I reci mi realno... malo brže se i prolazi nema zaglavljivanja, zastoja i slično ? ... kružni tok u takvim okolnostima ima svoju funkciju ?
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#24526 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Optimist
#24527 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jucer sam prvi put vidio scenu, komercijala staje na Otoci, vozac nije usao na stanicu iako je ista bila slobodna. Iza njega patrola, povirise desno i vide da je stanica prazna a ovaj bezobrazno zauzeo traku.
Upalise rotaciju i za njim.
Ne znam koji je bio ishod, ali im je postupak za svaku pohvalu.
Upalise rotaciju i za njim.
Ne znam koji je bio ishod, ali im je postupak za svaku pohvalu.
-
rijads
#24528 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad 1 nije dovoljan:

- Ned071
#24529 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vidi štopki galskom smeću
-
kakaljin
- Ned071
#24531 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije pitanje sviđaju li se ili ne, nego rade li ili ne. ovakav lajt šou osim na galskom smeću se mogao vidjeti samo na kasetofonima koje su radnici hidrogradnje donosili iz iraka. ništaniščim...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#24532 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovakav light show često naprave stručni električari, najčešće na francuzima jer rade po šablonu, a kod francuza najčešće nije isti raspored žica. To sam se uvjerio na svom CD playeru, kaže u komelu momak, sva auta koriste žutu za memoriju, kod Pežoa smeđa.
- Ned071
#24533 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
je, i ja mislim da je do električara, majku im
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24534 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti si strucan, reci nam da rijesimo probleme..... 
- Travnički Noćni Šetač
#24535 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prema mom iskustvu najgori sa tim svjetlima i elektronikom istih su Fiati... Na velikom broju stisak kočnice zbunjuje žmigavac i slično...
-
Naslovnica
#24536 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta je sa ovim debilima ovih dana, je li ovo neka nova moda vozati sa upaljenim prednjim i zadnjim maglenkama?
Isto kao da retardi jedva dočekaju malčice smoga/magle (a avion komotno može da sleti kolika je vidljivost, stotine metara) da upale prednje i zadnje.
Zaista bespotrebno.
Jučer nekakav novi Tucson, ubi u oči zadnjim maglenkama, a vidljivost 20km.
I gomila debila.
Dajte ba ljudi, šta vam je, zna se kada i zašto se pale zadnje, a kada prednje maglenke.
Jebale vas one.
Isto kao da retardi jedva dočekaju malčice smoga/magle (a avion komotno može da sleti kolika je vidljivost, stotine metara) da upale prednje i zadnje.
Zaista bespotrebno.
I gomila debila.
Dajte ba ljudi, šta vam je, zna se kada i zašto se pale zadnje, a kada prednje maglenke.
Jebale vas one.
- JavierBosnia
#24537 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ide nekidan lik prema meni, svjetla su njemu rastimana on ubija, jos maglenke upalio, magle ni sekunde, cisto sveNaslovnica wrote: ↑28/11/2019 10:28 Šta je sa ovim debilima ovih dana, je li ovo neka nova moda vozati sa upaljenim prednjim i zadnjim maglenkama?
Zaista bespotrebno.
I gomila debila.
Jebale vas one.
Ja blicam zbog maglenki i svjetala mu nakaradnih, on meni duga pali da mi pokaze da nije ukljucio.
Pa kontam se samo to i zmigavce od svjetala na autu nisi popalio
- Ned071
#24538 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja nisam stručan, ja sam samo malo stručan...
- beni-bu-man
#24539 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kao sto moj kolega s posla kaze, kad sam ga pito sto maglenke pali, kaze "mocnije izgleda" et debilaNaslovnica wrote: ↑28/11/2019 10:28 Šta je sa ovim debilima ovih dana, je li ovo neka nova moda vozati sa upaljenim prednjim i zadnjim maglenkama?
Zaista bespotrebno.
I gomila debila.
Jebale vas one.
- Travnički Noćni Šetač
#24540 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po mom mišljenju trenutno je to situacija koja će nažalost trajati iz najmanje dva razloga:
- loša izmjena ZOBS-a u dijelu ukidanja zabrane maglenki ako nije magla
- loše izvođenje tehničkih pregleda gdje se ne vrši provjera usklađenosti svjetlosnog snopa regloskopom ( čast izuzecima)
Naravno treba malo i biti papak pa koristiti maglenke na taj način, a relativno često se desi da ljudi popravljaju auta dijelovima sa otpada pa kupe dijelove sa auta sa volanom na desnoj strani, a nikad ne preklope klapnu na farovima kontra i onda imamo lijevo far koji ubija redom i desni koji ne osvijetli ni pješaka ni znak ni ništa što bi trebao...
- loša izmjena ZOBS-a u dijelu ukidanja zabrane maglenki ako nije magla
- loše izvođenje tehničkih pregleda gdje se ne vrši provjera usklađenosti svjetlosnog snopa regloskopom ( čast izuzecima)
Naravno treba malo i biti papak pa koristiti maglenke na taj način, a relativno često se desi da ljudi popravljaju auta dijelovima sa otpada pa kupe dijelove sa auta sa volanom na desnoj strani, a nikad ne preklope klapnu na farovima kontra i onda imamo lijevo far koji ubija redom i desni koji ne osvijetli ni pješaka ni znak ni ništa što bi trebao...
-
Naslovnica
#24541 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo ja danas kupio novi far jer mi se na starom nije mogao naštimati snop, otišao motorčić, šta li.
Uglavnom, vozačev far mi "baca u nebo", nije se mogao spustiti ni mehanički ni električno, rasklimalo se nešto unutra.
Sutra-prekosutra idem da promijenim, zbog sebe, a najviše zbog ostalih vozača.
Stvarno se neugodno osjećam kada znam da imam problem sa farom, ali nije da ništa ne poduzimam da to riješim i nije da me boli briga.
Ide novi far i to je to.

Uglavnom, vozačev far mi "baca u nebo", nije se mogao spustiti ni mehanički ni električno, rasklimalo se nešto unutra.
Sutra-prekosutra idem da promijenim, zbog sebe, a najviše zbog ostalih vozača.
Stvarno se neugodno osjećam kada znam da imam problem sa farom, ali nije da ništa ne poduzimam da to riješim i nije da me boli briga.
Ide novi far i to je to.
- Travnički Noćni Šetač
#24542 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
...
Upravo to i pričam... pored ona dva osnovna uzroka koje sam naveo ima i onaj ispod treći... bez obzira na zakon treba radi sebe podesiti svjetla i uopšte pregledati i popraviti vozilo... iako ima tehničkih pregleda koji to rade, sjeti se kad ti je na tehničkom pregledu pod obavezno provjeravan snop svjetlosti...
-
zdruzdjo
#24543 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Travnički Noćni Šetač wrote: ↑28/11/2019 08:37
I reci mi realno... malo brže se i prolazi nema zaglavljivanja, zastoja i slično ? ... kružni tok u takvim okolnostima ima svoju funkciju ?
Vjeruj na tom kruznom svako jutro ostavim 10 a ponekad kad kisa pada i izadju na cestu ljetni vozaci, i 20-ak minuta. Svako jutro sam tu u isto vrijeme. Ne kazem, moze se krenuti i ranije pa se izbjegne guzva.
Jutros bukvalno sam na izlazu iz kruznog bio za dvije minute. Gledao sam na sat. Znaci, nije do spice , odnosno kolicine auta na cesti, nego je do bahatih, nesposobnih, glupavih.... vozaca.
- Travnički Noćni Šetač
#24544 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bio sam par puta u toj špici na tom mjestu i vidio to o čemu pričaš... zato sam i pitao... i pretpostavio sam da je ustvari moguće brže i efikasnije prolaziti kada svi poštuju ...zdruzdjo wrote: ↑28/11/2019 11:05 Vjeruj na tom kruznom svako jutro ostavim 10 a ponekad kad kisa pada i izadju na cestu ljetni vozaci, i 20-ak minuta. Svako jutro sam tu u isto vrijeme. Ne kazem, moze se krenuti i ranije pa se izbjegne guzva.
Jutros bukvalno sam na izlazu iz kruznog bio za dvije minute. Gledao sam na sat. Znaci, nije do spice , odnosno kolicine auta na cesti, nego je do bahatih, nesposobnih, glupavih.... vozaca.
- Laplace
#24545 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
... i tako dođosmo do onoga u čemu se svi trojica slažemo - nije do broj aauta nego do kulture. Sa istim brojem auto + dva policajca = nema gužve.Travnički Noćni Šetač wrote: ↑28/11/2019 08:37I reci mi realno... malo brže se i prolazi nema zaglavljivanja, zastoja i slično ? ... kružni tok u takvim okolnostima ima svoju funkciju ?
Dvaput ništa je ništa, matematika je jasna.
- Laplace
#24546 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sjećam se prije nekih 17-18 godina ja kao početnik vozim, komšija sa mnom, malo magle i ja upalim maglenke. Komšija kaže "gasi to, kazniće te, maglenke uključuješ kad je smanjena vidljivost i ne smiju raditi kad nema ili jedva ima magle".Naslovnica wrote: ↑28/11/2019 10:28 Šta je sa ovim debilima ovih dana, je li ovo neka nova moda vozati sa upaljenim prednjim i zadnjim maglenkama?
Zaista bespotrebno.
I gomila debila.
Jebale vas one.
A navodno ljudi spajaju (ili su tad to radili) maglenke tako da se uključe čim uključiš svjetla.
- Laplace
#24547 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako bi moćno izgledala kazna da idioti nisu iz ZOBS-a izbacili odredbu da je korištenje maglenki kad nema magle kažnjivo.beni-bu-man wrote: ↑28/11/2019 10:44Kao sto moj kolega s posla kaze, kad sam ga pito sto maglenke pali, kaze "mocnije izgleda" et debilaNaslovnica wrote: ↑28/11/2019 10:28 Šta je sa ovim debilima ovih dana, je li ovo neka nova moda vozati sa upaljenim prednjim i zadnjim maglenkama?
Zaista bespotrebno.
I gomila debila.
Jebale vas one.
- corsa
#24548 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma prednje i ne smetaju, bar meni nikad nisu smetale. Ali ovo sa zadnjim je fakat katasrofa, ubiše u oči, a što kažeš, čim je malo magle isto kao da jedva dočekaju. 
- beni-bu-man
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#24550 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja takvim potegnem ruĆnubeni-bu-man wrote: ↑28/11/2019 15:42
ma debili, ja sam jednom na autoputu s merakom potego zadnje jer lik nije htio ugasiti duga