The 51st State wrote: ↑27/11/2019 15:55
tempuser wrote: ↑27/11/2019 15:44
The 51st State wrote: ↑27/11/2019 14:37
da nije tragicno bilo bi smjesno ovo seciranje po pojedinim akcijama. isto ko da smo rat docekali sa dvije brigade marinaca, a ne sa malobrojnim dobrovoljcima smjesno opremljenim i obucenim, osvrti liseni svakog smisla koji samo neke frustracije iskazuju. ovaj najglasniji je dobro opran lik, west point vapi za njegovim ekspertizama.
Nastranu sto su se strucni kadrovi stavljali na raspolaganje, ali nisu bili podobni (prije svega stranacki, a potol i taldzijski), sta je trebalo, zato sto nema dovoljno skolovanih ljudi pustiti mesare, tokare, muzicare itd da zavaljuju ljude i onda ih nagradjivati funkcijama, cinovima, ulicama itd itd?
Pretis je najbolji primjer za to!
Kad me vec vuces za jezik (a mogao bi za jos nesto) moje obrazovanje za njihovo jeste West point.
Pretis je najgori primjer za to, sami pocetak rata, jos se nisu sklonile titine slike sa ulice posle aprilskih demonstrwcija kako treba i sad safetu prebacivati to sto je "zavalio" ljude u akciji, a ne pitas se koliko je ljudi uopste bilo spremno da akcijaju, pa nije dozer jednom piso da je skapo skakuci sa jednog kraja grada na drugi prvih par mjeseci, imam osjecaj da ili ne razumijes ili neces da shvatis da smo mi sa ledine krenuli protiv institucija sistema gradjenih 50 godina i da je razumljivo da su se i takvi neuspjesi desavali shodno toj cinjenici. Zao mi je sto se toliko gorcine osjeti u tvojim postovima. Izvinjavam se ako te je kvalifikacija opran lik uvrijedila prosto ti pisanje tako djeluje, nervozno, agresivno i frustrirano,, nema smisla da uzvracam sa prizemnoscu.
Upravo je Pretis primjer ko iz citanke. Skolovani oficir planirao akciju, presjekao kad je gotovo i bez ispaljenog metka izvrsio zadatak.
Priuceni oficiri su uprkos svim upozorenjima na svoju ruku krenili unutra, ljudi izgnuli, izranjavani i zarobljeni sa 0 rezultata. Sta mislis da se Kemo ne bi vratio po jos da je procjneio da je bilo cajta?
I opet ponavljam, nije problem u Hadzicu, on je pogunio jer je bio neuk, nego u drzavi sto je nagradjivala zavaljivanje ljudi jer nije Pretis jedini, gdje su tu Poljine, Vidikovac, Zagijevo zavaljivanje na Dobrinji 4, Ledici itd itd...
Da li stvar mislis da je doprinos Safeta Hadzica u odbrani grada i drzave toliko veci od doprinosa jednog Igora Pavlovica kojem nije dobio cin generala, ulicu, kasarnu...?