiš :lol: :lol:
Nije u pitanju ko sta prati ali zbog jedog kanala 10 stranica pisati to nije normalno
seoBIH

#94100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

sencobih wrote: 27/11/2019 20:05 Ideja prva liga, nanizati 10 sport klubova, onda iz svakog povaditi najbolje sadržaje u novi kanal i predstavljati kao ekskluzivu, "čega se lik dosjetio".
Šta je slijedeće? Povadite sve reklame pa napravite jedan reklama kanal, ili povadite sve dnevnike pa napravite dnevnik kanal, možda iz granda 1 i granda 2 povaditi najbolje hitove pa napraviti ekstra grand kanal, vrlo fleksibilna ideja svaka čast,može varijacija na temu milion da se napravi. Samo nebo je granica.
Da li je ovo zakonski dozvoljeno? Čitao sam prethodne stranice i ne vidim da li će se samo na ovom novom kanalu prenositi neki "ekskluzivni" sadržaji koji su do sada išli na normalnim SK kanalima?
Locked