Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#1276 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Ironman_88 wrote: 25/11/2019 12:12 Godina dana treniranja po NBA standardima/igranja u G ligi mu donijela veći skok u razvoju nego čitavo vrijeme provedeno u Cedeviti, toliko o tome da ne treba ići rano preko bare.
Ma pun pogodak, a i ne možeš u Cedeviti dobiti ugovor od 2 miliona dolara.
Nadzorna_ploca

#1277 Re: Džanan Musa

Post by Nadzorna_ploca »

Musa mi nekad ide na zivce ali decko je borac i svaka mu cast.
20 godina, igra u NBA i igrati ce verovatno i dalje. Sta ste vi uradili u zivotu pa njemu trazite mahanu? Kakvo poredjenje sa Lukom, jeste pri zdravoj svijesti? Luka je sa neke nepoznate planete, genijalac i neponovljiv.
Musa ima puno toga da popravi, znamo to svi zna i on ali koprca se i ide za svojim snovima.. Uspio je u onome sto masa djecaka ovdje nije a sanjaju isto kao i on. Tako da..grow up people.
JThomas

#1278 Re: Džanan Musa

Post by JThomas »

kad već igra nešto - neće nigdje više naučiti niti će igdje više ojačati tijelo, čak i da ne uspije ostati u nba.
90minut

#1279 Re: Džanan Musa

Post by 90minut »

Više poena to ce doci valjda vremenom, al' gledam mu hajlajte s glavne stranice i tacno sam se sjebao koliko se ovdje kuka a lik svojim djelovanjem je zaslužan isto koliko su ovi pogodili trojke i ono zakucavanje Allena cini mi se.

Sve u svemu odlicna partija nije ni cudo što ga hvali trener, nadam se i više poena u narednom periodu a doci ce i oni kad se više opusti na parketu kad bude prebacivao loptu preko pola.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1280 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Posebno dobru i važnu rolu Musa je za Netse odigrao u posljednjih 12 minuta utakmice. Postigao je trojku za vodstvo Netsa rezultatom 86:84, a potom je odigrao i dobru odbranu i u kontri postigao nove poene za plus četiri Mrežica (88:84).
90minut

#1281 Re: Džanan Musa

Post by 90minut »

Eh na ovaj nacin sebi izboriš sigurnih 15 - 20 minuta u naredne 3 utakmice
Diwan

#1282 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Kažu pojavio se Vrabac u Netsima :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1283 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Nigdje veze poređenje.
Ironman_88

#1284 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Jel ono Kurucs ispao iz rotacije? Kontam čitavo vrijeme neka ozljeda u pitanju, a vidim sinoć igrao garbage time, zadnja vijest što sam sada na brzaka našao u vezi njega:
Rodions Kurucs has been assigned to the Nets' G-League affiliate in advance of their game on Sunday.
Kurucs has picked up four DNPs in the last five games and has generally been out of the rotation to start the season, so this is a good chance to him to get some good playing time. He had a very good rookie season for the Nets, and hopefully this gets him going again.

SOURCE: Anthony Puccio on Twitter
Nov 17, 2019, 11:14 AM ET
Tomahawk11
Globalni moderator

#1285 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Igra mu je u skladu s prezimenom. Musa je svemirski brod za njega.
Ironman_88

#1286 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Tomahawk11 wrote: 28/11/2019 09:15 Igra mu je u skladu s prezimenom. Musa je svemirski brod za njega.
Prošle godine je na parketu izgledao kao da je svjetlosnim godinama ispred Muse, što isto govori koliki je skok Musa napravio za godinu dana. Doduše Kurucs je primarno PF pa tek ond SF, a Musa SF/SG, ne bore se za istu poziciju.
Vsvp

#1287 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

Šut za tri mu je 2 od 16 u zadnjih 5 utakmica.
Šta dalje pričati i hvaliti ga kako igra dobru odbranu?
Igra i Vrabac dobru odbranu, nije loše poređenje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1288 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Vsvp wrote: 28/11/2019 09:25 Šut za tri mu je 2 od 16 u zadnjih 5 utakmica.
Šta dalje pričati i hvaliti ga kako igra dobru odbranu?
Igra i Vrabac dobru odbranu, nije loše poređenje.
Ti nešto novo otkrio?

da ima bolji šut igrao bi bar 25 minuta po utakmici.

Cijelo vrijeme pričamo kako je šut problem.

Ne igra samo dobru odbranu, igra dobro sve osim šuta.

Jesi pogledao neku utakmicu u kojoj je igrao ili samo box score?
Vsvp

#1289 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

Ironman_88 wrote: 25/11/2019 12:12 Godina dana treniranja po NBA standardima/igranja u G ligi mu donijela veći skok u razvoju nego čitavo vrijeme provedeno u Cedeviti, toliko o tome da ne treba ići rano preko bare.
Za mjesec dana u Feneru bi više naučio i napredovao nego što je za godinu u toj razvojnoj ligi.
Logovan

#1290 Re: Džanan Musa

Post by Logovan »

Thorgerson wrote: 22/11/2019 09:33 Stoga, pustite se više sa tom šuljom pričom "trebao ostati rano je". Nije rano. Ako je u timu, ako igra. Nije rano. Kraj priče.
:thumbup: Ovo sam uvijek govorio, ali džaba objašnjavati. A i za ostatak posta... :thumbup:

Najgore mi je ovo poređenje sa Lukom. Luka sa 17, 18 godina dominirao u Realu i već je bio par svjetlosnih godina iznad Muse. A Musa igrao u Cedeviti. :-) Mislim nisu za poređenje uopšte. To što je Luka ostvario nešto u Europi, ne znači da je i Džanan trebao. Svako ima u karijeri svoj put do najvećih uspjeha. Pa Musu iz kluba konstantno hvale koliko sam upratio, ovo nešto govori majku mu.
JThomas

#1291 Re: Džanan Musa

Post by JThomas »

ma ovo pišu likovi koji su nekad nešto igrali i izvisili. k'o imači pojma iz stranaka na politici.
Vsvp

#1292 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

Ja nemam pojma osim što malo gledam i pratim , nisam baš neki igrač :D
Znam samo da se malo derište zaletilo na Mozgova koji bi ga za doručak pojeo i kasnije na svog kapitena koji ga je smirivao . I time je naveo čitavu dvoranu da psuje i vrijeđa jednog Teletovića .
Odma u startu mi je pokazao kakva je ličnost .
Evo trenutno je u Feneru momak iz Zenice Tarik Biberović , 2 godine mlađi i isto veliki talenat , ali uz pravu školu vidjet ćemo gdje će biti jedan a gdje drugi za 2 godine .
JThomas

#1293 Re: Džanan Musa

Post by JThomas »

znači pričamo o ličnosti.

fenerova rotacija bekova su de colo, melih, sloukas, dixon i westermann. dakle, nije realno da bi igrao velike minute u najvažnijim utakmicama. tamo nema rebuildinga i pritisak je uvijek na titulama i da se opravdaju pare. igrao bi u turskom prvenstvu protiv ekipa kojima su pretežno prva, druga i treća opcija upravo likovi iz g lige koji teško da će ikad prismrditi nba. i to je kao bolje nego igrati u g ligi, a sad već i u nba. da ne govorim o razlici u treningu snage i kondicije.
kakavdanakneiskustvu

#1294 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

tesko da bi musa u evropi igrao beka,sa 204,205 cm visine
Thorgerson

#1295 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

Vsvp wrote: 28/11/2019 10:01 Ja nemam pojma osim što malo gledam i pratim , nisam baš neki igrač :D
Znam samo da se malo derište zaletilo na Mozgova koji bi ga za doručak pojeo i kasnije na svog kapitena koji ga je smirivao . I time je naveo čitavu dvoranu da psuje i vrijeđa jednog Teletovića .
Odma u startu mi je pokazao kakva je ličnost .
Evo trenutno je u Feneru momak iz Zenice Tarik Biberović , 2 godine mlađi i isto veliki talenat , ali uz pravu školu vidjet ćemo gdje će biti jedan a gdje drugi za 2 godine .
Kakav si ti bio sa 17-18 godina.

Lik je sad dijete, a pogotovo je tada bio.

I sta god da je uradio, Teletovic je igrac i nije njegovo da on odlucuje sta i kako. I ok, ako je kao kapiten i imao pravo, onda je trebao da djeluje pedagoski i da mu objasni i pojasni. A ne da ga davi usred dvorane. I normalno da ce mu raja psovati. Trener je tu i trener je trebao da odluci jel Musa pogrijesio i sta je uradio. Ali naravno Teletovic je uvijek bio iznad trenera u ovoj nasoj vukojebini, dok je vani gdje je igrao bio manji od makovog zrna. Uz svo postivanje Teletovica to je cinjenica, vecinu nasih selektora nije fermao ni 2%.
Last edited by Thorgerson on 28/11/2019 10:49, edited 1 time in total.
JThomas

#1296 Re: Džanan Musa

Post by JThomas »

super, na trojci su mu datome i kalinić. dakle vrlo teško da bi on igrao ključne minute u euroligi. koja jeste najjače takmičenje van nba, ali je diskutabilno kakvu bi on imao ulogu. igrao bi u prvenstvu, a to je kita za ovo gdje igra sad. da je on duboko na listi neaktivnih, ova bi priča i imala smisla. i tad bi se moglo pričati, jer likovi iz g lige dođu i budu glavni u svim osim baš najboljih evropskih ekipa.
Diwan

#1297 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Logovan wrote: 28/11/2019 09:30
Thorgerson wrote: 22/11/2019 09:33 Stoga, pustite se više sa tom šuljom pričom "trebao ostati rano je". Nije rano. Ako je u timu, ako igra. Nije rano. Kraj priče.
:thumbup: Ovo sam uvijek govorio, ali džaba objašnjavati. A i za ostatak posta... :thumbup:

Najgore mi je ovo poređenje sa Lukom. Luka sa 17, 18 godina dominirao u Realu i već je bio par svjetlosnih godina iznad Muse. A Musa igrao u Cedeviti. :-) Mislim nisu za poređenje uopšte. To što je Luka ostvario nešto u Europi, ne znači da je i Džanan trebao. Svako ima u karijeri svoj put do najvećih uspjeha. Pa Musu iz kluba konstantno hvale koliko sam upratio, ovo nešto govori majku mu.
Osim u16 Musa nema ništa više u rukavu. To je davno bilo i više se ne pika, osim kad bude djeci ili unucima pričao o svojim sportskim dostignućima. Šta će biti, to se ne zna, iako forumski navijači i dalje grade konstrukcije o tome da ima vremena, pa ovo, pa ono. Eno čitam likovi koji ga baš prate i baš podržavaju na drugom forumu, sami konstatuju da je njegova igra za G lige i da mu je trenutno tu mjesto. Imaju i drugi forumski navijači, koji misle da je propao - ja sam između ta dva kontrastna svijeta. Volio bi da uspije, (znam da sam u jednom postu napisao da me boli za njega) ali kad vidim kako to sve traljavo izgleda u stvarnosti, napišem da je Vrabac 2.0. Bog zna šta će biti od njegove karijere. A mali je onako ko neki šaner, spika i slično. Mislim da je on sam kumovao svojoj trenutnoj poziciji, iako će neki reći da je ona dobra itd, i da je izričito sam kriv što ne može da se nosi trenutno sa NBA izazovom. Da li može napredovati? Sigurno da može ako bude ludački radio na sebi, ali tko će to ispratiti, čekati, a na kraju krajeva hoće li i on sam moći to ispratiti. Ali ima vremena da bude najbolji na svijetu, ili među prvih 5, šta je već bio izjavljivao :D
kakavdanakneiskustvu

#1298 Re: Džanan Musa

JThomas wrote: 28/11/2019 10:49 super, na trojci su mu datome i kalinić. dakle vrlo teško da bi on igrao ključne minute u euroligi. koja jeste najjače takmičenje van nba, ali je diskutabilno kakvu bi on imao ulogu. igrao bi u prvenstvu, a to je kita za ovo gdje igra sad. da je on duboko na listi neaktivnih, ova bi priča i imala smisla. i tad bi se moglo pričati, jer likovi iz g lige dođu i budu glavni u svim osim baš najboljih evropskih ekipa.
da,pitanje je koliko bi minuta imao u najjacim euroligaskim ekipama
Thorgerson

#1299 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

hrasno38 wrote: 25/11/2019 00:59 He kako se ovaj decko zajebo sa odlaskom u NBA mati moja! Njegov vrsnjak postize svaku drugu utakmicu triple-double...veceras 41 poen a Musa ni sam u kontri ne moze da zabije kos :( igra dobro odbranu ali je totalno zaboravio davati koseve i ako ovako nastavi nista od njegove karijere. Suigraci ga ne jebu ni 2% i daju mu loptu ono bas kad moraju.
Evo ga jos jedan strucnjak. :run:

p.s.
Zaboravio si napisati - JEDAN njegov vrsnjak. Milioni drugih vršnjaka ne mogu primirisati NBA - al naravno ta činjenica ne paše u ovom tvom zlom i zavidnom komentaru.
kakavdanakneiskustvu

#1300 Re: Džanan Musa

tek mu je 20 godina,neki to izgleda zaboravljaju
Post Reply