Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#44176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote: 27/11/2019 23:26 malo između redova da pročitamo:
U nauci, u životu pa i u politici, kada dođeš u poziciju da zadate ciljeve, pa i obećanja, ne možeš ostvariti na jedan način, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da pronađeš neki drugi način da to uradiš. Posebno kada su ti data riječ i zacrtani plan i program bitniji od političke popularnosti ili glasova na sljedećim izborima, na koje svakako ne računaš. U svakom slučaju, u proteklih godinu dana mnogo toga je urađeno, a moglo se i još više. Suradnja sa kolegama iz kluba je bila korektna, određena neslaganja sa rukovodstvom stranke davno elaborirana. No, ne treba se nikada osvrtati unazad, osim da bi se shvatile greške i na njima učilo. Na kraju, očekujem da ćemo kroz novu parlamentarnu grupu moj imenjak i ja značajno efikasnije doprinijeti realizaciji zacrtanih 300 mjera šestorke (sada još jače sedmorke), a posebno iz oblasti obrazovanja i nauke. I da na kraju, za one zlurade, mi smo u raji mogli sve oprostiti, ali papke (a posebno one političke) nikada 😊
damir se ne misli kandidirati na sljedećim izborima, nezadovoljan je vladom, jer je mogla više. pojavila se nova parlamentarna grupa koja šestorku pretvara u sedmorku i traži svoje mjesto u preraspodjeli fotelja. ako se ne udovolji, moglo bi se sasvim slučajno glasovati za vladu koja će učiniti više...

namazan je profa. što bi se u mojoj staroj mahali reklo, odradio ih je kao levate.
To sto ti radis, nije citanje izmedju redova vec izvlacenje iz konteksta. Za takve kao ti je damir napisao poruku na kraju. Da bi lakse prepoznao, ofarbao sam ti crvenom bojom..

A uz to, cudi me sto nisi oznacio ovo velikim slovima sto pise
bingov buraz

#44177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bingov buraz »

Šteta,stranka koja je imala potencijal.
Prpa.ba

#44178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Koliko sam ja shvatio, Niksic i Marjanovic ce formirati jednu, a Pleho i Pecikoza drugu parlamentarnu grupu, sve radi "efikasnije" raspodjele budzetskih sredstava za paralamentarne grupe. :D
Control panel

#44179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Kaze marjanovic mi u raji nismo mogli oprostiti papke posebno one politicke.

Pa kud ce veci papak i to politicki od tebe. Huljo. Promijenio si stranaka ni sam ne znas koliko i za koga igras.
Kako mozes sam sebe pogkedati u ogledalo. Niko ti ne valja samo ti valjas. To sve govori o tebi.
Control panel

#44180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Prpa.ba wrote: 28/11/2019 08:41 Koliko sam ja shvatio, Niksic i Marjanovic ce formirati jednu, a Pleho i Pecikoza drugu parlamentarnu grupu, sve radi "efikasnije" raspodjele budzetskih sredstava za paralamentarne grupe. :D
Danasnji politicari su lojalni samo parama. Kakve stranke, ideje, ideologije, programi, majka, gradjani...
Samo lova.
nosara

#44181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Bosanski_kralj wrote: 27/11/2019 21:25
Mogu sad potvrditi da se NS ne ponaša kao partner SDP-u. Zajebali su SDP gdje god su stigli, a ustvari su prdimahovina od stranke (svugdje osim u Sarajevu).

A pa dječaci nećemo se tako igrati.
Pederska klijentelisticka govna.

A ni sdp nije nista bolji.
nosara

#44182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Dakle, sve ovo oko Pazarica sabka je izvela da bi razjebala sestorku? Cestitam.
Styling

#44183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Styling »

putokaz1 wrote: 27/11/2019 19:20 Ko čini klub nezavisni....Damir 1 ,Damir 2 ...iii :D
+ Pecikoza
Nivelacija

#44184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Uraditi ce Forto jos koju video prezentaciju i reklamu sta su radili i sta rade a sve to sponzorirati sa 100 k KM..
Bice bolje pojacat samo rad i promociju na drustvenim mrezama i portalima..
Kikibombona

#44185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

zippoo87 wrote: 28/11/2019 00:00 ima u stranci jos nezadovoljnih a svi redom imaju problem sa Sabinom,koja ocito ima prevelik uticaj u stranci
samo mi je glupo ovakvo ponasanje...tu si dok te svi tapsu po ramenima i ulizuju ti se a prvom prilikom kada ti neko odgovori sa NE,svi napustaju i odlaze u neke nove avanture
ovog Damira fakat ne kontam...dobio mandat,neka se bori u Skupstini,neka predlaze i tu neka proba nesto svoje progurati a on se izgleda samo preko portala "bori"
evo ja se ne sjecam neke njegove inicijative od kako je u vlasti ispred NSa
Ma to je normalna stvar, dolasci i odlasci. Preveliki broj ljudi da bi se svi slagali.

Damir je dosao u stranku i odmah ju pokusao preuzeti. Da je dosao u moju raju ne bi mogao preuzeti inicijativu preko noci. Valjda, ako dodjes u neko drustvo, trudis se uklopiti, prihvatiti pravila igre i vremenom povecavati utjecaj. Damir hoce da kao novi kolac odmah sve preuzme. I ako ne uspije, naljuti se. Ne ide brate.
Patton44

#44186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Kikibombona wrote: 28/11/2019 09:15
zippoo87 wrote: 28/11/2019 00:00 ima u stranci jos nezadovoljnih a svi redom imaju problem sa Sabinom,koja ocito ima prevelik uticaj u stranci
samo mi je glupo ovakvo ponasanje...tu si dok te svi tapsu po ramenima i ulizuju ti se a prvom prilikom kada ti neko odgovori sa NE,svi napustaju i odlaze u neke nove avanture
ovog Damira fakat ne kontam...dobio mandat,neka se bori u Skupstini,neka predlaze i tu neka proba nesto svoje progurati a on se izgleda samo preko portala "bori"
evo ja se ne sjecam neke njegove inicijative od kako je u vlasti ispred NSa
Ma to je normalna stvar, dolasci i odlasci. Preveliki broj ljudi da bi se svi slagali.

Damir je dosao u stranku i odmah ju pokusao preuzeti. Da je dosao u moju raju ne bi mogao preuzeti inicijativu preko noci. Valjda, ako dodjes u neko drustvo, trudis se uklopiti, prihvatiti pravila igre i vremenom povecavati utjecaj. Damir hoce da kao novi kolac odmah sve preuzme. I ako ne uspije, naljuti se. Ne ide brate.
Ocito da mu takva pravila igre ne odgovaraju i odlucio da napusti drustvo.
Banksy

#44187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote: 28/11/2019 08:41 Koliko sam ja shvatio, Niksic i Marjanovic ce formirati jednu, a Pleho i Pecikoza drugu parlamentarnu grupu, sve radi "efikasnije" raspodjele budzetskih sredstava za paralamentarne grupe.
Da, samo to.
mahalik

#44188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mahalik »

Odgovor Marjanovica na izjave Sabine C. Da je njegovo napuštanje NS 6. Ili 7. funkcija koju je napustio u zadnjih 5 godina
Možda bih i zamjerio ovakve naslove prije par godina, no shvatio sam da postoji velika razlika u nijetu ljudi prilikom ulaska u politiku. Jednima je ona jedini izvor primanja, a drugima je prostor u kojem žele mijenjati stvari nabolje. Stoga, ne treba čuditi što ovi drugi ne zamjeraju ovim prvima kada izjave ovako nešto.
madner

#44189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Oboje moze biti istinito. Sabina je dio problema a Marjanovic nije bio dio rjesenja.
Roccohljup

#44190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Banksy wrote: 28/11/2019 09:45
Prpa.ba wrote: 28/11/2019 08:41 Koliko sam ja shvatio, Niksic i Marjanovic ce formirati jednu, a Pleho i Pecikoza drugu parlamentarnu grupu, sve radi "efikasnije" raspodjele budzetskih sredstava za paralamentarne grupe.
Da, samo to.
to je pravi i jedini nijet :izet:
tutku

#44191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

mahalik wrote: 28/11/2019 10:02 Odgovor Marjanovica na izjave Sabine C. Da je njegovo napuštanje NS 6. Ili 7. funkcija koju je napustio u zadnjih 5 godina
Možda bih i zamjerio ovakve naslove prije par godina, no shvatio sam da postoji velika razlika u nijetu ljudi prilikom ulaska u politiku. Jednima je ona jedini izvor primanja, a drugima je prostor u kojem žele mijenjati stvari nabolje. Stoga, ne treba čuditi što ovi drugi ne zamjeraju ovim prvima kada izjave ovako nešto.
kao sto @zipo87 vec rece ocito je da je Sabina jedan od uzroka neslaganja i internih turbulencija u stranci. Moje misljenje je da je damir takodjer pogrijesio sa ovim cinom i onim prethodnim napustanjem predsjednistva stranke, ponekad ostavlja utisak razmazenog djeteta koje ne dobije sto mu je obecano. on jeste izigran nakon izbora medjutim nije da nije nista dobio, dobio je sasvim dovoljno i odlicnu osnovu da se dalje bori u stranci, sto je legitimno.

ovaj njegov komentar je sigurno na mjestu, sabina je zadnja koja to treba komentarisati, guzice bi dala da se uvali na drzavne jasle sto je eventually i fakt vec godinama, i u njenom i u muzevom slucaju. nacelno damirov izlazak iz kluba i povlacenje u stranci ne mora samo po sebi biti problem, ali trend definitivno jeste, jer sve se vise tamo pitaju pogresni ljudi poput sabine, nasihe, camdzica i slicnih. na kraju krajeva, vidjecemo kakav ce biti njihov klub u pd pfbih, pa cemo ga uporediti sa onim kada je jedini zastupnik bio denis.
statixx

#44192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Sabina i ne krije svoju ljubav prema budzetarijatu. Sinoc je kazala da voli i uziva u svom poslu.

A sto se tice nijeta, mogao je obrazloziti koje su mu namjere bile kada se odlucio da udje u NS.
Kikibombona

#44193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

statixx wrote: 28/11/2019 12:01 Sabina i ne krije svoju ljubav prema budzetarijatu. Sinoc je kazala da voli i uziva u svom poslu.

A sto se tice nijeta, mogao je obrazloziti koje su mu namjere bile kada se odlucio da udje u NS.
Niko ne ide u politiku iz altruistickih motiva. Nekoga motivise moc, nekoga novac, nekoga popularnost itd.

Razlika je u tome sto neki ljudi hoce i znaju i raditi, neki nece i ne znaju. A najgori su oni kojima je motiv kriminal i korupcija, a takvih je u BiH najvise.

Sabina posteno zaradi svoju platu ako je uporedimo sa drugim kolegama u parlamentu.
statixx

#44194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Slazem se. Kad bi svako radio svoj posao kako treba manje bi se bavili budzetlijama. Ali neko kopa nos i zjeva, a neko zaista radi, da ne govorimo o razlikama u korupciji.
emric

#44195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali koga

Post by emric »

piupiu wrote: 26/11/2019 08:47
Forto i Konaković su bili i pred Vječnom vatrom, i na Vracama i na Kovačima. Imaju slike, ne mogu ih sada tražiti
Ja na Kovačima vidjeh Konakovića i Jusku, a Fortine ni sjene ne vidjeh.
izvrsni direktor wrote: 26/11/2019 09:10 Jel te sramota bar malo?
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... bih/358513
Čega, istine? 😂

Daj sliku Forte na Kovačima, dobiješ od mene dukat.
drug_profi wrote: 26/11/2019 08:22 E ovako, post ću ti prijaviti.
A Kovači sa 25.novembrom imaju zajedničko vrlo malo. I nisu Kovači jedino groblje gdje su sahranjivani zaslužni. Ako se ne varam i Caco je na Kovačima, čovjek koji je ukaljao našu časnu borbu. Da ne pominjem ventilatora.
Čuj vrlo malo? 😂

I dalje nema odgovora zašto na Kovačima, na praznik domovine, kada se odaje počast braniteljima, nema premijera kantona?
drug_profi

#44196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

emric wrote: 28/11/2019 13:03
Čuj vrlo malo? 😂

Dobro. Nimalo...
kmirsad

#44197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Malo pikanterija.Ova grupa je par mjeseci tri majke dojila, pregovarala sa tri stranke i tvrdila pazar.Dvije veče i jednom malom, lokalnom. Pregovori su bili teški. Najbliži su bili DF-u. Na par dana prije bili i sa ŽK, u kasnim nočnim satima, kod Rumenog na ribnjaku u kafani... Ovaj im obečao kule i gradove, a onda ih otkačio, tražili previše. Tada su prelomili da idu u NS, rasporede se i preuzmu je
MUNAFIK

#44198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

Treba baš pitat Fortu koji ke njegov problem sa Kovacima???

Da se zna da li ima.probkem ili nema... Ako nema zasto ne dolazi???
Hakiz

#44199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

MUNAFIK wrote: 28/11/2019 13:29 Treba baš pitat Fortu koji ke njegov problem sa Kovacima???

Da se zna da li ima.probkem ili nema... Ako nema zasto ne dolazi???
Ako dođe pred Vječnu vatru, a ne dođe na Kovače?
emric

#44200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emric »

drug_profi wrote: 28/11/2019 13:15
emric wrote: 28/11/2019 13:03
Čuj vrlo malo? 😂

Dobro. Nimalo...
Odlično. Nisam ni sumnjao da će simpatizer tzv NS zarad tih simpatija okretati leđa i onima koji su ginuli da bismo danas imali mir i da bi Forto mogao biti premijer. Ne odnosi se nužno na tebe, da se ne nađeš opet uvrijeđen, u pitanju je suština iskvarene ideologije.
MUNAFIK wrote: 28/11/2019 13:29 Treba baš pitat Fortu koji ke njegov problem sa Kovacima???
Ne treba ga pitati, njih je lahko pročitati.

Ono što oni neće otvoreno da kažu je da ih ne zanimaju žrtve posljednjeg rata i da odbacuju i Armiju RBiH i borce i Aliju i bošnjaštvo i sve što je mučnom borbom dovedeno u ravnopravnost i slobodu. Dakle nije izmišljeno nego oslobođeno. Nakon stotinjak godina zabrane, izmišljanja "srpsko-hrvatskog" jezika kao zamjene za bosanski jezik, taj naš jezik je vraćen gdje mu je mjesto. Identitet Bošnjaka, koji je također bio zabranjen od četnika, ustaša i sličnih režima je također vraćen gdje mu je mjesto. Alija je značajna ličnost, što mu priznaju i prijatelji i neprijatelji. Jedina multietnička, legalna vojna sila u ratu bila je Armija RBiH. Sve druge su bile saučesnici u agresijama s dvije strane, djelimično ili u potpunosti. Čast pojedinim strukturama koje nisu slijedile politike Zagreba i Beograda, kao što su neke jedinice HVO-a i sl. To nije nečije puko mišljenje, to su rekle sudske presude. Ali eto to su sve stvari koje se ne sviđaju ideolozima i simpatizerima tzv NS, jer njima je valjda bliže i prihvatljivije njihovo dezerterstvo, uz srbofiliju i kroatocentričnost, strah od vlastitih identiteta i kompleksa. Oni se stide svojih imena, etničkog naslijeđa, religije, kulture, običaja. Oni glorifikuju one koji su htjeli da nas nema. Jadno. Ali i smiješno. I zato će im ovo biti ne samo prvi nego i zadnji mandat, jer Bosna i Bošnjaci se nikom ne saginju.
Last edited by emric on 28/11/2019 14:00, edited 1 time in total.
Locked