Nisam ja ovdje davao tvrdnje nego ti a ja te samo pitam na osnovu cega to tvrdis. Zeljo ima bolji napad a Sarajevo bolju odbranu. Koje su to igracke "velicine" u ekipi Sarajeva koji daju prednost klubu za kojeg navijas.slucajan wrote: ↑28/11/2019 15:24Ništa majstore, u pravu si.hrasno38 wrote: ↑28/11/2019 15:20A sta je po tebi statisticki bitan podatak na kojem temeljis svoje tvrdnjeslucajan wrote: ↑28/11/2019 15:15
Jedan od te dvojice je upravo i jedini igrač gostiju koji je vrijedan spomena, a drugi, upravo ono što si i rekao, imao je neku karijeru, ali već 5 godina može igrati, a i ne mora.
Opet, ovo je moje mišljenje, ti imaš svoje, koje uglavnom temeljiš na statističkim nebitnim podacima ili kao u ovom slučaju, događajima iz neke daleke prošlosti.![]()
Halali što sam iznio svoje mišljenje.
Mehmedova karijera iz DInama, tamo nekad oko 2010. godine bi trebala biti presudan faktor u subotu.
To bi trebalo anulirati nedostatke gostiju na poziciji golmana, bekova, zadnjih veznih, kao i krila.
Sve ostalo je ok.
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#31801 Re: Sarajevski derbi
-
todd_smith
#31802 Re: Sarajevski derbi
vidi se da ne pratis domaci fudbal cim mislis da imamo bolju odbranu 
- hrasno38
#31803 Re: Sarajevski derbi
Pa ako jedna odbrana primi 12 a druga 18 valjda je bolja ona koja primi manjetodd_smith wrote: ↑28/11/2019 15:42 vidi se da ne pratis domaci fudbal cim mislis da imamo bolju odbranu![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#31804 Re: Sarajevski derbi
Zar nemamo?todd_smith wrote: ↑28/11/2019 15:42 vidi se da ne pratis domaci fudbal cim mislis da imamo bolju odbranu![]()
Stoperski par nema nijedna ekipa u ligi da može rame o rame s našim.
- slucajan
#31805 Re: Sarajevski derbi
@hrasno38
Pa ne znam baš po čemu je napad željezničara bolji od napada Sarajeva. Možda jesu postigli više golova, ali iz razloga što je nama do nedavno ekipa bila prepolovljena.
Ako ćemo se dotaći statističkih parametara (tvoja specijalnost), a da ne idemo unazad desetak godina, možemo do prošle, šampionske, sezone domaćina.
Kvartet (Rahmanović, Tatar, Velkoski i Ahmetović), iz napada aktuelnog osvajača duple krune je postigao 46 golova na 33 prvenstvene utakmice (1,39 po utakmici), a u subotu će im biti tek druga utakmica u ovoj sezoni da počinju zajedno, prva je bila protiv Veleža u prošlom kolu i postigli su dva gola.
Očekujem da se zadrže na tom prosjeku. Ako se tome doda da igraju vjerovatno protiv najlošije odbrane lige, prosjek bi trebali i popraviti...
Pa ne znam baš po čemu je napad željezničara bolji od napada Sarajeva. Možda jesu postigli više golova, ali iz razloga što je nama do nedavno ekipa bila prepolovljena.
Ako ćemo se dotaći statističkih parametara (tvoja specijalnost), a da ne idemo unazad desetak godina, možemo do prošle, šampionske, sezone domaćina.
Kvartet (Rahmanović, Tatar, Velkoski i Ahmetović), iz napada aktuelnog osvajača duple krune je postigao 46 golova na 33 prvenstvene utakmice (1,39 po utakmici), a u subotu će im biti tek druga utakmica u ovoj sezoni da počinju zajedno, prva je bila protiv Veleža u prošlom kolu i postigli su dva gola.
Očekujem da se zadrže na tom prosjeku. Ako se tome doda da igraju vjerovatno protiv najlošije odbrane lige, prosjek bi trebali i popraviti...
- Logovan
#31806 Re: Sarajevski derbi
Ma nemamo mi ništa, sve nam je loše, dosta taraba, novi igrači promašaji, itd.Tomahawk11 wrote: ↑28/11/2019 15:46Zar nemamo?todd_smith wrote: ↑28/11/2019 15:42 vidi se da ne pratis domaci fudbal cim mislis da imamo bolju odbranu![]()
-
todd_smith
#31807 Re: Sarajevski derbi
Zrinjski ima najbolje organizovanu odbranu.Tomahawk11 wrote: ↑28/11/2019 15:46Zar nemamo?todd_smith wrote: ↑28/11/2019 15:42 vidi se da ne pratis domaci fudbal cim mislis da imamo bolju odbranu![]()
To sto su izgubili diskutabilno 2 najbolja napadaca lige u 2 sezone, to je vec druga stvar sto se tice njihove pozicije na tabeli
ti samo negativu siris ccLogovan wrote: ↑28/11/2019 15:54Ma nemamo mi ništa, sve nam je loše, dosta taraba, novi igrači promašaji, itd.Tomahawk11 wrote: ↑28/11/2019 15:46Zar nemamo?todd_smith wrote: ↑28/11/2019 15:42 vidi se da ne pratis domaci fudbal cim mislis da imamo bolju odbranu![]()
Stoperski par nema nijedna ekipa u ligi da može rame o rame s našim.Ništa dobro u našoj ekipi.
![]()
-
gold'n'brown
#31808 Re: Sarajevski derbi
Rahman zabija cajnoslu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#31809 Re: Sarajevski derbi
Barbarić - Jakovljević....dobri su....i onaj Gojković, sad igraju sa tri CB.
Al opet kontam da ni jedan nije na nivou sa Šerbečićem, odnosno da je ovaj najbolji stoper lige.
Al opet kontam da ni jedan nije na nivou sa Šerbečićem, odnosno da je ovaj najbolji stoper lige.
- hrasno38
#31810 Re: Sarajevski derbi
Cekaj ajde se odluci da li pricamo o proslosti ili ne pricamo. Ono sto je bilo prosle sezone je proslo vrijeme i ako cemo posteno ovo Sarajevo iz ove sezone ni proslo nije pored onog Sarajeva iz prosle sezone. Kuci dobijate utakmice to je cinjenica ali na jadevite jade vecinom a napolju urijetko izuzev ako nije u pitanju neka lakrdija. Dalje prica kako ste vi od pocetka devastirani ozljedama je pomalo vec suplja jer vi ste devastirani zato sto vam izmedju ostalih ne igra Oremus koji je etu ugurao jednu loptu u gol ili Pidro??? To bi bilo isto da mi kazemo da nam nevjerovatno nedostaje Ermin Zec! Kvartet Rahmanović, Tatar, Velkoski i Ahmetović je igrao protiv Veleza pa da ne palamudimo opet kako ste dobili tu utakmicu. Od Ova 4 igraca u zadnjih 4-5 utakmica su igrala najmanje 3 i sta?? Jedino koga ste poderali je Siroki. Na kraju krajeva sama tabela zadnjih kola govori da je razlika izmedju bordo i plavih skoro pa nikakva. Cas su jedni na prvom mjestu cas drugi.slucajan wrote: ↑28/11/2019 15:49 @hrasno38
- hrasno38
#31811 Re: Sarajevski derbi
Definitivno jeste bez trunke dileme.Tomahawk11 wrote: ↑28/11/2019 16:00 Barbarić - Jakovljević....dobri su....i onaj Gojković, sad igraju sa tri CB.
- JoeyTribbiani
#31812 Re: Sarajevski derbi
hrasno38 wrote: ↑28/11/2019 16:01Cekaj ajde se odluci da li pricamo o proslosti ili ne pricamo. Ono sto je bilo prosle sezone je proslo vrijeme i ako cemo posteno ovo Sarajevo iz ove sezone ni proslo nije pored onog Sarajeva iz prosle sezone. Kuci dobijate utakmice to je cinjenica ali na jadevite jade vecinom a napolju urijetko izuzev ako nije u pitanju neka lakrdija. Dalje prica kako ste vi od pocetka devastirani ozljedama je pomalo vec suplja jer vi ste devastirani zato sto vam izmedju ostalih ne igra Oremus koji je etu ugurao jednu loptu u gol ili Pidro??? To bi bilo isto da mi kazemo da nam nevjerovatno nedostaje Ermin Zec! Kvartet Rahmanović, Tatar, Velkoski i Ahmetović je igrao protiv Veleza pa da ne palamudimo opet kako ste dobili tu utakmicu. Od Ova 4 igraca u zadnjih 4-5 utakmica su igrala najmanje 3 i sta?? Jedino koga ste poderali je Siroki. Na kraju krajeva sama tabela zadnjih kola govori da je razlika izmedju bordo i plavih skoro pa nikakva. Cas su jedni na prvom mjestu cas drugi.slucajan wrote: ↑28/11/2019 15:49 @hrasno38
U subotu nije loš ni X, pobjeda Želje odlična. Kako god da završi, mislim da ni vi, a ni mi nismo toliko stabilni da se može tvrditi da je nešto sigurno, gotovo, prelomilo. Ima još dosta utakmica.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#31813 Re: Sarajevski derbi
Haris Kaljanac sudi veliki derbi Sarajeva i Željezničara!
-
todd_smith
#31814 Re: Sarajevski derbi
Individualno mozda ne, ali kolektiv uzima titule.Tomahawk11 wrote: ↑28/11/2019 16:00 Barbarić - Jakovljević....dobri su....i onaj Gojković, sad igraju sa tri CB.
Lazic je katastrofa ove sezone, sem mozda drugo poluvrijeme na Kosevu po onoj kisi protiv Veleza.
-
todd_smith
#31815 Re: Sarajevski derbi
sudija je vaterni navijac sarajeva koji prosli derbi nije urucio niti jedan zuti karton igracu zeljeznicara 
teorije zavjera krecu 3,2,1...
teorije zavjera krecu 3,2,1...
- budzetlija
#31816 Re: Sarajevski derbi
Lazic nije na onom nivou jer nema Mujakica, zar to treba objasnjavati bilo kome a pogotovo navijaču FKS 
- slucajan
#31817 Re: Sarajevski derbi
Vjerovatno pratiš našu ligu, pa tako i Sarajevo, stalno ga komentarišeš, pa pretpostavljam da pratiš.hrasno38 wrote: ↑28/11/2019 16:01Cekaj ajde se odluci da li pricamo o proslosti ili ne pricamo. Ono sto je bilo prosle sezone je proslo vrijeme i ako cemo posteno ovo Sarajevo iz ove sezone ni proslo nije pored onog Sarajeva iz prosle sezone. Kuci dobijate utakmice to je cinjenica ali na jadevite jade vecinom a napolju urijetko izuzev ako nije u pitanju neka lakrdija. Dalje prica kako ste vi od pocetka devastirani ozljedama je pomalo vec suplja jer vi ste devastirani zato sto vam izmedju ostalih ne igra Oremus koji je etu ugurao jednu loptu u gol ili Pidro??? To bi bilo isto da mi kazemo da nam nevjerovatno nedostaje Ermin Zec! Kvartet Rahmanović, Tatar, Velkoski i Ahmetović je igrao protiv Veleza pa da ne palamudimo opet kako ste dobili tu utakmicu. Od Ova 4 igraca u zadnjih 4-5 utakmica su igrala najmanje 3 i sta?? Jedino koga ste poderali je Siroki. Na kraju krajeva sama tabela zadnjih kola govori da je razlika izmedju bordo i plavih skoro pa nikakva. Cas su jedni na prvom mjestu cas drugi.slucajan wrote: ↑28/11/2019 15:49 @hrasno38
Nije dovoljno da od tog kvarteta igraju 3, a od toga Velkoski na zadnjem veznom, Tatar na 50%, Rahmanović tek počeo, a čak i Ahmetovića nisu zaobišle povrede. Ovo su činjenice, nije nikakva izvlakuša, jer izvlakuša i ne treba, prvi smo i pored svih problema koje smo imali u prvih 16 kola, od 17. ne bi ih trebalo biti. povratkom Oremuša, Stanojevića i ostalih, svi mogu igrati ono gdje su najbolji.
Na tome temeljim optimizam, ako nisam bio dovoljno jasan, nije frka, objašnjavat ću i dalje, dosadno mi je na poslu.
Pozdrav.
-
Nadzorna_ploca
#31818 Re: Sarajevski derbi
Teren ce pokazati sve, dzabe palamudite.
-
al-em
#31819 Re: Sarajevski derbi
- agnostic_front
#31820 Re: Sarajevski derbi
Kad ce saopstenje?
-
LSD
#31821 Re: Sarajevski derbi
Oremuš i PidroJoeyTribbiani wrote: ↑28/11/2019 16:05
![]()
![]()
oremuš i pidro, fale im takva dva igrača od 1946. da budu najbolji klub na planeti Zemlji
napraviše mit od njih i njihovog izostanka, a ovamo nas nešto prozivaju.
Stvarno, što zvrkovi znaju nafatati pokemone, to ne zna niko
- hrasno38
#31822 Re: Sarajevski derbi
Koji prije lakta isto tako nije svirao krvnicki start s ledja nad igracem Zelje....pogledati na 9:20
- budzetlija
#31823 Re: Sarajevski derbi
Jel ovaj LSD neki zabavljac forumske mase, koliko upratih njegove postove tako mi djeluju 
Idu 3 bobe makar sudio i Amar licno
Idu 3 bobe makar sudio i Amar licno
-
al-em
#31824 Re: Sarajevski derbi
Da amar osim sudi zeljovci bi mu nasli neku manu.
Nece vas bolan spasiti ni ovaj dzoker od sudije.
Nece vas bolan spasiti ni ovaj dzoker od sudije.
-
LSD
#31825 Re: Sarajevski derbi
Dakle, bivši fudbaler sarajeva sudi derbi
only in

Pitanje za moderaciju: ko je ovaj budzetlija ? tukne na jednog lika koji je trajo nogiran, al nisam siguran...mah zapravo nebitno, svakako ce se sam izofirati ubrzo.

Pitanje za moderaciju: ko je ovaj budzetlija ? tukne na jednog lika koji je trajo nogiran, al nisam siguran...mah zapravo nebitno, svakako ce se sam izofirati ubrzo.